Zasto ....?

Pa tako ćeš najbolje razumeti Pravoslavlje. Ja ne tražim od tebe da napustiš Pravoslavlje, daleko bilo, već samo da preispitaš veru, ništa više. Stub i temelj Pravoslavlja je Sveto Pismo. Sve što čuješ treba da ti prođe kroz temeljni filter - Sveto Pismo.
Moraš čitati Sveto Pismo i videti kakav uticaj ima Sotona, moramo realnost gledati u oči ako nećemo da se manipuliše sa nama.
Imaš fenomenalnu knjigu o uticaju Sotone, zasnovanoj na Svetom Pismu, koju bi trebalo svaki Pravoslavac da pročita, knjigu možeš preuzeti ovde: Ispovest palog anđela.

ja sam propustio Miroljubovu teologiju kroz filter svetoga pisma narocito kroz temelj pravoslavlja bogocoveka Isusa Hrista i video sam da on nema pojma......

Apostol je rekao: "priznavajte jedan drugom grehe".
Dakle, da mi sada priznaš da si pogrešio i da si shvatio suštinu ovoga što pišem. ;)

Evo stih koji sam i Emanuelu citirao:
"Od kakve je koristi, braćo moja, ako neko govori da ima veru, a nema dela?Može li ga takva vera spasti? Ako brat ili sestra nema šta da obuče i nema dovoljno hrane svaki dan, a neko im od vas kaže: „Idite u miru, grejte se i nasitite se”, a ne date im ono što je potrebno njihovom telu, od kakve je to koristi? Tako je i s verom - ako nema dela, mrtva je po sebi. Ali, neko bi mogao reći: „Ti imaš veru, a ja imam dela. Pokaži mi svoju veru bez dela, a ja ću tebi delima pokazati svoju veru.” Ti veruješ da postoji jedan Bog, zar ne? Sasvim dobro činiš. Ali i demoni veru ju i drhte. Ali kad ćeš shvatiti, o nerazumni čoveče, da je vera bez dela beskorisna? Zar nije Avram, naš otac, zbog svojih dela bio proglašen pravednim kad je na oltar prineo svog sina Isaka? Vidiš da je njegova vera delovala zajedno s njegovim delima, i delima mu se vera usavršila, pa su se ispunile reči iz Pisma: „Avram je verovao Gospodu, i on ga je zbog toga smatrao pravednim”, i bio je nazvan „Gospodnjim prijateljem”. Vidite da se čovek zbog dela proglašava pravednim, a ne samo zbog vere. Zar nije i bludnica Rava isto tako zbog dela bila proglašena pravednom, kad je gostoljubivo primila uhode i poslala ih drugim putem? Dakle, kao što je telo bez duha mrtvo, tako je i vera bez dela mrtva."

Samo jos da shvatis koja dela....

ti onda drži ravnotežu,malo budi zla malo dobra,malo se pouzdaj u Boga malo šuruj sa đavolom ali Bog reče
Знам твоја дела да ниси ни студен ни врућ. О да си студен или врућ!
Тако, будући млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих.Otk. 3:15-16
E ovo je pravo u srž.

Znam tu stazu odlično i znam da ne vredi da te upozoravam na bilo šta.Nadmena si i ohola jer misliš da otkrivaš izvor znanja.Bog je milostiv samo nastavi iskreno da tragaš za Njim.
ne postoji jedan put, svaki covek dolazi do onoga sto je u njemu na samo svoj nacin. ono sto ja kritikujem kod vernika je pogresno shvatanje religijskih pojmova od pocetka, uzimanje tumacenja nekoga kao validno, ici utabanim stazama. tako covek celo svoje uverenje gradi na trulom temelju.
mozda su tvoja prethodna dva hrama takodje izgradjena na trulim temeljima? to n znaci da putevi nisu dobri vec da nisu dobri za tebe.

moje dte nosi brojanicu. a zasto? njemu je to srecan predmet, amajlija. brojanice su inace stojale u njihovoj sobi u kutiji sa igrackama, mladji je bio u nekoj fazi torbica i narukvica i maminih cipela :mrgreen: niko ih nije terao dnose, niko mu nije rekao da bi trebalo da je nosi, on je sam stavio i eno ne skida je. poenta je (opet ta rec :roll:) da on sam impregnira predmet pozitivnom energijom. koliko su deca svesna magije i koliko je koriste to je prosto zapanjujuce :mrgreen:
Vidiš kako ipak postoji prevaga... Ono prvo te ne vuče, ne terate, a već ovo drugo...prosto moraš da izabereš. :per:

ne postoji jedan put, svaki covek dolazi do onoga sto je u njemu na samo svoj nacin. ono sto ja kritikujem kod vernika je pogresno shvatanje religijskih pojmova od pocetka, uzimanje tumacenja nekoga kao validno, ici utabanim stazama. tako covek celo svoje uverenje gradi na trulom temelju.
mozda su tvoja prethodna dva hrama takodje izgradjena na trulim temeljima? to n znaci da putevi nisu dobri vec da nisu dobri za tebe.
Samo jedan put je dobar.
U pravu si moja predhodna dva "hrama"bila su izgrađena na lošim temeljima i bilo kojim drugim putem da sam krenula do njih opet bih stigla na isto mesto

Iris dušo,nevalja ti to stradaćeš mnogo i ti i tvoji bližnji ali
kao što rekoh nečuješ ti mene sad
ako nekad zaista ozbiljno budeš htela da razgovaraš na ovu temu,javi mi se na pp
bez ovakvih insinuacija molim te. podseca me na vracare koje ti kazu kako je tvom detetu neko radio crnu magiju pa covek da i kucu i kola kako bi magiju skinuo.
hvala, borim se sama.

Back