Zasto ....?

Izgleda da su baš ogladnjeli. :lol:
Ima da ih dresiramo da budu prave kuce. ;)

Evo stigao nam još jedan ćuko... :lol:
Mada moramo ih držati za povodac, e su opasni za okolinu.
zviratka44.gif

Đe da ujede, šta pričaš... oni samo laju, ne ujedaju..
Neboj se, evo zavezaću ih ako te je strah od njih, ali reko' da ih malo puštim da se istrče. :lol:

zviratka11.gif
VS
zviratka31.gif

Bilo bi zanimljivo videti. Ko će prvi da napadne? Hajde zmijo, pecni ih. :per:

+ jestira namigusa

wolf6.gif

Hoćeš da kažeš da u vreme države Izrael kada se izvršavao Božji zakon dat preko Mojsija, nije bilo ljubavi i i brige o bližnjima?
Neću da kažem to. Hoću da kažem da su u biblijsko doba Jevreji morali da poštuju SVE odredbe iz zakona,nezavisno od ljubavi. Mi danas nismo u takvoj obavezi. Deset zapovesti kao neka vrsta moralnog zakona se ispunjava u dvema najvećim zapovestima - ljubav prema Bogu i prema bližnjem.

Znači zakon nije nešto korisno, nije ljubav? Već je zlo, nešto negativno? Mislim na Mojsijev zakon.
Zavisi iz kojeg ugla gledaš. Ako gledamo iz ugla da je Zakon otkrio ljudski greh, pomogao ljudima da uvide koliko su otpali od Boga, onda je ok. Zato Pavle piše "pismo zatvori sve pod greh". Međutim, sa stanovišta spasenja, zakon nam nije naklonjen, jer zakon ne spašava nego otriva naš greh i predviđa kaznu. Zato je tu Hristos i vera u Njega.

Dao sam ti link teksta koji je govorio o pravom zančenju tog dela. Ali ti ne čitaš ništa sem crkvene brošure.
Pročitao sam i znao sam i pre odakle potiče naziv "eklesia", ali to ne negira postojanje Crkve kao zajednice ljudi i Boga.

Isus reče "po delima njihovm prepoznaćete ih", gospodo, ja vas ne prepoznah po tome, pa ne znam do koga je.
Nije ni bitno da nas ti prepoznaš. Bog je prepoznao svoju crkvu i štiti je. Međutim, ti nisi deo nje nego običan jeretik i crkvenoborac,a takvi neće naslediti carstvo Božije.

Osim smajlija sa Smiley Central-a, imaš li odgovor na pitanje koje su verske knjige izmišljotine a koje nisu? Fakat je da Biblija nije ni prva ni poslednja...

Kako se vrši ta selekcija - šta je tačno a šta ne? Stvarno me interesuje odgovor.
Probao sam da pristupim tom sajtu al' izgleda da ne radi.
Selekcija se vrši pomoću moralnog zakona. Sve što ne poziva na moral ne može biti od Boga nikako.

Neću da kažem to. Hoću da kažem da su u biblijsko doba Jevreji morali da poštuju SVE odredbe iz zakona,nezavisno od ljubavi. Mi danas nismo u takvoj obavezi. Deset zapovesti kao neka vrsta moralnog zakona se ispunjava u dvema najvećim zapovestima - ljubav prema Bogu i prema bližnjem.
Znači moralni zakon se nekada morao poštovati, a danas nemora? Opet ne razumem zašto je to tako? Zašto Izraelci nisu smeli da se kurvaju, a mi smemo? Zašto Izraelci nisu smeli da kradu, a mi smemo? Zašto Izraelci nisu smeli da se idolopoklonišu, a mi smemo? I td. Da li hoćeš da kažeš da ljubav opravdava nemoral?
"Ljubav prema Bogu" - kako pokazuješ ljubav Bogu?
"Ljubav prema bližnjima" - kako pokazuješ ljubav bližnjima?
Zavisi iz kojeg ugla gledaš. Ako gledamo iz ugla da je Zakon otkrio ljudski greh, pomogao ljudima da uvide koliko su otpali od Boga, onda je ok. Zato Pavle piše "pismo zatvori sve pod greh". Međutim, sa stanovišta spasenja, zakon nam nije naklonjen, jer zakon ne spašava nego otriva naš greh i predviđa kaznu. Zato je tu Hristos i vera u Njega.
Auuu... Ja celo vreme pričam o MORALNOM ZAKONU. Kako može moralni zakon da ti pokaže da si grešan? Može jedino ako ga ne poštuješ.
Zakon nas spašava, jer je zakon zadovoljen Hristovom žrtvom. Ali ja ne pričam o tom zakonu, već o moralnom zakonu.
Pročitao sam i znao sam i pre odakle potiče naziv "eklesia", ali to ne negira postojanje Crkve kao zajednice ljudi i Boga.
Negira kao građevinu, što vi svakako jeste.
Nije ni bitno da nas ti prepoznaš. Bog je prepoznao svoju crkvu i štiti je. Međutim, ti nisi deo nje nego običan jeretik i crkvenoborac,a takvi neće naslediti carstvo Božije.
Baš se vidi koliko je štiti. Bog ne može da bude tamo gde je smrad i prljavština, a to je vaša crkva. Može da se meša tek preko pojedinaca koji nešto rade na svoju ruku, a koji se koliko toliko ne boje vrha crkve da ih ne otpusti.

Znači moralni zakon se nekada morao poštovati, a danas nemora? Opet ne razumem zašto je to tako? Zašto Izraelci nisu smeli da se kurvaju, a mi smemo? Zašto Izraelci nisu smeli da kradu, a mi smemo? Zašto Izraelci nisu smeli da se idolopoklonišu, a mi smemo? I td. Da li hoćeš da kažeš da ljubav opravdava nemoral?
Jel ti čitaš šta j a pišem?

" ... jer koji ljubi drugoga ispunio je Zakon . Jer ono: ne čini preljubu, ne ubi, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne poželi i bilo koja druga zapovest, ispunjava se u ovoj reči: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. Ljubav ne čini zla bližnjemu; ljubav je, dakle, punoća (ispunjenje) zakona " (Rim. 13.8-10).

Dakle, onaj koji ima Ljubavi prema Bogu i ljudima, neće se kurvati, ubijati, krasti itd...
Auuu... Ja celo vreme pričam o MORALNOM ZAKONU. Kako može moralni zakon da ti pokaže da si grešan? Može jedino ako ga ne poštuješ.
Tačno, a s obzirom da su SVI zgrešili, onda svi ginemo po zakonu. "Slovo ubija a Duh oživljuje".

Zakon nas spašava, jer je zakon zadovoljen Hristovom žrtvom.
Zakon ne spašava jer nije dat zbog spasenja nego zbog otkrivanja greha. Hristos (Bog) spašava.

Negira kao građevinu, što vi svakako jeste.
Kakvu građevinu? Ko priča o tome?
Baš se vidi koliko je štiti. Bog ne može da bude tamo gde je smrad i prljavština, a to je vaša crkva.
Ne nego će da boravi kod Jevreja kod kojih ped.eri postaju rabini.

Može da se meša tek preko pojedinaca koji nešto rade na svoju ruku, a koji se koliko toliko ne boje vrha crkve da ih ne otpusti.
Razmišljanje ti je farisejsko samo tako. Javi se Asijelu i ostalim crkvenoborcima, dobićeš nagradu, a možda i postaneš popularan.

Probao sam da pristupim tom sajtu al' izgleda da ne radi.
I nemoj, taj sajt je leglo virusa koje ljudima uvaljuju preko besplatnih smajlija.

Selekcija se vrši pomoću moralnog zakona. Sve što ne poziva na moral ne može biti od Boga nikako.
Pa mnoge verske knjige upućuju ljude na moralan i ispravan život. Čak i mnoge humanističke i sekularne knjige to čine. Mene interesuje kako si ti baš odredio da je to Biblija, kad je bilo takvih knjiga i pre i posle.

Jel ti čitaš šta j a pišem?

" ... jer koji ljubi drugoga ispunio je Zakon . Jer ono: ne čini preljubu, ne ubi, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne poželi i bilo koja druga zapovest, ispunjava se u ovoj reči: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. Ljubav ne čini zla bližnjemu; ljubav je, dakle, punoća (ispunjenje) zakona " (Rim. 13.8-10).

Dakle, onaj koji ima Ljubavi prema Bogu i ljudima, neće se kurvati, ubijati, krasti itd...
Jeste, to znači da moralni zakon nije ukinut. Sav zakon koji je Bog (Isus Hrist) dao Mojsiju je iz ljubavi i on i dan danas važi.
I ponavljaj ovu rečenicu u sebi više puta: "onaj koji ima Ljubavi prema Bogu i ljudima, neće se kurvati, ubijati, krasti itd..."

Tačno, a s obzirom da su SVI zgrešili, onda svi ginemo po zakonu. "Slovo ubija a Duh oživljuje".
Ali moraš imati tendenciju ka dobru ako hoćeš da te Sveti Duh oživi - u prvom vaskrsenju.
Zakon ne spašava jer nije dat zbog spasenja nego zbog otkrivanja greha. Hristos (Bog) spašava.
Zakon je dat da bi postojao red u Univerzumu, da onaj ko zgreši bude pravno pogubljen i da se niko ne buni. Isus je bio pravno pogubljen umesto nas, i sada nema ko da se buni da zakon nije zadovoljen. Govorim o zakonu zbog kog je Isus stradao za nas - "plata za greh je smrt"
Kakvu građevinu? Ko priča o tome?
Crkvu. Vi.
Ne nego će da boravi kod Jevreja kod kojih ped.eri postaju rabini.
Niko nije rekao da su oni sada idealni, ali čitaj malo Bibliju, pa zaviri u skoru budućnost...

„U te dаne i u to vreme”, govori Gospod, „Izrаelovi sinovi i Judini sinovi doći će zаjedno. Ići će plаčući i trаžiće Gospodа, svog Bogа. Pitаće zа put zа Sion, tаmo će pogled uprаvljаti i govoriće: ‘Dođite, sklopimo s Gospodom trаjni sаvez koji se neće zаborаviti.’ .... „U te dаne i u to vreme”, govori Gospod, „trаžiće se Izrаelov prestup, аli gа vise neće biti, i Judini gresi, аli se neće nаći, jer ću oprostiti onimа koje budem ostаvio.” (Jeremija 50; 4..20)

"Ovаko kаže Gospod: „Kаd skupim Izrаelov dom iz nаrodа po kojimа su rаsejаni, pokаzаću svoju svetost među njimа pred očimа drugih nаrodа. Oni će živeti u svojoj zemlji koju sаm dаo svom sluzi Jаkovu. Živeće u njoj spokojno, grаdiće kuće i sаdiće vinogrаde, živeće spokojno kаd izvršim presudu nаd svimа unаokolo koji ih preziru. Tаdа će znаti dа sаm jа Gospod, njihov Bog.” (Jezekilj 28;25.26)

„Izrаelovih sinovа biće kаo peskа morskog koji ne može ni dа se izmeri ni dа se izbroji. I nа mestu gde im je nekаd rečeno: ‘Vi niste moj nаrod’, reći će im se: ‘Vi ste sinovi živog Bogа’. Skupiće se Judini sinovi i Izrаelovi sinovi i ujediniće se, i postаviće sebi jednog poglаvаrа." (Osija 1;10.11)

"Jer će Izrаelovi sinovi mnogo dаnа živeti bez cаrа, bez knezа, bez žrtve, bez obrednog stubа, bez svešteničkog efodа i bez kućnih idolа. Zаtim će se Izrаelovi sinovi vrаtiti i trаžiti Gospodа, svog Bogа, i Dаvidа, svog cаrа, i drhteći doći će k Gospodu i k njegovoj dobroti u poslednjim dаnimа."

Ovaj deo posebno pročitaj:

„Ovаko kаže Gospod nаd vojskаmа: ‘Dolаziće nаrodi i stаnovnici mnogih grаdovа, i stаnovnici jednog grаdа odlаziće k onimа iz drugog grаdа, i govoriće: ‘Pođimo dа umilostivimo Gospodnje lice i dа trаžimo Gospodа nаd vojskаmа! I jа ću poći!’ Dolаziće mnogi nаrodi i moćnа plemenа dа trаže Gospodа nаd vojskаmа u Jerusаlimu i dа umilostive Gospodnje lice.” „Ovаko kаže Gospod nаd vojskаmа: ‘U to vreme deset ljudi iz svih jezikа kojimа govore nаrodi uhvаtiće jednog Judejcа(Jevrejina) zа skut i govoriće: ‘Idemo s vаmа, jer smo čuli dа je Bog s vаmа’.” (Zaharija 8;20-23)

„Ko god ostаne od svih nаrodа koji dođu nа Jerusаlim, dolаziće svаke godine dа se pokloni Cаru, Gospodu nаd vojskаmа, i dа slаvi Prаznik senicа. A аko neko od nаrodа nа zemlji ne dođe u Jerusаlim dа se pokloni Cаru, Gospodu nаd vojskаmа, nа njegа kišа neće pаsti.“ (Zaharija 14;16.17)

Ovo su samo neki od zaista mnogobrojnih citata koji jasno kažu šta je Bog pripremio za svoj narod - Izrael. A ti nastavi da mu tražiš mane, da tražiš trn u oku bratu svom, a balvan u svom oku nemoj primećivati.
Razmišljanje ti je farisejsko samo tako. Javi se Asijelu i ostalim crkvenoborcima, dobićeš nagradu, a možda i postaneš popularan.
Javi mi se na pp da ti pošaljem Sveto Pismo, možda ti dođe u glavu kada ga budeš čitao.

I nemoj, taj sajt je leglo virusa koje ljudima uvaljuju preko besplatnih smajlija.

Pa mnoge verske knjige upućuju ljude na moralan i ispravan život. Čak i mnoge humanističke i sekularne knjige to čine. Mene interesuje kako si ti baš odredio da je to Biblija, kad je bilo takvih knjiga i pre i posle.
Dobio sam odgovor na sva pitanja koja su me interesovala. Ne postoje neodgovorena pitanja kao u ostalim knjigama.

Jevreji rade mnogo toga što nevalja, ali to nije naša tema, kada budemo pričali o njima dotaćemo se njihovih mana, ali sada pričamo o vama i dotakli smo se vaših mana koje se ne mogu zaobići.

Sta rade sto ne valja, dele zako kao ti?
Njihova stvar sto nisu sacekali mesiju,
Ali gledaj stanje kako je bilo, po zakonu i kako su o njemu razmisljali.
Dakle nisu delikli zakon, a vi sektasi ga delite.

Vidi ovo, a posle da neko kaze nesto?

Један од људи за које је Екатарина прала веш и чистила кућу био је јеврејски трговац из Горија, Давид Паписмедов. Паписмедов је малом Јозефу који је помагао мајци у овим пословима давао новац и књиге на читање и пружао му подршку. Деценијама касније Паписмедов је дошао у Кремљ да би се лично уверио у шта се развио мали Сосо. На изненађење његових сарадника, Стаљин не само да је примио у посету старијег јеврејског господина него се и задржао у срдачном разговору са њим.

Ej, sektasu, ne pisi za dela, jer koja dela imaju sektasi?
A koja dela pravoslavni, Post,Molitv, Bdenja, Liturgije,Milostinja,Svasta?
A sektasi, samo okupljanja i sirenje jeresi,zato ne glupiraj se vise.

Verovatno znas ti sta se radi na marsu?
Mene to ne zanima, a na zemlji vidim stra se radi,misevi kolo vode, bas misevi,\.

Aha, milostinja...kradu od siromašnih da bi dali sebi bogatima.

sabor-popovskih-limuzina.jpg

22233_1338896840410_1470822202_3090-1.jpg

Back