Zatvor...Iskustva...

Из искуства мог брата.....и чувари и робијаши воле да виде карактер од човека. Можеш да будеш слаб и емотиван и да плачеш......само немој бити мудо од човека.

Moj jedan blizak drugar je bio u zatvoru...

I u principu ga nismo nikada konkretno nešto pitali o celokupnom iskustvu, uvek smo se vodili time da to nije nešto gde bi trebalo da guramo svoju radoznalost... Ali recimo dobije dopust za vikend, i ti sad očekuješ on će ono biti ili smoren max, ubijen u pojam zbog kao teškog tog života, a on bude ono skroz kul, kao kad se inače družimo, relaksiran, skroz u vajbu kao da je završio radnu nedelju. 😄

Mislim da filmovi i serije dosta prenaglašavaju okrutnost...

Moj jedan blizak drugar je bio u zatvoru...

I u principu ga nismo nikada konkretno nešto pitali o celokupnom iskustvu, uvek smo se vodili time da to nije nešto gde bi trebalo da guramo svoju radoznalost... Ali recimo dobije dopust za vikend, i ti sad očekuješ on će ono biti ili smoren max, ubijen u pojam zbog kao teškog tog života, a on bude ono skroz kul, kao kad se inače družimo, relaksiran, skroz u vajbu kao da je završio radnu nedelju. 😄

Mislim da filmovi i serije dosta prenaglašavaju okrutnost...
a jel ste ga zezali ono kao tipa.. brate jel te boljelo, jesi uzeo štikle i tako te kretenske forice :D

a jel ste ga zezali ono kao tipa.. brate jel te boljelo, jesi uzeo štikle i tako te kretenske forice :D

Haha... baš nismo nikad. Nije počinio neko zlo nikome, pao je zbog sopstvene naivnosti, ali su svi bili u fazonu da treba ispoštovati činjenicu da je neko odslužio sopstvenu glupost i nemar na taj način, tako da se niko nije zezao sa tim.

Једном мом брату дали петак, суботу и недељу да дође кући. Иначе је робијао овде у Ужицу где и живимо. Он дошао у петак, у суботу се диже и каже: "Е кево...одо ја у затвор....сморих се нешто данас" !! Ја га питам шта ће тамо поред своје куће, каже....."Имам екипу другара тамо, добро се зезамо".

Једном мом брату дали петак, суботу и недељу да дође кући. Иначе је робијао овде у Ужицу где и живимо. Он дошао у петак, у суботу се диже и каже: "Е кево...одо ја у затвор....сморих се нешто данас" !! Ја га питам шта ће тамо поред своје куће, каже....."Имам екипу другара тамо, добро се зезамо".
Hahahahahahhahaha

A sta je sa doživotnom robijom ?
"I doživotna robija ima kraj" grafit na zidu upravo u KPZ. I znaš vremenom da se snađeš, znaš ko te laže ko te krade iako nije lepo biti glup hah.
Hoću reći da što se pandemije tiče, ovo je milion puta gore jer nisam kriv ništa, dokle će- ne zna se, možda doživotno i ne znam za vas ali ja se plašim. U zatvoru se nisam plašio, plus što sam tamo bio zahvalan Bogu što sam se opametio, vreme iskoristio za čitanje, iskustvo stekao, i tako dalje, plus nemaš ovaj osećaj bespomoćnosti kao kod Covida.
Nemojte mi više postavljati pitanja na ovu temu, rekao sam manje više sve, ostalo bi postalo već suviše lično, prijatan vam početak radne sedmice.

Back