Zavere

Prvo, i ti i Čak malo stišajte doživljaj. Ako se nastavi dalje unakrsno vređanje, moraću da počnem da brišem poruke.

Ne zelim da vrijedjam, niti sam prvi poceo. Tema je Teorija zavere tj. psevdonauka i nauka. Nazivati nekoga ovako ili onako samo sto iznosi misljenje one druge strane, i to na temi koja podrazumijeva suprotno misljenje, zaista nema smisla. Ko misli da su oni sa suprotne strane nenormalni ljudi, budale, taj neka svoje misljenje zadrzi za sebe i ako nema sta da kaze o samoj temi, neka produzi put.

Hm... povodom endonucleaseovog odgovora na ono sto je Hrastovnik linkovao, nacelno sam pisao o jednom problemu vezano za desavanja na forumu, ali i sire. Sa Hrastovnikovim forumskim aktivnostima zaista nisam bio upoznat, tako da ono sto sam napisao nije ni moglo da se odnosi na njega. Zaista ne znam otkud takav utisak, pogotovo kod endonucleasea koga smatram prilicno inteligentnim bicem. Zar su moje poruke toliko nejasne? :confused:

Pogotovo su mi ovolika ustalasalost emocija, ljutnja, srdzba nejasne u konteksu drugih poruka u okviru kojih postoje izjave koje bi daleko pre mogle da se shvate kao nesto sto se tice nekog od ucesnika diskusije...

A kao i većina drugih paranoika, i on je na kritike odgovarao sa:

Ipak, izvinjavam se ako se neko pronasao uvredjenim, ali nikakvog tu "unakrsnog vredjanja" nije bilo, jer s moje strane nije bilo nikakve reci upucene na Hrastovnikov racun, vec samo povodom onoga sto je napisao. A sto se tice njegove reakcije, ne uzimam forumske diskusije bas toliko ozbiljno, bar ne u licnom smislu. Zato, sto se mene tice, svako moze da pise na moj racuna sta mu je volja. Ne pravim od toga neki problem. Uostalom, verujem da je posle ove poruke i sam shvatio da je pogresno procenio situaciju i da mu je zao zbog toga.

:)

-

Poslednja izmena:
Naprotiv, Hrastovniče, ovakvom "matematikom" je moguće uklopiti beskonačan broj stvari. Ako ne veruješ, pogledaj kabalističku Gematriju.

Ili probaj sam na slučajno izabranoj zgradi. Iz bilo kakve osnove se ovim metodom može tvrditi bilo šta. I ne stotine, već hiljade stvari mogu da se uklope.

Isto imaš u "radovima" matematički nastrojenih grafomanskih paranoidnih šizofrenika. Imao sam jednog koji je - mnogo tačnije, u stvari, pošto je koristio pravilna merenja, i pazio na značajne cifre - iz mape San Franciska izvukao gomilu istorijskih datuma (bitke, rođenja značajnih ljudi, datumi zemljotresa ili vulkanskih erupcija), a i proporcije planeta, i razmake između kontinenata... sve je to bilo "kodirano" u ulicama grada.

A kao i većina drugih paranoika, i on je na kritike odgovarao sa:

...ovakvim izjavama.

Moj savet ti je da se ostaviš paranoje, jer te nigde neće odvesti. Provešćeš život tražeći smisao u besmislenim stvarima, a sve istinski smislene stvari ćeš propustiti.

U svakom slučaju, srećno u daljoj potrazi.

Tvoje rijeci svjedoce tvoju paranoju prema neistomisljenicima i svijetu kojeg oni predstavljaju.
Usput i tebi i tvojim istomisljenicima postavljam pitanje sa ovog linka: http://forum.krstarica.com/threads/318597

Po tvojim 100% sigurnim stavovima garant imas 100% naucno objasnjenje (samo nemoj ovo da obrises kao sto si obrisao priloge u kojima tvrdis da gravitacija nema energiju)! :hvala:

Poslednja izmena:
Tvoje rijeci svjedoce tvoju paranoju prema neistomisljenicima i svijetu kojeg oni predstavljaju.

Potpuno si u pravu, Hrastovniče. Tvoje ubeđenje da ONI kontrolišu svu istoriju i religiju i da sve organizuju prema mističnoj matematici zasnovanoj na pogrešnim merama Velike Piramide je potpuno razumno i utemeljeno u realnom svetu. Ja sam u stvari onaj koji je paranoičan.

Usput i tebi i tvojim istomisljenicima postavljam pitanje sa ovog linka:

Mojim istomišljenicima?

No, nije bitno.

Ne razumem pitanje postavljeno na tom linku, pošto ovde nema nikakve misterije. Sečenje bazaltnih stena je bila sasvim normalna i uobičajena tehnika, o kojoj imamo i zapise i slike. Bazaltno kamenje je, koliko vidim, isečeno u blokove, koji su onda postavljeni preko prethodno izravnane površine. Nema savršenog uklapanja sa neravninama, daleko od toga. Ono čega ima je erozija krečnjaka usled trenja sa tvrđim bazaltnim kamenom, što dovodi do stvaranja naizgled savršene linije uklapanja, pogotovo na ivicama (bilo koja oblast krečnjaka koja se ne uklapa biva smrvljena u prašinu, a prašina kompresovana u nešto što liči na krečnjački kamen).

Po tvojim 100% sigurnim stavovima garant imas 100% naucno objasnjenje

Dragi Hrastovniče, niko ovde (osim tebe) nije ništa pričao o 100% sigurnim stavovima ili 100% naučnim objašnjenjima.

Prosto sam primetio nekoliko činjenica, koje su takve kakve su. Na primer, cifre date u tekstovima koje toliko voliš prosto nisu istinite. Tu nema ništa 100% ili 90%, već prosto nije tako. Naveo sam ti originalna merenja, i naveo sam ti izvore u kojima su se prvi put pojavila lažna. I sad, šta?

Ako neko odbije da na tvoju reč odbaci tačna merenja ljudi koji su zaista radili na piramidama, i (još gore) odbaci neistinite i izmišljene cifre...taj je paranoik koji 100% veruje u...šta tačno?

Jedini koji nisu paranoici su oni koji bezrezervno i bez sumnje veruju stvarima pročitanim na internetu? Treba da verujem u teoriju po kojoj su ONI u stanju da kontrolišu celu istoriju i religiju i sve ostalo, a pritom nisu u stanju da spreče tebe da ovde širiš NJIHOVE najveće tajne? Mnogo su brate odjednom ONI postali nesposobni...

Po tvojim 100% sigurnim stavovima garant imas 100% naucno objasnjenje (samo nemoj ovo da obrises kao sto si obrisao priloge u kojima tvrdis da gravitacija nema energiju)! :hvala:

Ja sa ovog foruma od kada sam postao moderator nisam obrisao ni jednu jedinu poruku. Jedino što sam editovao je bilo izbacivanje predugačkih citata; nikada nisam obrisao nijednu reč, ni moju niti tuđu.

Izmišljanje i laganje te neće daleko dovesti, pošto postoje logovi i zapisi svake promene koju bilo koji moderator napravi. Zamolio bih te da to više ne radiš. :hvala:

endonuclease: Potpuno si u pravu, Hrastovniče. Tvoje ubeđenje da ONI kontrolišu svu istoriju i religiju i da sve organizuju prema mističnoj matematici zasnovanoj na pogrešnim merama Velike Piramide je potpuno razumno i utemeljeno u realnom svetu. Ja sam u stvari onaj koji je paranoičan.

Odakle se mjeri visina nekog objekta? Valjda od tla, od zemlje! Ili ti mislis drugacije:

http://www.ronaldbirdsall.com/gizeh/petrie/c6.html

Mojim istomišljenicima?

No, nije bitno.

Ne razumem pitanje postavljeno na tom linku, pošto ovde nema nikakve misterije. Sečenje bazaltnih stena je bila sasvim normalna i uobičajena tehnika, o kojoj imamo i zapise i slike. Bazaltno kamenje je, koliko vidim, isečeno u blokove, koji su onda postavljeni preko prethodno izravnane površine. Nema savršenog uklapanja sa neravninama, daleko od toga. Ono čega ima je erozija krečnjaka usled trenja sa tvrđim bazaltnim kamenom, što dovodi do stvaranja naizgled savršene linije uklapanja, pogotovo na ivicama (bilo koja oblast krečnjaka koja se ne uklapa biva smrvljena u prašinu, a prašina kompresovana u nešto što liči na krečnjački kamen).

Nema savrsenog uklapanja? Onda ti ne vidis dobro ili nemas snage da priznas da nisi u pravu.

Dragi Hrastovniče, niko ovde (osim tebe) nije ništa pričao o 100% sigurnim stavovima ili 100% naučnim objašnjenjima.

Pa eto ti tvrdis da su mjere Velike u mojim postovima pogresn, sto znaci da postoje mjere koje su tacne. Ako su tacne, onda moraju biti 100% tacne, jer ako su 99.99% tacne, onda su netacne.

Prosto sam primetio nekoliko činjenica, koje su takve kakve su. Na primer, cifre date u tekstovima koje toliko voliš prosto nisu istinite. Tu nema ništa 100% ili 90%, već prosto nije tako. Naveo sam ti originalna merenja, i naveo sam ti izvore u kojima su se prvi put pojavila lažna. I sad, šta?

Ne poznajes sve izvore mjerenja i drzis se samo jednog izvora koji je nenaucno ozvanicen, jer ne uzima visinu piramide od zemlje, nego od plocnika.

Ako neko odbije da na tvoju reč odbaci tačna merenja ljudi koji su zaista radili na piramidama, i (još gore) odbaci neistinite i izmišljene cifre...taj je paranoik koji 100% veruje u...šta tačno?

Neki mjeraci, cije su mjere odbacene, po struci kojoj mjerenja pripadaju bili su strucniji od covjeka na cije se mjere ti pozivas i cije su mjere ozvanicene.

Jedini koji nisu paranoici su oni koji bezrezervno i bez sumnje veruju stvarima pročitanim na internetu? Treba da verujem u teoriju po kojoj su ONI u stanju da kontrolišu celu istoriju i religiju i sve ostalo, a pritom nisu u stanju da spreče tebe da ovde širiš NJIHOVE najveće tajne? Mnogo su brate odjednom ONI postali nesposobni...

Dokazi za to postoje u svim sferama zivota, samo oni koji ne zele da ih vide, odbacuju ih.
Ja sa ovog foruma od kada sam postao moderator nisam obrisao ni jednu jedinu poruku. Jedino što sam editovao je bilo izbacivanje predugačkih citata; nikada nisam obrisao nijednu reč, ni moju niti tuđu.

Izmišljanje i laganje te neće daleko dovesti, pošto postoje logovi i zapisi svake promene koju bilo koji moderator napravi. Zamolio bih te da to više ne radiš. :hvala:

Mozda ti nisi obrisao, ali neko jest. Ako nisi ti, izvinjavam se.

Poslednja izmena:
Odakle se mjeri visina nekog objekta? Valjda od tla, od zemlje! Ili ti mislis drugacije?

? Otkud uopšte ova priča? Ja nikada nisam rekao da nešto treba meriti od tla ili ne od tla.

Ono što sam ti rekao je da ugao koji se koristi u onoj računici nije tačan; a u svim ostalim merama se daje neopravdana preciznost, ma kako se merilo (čak ni merenje laserom ne bi moglo da tako precizno izmeri veličinu; otud, cifre ne dolaze iz merenja, već su potpuno izmišljene).

Nema savrsenog uklapanja? Onda ti ne vidis dobro.

Ok, whatever.

Pa eto ti tvrdis da su mjere Velike u mojim postovima pogresn, sto znaci da postoje mjere koje su tacne. Ako su tacne, onda moraju biti 100% tacne, jer ako su 99.99% tacne, onda su netacne.

Dragi moj Hrastovniče, nikada nigde nijedna stvar u univerzumu nije izmerena sa 100% tačnosti. Uvek, apsolutno i neizbežno, postoji greška u merenju. Savršenu preciznost možeš naći samo u apstraktnim matematičkim kalkulacijama.

U slučaju Piramide, već sam ti (u temi o kvadraturi kruga) rekao koja su merenja:

Recimo, Smyth daje vrednosti od 26 stepeni 27' u jednom merenju, a 26 stepeni i 18' u drugom.

Ser Flinders Petrie je izmerio ugao od 26 stepeni 2' 30'' u gornjem, i 26 stepeni 31' 23'' u donjem delu tunela.

Priču o uglu od 26.3026897 stepeni je, koliko sam ja u stanju da pohvatam, izmislio gosn Morton Edgar, zato što se taj ugao "harmonično uklapao" u njegove mistične kalkulacije o dimenzijama Zemlje. Ovaj broj je toliko levo-desno kopiran na Internetu, da izgleda da danas mnogi ljudi prosto veruju da se radi o stvarnom merenju.

Druga stvar koju ne razumeš je pojam značajnih cifara.

Ako sam ja izmerio ugao od 26,4 stepena, ja imam tri značajne cifre. Ovo je preciznost koju imam: ja ne mogu da tvrdim da je ovaj ugao u stvari 26,45 ili 26,48 pošto obe stvari mogu biti tačne. Prosto nemam tu preciznost merenja. A ako kažem da je ugao 26,4589685482 stepena - to je potpuno izmišljeno. Sve cifre nakon 26,4 su čista laž!

I ovo se prenosi dalje kroz kalkulacije. Ako izvučem tangens ugla od 26,4, digitron će mi dati rezultat od 0,49640431098736708334832649106659. Ali ovo nije tačno. Tačan tangens ovog ugla je 0,496. Dalje cifre ne znam, pošto nemam dovoljnu preciznost merenja.

Ne poznajes sve izvore mjerenja i drzis se samo jednog izvora koji je nenaucno ozvanicen, jer ne uzima visinu piramide od zemlje, nego od plocnika.

Ja apsolutno nijednom nisam uzimao nijednu visinu piramide. Ono što sam ti rekao - i što i dalje stoji - je sledeće:

- dati ugao je netačan
- data merenja su izmišljena, pošto dodaju arbitrarnu preciznost
- arbitrarna matematička analiza primenjena na ova merenja se može upotrebiti da se bilo kakve korelacije nađu sa bilo čime.

Dokazi za to postoje u svim sferama zivota, samo oni koji ne zele da ih vide, odbacuju ih.

Naravno, Hrastovniče, siguran sam da to tako tebi izgleda.

Kao što rekoh, mnogo su ONI postali nesposobni. Uspeli su da manipulišu čitavim svetom hiljadama godina, ali sada više ne mogu čak ni tebe da spreče da na javnom forumu širiš njihove tajne. Možda su posenilili konačno?

Mozda ti nisi obrisao, ali neko jest. Ako nisi ti, izvinjavam se.

Ne, Hrastovniče, niko nije ništa brisao. Svakako moje poruke nisu bile brisane.

endonuclease: Otkud uopšte ova priča? Ja nikada nisam rekao da nešto treba meriti od tla ili ne od tla.

Ono što sam ti rekao je da ugao koji se koristi u onoj računici nije tačan; a u svim ostalim merama se daje neopravdana preciznost, ma kako se merilo (čak ni merenje laserom ne bi moglo da tako precizno izmeri veličinu; otud, cifre ne dolaze iz merenja, već su potpuno izmišljene).

Pa zasto ne odgovoris: odakle se mjeri visina objekata na zemlji? Zasto ne odgovoris? Ne smijes, jer time sve tvoje tvrdnje o mjerama Piramide postaju besmislica!

Nakon nekoliko hiljada godina postjanja Piramide i svih zemljotresa i tektonskih pomjeranja tla, zar ti vjerujes da se moze modernim mjerenjima izracunati originalni ugao i originalna velicina Piramide? Vjerujes li?

I vjerujes li da je prije gradjenja Piramide postojao njen arhitektonski plan? I vjerujes li da graditelji, ma kako vjesti bili, mogu sa arhitektonskog plana sve mjere u decimalama primijeniti na gradjevini? Vjerujes li?

Dragi moj Hrastovniče, nikada nigde nijedna stvar u univerzumu nije izmerena sa 100% tačnosti. Uvek, apsolutno i neizbežno, postoji greška u merenju. Savršenu preciznost možeš naći samo u apstraktnim matematičkim kalkulacijama.

U slučaju Piramide, već sam ti (u temi o kvadraturi kruga) rekao koja su merenja:

Zar arhitektonski plan ne moze da sadrzi 100% tacne mjere nekog objekta?

Druga stvar koju ne razumeš je pojam značajnih cifara.

Ako sam ja izmerio ugao od 26,4 stepena, ja imam tri značajne cifre. Ovo je preciznost koju imam: ja ne mogu da tvrdim da je ovaj ugao u stvari 26,45 ili 26,48 pošto obe stvari mogu biti tačne. Prosto nemam tu preciznost merenja. A ako kažem da je ugao 26,4589685482 stepena - to je potpuno izmišljeno. Sve cifre nakon 26,4 su čista
laž!

Pa jeste laz ako se nakon hiljada godina i svih zemljotresa uzme trenutno stanje objekta, a ne originalne mjere arhitekte. Jeste laz ako se objektivnost podcini subjektivnosti.

Pogledaj ovu drevnu spravu: da li ces njene mjere uzimati po sadasnjem stanju trazeci srednju mjeru kao sto se radi sa Piramidom: http://www.sciencedaily.com/releases/2008/07/080731143422.htm

Ne, nego se nastoji naciniti rekonstrukcija originala: http://www.sciencedaily.com/releases/2006/11/061129151439.htm

Ali, kad je Piramida u pitanju jedino se insistira na trenutnom stanju.

I ovo se prenosi dalje kroz kalkulacije. Ako izvučem tangens ugla od 26,4, digitron će mi dati rezultat od 0,49640431098736708334832649106659. Ali ovo nije tačno. Tačan tangens ovog ugla je 0,496. Dalje cifre ne znam, pošto nemam dovoljnu preciznost merenja.

Smijesno!

ja apsolutno nijednom nisam uzimao nijednu visinu piramide. Ono što sam ti rekao - i što i dalje stoji - je sledeće:

- dati ugao je netačan
- data merenja su izmišljena, pošto dodaju arbitrarnu preciznost
- arbitrarna matematička analiza primenjena na ova merenja se može upotrebiti da se bilo kakve korelacije nađu sa bilo čime.

Sve sto tvrdis nije istina.
Naravno, Hrastovniče, siguran sam da to tako tebi izgleda.

Kao što rekoh, mnogo su ONI postali nesposobni. Uspeli su da manipulišu čitavim svetom hiljadama godina, ali sada više ne mogu čak ni tebe da spreče da na javnom forumu širiš njihove tajne. Možda su posenilili konačno?

Da, doslo vrijeme da se sve otkrije: "Kazacu skriveno od postanja svijeta."

Ne, Hrastovniče, niko nije ništa brisao. Svakako moje poruke nisu bile brisane
.

Pa gdje su prilozi sa teme "Kvadratura kruga" a koji govore o materiji i energiji?

Poslednja izmena:
Pa zasto ne odgovoris: odakle se mjeri visina objekata na zemlji? Zasto ne odgovoris? Ne smijes, jer time sve tvoje tvrdnje o mjerama Piramide postaju besmislica!

? Meri je kako god hoćeš. Ono o čemu pričam nema nikakve veze sa pitanjem odakle meriš piramidu.

Nakon nekoliko hiljada godina postjanja Piramide i svih zemljotresa i tektonskih pomjeranja tla, zar ti vjerujes da se moze modernim mjerenjima izracunati originalni ugao i originalna velicina Piramide? Vjerujes li?

Originalni ugao i originalna veličina? Može, ako se uradi dovoljno dobra rekonstrukcija. No, nije bitno. Ono što jeste je sledeće:

I vjerujes li da je prije gradjenja Piramide postojao njen arhitektonski plan? I vjerujes li da graditelji, ma kako vjesti bili, mogu sa arhitektonskog plana sve mjere u decimalama primijeniti na gradjevini? Vjerujes li?

Svakako mogu, Hrastovniče.

Da li ti tvrdiš ovde da ti poseduješ originalne arhitektonske planove piramide?

Pa jeste laz ako se nakon hiljada godina i svih zemljotresa uzme trenutno stanje objekta, a ne originalne mjere arhitekte. Jeste laz ako se objektivnost podcini subjektivnosti.

Znači, ti poseduješ originalne mere arhitekte koji je gradio piramidu? Gde si ih našao? Kako si ih datirao, i kako znaš da su autentične?

Ma da, mnogo je smešna ta matematika.

Sve sto tvrdis nije istina.

Na osnovu čega?

Da, doslo vrijeme da se sve otkrije: "Kazacu skriveno od postanja svijeta."

Ma nema problema, nego prebaci ovo "otkrivanje" na forum o natprirodnim pojavama i misterijama. Nije mu mesto ovde.

Pa gdje su prilozi sa teme "Kvadratura kruga" a koji govore o materiji i energiji?

? Nikada nije bilo takvih priloga tamo, koliko mogu da vidim. Da nisi možda pomešao tu temu sa temom o vremenu i prostoru?

endonuclease: Meri je kako god hoćeš. Ono o čemu pričam nema nikakve veze sa pitanjem odakle meriš piramidu.

Opet nisi odgovorio odakle se mjeri visina. Bez tog odgovora zaludu svake rasprave o mjerama Piramide.

Originalni ugao i originalna veličina? Može, ako se uradi dovoljno dobra rekonstrukcija. No, nije bitno. Ono što jeste je sledeće:
Svakako mogu, Hrastovniče.

Da li ti tvrdiš ovde da ti poseduješ originalne arhitektonske planove piramide?

Da, posjedujem orginalni (rekonstruisani plan Piramide, jer potpuno odgovara geometrijskim zakonima.
Znači, ti poseduješ originalne mere arhitekte koji je gradio piramidu? Gde si ih našao? Kako si ih datirao, i kako znaš da su autentične?

Sve ovo nije vazno, a za autenticnost rekoh ti u prethodnim redovima: potpuno odgovara zakonima geometrije.

Ma da, mnogo je smešna ta matematika.
Na osnovu čega?
Ma nema problema, nego prebaci ovo "otkrivanje" na forum o natprirodnim pojavama i misterijama. Nije mu mesto ovde.
? Nikada nije bilo takvih priloga tamo, koliko mogu da vidim. Da nisi možda pomešao tu temu sa temom o vremenu i prostoru?

Tema je Pseudonauka (Teorije zavere) i kao jedan koji se u svemu ne slaze sa zvanicnom naukom postirao sam ove priloge. Koliko vidim ne ostavlja vas na miru i ne bih se cudio da u skladu sa misljenjem vlasti temu izbacite. Zabrana odrzava svaku vlast, pa i vlast zvanicne nauke.

Opet nisi odgovorio odakle se mjeri visina. Bez tog odgovora zaludu svake rasprave o mjerama Piramide.

Ok, važi, neka merimo od zemlje. I šta sad?

Da, posjedujem orginalni (rekonstruisani plan Piramide, jer potpuno odgovara geometrijskim zakonima.

Ah. Dakle:

- Geometrijske veličine Piramide su značajne zato što se uklapaju u neku "kosmičku geometriju."
- Odakle nam geometrijske veličine Piramide? Pa, rekonstruisali smo arhitektonski plan.
- Kako smo rekonstruisali plan? Tako da se uklapa u "kosmičku geometriju".

Dragi Hrastovniče, ja mogu da uzmem i izmerim kuću moje babe (koja je stara, pa se dosta i slegla i iskrivila). Onda mogu da ta merenja ispravim, tako što napravim arhitektonski plan. Taj plan ću, naravno, da napravim tako što ću da nađem gde se neki (bilo kakvi) odnosi ili proporcije Zemaljske kugle mogu udenuti.

Onda ću na osnovu tog plana da ti tvrdim da kuća moje babe oslikava proporcije Zemlje.

Q.E.D.

Sve ovo nije vazno, a za autenticnost rekoh ti u prethodnim redovima: potpuno odgovara zakonima geometrije.

:)

Ti ozbiljno ne vidiš ovde problem? Rekonstruišeš plan tako da odgovara nekoj geometriji, pa onda taj plan koristiš kao dokaz za tu geometriju?

Tema je Pseudonauka (Teorije zavere) i kao jedan koji se u svemu ne slaze sa zvanicnom naukom postirao sam ove priloge. Koliko vidim ne ostavlja vas na miru i ne bih se cudio da u skladu sa misljenjem vlasti temu izbacite. Zabrana odrzava svaku vlast, pa i vlast zvanicne nauke.

:roll:

Nema zabrana, Hrastovniče. Nema brisanja. Ali ima smejanja. :D

Niko ti neće brisati poruke u ovoj temi, niti ćemo brisati temu. Ali mislim da ćemo uskoro početi da te ignorišemo, a kada te ne ignorišemo, smejaćemo se onome što pričaš. Zato sam ti i predložio drugačiji forum, kao mesto na kome možda možeš da nađeš nekoga kome ovo neće biti smešno. :)

endonuclease: Ok, važi, neka merimo od zemlje. I šta sad?

Za zvanicnu velicinu baze Velike piramide ne uzimaju se mjere od zemlje, nego od plocnika oko Piramide. Zasto? Zato da se ne bi pokazalo da su piramidolozi u pravu!

Ah. Dakle:

- Geometrijske veličine Piramide su značajne zato što se uklapaju u neku "kosmičku geometriju."
- Odakle nam geometrijske veličine Piramide? Pa, rekonstruisali smo arhitektonski plan.
- Kako smo rekonstruisali plan? Tako da se uklapa u "kosmičku geometriju".

Niko ne govori o bilo kakvoj kosmickoj geometriji, nego o geometriji uopste.
Dragi Hrastovniče, ja mogu da uzmem i izmerim kuću moje babe (koja je stara, pa se dosta i slegla i iskrivila). Onda mogu da ta merenja ispravim, tako što napravim arhitektonski plan. Taj plan ću, naravno, da napravim tako što ću da nađem gde se neki (bilo kakvi) odnosi ili proporcije Zemaljske kugle mogu udenuti.

Velika piramida je svjetsko cudo, a nije kuca necije babe.

Onda ću na osnovu tog plana da ti tvrdim da kuća moje babe oslikava proporcije Zemlje.

Q.E.D.

Samo vjera moze da brani covjeku da zdravim umom sagleda mjere Piramide i da ih uporedi sa mjerama Zemlje (to odgovara onoj crkvenoj zapovijesti da jereticke knjige ne treba citati).

Ti ozbiljno ne vidiš ovde problem? Rekonstruišeš plan tako da odgovara nekoj geometriji, pa onda taj plan koristiš kao dokaz za tu geometriju?

Ta rekonstrukcija odstupa od izmjerenih mjera svega pola centimetra. Dakle, nakon skoro 5000 godina razlika u mjerenjima od originalne mjere je samo 5 mm.
Nema zabrana, Hrastovniče. Nema brisanja. Ali ima smejanja. :D

Niko ti neće brisati poruke u ovoj temi, niti ćemo brisati temu. Ali mislim da ćemo uskoro početi da te ignorišemo, a kada te ne ignorišemo, smejaćemo se onome što pričaš. Zato sam ti i predložio drugačiji forum, kao mesto na kome možda možeš da nađeš nekoga kome ovo neće biti smešno. :)

Nije meni stalo do uvjeravanja nekoga u nesto. A vama i preostaje jedino da se drzite svoje vjere, kao i ostali religiozni ljudi, ali nemojte svoju vjeru( cije dogmate nazivate naucnim pretpostavkama) naturati drugima kao apsolutnu istinu.

Poslednja izmena:
Za zvanicnu velicinu baze Velike piramide ne uzimaju se mjere od zemlje, nego od plocnika oko Piramide. Zasto? Zato da se ne bi pokazalo da su piramidolozi u pravu!

:hahaha: Jeste, to je razlog.

Velika piramida je svjetsko cudo, a nije kuca necije babe.

Ako poštuješ Piramidu, zašto je onda ponižavaš tako nakaradnom kvazimatematikom?

Samo vjera moze da brani covjeku da zdravim umom sagleda mjere Piramide i da ih uporedi sa mjerama Zemlje (to odgovara onoj crkvenoj zapovijesti da jereticke knjige ne treba citati).

Ali to niko ne radi. Ti si uzeo merenja piramide, "rekonstruisao" ih tako da odgovaraju tvojim zaključcima, i onda kružnim zaključivanjem time "potvrđuješ" tvoje razmišljanje.

Zdrav razum nema nikakve veze sa time.

Ta rekonstrukcija odstupa od izmjerenih mjera svega pola centimetra. Dakle, nakon skoro 5000 godina razlika u mjerenjima od originalne mjere je samo 5 mm.

Kako to možeš da kažeš ako nemaš originalne (u smislu one koje je arhitekta Piramide držao u rukama) planove?

Ta rekonstrukcija je urađena tako da bude blizu merenja, i da tebi da cifre koje ti trebaju eda bi nekako našao proporcije Zemaljske kugle (koje si, inače, takođe otprilike uzeo, i sa mnogo većom preciznošću nego što se to može).

Koji je bio originalni plan piramide, i da li je on i šta zaista značio? To ne znaš ni ti, niti iko drugi.

Nije meni stalo do uvjeravanja nekoga u nesto. A vama i preostaje jedino da se drzite svoje vjere, kao i ostali religiozni ljudi, ali nemojte svoju vjeru( cije dogmate nazivate naucnim pretpostavkama) naturati drugima kao apsolutnu istinu.

Kao što smo rekli ranije, ako jedan čovek veruje da se Zemlja okreće oko Sunca, a drugi da se Sunce okreće oko Zemlje, tu nije reč o sukobu dve vere ili dva mišljenja.

Radi se o jednom čoveku koji govori neistine, i drugom koji govori stvari koje se uklapaju u dokaze. :)

No, ovo postaje dosadno. Imaš li neke završne komentare, pa da prekinemo ovu besplodnu raspravu?

endonuclease ::hahaha: Jeste, to je razlog.

Da, to je razlog.

Ako poštuješ Piramidu, zašto je onda ponižavaš tako nakaradnom kvazimatematikom?

To je cista geometrija i samo onaj ko laze moze reci da je to kvazimatematika. A da laze, svako se moze uvjeriti na primjerima te geometrije.

Ali to niko ne radi. Ti si uzeo merenja piramide, "rekonstruisao" ih tako da odgovaraju tvojim zaključcima, i onda kružnim zaključivanjem time "potvrđuješ" tvoje razmišljanje.

Zdrav razum nema nikakve veze sa time.

Ne, po mjerenjima odstupanje je u milimetrima. Hej, po zvanicnim podacima to je preko preko 4600 godina, a razlika u mjerama samo nekoliko milimetara. Zdrav razum samo moze prihvatiti savrseni arhitektonski plan Piramide.
Kako to možeš da kažeš ako nemaš originalne (u smislu one koje je arhitekta Piramide držao u rukama) planove?

Imam originalne mjere onih koji su mjerili Piramidu.I to je dovoljno da se originalni plan rekonstruise.
Ta rekonstrukcija je urađena tako da bude blizu merenja, i da tebi da cifre koje ti trebaju eda bi nekako našao proporcije Zemaljske kugle (koje si, inače, takođe otprilike uzeo, i sa mnogo većom preciznošću nego što se to može).

To su stotine dokaza. Nekoliko mjera i mozes nastimati, a stotine ne moze niko.
Koji je bio originalni plan piramide, i da li je on i šta zaista značio? To ne znaš ni ti, niti iko drugi.

To ti mislis. To ne mislim ni ja ni jos neki drugi.

Kao što smo rekli ranije, ako jedan čovek veruje da se Zemlja okreće oko Sunca, a drugi da se Sunce okreće oko Zemlje, tu nije reč o sukobu dve vere ili dva mišljenja.

Radi se o jednom čoveku koji govori neistine, i drugom koji govori stvari koje se uklapaju u dokaze. :)

I jedan i drugi imaju samo pretpostavke koje se nazivaju i teorije. Dokaze ni jedan ni drugi nemaju.
No, ovo postaje dosadno. Imaš li neke završne komentare, pa da prekinemo ovu besplodnu raspravu?

Ja prekidam! :bye:

Zdrav razum samo moze prihvatiti savrseni arhitektonski plan Piramide.

Zdrav razum može da prihvati kvalitetnu obradu kamena i sleganje materijala. :roll:
Nezdrav razum će u tome tražiti nešto više... alate sa nastavcima od dijamanata, laserske brusilice, vanzemaljce, itd.

Imam originalne mjere onih koji su mjerili Piramidu.I to je dovoljno da se originalni plan rekonstruise.

Nisi shvatio da je problem što insistiraš na tačnosti, odnosno broju sigurnih cifara kakav se ni danas ne može ni izmeriti? :eek:

To su stotine dokaza. Nekoliko mjera i mozes nastimati, a stotine ne moze niko.

Visina piramide, dužina stranice osnove, uglovi i dužine hodnika.
Gde su tu tačno stotine dokaza?
Pri tome se vrednosti mera uzimaju tako da ogovaraju nekoj određenoj ideji i imaju malo veze sa stvarnim merenjima.

I jedan i drugi imaju samo pretpostavke koje se nazivaju i teorije. Dokaze ni jedan ni drugi nemaju.

Nema dokaza za okretanje Zemlje oko Sunca? :eek:
Ti si znači jedan od onih?
Ne predstavlja ti problem što su drevne civilizacije znale da se Zemlja okreće oko Sunca na osnovu posmatranja noćnog neba golim okom?
Takođe ti ne predstavlja problem što smo danas u stanju da preko svemirskih letelica i sondi posmatramo to kretanje?
Još uvek smatraš da za tako nešto nema dokaza?
:whistling:

Najveća zavjera vezana je za Mjesec. Neki tvrde da ameri uopšte i nisu bili tamo, ali griješe, strašno griješe. Bili su, i te kako su bili. Zavjera je što se krije ono što su oni tamo zaista pronašli. A pronašli su tako strašne stvari da su se 40 godina u tajnosti pripremali za obračun.

Konačbo je sve spremno i sutra počinje bombardovanje mjesečeve površine. Mete su negdje oko južnog pola. Samo, nemojte očekivati TV prenos ili da vam kažu šta rade. Izmisliće oni već neko opravdanje za to bombardovanje.

Danas na vestima kazu Obama dobio nobelovu nagradu. Strasno. Po kom je osnovu on dobio nobelovu nagradu to nikom nije jasno. I to jos za mir, a lik je samo nastavio zlocinacku politiku Dzordza Busa na bliskom istoku, i jos lagao ljude da ce raditi suprotno.

Mozda je dobio nagradu za ovo: "Obama opet gazi obecanja. Američki predsednik suspendovao svoju prvu odluku koju je doneo nakon polaganja zakletve i naredio da se vrate vojni sudovi u vojnu bazu Gvantanamo" http://www.naslovi.net/2009-05-17/press/obama-opet-gazi-obecanja/1157620
obama-nwo.jpg

Meni je dojadilo vise da raskrinkavam sve zablude koje u glave nasih ljudi putem nauke i medija pakosno usadjuju svetski mocnici. Zato ovog puta prepustam vujadinu da uputi na politicke i ekonomske interese koji stoje iza price o globalnom zagrevanju proizvedenom covekovim delovanjem.

Мораш имати миран дух да би могао раскринкавати. И кад одредиш да ти то буде дужност, професија или забава, онда немаш право жалбе, јер се не можеш жалити самом себи.
Ја и даље могу тврдити да се светло креће закривљеном линијом кроз простор, јер је тако и кренуло, и ништа га у простору није могло исправити, јер наводно, ништа не може деловати на њега у вакуму, а оно се само у вакуму креће оном брзином која му је додељена својим почетним полазом у вакум.
Исто тако могу тврдити да се Земља загрева због свог нормарлног кретања кроз простор и да сад улази у топлији део простора због чега се то дешава, али дозвољавам да се и због цивилизације у коју су нас увели наука и овоземаљски моћници могу кривити за један занемарљиви део учешћа у томе. Због тога драги Чу препуштам теби да наставиш где сам ја стао.

Ја и даље могу тврдити да се светло креће закривљеном линијом кроз простор, јер је тако и кренуло, и ништа га у простору није могло исправити, јер наводно, ништа не може деловати на њега у вакуму, а оно се само у вакуму креће оном брзином која му је додељена својим почетним полазом у вакум.
Исто тако могу тврдити да се Земља загрева због свог нормарлног кретања кроз простор и да сад улази у топлији део простора због чега се то дешава, али дозвољавам да се и због цивилизације у коју су нас увели наука и овоземаљски моћници могу кривити за један занемарљиви део учешћа у томе.

Možeš ti da tvrdiš još mnogo šta što nije tačno, baš kao ovo što tvrdiš nije tačno.
Pitanje koje sebi treba da psotaviš je zbog čega još uvek insistiraš na tim budalaštinama, iako smo ti detaljno objasnili zbog čega to što tvrdiš ne samo da nije tačno, nego je velika glupost.
Meni je odgovor na to pitanje već poznat, a mislim da je i drugima. ;)

Austrijska novinarka tvrdi: Svinjska gripa je napravljena kako bi se cjepivom prorijedilo populaciju planete i ostvarila globalna kontrola!

Пошто се ради о аустријској новинарки, може се веровати. За доказ ћу навести један случај који се десио једном шоферу аутобуса који је превозио јеврејске туристе кроз Аустрију на путу за Аушвиц и пошто је доживео квар у мотору возила, навратио је у прву кућу да затражи помоћ, газдарица куће му је одговорила да му на жалост не може помоћи јер нема него једну малу пећ на микро онде,( валове ).

Poslednja izmena:
Мораш имати миран дух да би могао раскринкавати. И кад одредиш да ти то буде дужност, професија или забава, онда немаш право жалбе, јер се не можеш жалити самом себи.
Исто тако могу тврдити да се Земља загрева због свог нормарлног кретања кроз простор и да сад улази у топлији део простора због чега се то дешава, али дозвољавам да се и због цивилизације у коју су нас увели наука и овоземаљски моћници могу кривити за један занемарљиви део учешћа у томе. Због тога драги Чу препуштам теби да наставиш где сам ја стао.
Ne mogu a da te ne podsjetim da je tačno što je цалибурн primijetio da si više nego malčice sujetan. Ti si došao do naučnih saznanja o svjetlosti koja još niko nije otkrio???! Niti će! Ne razumijem tvoju tvrdoglavost. (Mora da si pre bosanac nego ličanin? :lol: ). Trevbalo bi da shvatiš više da lupaš грдне глупости. Bar što se твоје науке tiče. I ne šalji me po smirenost. ;)

P.S. ovo za bosanca je više izraženo nego što se pretpostavlja.

Džaba mi oni pričaju da je Zemlja okrugla, ja im ne vjerujem!!!

(Izjava jednog mladog bosanca, 19 godina, po završetku srednje škole).

Možeš ti da tvrdiš još mnogo šta što nije tačno, baš kao ovo što tvrdiš nije tačno.
Pitanje koje sebi treba da psotaviš je zbog čega još uvek insistiraš na tim budalaštinama, iako smo ti detaljno objasnili zbog čega to što tvrdiš ne samo da nije tačno, nego je velika glupost.
Meni je odgovor na to pitanje već poznat, a mislim da je i drugima. ;)

Док год научници буду то сматрали будалаштима и глупостима.ја ћу на њима инзистирати, не због ината или омаловажавања научника, него кад научник употреби те изразе за аргументе онда то код мене изазива сумњу у то.
И мени је такав одговор јасан као и вама и на тај начин, али ме нешто ипак усмерује на опрезност.

Back