- Poruka
- 78.298
to nešto kao Ego-AlterEgo a
il je bio ban a![]()
ni jedno ni drugo nego jednostavno ja i neutral smo jedno
zlonamerna si

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to nešto kao Ego-AlterEgo a
il je bio ban a![]()

Pa ne bih dao da dođe do većih incidenata, bio bih tu da vas ukrotim na vreme.a ti volis da gledas? vera ti zabranjuje "nasilje"
ccc......
stop spamu.

Izgleda da su baš ogladnjeli.
Ima da ih dresiramo da budu prave kuce.![]()
Evo stigao nam još jedan ćuko...
Mada moramo ih držati za povodac, e su opasni za okolinu.![]()
Đe da ujede, šta pričaš... oni samo laju, ne ujedaju..
Neboj se, evo zavezaću ih ako te je strah od njih, ali reko' da ih malo puštim da se istrče.![]()
VS![]()
![]()
Bilo bi zanimljivo videti. Ko će prvi da napadne? Hajde zmijo, pecni ih.![]()
nemam ja ama baš nikakve zle namereni jedno ni drugo nego jednostavno ja i neutral smo jedno
zlonamerna si![]()

e baš si se potrudio,mora ti se odati priznanje![]()
ovaj smajlic se zlobno smeje jel da, zato ga ja nikad ne koristimdobrota ti na uši izlazi,jeldanije tesko, samo skljocas ikonicu visestruko citiranjeovaj smajlic se zlobno smeje jel da, zato ga ja nikad ne koristim
kod mene mozes videti samo ovaj
![]()

dobrota ti na uši izlazi,jelda![]()
Osim smajlija sa Smiley Central-a, imaš li odgovor na pitanje koje su verske knjige izmišljotine a koje nisu? Fakat je da Biblija nije ni prva ni poslednja...Evo stigao nam još jedan ćuko...![]()
Neću da kažem to. Hoću da kažem da su u biblijsko doba Jevreji morali da poštuju SVE odredbe iz zakona,nezavisno od ljubavi. Mi danas nismo u takvoj obavezi. Deset zapovesti kao neka vrsta moralnog zakona se ispunjava u dvema najvećim zapovestima - ljubav prema Bogu i prema bližnjem.Hoćeš da kažeš da u vreme države Izrael kada se izvršavao Božji zakon dat preko Mojsija, nije bilo ljubavi i i brige o bližnjima?
Zavisi iz kojeg ugla gledaš. Ako gledamo iz ugla da je Zakon otkrio ljudski greh, pomogao ljudima da uvide koliko su otpali od Boga, onda je ok. Zato Pavle piše "pismo zatvori sve pod greh". Međutim, sa stanovišta spasenja, zakon nam nije naklonjen, jer zakon ne spašava nego otriva naš greh i predviđa kaznu. Zato je tu Hristos i vera u Njega.Znači zakon nije nešto korisno, nije ljubav? Već je zlo, nešto negativno? Mislim na Mojsijev zakon.
Pročitao sam i znao sam i pre odakle potiče naziv "eklesia", ali to ne negira postojanje Crkve kao zajednice ljudi i Boga.Dao sam ti link teksta koji je govorio o pravom zančenju tog dela. Ali ti ne čitaš ništa sem crkvene brošure.
Nije ni bitno da nas ti prepoznaš. Bog je prepoznao svoju crkvu i štiti je. Međutim, ti nisi deo nje nego običan jeretik i crkvenoborac,a takvi neće naslediti carstvo Božije.Isus reče "po delima njihovm prepoznaćete ih", gospodo, ja vas ne prepoznah po tome, pa ne znam do koga je.
Probao sam da pristupim tom sajtu al' izgleda da ne radi.Osim smajlija sa Smiley Central-a, imaš li odgovor na pitanje koje su verske knjige izmišljotine a koje nisu? Fakat je da Biblija nije ni prva ni poslednja...
Kako se vrši ta selekcija - šta je tačno a šta ne? Stvarno me interesuje odgovor.
Probao sam da pristupim tom sajtu al' izgleda da ne radi.
Selekcija se vrši pomoću moralnog zakona. Sve što ne poziva na moral ne može biti od Boga nikako.
Probao sam da pristupim tom sajtu al' izgleda da ne radi.
Selekcija se vrši pomoću moralnog zakona. Sve što ne poziva na moral ne može biti od Boga nikako.
Znači moralni zakon se nekada morao poštovati, a danas nemora? Opet ne razumem zašto je to tako? Zašto Izraelci nisu smeli da se kurvaju, a mi smemo? Zašto Izraelci nisu smeli da kradu, a mi smemo? Zašto Izraelci nisu smeli da se idolopoklonišu, a mi smemo? I td. Da li hoćeš da kažeš da ljubav opravdava nemoral?Neću da kažem to. Hoću da kažem da su u biblijsko doba Jevreji morali da poštuju SVE odredbe iz zakona,nezavisno od ljubavi. Mi danas nismo u takvoj obavezi. Deset zapovesti kao neka vrsta moralnog zakona se ispunjava u dvema najvećim zapovestima - ljubav prema Bogu i prema bližnjem.
Auuu... Ja celo vreme pričam o MORALNOM ZAKONU. Kako može moralni zakon da ti pokaže da si grešan? Može jedino ako ga ne poštuješ.Zavisi iz kojeg ugla gledaš. Ako gledamo iz ugla da je Zakon otkrio ljudski greh, pomogao ljudima da uvide koliko su otpali od Boga, onda je ok. Zato Pavle piše "pismo zatvori sve pod greh". Međutim, sa stanovišta spasenja, zakon nam nije naklonjen, jer zakon ne spašava nego otriva naš greh i predviđa kaznu. Zato je tu Hristos i vera u Njega.
Negira kao građevinu, što vi svakako jeste.Pročitao sam i znao sam i pre odakle potiče naziv "eklesia", ali to ne negira postojanje Crkve kao zajednice ljudi i Boga.
Baš se vidi koliko je štiti. Bog ne može da bude tamo gde je smrad i prljavština, a to je vaša crkva. Može da se meša tek preko pojedinaca koji nešto rade na svoju ruku, a koji se koliko toliko ne boje vrha crkve da ih ne otpusti.Nije ni bitno da nas ti prepoznaš. Bog je prepoznao svoju crkvu i štiti je. Međutim, ti nisi deo nje nego običan jeretik i crkvenoborac,a takvi neće naslediti carstvo Božije.
Jel ti čitaš šta j a pišem?Znači moralni zakon se nekada morao poštovati, a danas nemora? Opet ne razumem zašto je to tako? Zašto Izraelci nisu smeli da se kurvaju, a mi smemo? Zašto Izraelci nisu smeli da kradu, a mi smemo? Zašto Izraelci nisu smeli da se idolopoklonišu, a mi smemo? I td. Da li hoćeš da kažeš da ljubav opravdava nemoral?
Tačno, a s obzirom da su SVI zgrešili, onda svi ginemo po zakonu. "Slovo ubija a Duh oživljuje".Auuu... Ja celo vreme pričam o MORALNOM ZAKONU. Kako može moralni zakon da ti pokaže da si grešan? Može jedino ako ga ne poštuješ.
Zakon ne spašava jer nije dat zbog spasenja nego zbog otkrivanja greha. Hristos (Bog) spašava.Zakon nas spašava, jer je zakon zadovoljen Hristovom žrtvom.
Kakvu građevinu? Ko priča o tome?Negira kao građevinu, što vi svakako jeste.
Ne nego će da boravi kod Jevreja kod kojih ped.eri postaju rabini.Baš se vidi koliko je štiti. Bog ne može da bude tamo gde je smrad i prljavština, a to je vaša crkva.
Razmišljanje ti je farisejsko samo tako. Javi se Asijelu i ostalim crkvenoborcima, dobićeš nagradu, a možda i postaneš popularan.Može da se meša tek preko pojedinaca koji nešto rade na svoju ruku, a koji se koliko toliko ne boje vrha crkve da ih ne otpusti.
I nemoj, taj sajt je leglo virusa koje ljudima uvaljuju preko besplatnih smajlija.Probao sam da pristupim tom sajtu al' izgleda da ne radi.
Pa mnoge verske knjige upućuju ljude na moralan i ispravan život. Čak i mnoge humanističke i sekularne knjige to čine. Mene interesuje kako si ti baš odredio da je to Biblija, kad je bilo takvih knjiga i pre i posle.Selekcija se vrši pomoću moralnog zakona. Sve što ne poziva na moral ne može biti od Boga nikako.
Ne nego će da boravi kod Jevreja kod kojih ped.eri postaju rabini.
Razmišljanje ti je farisejsko samo tako. Javi se Asijelu i ostalim crkvenoborcima, dobićeš nagradu, a možda i postaneš popularan.

Jeste, to znači da moralni zakon nije ukinut. Sav zakon koji je Bog (Isus Hrist) dao Mojsiju je iz ljubavi i on i dan danas važi.Jel ti čitaš šta j a pišem?
" ... jer koji ljubi drugoga ispunio je Zakon . Jer ono: ne čini preljubu, ne ubi, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne poželi i bilo koja druga zapovest, ispunjava se u ovoj reči: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. Ljubav ne čini zla bližnjemu; ljubav je, dakle, punoća (ispunjenje) zakona " (Rim. 13.8-10).
Dakle, onaj koji ima Ljubavi prema Bogu i ljudima, neće se kurvati, ubijati, krasti itd...
Ali moraš imati tendenciju ka dobru ako hoćeš da te Sveti Duh oživi - u prvom vaskrsenju.Tačno, a s obzirom da su SVI zgrešili, onda svi ginemo po zakonu. "Slovo ubija a Duh oživljuje".
Zakon je dat da bi postojao red u Univerzumu, da onaj ko zgreši bude pravno pogubljen i da se niko ne buni. Isus je bio pravno pogubljen umesto nas, i sada nema ko da se buni da zakon nije zadovoljen. Govorim o zakonu zbog kog je Isus stradao za nas - "plata za greh je smrt"Zakon ne spašava jer nije dat zbog spasenja nego zbog otkrivanja greha. Hristos (Bog) spašava.
Crkvu. Vi.Kakvu građevinu? Ko priča o tome?
Niko nije rekao da su oni sada idealni, ali čitaj malo Bibliju, pa zaviri u skoru budućnost...Ne nego će da boravi kod Jevreja kod kojih ped.eri postaju rabini.
Javi mi se na pp da ti pošaljem Sveto Pismo, možda ti dođe u glavu kada ga budeš čitao.Razmišljanje ti je farisejsko samo tako. Javi se Asijelu i ostalim crkvenoborcima, dobićeš nagradu, a možda i postaneš popularan.
Dobio sam odgovor na sva pitanja koja su me interesovala. Ne postoje neodgovorena pitanja kao u ostalim knjigama.I nemoj, taj sajt je leglo virusa koje ljudima uvaljuju preko besplatnih smajlija.
Pa mnoge verske knjige upućuju ljude na moralan i ispravan život. Čak i mnoge humanističke i sekularne knjige to čine. Mene interesuje kako si ti baš odredio da je to Biblija, kad je bilo takvih knjiga i pre i posle.
Jevreji rade mnogo toga što nevalja, ali to nije naša tema, kada budemo pričali o njima dotaćemo se njihovih mana, ali sada pričamo o vama i dotakli smo se vaših mana koje se ne mogu zaobići.
Ej, sektasu, ne pisi za dela, jer koja dela imaju sektasi?
A koja dela pravoslavni, Post,Molitv, Bdenja, Liturgije,Milostinja,Svasta?
A sektasi, samo okupljanja i sirenje jeresi,zato ne glupiraj se vise.
Verovatno znas ti sta se radi na marsu?
Mene to ne zanima, a na zemlji vidim stra se radi,misevi kolo vode, bas misevi,\.
Aha, milostinja...kradu od siromašnih da bi dali sebi bogatima.
![]()
![]()