Zasto ....?

Јеремија, глава 31

1. У то време, говори Господ, ја ћу бити Бог свим породицама Израиљевим, и они ће ми бити народ.
Амос 3:1, Зах. 8:8

2. Овако вели Господ: Народ што оста од мача нађе милост у пустињи, кад иђах да дам одмор Израиљу.
4 Мој. 10:33

3. Одавна ми се јављаше Господ. Љубим те љубављу вечном, зато ти једнако чиним милост.
Мал. 1:2, Рим. 11:28

4. Опет ћу те сазидати, и бићеш сазидана, девојко Израиљева, опет ћеш се веселити бубњевима својим, и излазићеш са збором играчким.

5. Опет ћеш садити винограде на брдима самаријским, садиће виноградари и јешће род.
Иса. 65:21, Јер. 32:15, Амос 3:9, Амос 9:14

6. Јер ће доћи дан кад ће викати чувари на гори Јефремовој: Устаните, да идемо на Сион, ка Господу Богу свом.
Иса. 2:3, Мих. 4:2

7. Јер овако вели Господ: Певајте весело ради Јакова, и подвикујте ради главе народима; јављајте, хвалите и говорите: Спаси, Господе, народ свој, остатак Израиљев.
Иса. 12:5

8. Ево, ја ћу их довести из земље северне, и сабраћу их с крајева земаљских, и слепог и хромог, и трудну и породиљу, све заједно, збор велики вратиће се овамо.
Језек. 34:13

9. Ићи ће плачући, и с молитвама ћу их довести натраг; водићу их покрај потока правим путем, на коме се неће спотицати; јер сам Отац Израиљу, и Јефрем је првенац мој.
2 Мој. 4:22, 5 Мој. 32:6, 1 Дн. 29:10, Псал. 126:5, Иса. 49:10, Иса. 63:16, Јер. 3:4, Јер. 3:19, Јер. 50:4

10. Чујте, народи, реч Господњу, и јављајте по далеким острвима и реците: Који расеја Израиља, скупиће га, и чуваће га као пастир стадо своје.
Иса. 40:11

11. Јер искупи Господ Јакова, и избави га из руку јачег од њега.
Иса. 44:23, Иса. 49:24

12. И доћи ће и певаће на висини сионској, и стећи ће се к добру Господњем, к житу, к вину и к уљу, к јагањцима и теоцима; и душа ће им бити као врт заливен, и неће више тужити.
Иса. 35:10, Иса. 58:11, Ос. 3:5, Зах. 8:5, Откр. 7:17, Откр. 21:4

13. Тада ће се веселити девојка у колу, и момци и старци заједно, и променићу жалост њихову на радост, и утешићу их, и развеселићу их по жалости њиховој.
Зах. 8:5

14. И напитаћу свештеницима душу претилином, и народ ће се мој наситити добра мог, говори Господ.

15. Овако вели Господ: Глас у Рами чу се, нарицање и плач велики; Рахиља плаче за децом својом, неће да се утеши за децом својом, јер их нема.
1 Мој. 42:13, Ис.Н. 18:25, Јов 7:21, Јер. 10:20, Плач 5:7, Мат. 2:17, Мат. 2:18

16. Овако вели Господ: Устави глас свој од плача и очи своје од суза, јер има плата делу твом, говори Господ, и они ће се вратити из земље непријатељске.
Језек. 11:17, Ос. 1:11

17. И имаш наду за последак, говори Господ, да ће се вратити синови твоји на међе своје.

18. Чујем доиста Јефрема где тужи: Покарао си ме, те сам покаран као јуне неуко; обрати ме да се обратим, јер си Ти Господ Бог мој.
Псал. 85:4, Јер. 17:14, Плач 5:21, Дан. 9:14

19. Јер пошто се обратих, покајах се; и пошто се научих, ударих се по бедру; јер се посрамих и стидим се што носим срамоту младости своје.
5 Мој. 30:2, Језек. 21:17

20. Није ли ми Јефрем мио син? Није ли дете предраго? Од кад говорих против њега, једнако га се опомињем; зато је срце моје устрептало њега ради, доиста ћу се смиловати на њ, говори Господ.
Иса. 57:18, Иса. 63:15, Ос. 11:8, Ос. 14:4, Мих. 7:18

21. Подигни знаке, нанеси гомиле камења, запамти пут којим си ишла; врати се, девојко Израиљева, врати се у градове своје.
Јер. 50:5

22. Докле ћеш лутати, кћери одметнице! Јер је Господ учинио нешто ново на земљи: жена ће опколити човека.
Јер. 2:18, Јер. 3:6, Ос. 4:16

23. Овако вели Господ над војскама, Бог Израиљев: Још ћу ову реч говорити у земљи Јудиној и у градовима његовим кад натраг доведем робље њихово: Господ да те благослови, стане правде, света горо!
Псал. 122:5, Иса. 1:26, Зах. 8:3

24. Јер ће се населити у њој Јуда, и сви градови његови, и ратари и који иду за стадом.
Јер. 33:12

25. Јер ћу напојити уморну душу, и наситити сваку клонулу душу.

26. У том се пробудих и погледах, и сан ми беше сладак.
Зах. 4:1

27. Ево иду дани, говори Господ, кад ћу засејати дом Израиљев и дом Јудин семеном човечијим и семеном од стоке.
Ос. 2:23

28. И као што сам пазио на њих да их истребљујем и разваљујем, и кварим и затирем и мучим, тако ћу пазити на њих да их сазидам и посадим, говори Господ.
Јер. 1:10, Јер. 18:9, Јер. 24:6, Јер. 32:42, Јер. 42:10, Јер. 44:27, Језек. 19:12, Дан. 9:14

29. У те дане неће се више говорити: Оци једоше кисело грожђе, а синовима трну зуби.
Језек. 18:2

30. Него ће сваки за своје грехе погинути; ко год једе кисело грожђе, томе ће зуби трнути.
Гал. 6:5

31. Ево, иду дани, говори Господ, кад ћу учинити с домом Израиљевим и с домом Јудиним нов завет,
Јер. 32:40, Јер. 33:14, Јевр. 8:8

32. Не као онај завет, који учиних с оцима њиховим, кад их узех за руку да их изведем из земље мисирске, јер онај завет мој они покварише, а ја им бејах муж, говори Господ.
5 Мој. 1:31, Јован 1:17

33. Него ово је завет што ћу учинити с домом Израиљевим после ових дана, говори Господ: метнућу завет свој у њих, и на срцу њиховом написаћу га, и бићу им Бог и они ће ми бити народ.
Псал. 40:8, Јер. 24:7, Јер. 30:22, Јер. 32:40, 2 Кор. 3:3

34. И неће више учити пријатељ пријатеља ни брат брата говорећи: Познајте Господа; јер ће ме знати сви од малог до великог, говори Господ; јер ћу им опростити безакоња њихова, и грехе њихове нећу више помињати.
Иса. 54:13, Јер. 33:8, Јер. 50:20, Зах. 3:9, Јован 6:45, Рим. 11:27, 1 Кор. 2:10, 1 Кор. 13:10

35. Овако вели Господ, који даје сунце да светли дању, и уредбе месецу и звездама да светле ноћу, који раскида море и буче вали његови, коме је име Господ над војскама:
1 Мој. 1:16, Јов 38:33, Псал. 19:2, Иса. 51:15, Јер. 10:16, Ос. 13:15

36. Ако тих уредби нестане испред мене, говори Господ, и семе ће Израиљево престати бити народ преда мном на век.
Псал. 148:6

37. Овако вели Господ: Ако се може измерити небо горе и извидети темељи земаљски доле, тада ћу и ја одбацити све семе Израиљево за све што су учинили, вели Господ.
Јер. 33:22, Ос. 13:15, Рим. 11:1

38. Ево иду дани, говори Господ, у које ће се сазидати Господу овај град од куле Ананеилове до врата на углу.
Нем. 3:1, Псал. 69:35, Јер. 24:6, Дан. 9:25

39. И још ће даље отићи уже мерачко до хума Гарива и обрнуће се на Гоат.
Зах. 2:1

40. И сва долина од мртвих телеса и пепела, и сва поља све до потока Кедрона, до угла коњских врата к истоку, биће светиња Господу; неће се развалити ни потрти довека.
2 Дн. 23:15, Нем. 3:28, Јоило 3:17, Зах. 14:11

Pomolite se Bogu da vam otvori oči,razum i srce i čitajte,ništa od ovog još nije ispunjeno.

uh a Crkvenjaci su ih usrecili :hahaha: .. namecu im razne obicaje da im sto vise novca izvuku .... :malav:

Prodaju amajlije u obliku Isusa i krsta ...ikone ..svece , pa za razne dogadjeje svadbe slave krstenja ... :rumenko:

tvoj iq je na nivou pocetnog broja za mob :mrgreen: ko majke ti moze da natera nekog da ide u crkvu i da kupuje neke stvari?
a znam da se plasis krsta,to je odlika sluga opadaca braca,klevetnika

Onaj koji kaze da nema greha je laza.
Ja bih se zaista radovao da ima vise takvih ljudi,ali nazalost nema, nema ni jednog pravednoga, zato, to sto pises pada u vodu i sam sebe demantujes.
Samo polako, nemoj da smo brzopleti. Ti si rekao za nas (ma ko mi bili :lol:) da robujemo moralnim zakonom, robovanje moralnim zakonom znači i izvršavanje istog, i to si rekao ti, a ne ja. Ja mogu samo da kažem da težim tom zakonu, i da gledam da se što više trudim.
A sto se tice nase slobode, ako si citao,sloboda u Hristu ne znaci i srljanje u greh.
Ja samo kazem da srljanje u jeres nije dobra stvar,pa makar i cinio dobra dela i ne gresio.
Ti samo ponavljaš kao papagaj šta ti u tvojoj crkvi kažu. Znači čovek koji živi morano i ispravno, a pritom nije posetio vašu crkvu on je jeretik i biće uništen? Da li nekada razmišljaš o onome što ponavljaš?
Tako uči svaka crkva, "dođite u naš zagrljaj, u naše odaje, i ima da vas lansiramo direktno u Carstvo Nebesko."
Nije ostalo još mnogo da se uozbiljite, zaista.
Svi vi sektasi,tvrdite nesto razlicito, jedni ovako jedni onako, a imate i ucenja koja vam se suprostavljaju a jos interesabtnije, kako ides od sekte do sekte svako ima i nesto sto vec tvrdi pravoslavlje.To je kao da si izmesao hranu sa blatom.
Ali zato treba da čitaš Sveto Pismo i da vidiš šta ono kaže, a ne šta kažu sekte, crkve, agencije za lansiranje i sl.
Ja se na religiji nisam usresredio na ljude i njihove grehe, nego na lazna ucenja,nije bitna tvoja pravednost,kada ti je ucenje jereticko.
Šta imaš od učenja ako nemaš pravednost? Kako možeš pogrešnim učenjem imati pravednost?
Jer sta vredi recimo nekom pravednost,kada laze da Isus Hristos nije Bog???
Lako će neko poverovati u Boga kada za to dođe vreme, ali hajde ti živi moralno. Lako je verovati.
Sta vredi nekom sto ne abortira,a ovamo mu dete zbog zabrane transfuzije krvi umre???
Glupo komentarisati.
Sta vredi da se prais dobar i hvalis darovima Duha Svetoga ,kada je on za neke samo bezlicna sila.
I mnogo toga,mogu da ti nabrojim 100 stvari i vise,ali uzalud.
Da, uzalud...
Nego ti poradi na delima, a za teološke stvari ćemo se lako dogovoriti. Ako se na vreme ne osposobiš nema šta da tražiš na obećanoj zemlji.

Ti samo ponavljaš kao papagaj šta ti u tvojoj crkvi kažu. Znači čovek koji živi morano i ispravno, a pritom nije posetio vašu crkvu on je jeretik i biće uništen?
Ne ako ne posećuje crkvu nego ako širi jeresi.

Tako uči svaka crkva, "dođite u naš zagrljaj, u naše odaje, i ima da vas lansiramo direktno u Carstvo Nebesko."
Tačno,a samo je jedna Hristova, koja je telo Njegovo.

Lako će neko poverovati u Boga kada za to dođe vreme, ali hajde ti živi moralno. Lako je verovati.
Reci to Jehovinim svedocima.

Servant of God;22030051]Samo polako, nemoj da smo brzopleti. Ti si rekao za nas (ma ko mi bili :lol:) da robujemo moralnim zakonom, robovanje moralnim zakonom znači i izvršavanje istog, i to si rekao ti, a ne ja. Ja mogu samo da kažem da težim tom zakonu, i da gledam da se što više trudim.
Hahahahaha, pa ti si se hvalisavio kako ne cinis neke vrste grehova,sta imam ja sa tim?
Ti si bezgresan izgleda,a vidi sada kao samo tezis zakonu, pa zakon niko nije mogao da ispuni,ej aloooooo,samo Isus Hriis sto je bio Bogocovek,ti li ces da ispunis zakon?
Jaoooo majko moja,sta sve necu da cujem.
Ti samo ponavljaš kao papagaj šta ti u tvojoj crkvi kažu. Znači čovek koji živi morano i ispravno, a pritom nije posetio vašu crkvu on je jeretik i biće uništen? Da li nekada razmišljaš o onome što ponavljaš?
Nije ostalo još mnogo da se uozbiljite, zaista.

Ja ponavljam kao papagaj,sta mi kazu u crkvi?Pa sta ti mislis,da ja u crkvi ucim kako da se nosim sa sektasima?
Svi koji su jeretici nece uci u Carstvo Bozije,to znas i sam,ne treba da ti ponavljam

Ali zato treba da čitaš Sveto Pismo i da vidiš šta ono kaže, a ne šta kažu sekte, crkve, agencije za lansiranje i sl.

Vidim ja sta ono kaze,nista se ne sekiraj.

Šta imaš od učenja ako nemaš pravednost? Kako možeš pogrešnim učenjem imati pravednost?

Pa i nema pravednosti, jer je lazna ,licemerna,grozna.
Nema tu nicega,samo velika laz.
Ali sreca da ce se sve to otkriti.

Lako je verovati, pa mnogi ateisti zive moralnije od svih nas,pa oce li im to pomoci, kada se odricu Boga i Hrista ?
Oce li tebi dela da pomognu?
Delima zakona se ni jedno telo nece opravdati,to treba da znas ,to je osnova.

Glupo komentarisati.
Glupo, ali ce se neko vec prepoznati.
Da, uzalud...
Nego ti poradi na delima, a za teološke stvari ćemo se lako dogovoriti. Ako se na vreme ne osposobiš nema šta da tražiš na obećanoj zemlji

Pa znam i ja da uzalud.
Da,poraditi na delima,naravno,sve je bitno pa i dobra dela, ali i Crkva, pricest, pokajanje,ispovest,krstenje.....

tvoj iq je na nivou pocetnog broja za mob :mrgreen: ko majke ti moze da natera nekog da ide u crkvu i da kupuje neke stvari?
a znam da se plasis krsta,to je odlika sluga opadaca braca,klevetnika

A tvoj under Zero :lol: razmisljas tudjom glavom :mrgreen:

Pa ne tera te ditektno ..ali ti kaze da je to isus koji ce te stititi od zla i da je to Bozija volja :malav:

I naivne :ovca: poveruju jer to tako Crkvica kaze ( a nije Bozija volja da nose idole :mrgreen: )

To je lukavstvo :per:

Ne ne bojim se ja tog predmeta od gvozdja i drveta :cool: Samo se Boga bojim :manikir:

A tvoj under Zero :lol: razmisljas tudjom glavom :mrgreen:

Pa ne tera te ditektno ..ali ti kaze da je to isus koji ce te stititi od zla i da je to Bozija volja :malav:

I naivne :ovca: poveruju jer to tako Crkvica kaze ( a nije Bozija volja da nose idole :mrgreen: )

To je lukavstvo :per:

Ne ne bojim se ja tog predmeta od gvozdja i drveta :cool: Samo se Boga bojim :manikir:

Precenio sam te,sa inteligencijom si u debelom minusu ali s obzirom da ti je mozak ispiran na strazarskoj kuli imam razumevanja al bi trebao bar da naucis da se ne brukas sta je idol za toliko si vljda pametan,bar se nadam:sad2:

Hahahahaha, pa ti si se hvalisavio kako ne cinis neke vrste grehova,sta imam ja sa tim?
Ti si bezgresan izgleda,a vidi sada kao samo tezis zakonu, pa zakon niko nije mogao da ispuni,ej aloooooo,samo Isus Hriis sto je bio Bogocovek,ti li ces da ispunis zakon?
Jaoooo majko moja,sta sve necu da cujem.
Nađi mi taj post?
Kada kažem zakon, mislim na moralni zakon. Nema tu šta da se ispunjava, već ili ga poštuješ ili ga kršiš.
Isus je ispunio zakon koji glasi: "plata za greh je smrt".
Ja ponavljam kao papagaj,sta mi kazu u crkvi?Pa sta ti mislis,da ja u crkvi ucim kako da se nosim sa sektasima?
Svi koji su jeretici nece uci u Carstvo Bozije,to znas i sam,ne treba da ti ponavljam
Lepo kažem da si svoje (ne)znanje pokupio iz crkve, a ne iz Biblije.
Ko su po tebi jeretici?
Vidim ja sta ono kaze,nista se ne sekiraj.
Da vidiš ne bi bilo potrebe da se ja i ti prepiremo.
Pa i nema pravednosti, jer je lazna ,licemerna,grozna.
Nema tu nicega,samo velika laz.
Ali sreca da ce se sve to otkriti.
Ti si rekao da je bitnije da neko veruje u Boga i crkvu, od toga kako živi. Da je uzalud nekom što ispravno živi ako ne posećuje vašu crkvu i ne veruje u vašeg Boga. To nije ono što Sveto Pismo uči.
Lako je verovati, pa mnogi ateisti zive moralnije od svih nas,pa oce li im to pomoci, kada se odricu Boga i Hrista ?
Oce li tebi dela da pomognu?
Delima zakona se ni jedno telo nece opravdati,to treba da znas ,to je osnova.
Pa od vas i narkomani žive moralnije, jer vaša ideologija se zasniva samo na posećivanju crkve i to je vaš ključ spasenja, kako živite nije bitno.
Svaki ateista koji živi moralno će biti spašen, to je jasno naglašeno u Svetom Pismu.
Niko delima ne zaslužuje spasenje to je jasno, već time što je Bog milostiv i što je platio greh umesto nas, ali uslov za spasenje je prvenstveno moralan život pa sve ostalo.
Pa znam i ja da uzalud.
Da,poraditi na delima,naravno,sve je bitno pa i dobra dela, ali i Crkva, pricest, pokajanje,ispovest,krstenje.....
...je u funkciji da ti činiš dobra dela.

Isus je ispunio zakon koji glasi: "plata za greh je smrt".
Ma nemoj. A ljudi ga nisu ispunili iako umiru? Prema tvojoj teologiji, Bog je neki sujetni diktator kome trebaju žrtve i kazne. Sva sreća pa Biblija i pravoslavlje ne naučavaju takve gluposti.

Kada kažem zakon, mislim na moralni zakon. Nema tu šta da se ispunjava, već ili ga poštuješ ili ga kršiš.
A ti ga ne kršiš?

ali uslov za spasenje je prvenstveno moralan život pa sve ostalo.
Očigledno da smo čitali različite Biblije.

Servent of God prosto i jednostavno receno nemas blage veze .......

11 А кад Петар дође у Антиохију, у очи њему противстадох, јер беше зазоран. 12 Јер пре, док не дођоше неки од Јакова, он јеђаше с незнабошцима; а кад они дођоше, устручаваше се и одвајаше се, бојећи се оних из обрезања. 13 И дволичаху с њим и остали Јудејци, тако да и Варнава приста у њихово дволичење. 14 А кад видех да не иду право к истини еванђеља, рекох Петру пред свима: Кад ти, који си Јеврејин, незнабожачки а не јеврејски живиш, зашто нагониш незнабошце да живе јеврејски? 15 Ми који смо по рођењу Јевреји а не грешници из незнабожаца, 16 па знајући да се човек не оправдава делима закона, него само вером Исуса Христа, и ми поверовасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вером Христовом, а не делима закона, јер се делима закона никакво тело неће оправдати. 17 Ако се пак ми, који тражимо да се оправдамо Христом, нађемо и сами грешници, је ли зато Христос слуга греху? Боже сачувај! 18 Јер ако опет зидам оно што развалих, показујем се да сам преступник. 19 Јер ја законом закону умрех, да Богу живим. С Христом се разапех: 20 и ја више не живим, него живи у мени Христос. А што сад живим у телу, живим вером Сина Божјега, који ме заволе и предаде себе за мене. 21 Не одбацујем благодати Божије; јер ако праведност кроз закон долази, онда Христос узалуд умре.

Back