Usporite ljudi.
Bez generalizacije, i lepo vas molim - bez svadje i vredjanja!!!
Medicinska profesija po sebi je humana. U medicini rade ljudi, pojedinci! Ako neki savesno i predano rade svoj posao, a rade i to u velikom broju, priznajmo da ima i onih koji rade malo i malo više drugačije. Priznajmo da se veliki broj ljudi, pacijenata, susreo sa nesavesnošću, ili nezainteresovanošću, ili korumpiranošću lekara. Pojedinaca, ljudi sa imenom i prezimenom.
Lično, videla sam doktora, onoga o kome sam pisala u jednoj rečenici u nekom od gornjih postova, koji je rodjaka svog pacijenta izbacio iz ambulante jer je doneo kesu sa kafom, pićem ili nečim sličnim. Dakle, ne pare, ne nešto vredno, već nešto što bi se, ako idemo linijom manjeg otpora, moglo nazvati i znakom pažnje i zahvalnosti. Mogu i da navedem puno ime i prezime tog dr, tim pre jer mi je spasao život, ali ne znam da li moderatori to smatraju korektnim i dozvoljenim. I to je ljudina u svakom smislu -sjajan čovek, odličan dr specijalista, a radi na državnoj klinici, dakle, ima istu platu kao i drugi.
A imam i lična i posredna iskustva i sa drugačijim lekarima. Parkeriss, da li smatraš da je normalno da dr "pogreši" u proceni stanja pacijenta, u postavljanju dijagnoze, da izvrši neuporedivo manji broj pregleda od minimalno potrebnog i da mesecima ( konkretno - četiri puna meseca!!! ) tako voza i zamlaćuje pacijenta, kome je evidento sve gore, što je i laik mogao primetiti??? I na kraju se ispostavi da pacijent ima sepsu!!! E, o takvim se lekarima ovde priča. I ova dr ima i ime i prezime i kliniku na kojoj radi, a njeo ime neću spomenuti sve i da je dozvoljeno. Spomenuli su ga moji roditelji tamo gde je i bilo mesto da se spomene, i to u trenutku kada sam ja, još uvek, velikim delom i njenom krivicom, visila izmedju života i smrti.
Stoga, Parkeriss, još jednom ponavljam, niti se govori generalno, niti imam ikakvu nameru da vredjam tebi drage ljude. Govorim o pojedincima, sa imenom i prezimenom, pojedincima sa kojima mogu da se suičim oči u oči i ponovim sve ovo. Šta misliš, ko bi od nas oborio pogled???
Ovo o tupavim pacijentima koji hoće sve odmah, neću komentarisati. Sve si sam rekao, neka tvoja izjava govori o tebi samom. Ja ću ti samo reći - nedaj Bože da ikada budeš pacijen bez protekcije rodjaka, samo sa zdravstvenom knjižicom i uputom. ne daj Bože da ikada budeš pacijent uopšte, naravno. Ali, ako budeš ikada bio, pod uslovima koje sam navela, shvatićeš svu pristrasnost i licemernost svojih reči!!!