Zavere

Nop, to smo vec ustanovili - nije! Bar sto se tice Amstronga&co. Braca Rusi su bili prvi!! Radi se o tome da li Mesec stvarno postoji kao prava planeta, ili je napravljen od papira. Mada sad se umesao ovaj piroman sa tom njegovom naftalinskom teorijom o siru.

:huh:

Aha. Izvini, ja sam pomislio da je u pitanju ozbiljna rasprava.

Da se vratimo na temu, ja iskreno mislim da je prvi na mesecu bio papa Grgur, ili neki templar. Jesi primetio kako crkve imaju oblik spejs satla i stalno teze ka nebu?

Za ovaj drugi deo recenice si apsolutno u pravu.
Nekada si samo svemirskim brodovima mogao stici do Bogova.
Danasnji pandan tome su verski objekti u slicnom obliku (i sa istom namenom).

Da se vratimo na temu, ja iskreno mislim da je prvi na mesecu bio papa Grgur, ili neki templar. Jesi primetio kako crkve imaju oblik spejs satla i stalno teze ka nebu?

Drago mi je sto pokazujes entuzijazam povodom ovog vrlo znacajnog pitanja moderne astronomije. Ne, nije Grgur, lose si spelovao - G a g a r i n ! Jeste, slicno je, ali je ipak razlicito.

Hm, mozda se Hrastovnik i galet pridruze ovako ozbiljnoj raspravi... A gde su oni, tu je i... no, sigurno je mnogo stucao danas, da ga vise ne pominjem...

Drago mi je sto pokazujes entuzijazam povodom ovog vrlo znacajnog pitanja moderne astronomije. Ne, nije Grgur, lose si spelovao - G a g a r i n ! Jeste, slicno je, ali je ipak razlicito.

Hm, mozda se Hrastovnik i galet pridruze ovako ozbiljnoj raspravi... A gde su oni, tu je i... no, sigurno je mnogo stucao danas, da ga vise ne pominjem...

Gagarin je direktni potomak Grgura i po njemu je radjena ona igrica Assassin's creed

Ah, izvini, to nisam znao. Ali, sad sam sve povezao, sve mi je jasno! Zavera je daleko sira nego sto sam u prvi mah mislio. Ja mislim i da je ceo ovaj forum jedna velika zavera, velika igra, u svrhu krupnih interesa...

Jeste internet sam po sebi je mesto gde ovce idu na sisanje sto bi se reklo, odnosno da dobrovoljno daju sve svoje podatke onim sa visih vrhova da mogu da znaju sve o nama u svakom trenutku. Pa samo iz tvog avatara sam zakljucio da si sa Zemlje!

O sletanju na mjesec je bio neki doumentarni film di su sve dobro opisali sta je bilo, pamtim samo da su rekli za sjenu koju baca zastava prema polozaju sunca nemoguce da je tako kako se prikazuje

O sletanju na mjesec je bio neki doumentarni film di su sve dobro opisali sta je bilo, pamtim samo da su rekli za sjenu koju baca zastava prema polozaju sunca nemoguce da je tako kako se prikazuje

Jeste, bio je dokumentarac u kome su autori pokazivali svetu svoje neznanje fizike.

Detaljan odgovor na priče iz ovog "dokumentarca" možeš naći ovde:
http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html

Pa,šta je ovo nego novi apokaliptični scenario...
Samo je vrijeme došlo da se apokalipsa desi u Ameriki.
Da narod digne veo sa očiju,kao cura u reklami za prašak za veš...
:per:
:hahaha:
Pa kad zasvijetili true color... Biće haosa i svega još.
Ali koih džebe,šta su napravili od 1880 do danas ti otpadnici...
Pa dobro, sa Y2K su negdje još i prošli...
Već im se zavjera zastrašivanja sa pomrčinom Sunca 2004 obila o glavu.
A ovo đubre od trejlera za film 2012 je samo početak plana.
Koji uključuje i gore od kontrole vazduha i vode.
Ali preporučujem DVD filma Battlestar Galactica:The plan.
Zašto? Jer se tu(iako je SF) lijepo vidi da svi BLJAK planovi na kraju propadnu.
Vjerujmo u sebe,tako ćemo i u bližnje svoje. Uključimo sva čula, i oprezno dalje.
Biće cool,ne brinite se... :cool:

На шта спаде научна тема?

Pa cini se da je ovo ozbiljno naucno pitanje, iako ne i reda ozbiljnosti najvece moderne naucne misterije o prirodi Meseca, jer ovakve price su predmet istrazivanja naucnika endonucleasea. Eno, napisa citavu jednu analizu takvih pojava u nekoliko poruka na drugoj temi, pa reko, mozda moj link njegovu paznju usmeri na zariste "anti-vakcinacionog" (valjda se tako kaze? :huh:) aktivizma na ovom forumu, i budemo u prilici da i tamo sa zanimanjem posmatramo njegove okrsaje sa protagonistima takvih teorija. :D

Pa cini se da je ovo ozbiljno naucno pitanje, iako ne i reda ozbiljnosti najvece moderne naucne misterije o prirodi Meseca, jer ovakve price su predmet istrazivanja naucnika endonucleasea. Eno, napisa citavu jednu analizu takvih pojava u nekoliko poruka na drugoj temi, pa reko, mozda moj link njegovu paznju usmeri na zariste "anti-vakcinacionog" (valjda se tako kaze? :huh:) aktivizma na ovom forumu, i budemo u prilici da i tamo sa zanimanjem posmatramo njegove okrsaje sa protagonistima takvih teorija. :D

А зар не би било боље да научни људи објашњавају неуком делу људи, уместо да се згражавају над покушајима тих људи да дођу до неког, њима потребног, знања.
Ово ме потсећа на време комунизма, кад су обични људи нешто тражили од управе она се бранили са познатим етикетама да би избегли испунити потраживања тих људи. Довољно је било некога прогласити народним непријатељем, а сада се то претворило у будале, кретене, глупаке, и каквих све израза има и овде на форуму, а у стварности је још горе, јер тамо још увек има и политичких етикета. Сигурно се не може обичног човека кривити за то, а тај обични човек је највише изложен таквом понашању оних којима је дужност да га помогну са својим знањем и положајем. Лако је тражити грешке и за њих кривити другога. Тешко је лако неуком објаснити, али је могуће.

А зар не би било боље да научни људи објашњавају неуком делу људи, уместо да се згражавају над покушајима тих људи да дођу до неког, њима потребног, знања.

Naravno, mnogi upravo to i pokušavaju.

No, u konkretnom slučaju imamo problem da neko želi da nauči bez ulaganja potrebnog truda.

Potreban je određeni osnovni nivo znanja. Recimo, ako odeš na forum za matematiku i postaviš pitanja povodom integralnog računa, dobićeš odgovor. Ali ako postaviš pitanje povodom sabiranja i oduzimanja...

Isto tako, nije toliko teško uzeti početni udžbenik fizike (polovni se mogu veoma jeftino kupiti), i proći kroz njega. I postavljati pitanja tamo gde baš nešto nije jasno. Onda, ako se pitanja postave sa tog nivoa, i odgovori budu mnogo bolji...

Naravno, mnogi upravo to i pokušavaju.

No, u konkretnom slučaju imamo problem da neko želi da nauči bez ulaganja potrebnog truda.

Potreban je određeni osnovni nivo znanja. Recimo, ako odeš na forum za matematiku i postaviš pitanja povodom integralnog računa, dobićeš odgovor. Ali ako postaviš pitanje povodom sabiranja i oduzimanja...

Isto tako, nije toliko teško uzeti početni udžbenik fizike (polovni se mogu veoma jeftino kupiti), i proći kroz njega. I postavljati pitanja tamo gde baš nešto nije jasno. Onda, ako se pitanja postave sa tog nivoa, i odgovori budu mnogo bolji...

Није баш тако. Кад би стручњак правилно одговорио на било које питање, без разлике, онда би то било едукативно. Овако одговорити као што је овде пракса је провокативно и умаловажајуће за постављача питања, и са таквим одговором се прелази на реакцију, уместо на сазнање. Стручњака не би требало бити брига да ли сам ја разумео или не, него да ли је правилно одговорио. А ако мисли унапред да за то нема времена или живаца, или да га се неће разумети, онда да се ни не труди да показује своје знање тамо где зна да га неће моћи разумети због нивоа постављаћевог знања, с тим пре ако се постављач унапред понизио и навео да није довољно школован да то зна, али не и да не би могао разумети нешто правилно објашњено. Данас су људи више начитани него научени, и некад им је потребан неки детаљ о нечему, и зато се обраћају на све стране да би пронашли тај детаљ, а не да би се дигли на ниво стручњака, и угрозили њихов престиж или положај. Мислим да због тога долази до неповерења и сукоба са науком, више него са научницима.

http://www.***********/get/54893253...sionid=59914641DE4B351B56F3E0204C6F74F5.dc113

Mozda na ovom linku mozete da pročitate.
Onaj predhodni izgleda nevalja.

Back