Зашто?

gost 313363

Poznat
Poruka
7.178
Никад ми неће бити јасно зашто модерно доба покушава од мушкарца да направи жену, и зашто се све више напада на мајке да васпитају мушкарце тако да сутра буду добра жена некој жени... Нашао сам овде страшан текст, по мени престрашан, навешћу испод сваког текста моје мишљење, па ми ви кажите да ли грешим, а како овде постују углавном жене биће да грешим али добро..

Skroz je u redu ako nisi sportski tip. Nije sport baš za svako muško. Neki ga vole, neki jednostavno nisu za to. Ako ne želiš da se baviš sportom, neću te prisiljavati i prihvatiću da te sport ne zanima. Pronađi nešto drugo u čemu uživaš i budi srećan.

По мени сваки мушкарац мора да има физичку активност, не мора да буде профи спортиста али мора да има физичку активност да не би био млохава и млитава баба и офингер са 20 година.

Nemoj nikada prestati da plešeš. Mali dečaci uživaju u plesu, ali sve do određenog doba kada počnu da se stide. Možda nekom ne zvuči muževno da se muškarac razbacuje na plesnom podijumu na taktove nekog hita, ali ne želimo da odustaneš od plesa. Uživaj, napuni se energijom, nek te muzika ponese. Uostalom, ništa nije muževnije od samopouzdanog muškarca koji je dovoljno siguran da zauzme plesni podijum.

Не кажем да је срамота устати, играти, али заузимати плесни подијум, млатарати рукама итд итд ми је и више него геј, што је мени који волим Спартански начин одгоја више него незамисливо.

Nemoj biti nasilnik! Nemoj biti muškarac koji koristi fizičku snagu kako bi demonstrirao moć ili ponižavao nekoga. Nemoj biti muškarac koji se koristi jezikom, društvenim mrežama ili bilo čim drugim da bi ponižavao ili vređao. Budi muškarac koji neće stajati po strani kada nekoga ponižavaju ili loše s nekim postupaju. Budi svakako muškarac koji će se zauzeti za slabije.

Са овим се слажем, не треба га учити да буде сировина, али такође га не треба учити ни да бежи од физичког контакта, дакле некад некоме једноставно мораш пљуснути шамарчину и ту је тачка.

Na dan venčanja odigraćeš jedan ples sa svojom majkom. Ne zanima me hoćeš li odbaciti sve tradicije, venčati se skačući padobranom, reći "da "na livadi u hladu drveta, ali na dan venčanja otplesaćeš jedan ples sa svojom majkom. Kraj priče.

Зашто би ово морало да се догоди? Зашто уопште мора да се прави венчање? И зашто мора да се одигра тај један плес са мајком уз коментар "крај приче"?

Ne znači ne. Nikad ne preispituj šta znači ne. Prihvati odgovor i kreni dalje.

Ово ми исто није јасно јер треба преиспитати, јер се иза не некад крије доста тога.

Nemoj nikada prestati da daješ zagrljaje i poljupce. Mali dečaci vole da se grle, ljube i maze. Nemoj to nikada izgubiti. Kada je rečima teško izraziti, zagrljaj govori glasnije od svake reči. Prijatelj ti je zabrinut. Zagrli ga. Draga ti je tužna. Zagrli je. Majka ti je tužna. Zagrli je.

Ок, не кажем да треба бити дрво, али некако ми не иде ни да се распилави и да тако иде грли и цмаче све око себе, то ми је такође доста кретенски... Поготово у Србији кад би грлили тако стално људе који су тужни по цео дан би провели у загрљајима... И лепа реч је сасвим ок.

Život nije katalog Victoria's Secreta. Većina žena ne nosi sparene grudnjak i gaćice. Prave grudi padnu sa strane kad žena legne na leđa i nisu potpuno istee. Prave žene nisu fotošopirane lepotice. Strije su sastavni deo života. Kao i celulit. I poneki kilogram viška. Žene ponekad na nekim delovima tela imaju dlake. I to je realnost.

Наравно да није каталог, нико ни не очекује Лиму, али ми ово некако звучи као "наравно да се нећемо увек дотеривати за вас, кад будете наши боли нас уво и да водимо рачуна о себи и да бринемо о томе и ви има са тим да се помирите".

Nazovi me. Nećemo uvek živeti pod istim krovom i jako ćeš mi nedostajati. Znam da ćeš biti uzbuđen zbog novog života, nezavisnosti, slobode i pozvati mamu neće biti na vrhu liste prioriteta. Shvatam to. Ali ozbiljno ti kažem, nazovi me. Pisanje poruka je za prijatelje. Želim ti čuti glas - bar jednom nedeljno.

Ок наравно, треба позвати маму, али ово са једном недељно, са тим зови, па зови, па што не зовеш је мало претерано, бар ја тако мислим..

Е сад ме интересује шта ви кажете на ове коментаре?

И пошто ја мушкарце делим на Спартанце и Атињане, занима ме што од мушкараца правите Атињане кад свако види да су Спартанци синоним за мушкост? Зашто то радите?

ne bih znala šta da ti odgovorim, ovo je neka mama pisala, a kažu da mame, bar ove naše balkanske, imaju čudan odnos prema sinčićima.. što mislim da je predrasuda i krajnje individualno, ali onda ispada je ovaj tekst krajnje individualan i ne može služiti ni za kakvu raspravu..

Što si promenio avatar? zekili te? :D

ne bih znala šta da ti odgovorim, ovo je neka mama pisala, a kažu da mame, bar ove naše balkanske, imaju čudan odnos prema sinčićima.. što mislim da je predrasuda i krajnje individualno, ali onda ispada je ovaj tekst krajnje individualan i ne može služiti ni za kakvu raspravu..

Što si promenio avatar? zekili te? :D

Ако не би знала што ми спамујеш тему :lol:

Не, него мени тако све брзо досади, досадио и овај, мењаћу и њега : )

sloboda govora :p
ali ozbiljno, početak je ok.. ti delovi u kojima govori da nije sport za svakog muškarca i da nije sramota plesati ako si muško. To sam shvatila kao podršku jednom konkretnom sinu i onima koji se nađu u njegovoj situaciji. Zašto da unesrećuješ svoje dete vodeći ga na tekme, ako on hoće da igra salsu?
a ovo da se javlja mami i slično, e to je već skroz iz majčinskog ugla i tu ne mogu ništa reći.

- - - - - - - - - -

Ja sam sa devetnaest godina izjavila pred masom ljudi da smatram da je ples zenska profesija
kao telad su me gledali

pa realno nije. u skoro svakom ozbiljnom plesu ključna je uloga muškarca.

Prestrasan tekst???? e usroooo sam se od straha. Neko se zahebavao, mogao je tako da napise i, nemojte ici lftom, moze da se pokvari, koristite stepenice. Pih, videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.

А што би плесао са мајком на свадби, није ми јасно.
Зашто би мушкарац уопште правио свадбу.
Данас клинци у вртићи науче да плешу и не видим шта би ту било нешто против мушкости.
Спорт се, ако не активно, рекреативно подразумева у виду неке корисне спортске активности, а не буџење и хемије.
За позивање родитеља, мајке, конкретно, зашто нема оца у тој причи? И то уопште није ограничено на дане или тачно на недељу.
Текст и препоруке и савети је реално глуп.

zaista ybt treba da sedimo na iglama da nam nesto od ponudjenog majka ne izgovori i odma smo manje muskarci..serem se na te ribe koje u lajavim psima vide muskarca a u njihovim majkama konkurenciju

:think: sport pod obavezno, i za decaka i za devojcicu, ples ako voli, sto da ne, nece biti manje musko, ne treba da bude zrtva i treba da se zauzme za sebe i da se odbrani od sile, zato mi sin i ide izmedju ostalog na karate, vencanje me ne zanima, nije moje da mu brinem oko intimnog zivota, ne je uvek ne i ne treba da se zamara oko pozadine, normalno iskazivanje osecanja je pozeljno, ne treba da bude preterano opterecen izgledom cura, to je i tako prolazno, i da, trudicu se da mu u zivotu uverk budem pri ruci i nadam se da ce imati potrebe da se cujemo bar jednom nedeljno ...

Кичаст текстић, ништа у чему бих се препознала било ја, било мој син.

Плес са мамом на свадби. Помозите ми да не повратим.

За ове што им плес није мушки - у свим војним школама се одувек практиковао као обавезан курс, али фићфирићи не знају шта је војска, нема више чак више ни фарбања клупа у парку.
И одавно се исте те генерације грле и љубе и са женски и мушким, ваљда је то сада нормално, а некад баш и није било уобичајено.

Овај мој клинац 11 година, љуби се женскама и поздравља пре школе, после школе, пре и после језика и тренига. Аупиц..само се лижу.

Ljudsko drustvo ima iskristalisano u glavi kako treba muskarac / zena da se ponasa, sta treba da radi i sl, mada drustvo se stalno menja i sada nije toliko u modi, glupa rec moda, toliko aktuelan, taj macho stil, da l' zbog razvoja feminizma, ili cega vec, ne znam. Uloge zene i muskarca su se promenile, zene su postale malo muzvnije, a muskarci zenstveniji. E sad, gde je razlika izmedju nekog "seka perse" i muskarca i "muskarace" i zene je skroz licno.

Vidjao sam razne primera, od muskaraca koji imaju vise sminke nego zene i koji vode vise racuna od svojoj kozi nego zene a koji su savrseno sposobni, samostalni da budu lideri, i to jesu, pa i muskarce koji izgledaju, zvuce i ponasaju se kao "seka perse" ali bez problema rade sve tipicno muske poslove, kao zene koje se sminkaju, lickaju, a u potpunosti su sposobne da rade dobar deo muskih poslove na selu.

Ljudsko drustvo ima iskristalisano u glavi kako treba muskarac / zena da se ponasa, sta treba da radi i sl, mada drustvo se stalno menja i sada nije toliko u modi, glupa rec moda, toliko aktuelan, taj macho stil, da l' zbog razvoja feminizma, ili cega vec, ne znam. Uloge zene i muskarca su se promenile, zene su postale malo muzvnije, a muskarci zenstveniji. E sad, gde je razlika izmedju nekog "seka perse" i muskarca i "muskarace" i zene je skroz licno.

Vidjao sam razne primera, od muskaraca koji imaju vise sminke nego zene i koji vode vise racuna od svojoj kozi nego zene a koji su savrseno sposobni, samostalni da budu lideri, i to jesu, pa i muskarce koji izgledaju, zvuce i ponasaju se kao "seka perse" ali bez problema rade sve tipicno muske poslove, kao zene koje se sminkaju, lickaju, a u potpunosti su sposobne da rade dobar deo muskih poslove na selu.

Нормално да има разних жена и разних мушкараца, ја прва имам изглед жене а мозак шоферчине. :lol:

Е зато ја и не верујем у тај систем, јер није могуће да жене постану мушкараче а да мушкарци не постану девојчице, то ти је као вага што више идеш овамо то се више диже на другу страну, е зато ће на крају жене схватити шта су урадиле, па кад буду дубоко несрећне јер не могу наћи мушкарца као мушкарца већ неке полу жене онда ће бити "куку нама", сад не да се сузбија мушкарац као мушкарац, већ се намеће да је то лоше, примитивно, шта ли већ.

Кичаст текстић, ништа у чему бих се препознала било ја, било мој син.

Плес са мамом на свадби. Помозите ми да не повратим.

to valjda se misli ako moze mlada na svadbi da plese sa svojim tatom, zasto ne bi mogao mladozenja sa svojom mamom? valjda...ne znam...
ne vidim zasto je to toliko vazno. plese kome se plese i sa kim mu se plese... nekima je valjda vazan "protokol" - glupost!

Е зато ја и не верујем у тај систем, јер није могуће да жене постану мушкараче а да мушкарци не постану девојчице, то ти је као вага што више идеш овамо то се више диже на другу страну, е зато ће на крају жене схватити шта су урадиле, па кад буду дубоко несрећне јер не могу наћи мушкарца као мушкарца већ неке полу жене онда ће бити "куку нама", сад не да се сузбија мушкарац као мушкарац, већ се намеће да је то лоше, примитивно, шта ли већ.

А која је улога мушкарца у тој еволуцији? Испада да су жене криве што сте ви туњави и смотани.

- - - - - - - - - -

to valjda se misli ako moze mlada na svadbi da plese sa svojim tatom, zasto ne bi mogao mladozenja sa svojom mamom? valjda...ne znam...
ne vidim zasto je to toliko vazno. plese kome se plese i sa kim mu se plese... nekima je valjda vazan "protokol" - glupost!

За мене је и сам чин свадбе у тој мени одбојан а још да плешем са татом, ма иди бежи...

A cega je posljedica osudjivati nekoga ili mu se cak rugati za nesto sto njemu mnogo znaci a druge nicim ne ugrozava?

Увек ћу се борити против кича и патетике, једноставно - боли ме мозак кад прочитам нешто што благе везе нема са животом. Неважне тричарије, треш, лаж, одглумљене емоције, фуј!

Увек ћу се борити против кича и патетике, једноставно - боли ме мозак кад прочитам нешто што благе везе нема са животом. Неважне тричарије, треш, лаж, одглумљене емоције, фуј!

Svako od nas moze da zna svoje misli i osjecaje tudje ne,Ne postoje opsta mjesta u zivotu.Ljepota zivota je u postovanju razlicitosti.Najgora ljudska osobina je biti sudija svemu i svakom.

Zasto je normalno da kcerka plese sa ocem na dan svog vjencanja a nije normalno da si plese sa majkom?Zasto bi ga to cinilo manje muskarcem?
zato sto je to neki homofob pustio buvu,keva cale brat sestra tetka strina ujak ujna pasenog i ostala bliza i dalja rodbina imaju pravo i smeju se drznuti da daju komentar o nasem izboru partnera,pa i sam partner ide sa strahom da li ce se dopasti rodbini,ali,svaki od nasih 10 20 30 potencijalnih partnera ili kombinacija nema za pravo da komentarise nasu rodbinu koju nismo birali,niti pokusavati da nase odnose napravi boljim/gorim,svaki pokusaj takve manipulacije treba oterati u *****,ali familiju ne,to je postovanje

Svako od nas moze da zna svoje misli i osjecaje tudje ne,Ne postoje opsta mjesta u zivotu.Ljepota zivota je u postovanju razlicitosti.Najgora ljudska osobina je biti sudija svemu i svakom.

Ја и говорим о својим мислима и осећањима а тако сам и децу васпитала - да им се бљује од зашећерених речи, призора и догађаја.

Back