Zavrsavanje knjige

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bez uvrede, ali ja ne bih pročitao debitanski roman nekog neafirmisanog pisca ni da on meni plati, a ne ja njemu.
Bez uvrede da ali malo je neposteno prema piscu,mozda sam ja zavrsio knizevnost,mozda sam doktorirao??? Odkud znas to? Mozda sam niko i nista a mogu napisati bestseler? To se nikad ne zna ali vredi pokusati,nista se ne gubi.Uostalom,ja vise volim da procitam roman nekog novopocenog pisca nego od nekog poznatog i u veceni slucajeva mi se dopadne.

Sreća prati hrabre!
Već sam to na ovom pdf podsećao,ali i da to nema veze s Kueljovom religijsko-mistićnom
zamisli!
Jednostavno,mi pecaroši znamo,ako ne odeš na vodu i ne zabaciš pecaljke-nemaš nikakve šanse da uhvatiš i najmanju ribicu!
Dakle,moj savet je:pravac na reku!
I pokušaj prevaru!
Napiši si predgovor kao neki dr.mr.akademik (Instituta Dostojevskog -recimo:mrgreen:) i nahvali svoju šestuknjigu
i da vidiš kako ti čitaju prvenca...
Naravno,dobra recenzija je ,skoro, presudna...
Ta prevara je legitimna jer je prevara licemernosti mejnstrima!:hahaha::mrgreen:
Posle se pozoveš,kad izdaš sledeću knjigu,na svog prvenca i njegovu čitanost...:lol:
I još nešto važno:i Dostojevski (kad već pomenuh tog kocoša i prevaranta:mrgreen:)i T.Man i Eko i
Pamuk i toliki Nobelovci su svi imali svoje slabije čitane prvence...A baš Fjodor se poslužio sličnom
prevarom onoj koju sam naveo...:hahaha:

Zanima me vase misljenje na temu da li je moguce izgraditi karijeru pisca ovih dana i koliko je napora potrebno ...
Takodje me zanima sta mislite oko fakulteta koji bi trebao da upise potencijalni pisac... Toliko, mozda dopunim pitanje u nekim od odgovora dole ...

Mislim da fakultet nije presudan.

Pogledaj koje fakultete su zavrsavali tvoji omiljeni pisci. Knjizevnost, filozofiju, psihologiju....

Za pisca je vazno da imas imidz. I gradis svoj kvalitetan i prepoznatljiv stil pisanja.
Kvalitet i umetnicka vrednost tvojih dela je karta pomocu kojih ces uci u drustvo pisaca,
i ljudi kojih zanima i bave se pisanjem lepe reci.

Tako se postaje priznat i poznat.

Od izdavanja knjiga pisac ne moze da zivi.... Barem ne u mladosti.
Mora da ima jos neki dodatni posao. :hvala:

Mislim da fakultet nije presudan.

Pogledaj koje fakultete su zavrsavali tvoji omiljeni pisci. Knjizevnost, filozofiju, psihologiju....

Za pisca je vazno da imas imidz. I gradis svoj kvalitetan i prepoznatljiv stil pisanja.
Kvalitet i umetnicka vrednost tvojih dela je karta pomocu kojih ces uci u drustvo pisaca,
i ljudi kojih zanima i bave se pisanjem lepe reci.

Tako se postaje priznat i poznat.

Od izdavanja knjiga pisac ne moze da zivi.... Barem ne u mladosti.
Mora da ima jos neki dodatni posao. :hvala:

A sto se tice samog izdavanja i tiraza, da li si upucena u to koliko treba u stvari biti uporan dok ti neki izdavac ne izda knjigu (pod predpostavkom da knjiga nije balezganje)

Cak i ako taj fakultet nema veze sa pisanjem ili jezicima ?

Pogledaj kakve su škole završavali najveći pisci, smejaćeš se. Dosta ništa nije ni završilo.
Ako misliš da možeš tehnički da naučiš pisanje, varaš se. Tj. možeš, al' nikad nećeš ovladati time na visokom nivou ako već nisi nadaren. To je kao neki sport, imaš milion sportista koji nikad ništa neće uraditi iako treniraju ceo život. I imaš Mesija.
Mnogo je bolje da proceniš svoje mogućnosti i da upišeš ono gde se osećaš jakim i sposobnim.

Sunce se orilo dok se on za nju borio, masa je pitala ma ko ga je na to nagovorio, a on se samo jos vise borio a bas se u napadu bese otvorio.
Tvoricu vam pricu:
Bila je to letnja noc Zan de Hol osetih moc letenja na krilima ljubavi, sa sviracima uputih se njoj, pevao joj je na prozoru pesme razne kroz vinske flase prazne.
Epski stih, poetski tih poput stoput voljene i miljene lenje pesme, ali ona nije cula kocijaseva zvona, odjedamput krene jer bese u to vreme kad mu vreme nije da ona voli drugog ali taj drugi ne voli je znaj. Te krene da sece vene, plakala, skakala batler rece aala ova moze da skoci, te nastsvi da nam ovu pricu koci.

De Hol je nemo dozivao, oj moja beno seces vene radi mene nemoj, radije kod mene sa tih skala sadji, i u mome srcu ljubav sadi.

Rece mu, ne volim ja tebe, molim prozbori on, tako je vikao ko da su se tresli prozori. Zori ide mesec, pesma da se ori dok joj tuga moja pesma suze goni.
Dosta sa muzikom posla me u kafanu, sa njenim uzvikom odoh.

Sta mislite? Jeste da sam bio puno mladji kada sam poceo da razmisljam o pisanju knjige u stilu rime, ali ovo nije ta knjiga gde sam pisao sto sam je izgubio.

Pa da ,ali i nije to što ovde čitate ono šta sam hteo ovim povodom u prilog one teme
o postanju koju onaj ateista otvara svakog jutra a uveče večeramo nešto drugo.
Hteo sam reči da nešto ovde iza kmeči...:hvala:

Pa sta ima veze ako sam ja narcis? To nema nikakve veze sa ovim.
I nije mi i nemam nikakav motiv da bi bio proslavljen, to tako ti vidis jer si ljubomoran, pa mozes i ti biti narcosoidan koliko hoces pa opet necu biti narcosoidan.
Jego jednostavno znam da dobro pisem.
Velikim picima nisu bile potrebne knjige da napisu knjigu kroz svoj zivot.
Hm... I da, bio si u pravu :) ne citam dovoljno knjiga :).

- - - - - - - - - -

i recite mi sta mislite o toj gore rimi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back