Butterfly effect
Elita
- Poruka
- 15.196
ozbiljnailineusvakomtvompostuimabarmaloistineidžabatijedaseskrivaškadznademštavoleš

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ozbiljnailineusvakomtvompostuimabarmaloistineidžabatijedaseskrivaškadznademštavoleš

Procitah ovih dana da su sve oko nas cesci tzv zavisnicki odnosi.. Kada ste bukvalno psihicki zavisni od druge osobe i njegovog / njenog prisustva.. Da je to osecaj koji ubija i ljubav i jaci je cak i od opsesije.. Prosto vam je neko neophodan . I nebitno je da li taj neko to koristi ili ne, ali sama cinjenica da zavisite od nekog je losa
I da je tu moguce samo 'lagano' skidanje . A da je to cesce slucaj zene koja je prepustila muskarcu jedan deo brige o njoj,, Bilo finansijski , psihicki ili fizicki![]()
Bili u takvom odnosu ili poznajete nekog ko jeste?I sta mislite kako izaci iz toga?
![]()

Procitah ovih dana da su sve oko nas cesci tzv zavisnicki odnosi.. Kada ste bukvalno psihicki zavisni od druge osobe i njegovog / njenog prisustva.. Da je to osecaj koji ubija i ljubav i jaci je cak i od opsesije.. Prosto vam je neko neophodan . I nebitno je da li taj neko to koristi ili ne, ali sama cinjenica da zavisite od nekog je losa
I da je tu moguce samo 'lagano' skidanje . A da je to cesce slucaj zene koja je prepustila muskarcu jedan deo brige o njoj,, Bilo finansijski , psihicki ili fizicki![]()
Bili u takvom odnosu ili poznajete nekog ko jeste?I sta mislite kako izaci iz toga?
![]()
najlakse se skinuti kad si finansijski "zavistan", nadjes posao i finito...mislim, ako zaista zelis da se "skines"...psihicka ovisnost o nekome je vec malo potezi slucaj, tu pomaze samo skidanje na suvo, cimnes naglo, kao flaster sa ranice, bolece jedno vreme, ali ce da zaraste kad-tad

Ja imam cak i 'definiciju' za to.. Mora bas da se 'tresne' da bi moglo da se ustane.. Jer je to zacarani krug, nema prekida 'polako'
Ja imam cak i 'definiciju' za to.. Mora bas da se 'tresne' da bi moglo da se ustane.. Jer je to zacarani krug, nema prekida 'polako'
pa da, kad se spotaknes i slomis jednu stiklu, ti brzo odskakuces do prve prodavnice cipela i dodjes na svoje
meni uvek bolje da prekinem naglo, nema tu jos samo jedna cigareta, po malo manje chokolade, jos samo jednom da ga vidim, ali bice drugarski....
samo cisti i ostri rezovi, sve ostalo je zavaravanje i odugovlacenje

Molim postavljacicu teme da nam malo pojasni kakvi su to odnosi po stavkama..sta to znaci..da li moze osoba sama obrisati guzu..obuci se..jesti..spavati..ili je to ono lozimo se do besvesti a neko nas podjebava pa ce nas povrediti
Uopsteno nista konkretnoto se zovu normalni odnosi gde se radujes pomisli da imas nekoga na koga se mozes osloniti u svakom trenutku..i posle svakog zajednickog trenutka ti izmami osmeh u odsustvu te osobe..a druga je stvar ako te taj neko hebe u mozak i navucena si na kretena
Pa kad si sex addict , pa ti prijaju zavisnostiPa kad si sex addict , pa ti prijaju zavisnosti

ja nemam takve destruktivne odnose i ovde nema nista konkretno navedeno..da li se radi o tvrdoglavosti pa svako tera svoje..da li je obostrana ljubav..hardcore unistavanje..da li neko nekoga ostavlja..vara..koji je razlog zavisnosti..mozda ipak na zdravlje da se prebaci tema
Uopsteno nista konkretnoto se zovu normalni odnosi gde se radujes pomisli da imas nekoga na koga se mozes osloniti u svakom trenutku..i posle svakog zajednickog trenutka ti izmami osmeh u odsustvu te osobe..a druga je stvar ako te taj neko hebe u mozak i navucena si na kretena
Pa kad si sex addict , pa ti prijaju zavisnosti
Ma postavljacica nije skontalaja nemam takve destruktivne odnose i ovde nema nista konkretno navedeno..da li se radi o tvrdoglavosti pa svako tera svoje..da li je obostrana ljubav..hardcore unistavanje..da li neko nekoga ostavlja..vara..koji je razlog zavisnosti..mozda ipak na zdravlje da se prebaci tema
E neizreciva prica istim jezikom![]()
nije dzordzi, nisi bas skontao temu.
sve je to lepo, kad mislis na nekoga i taj neko ti nedostaje, i lepo vam je zajedno i sve to sto si naveo. ali to je u regularnim, da kazem zdravim odnosima.
a ja da nisam dozivela ovo iz teme isto ne bih bas skontala.
on i ja, nije se znalo ko je bio vise zavistan i sve...boles ali bas boles.
potrebno je samo da covek ukapira da moze imati TAKAV SEX i sa drugima..i nema zavisnosti..
svaka zavisnost je patologija, koja covek unizava na najgori moguci nacin.

To je prilicno originalan scenario i ne verujem da se cesto desava u smislu obostrane destrukcije..i pored toga sto ste bili mladi svesno ste se skidali jedno s drugog..verujem da bi sada bilo drugacije..zrelije i tolerantnijeali ja sam imala 19 nepunih. on nekolliko godina stariji. ljubav intenzivna toliko da se ubrzo izopacila od tolikog intenziteta i postala prava zavisnost. e sad d aje jedno bilo zavisno bilo mozda lakse. ali oboje.. mi smo se medjusobno ubijali sto prejakim emocijama sto nenormalnom ovisnoscu o ono drugo. smenjivale su se ubilacke mrznje sa abnormalnom ljubavlju i to nas je bacalo i nepojmljive vrtloge nemoci da vladamo time, jer to je vladalo nama. na kraju, posle 1,5 godinu najacih zamislivih emocija koje su oscilirale od krajnje mrznje do krajnje nenormalne ljubavi, morali smo dogovorno d aprekinemo jer nas je sve to rasparcalo. dalje smo skupljali ostatke sebe rasute kroz vulkane i vrtloge, pokusavali da se prikupimo sve to. a to smo radili zajedno jer nije bilo moguce drugacije. daklen, i posle raskida, dugo smo bili u kontaktu, vidjali se, pricali satima telefonom, jos uvek zavisni jedno od drugog. trebalo je dosta vremena da se iz tog zacaranog kruga izvucemo i to smo uradili zajedno, drugacije je bilo nemoguce.
To je ta druga prava prica o ljubavi koju ja poznajemi ja se zamislih nesto - bas vezano za to..da li je ipak tu i varijanta, kada ti je neko centar sveta, i ti njemu, i to je nesto jako lepo i pozitivno - nema tog...u mozak, nema toga da te emocije deluju jako negativno u nekom smislu - kao sto moze da se desi (mislim na ljubomoru i sva ostala ponasanja, kada neko kvari nesto lepo bez logicnog objasnjenja - mislim, postoji objasnjenje, ali...).
kad je neko zaljubljen i zaslepljen projektuje svakakve nebulozetesko je pricati o necemu, ako isto nisi doziveo...
zavsinost je kad bukvalno pomislis na nekoga cim otvoris ochi, da tokom dana mislis na njega toliko neprestano da te od toga boli glava bukvalno, da kad uvece legnes opet mislis na njega, i kad to radis vise od godinu dana, i kad nista sto ti se dogadja, nista od onoga sto ljudi oko tebe pricaju, ili rade, nista ne dopire do tebe...ni godisnja doba, ni suze, ni smeh, ni problemi, ni radost, ni tuga...nista osim njega...
bukvalno se osecas bolesno, sto bi Pile reklo....