Zasto?

Zasto se hranite tugom i srecu vidite samo u necemu sto je proslo i nece se ponoviti? Cemu tolika idealizacija i beg od stvarnosti, kad svi znaju da ako ne pustis proslost nemas ni valjanu sadasnjost a kamoli srecnu buducnost?

pa onaj ko nema valjanu sadašnjost niti izgleda za takvu budućnost, prošlost vidi kao jedinu pozitivnu stvar u svom životu, nije li logično da tu pravi sebi utočište? nije on pobegao u prošlost zato što se boji nepoznatog nego zato što mu se poznato smučilo

Zasto se hranite tugom i srecu vidite samo u necemu sto je proslo i nece se ponoviti? Cemu tolika idealizacija i beg od stvarnosti, kad svi znaju da ako ne pustis proslost nemas ni valjanu sadasnjost a kamoli srecnu buducnost?

ako misliš na ljubav i seks, nikad se nezna, sve moje bivše su žive i zdrave, ko zna šta vreme nosi :cool:

ako misliš na politiku, ne zanima me, nema odgovora :mrgreen:

U ljudskoj prirodi je da dobro duze pamti, a lose zaboravlja i potiskuje te ce tako idealizovati proslost koja iz te perspektive uopste ne mora delovati tako. Znaci stvar psihologije.

Beg od stvarnosti bih obicno povezao sa lenjoscu i nespremnost/nesposobnost da se neko uhvati u kostac sa problemima koji dolaze.

Dobro pitanje.
To bi značilo da me vuče u prošlost lelujava i neosnovana patetika zbog nekog Džoa koga sam ljubila na faksu misleći da je ostvarenje svakog mog sna zanavek
A on danas ima 130 kila stavlja tupe kad izlazi iz kuće da mu se ne vidi ćela na temenu i visi po slot klubovima nadajući se da će jednog dana da mu se pojave četri iste šljive iz aparata...
Ćista besmislica.
Uživam u onome što mi je danas u rukama što je sveže, sočno i samo moje :D

- - - - - - - - - -

Moja davna budućnost je proistekla iz moje sadašnje prošlosti. Šta god sad radim u prošlosti neće uticati na moju buduću sadašnjost jer budućnost niko ne može predvideti. To što je neko tužan ili srećan su samo stanja poput gladan sam ili kaki mi se. Recimo u prošlosti nisam ništao jeo ali osećam da mi se kaki u budćnosti. Nadam se da sam bio jasan...

Ja mislim da si ti Terminator konj poslat iz budućnosti da kresne konobaricu oplodi je iz prve i spasi svet od veštačke inteligencije :lol:

Ima jedna pjesma, a kaže:

"Što to ima u ljudima tužno,
da ulaze u tuđe živote...
tko to živi u prošlosti mojoj,
a još nije umro od sramote ...

Da "Kad zamiriše trešnja" Ima puno izvodjača, mislim da su je "Gazde" najbolje izveli.
Sve je život, radost, sreća, nesreča pa i tuga !

Treba se naviknuti na sve , ali biti uvek pozitivan !

Zato sto je zivot svakim danom sve gori i gori, svakog trena si sve stariji, raspadas se i jedan korak blizi smrti.

idite u peršun
KAKO STE MRAČNI...buaaaaaa

živiš danas...sad...što je bilo...BILO je...prošlo vrijeme

Back