Zasto?

Zasto se hranite tugom i srecu vidite samo u necemu sto je proslo i nece se ponoviti? Cemu tolika idealizacija i beg od stvarnosti, kad svi dobro znaju da ako ne pustis proslost nemas ni valjanu sadasnjost a kamoli srecnu buducnost?
da ti pisem knjigu to ocesh :lol:
covek se navikne na odedjeno stanje i zaboravi ukus dugacije srece,mozda usput izgubi i volju za zivotom plus minus neki dr poremacaji i druge situacije tj uslovi...tj moras da devinises tacno tip za kojeg nas pitas jer je ovo malo kompleksnije..

- - - - - - - - - -

Zato sto je zivot svakim danom sve gori i gori, svakog trena si sve stariji, raspadas se i jedan korak blizi smrti.

kako si ti jedna pozitivna osoba:lol:

Ne primećujem da se ljudi hrane tugom, primećujem više zombirane koji su umrtvljeni i niti mogu da se raduju niti da tuguju i one koji shvataju da ih i tuga i sreća oblikuju jednako i da bez tuge ne umeš da ceniš ni sreću.

Poslednja izmena:
Moja davna budućnost je proistekla iz moje sadašnje prošlosti. Šta god sad radim u prošlosti neće uticati na moju buduću sadašnjost jer budućnost niko ne može predvideti. To što je neko tužan ili srećan su samo stanja poput gladan sam ili kaki mi se. Recimo u prošlosti nisam ništao jeo ali osećam da mi se kaki u budćnosti. Nadam se da sam bio jasan...

da ti pisem knjigu to ocesh :lol:
covek se navikne na odedjeno stanje i zaboravi ukus dugacije srece,mozda usput izgubi i volju za zivotom plus minus neki dr poremacaji i druge situacije tj uslovi...tj moras da devinises tacno tip za kojeg nas pitas jer je ovo malo kompleksnije..

- - - - - - - - - -

kako si ti jedna pozitivna osoba:lol:

tema je uopstena...a kako je ovde onda je i o bivsim ljubavima

Zasto se hranite tugom i srecu vidite samo u necemu sto je proslo i nece se ponoviti? Cemu tolika idealizacija i beg od stvarnosti, kad svi znaju da ako ne pustis proslost nemas ni valjanu sadasnjost a kamoli srecnu buducnost?

Zato sto neki ljudi jednostavno vole patnju i plase se zivota drugacijeg od svog.......Ne moze su tu nista promijeniti.Samo im se moze ukazati na to ako su voljni da poslusaju.U suprotnom i mi padamo sa njima u ocaj......Vrlo dubok.:neutral::(:confused:

Moja davna budućnost je proistekla iz moje sadašnje prošlosti. Šta god sad radim u prošlosti neće uticati na moju buduću sadašnjost jer budućnost niko ne može predvideti. To što je neko tužan ili srećan su samo stanja poput gladan sam ili kaki mi se. Recimo u prošlosti nisam ništao jeo ali osećam da mi se kaki u budćnosti. Nadam se da sam bio jasan...

ja ne pitam za trenutna stanja, vec kad neko zivi tugu i proslost i samo se tako oseca ziv

kakava god da je velika verovatnoca je da je nesto lose u pitanju
svakako ne pricamo o milionerima
nada je samo iluzija da taj tvoj ubiVen coveculjak pregura dan

po tebi bi svi trebali da se upucamo odmah, ne bi li sebi skratili muke...a ni svrha zivota nije novac...nada nije samo iluzija, vec i podstrek da das sve od sebe ne bi li ih ostvario

Zasto se hranite tugom i srecu vidite samo u necemu sto je proslo i nece se ponoviti? Cemu tolika idealizacija i beg od stvarnosti, kad svi znaju da ako ne pustis proslost nemas ni valjanu sadasnjost a kamoli srecnu buducnost?

Strah da ce izgubiti ono sto su osecali, lakse ga je nositi sa sobom kao mit i mastati o njemu.

Ovo je karakteristicno za zene svoje kofere vuku sa sobom.

Ima jedna pjesma, a kaže:

"Što to ima u ljudima tužno,
da ulaze u tuđe živote...
tko to živi u prošlosti mojoj,
a još nije umro od sramote ...

kako se neko moze plasiti srece? :confused:

Ima do strukture licnosti,a neko jednostavno nece da se odrekne neke svoje komocije da bi iskoracio ka sreci....Neki ljudi su naprosto kukavice,tj draze im je kukanje od promjene.i zele da drugi umjesto njih obave posao.......Sreca obicno podrazumijeva i promjenu u zivotu.Nesto vecu.....

Back