Zasto zene cute/kriju kada dobiju batine?

Poruka
22.458
Jedan moj drugar se totalno odao alkoholu. Trajalo je to tako godinama (10-12), ja kada odem da ga posetim vidim u kuci ostecene stvari i namestaj, udubljen bojler u kupatilu, regale bez stakla i vrata...Par puta sam mu sreo zenu plavog oka iza suncanih naocala, a ko zna koliko puta to nisam vidio ni znao..
Odlazila je par puta, pa se vracala, nije imala uslova da sa detetom izdrzi u premalenoj roditeljskoj kuci a i tamo je izgleda bilo pritiska i torture..
Prosle godine u martu ga je prvi put prijavila policiji, i iako ne cjenim nedemokratske metode, dva drota su dosla i ubili boga u njemu u njegovom vlastitom stanu, priveli ga posle toga napisali da se opirao i napao policiju..uz pretnju novcane kazne i progona( a nije pri parama) pristao je na program odvikavanja od alkohola, morao je njima nositi potvrdu o prisustvu. I uspeo je, tesko ali je uspeo, juce sam ga sreo u lokalu kod kuma- od tog marta nije okusio alkohol, ispocetka su nervozu lecile sake tableta a sada je i to prevazisao.
Mozda je ovo redak slucaj i malo vezan sa temom, mozda bi isto bilo da ga je prijavila i pre 10 godina, nemam pojma. Uglavnom, zene previse cute, da li zbog blama od okoline ili korumpiranog i nedelotvornog sistema i mislim da bi svest o prijavljivanju nasilnika trebalo programski stvarati i podizati jos od osnovne skole, a za to postoje i metode i predmeti.

mozda je taj covek pre petnestak godina bio normalna osoba i divan covek .ali u balkanskoj tranziciji postao je monstrum ,pitanje je vrlo delikatno
Jeste, ali mozda mu je do tada i previse puta pruzila sansu? Missim, jednom je moralo prestati..
Možda misle da vrate s kamatom?...šalim se.Pre svega,većina je finansijski zavisna,onda,nešto im slabo ide kad treba da traže drugog muškarca,deca i ''šta će ljudi reći''...koji su to ljudi?A neke su prosto mazohisti.
Da, ambivalentan problem - koliko god bi trebalo da je to sporedno u nasilju, toliko zrtvu tera na pokornost

par pimera si i sam naveo, sramota, nema gde da ide, nema podrsku roditelja, okoline

sto se tice ovog drugog, pa trebalo bi da postoje metode pijavljivanje i programi protiv nasilnika dal ulicnih ili kucnih, al sistem ne funkcionise dobro i tu gde ne funkcionise sostem je jeo gore
mogo bih par slucajeva iz dojclanda da navedem gde su zene trpele, mada ako zena pozove policiju i kaze da je izbivena a on pijan taj bude odstranjen do daljneg ako ona ne prijavi mogu kosije da prijavljuju oni dodju na vrata ona cuti i moraju da odu.
mada se ovde zene brze resavaju takvih stvari jer imaju podrsku okoline, sigurnosne kuce i finansijsku pomoc grada ili su i same nezavisne

Jedan moj drugar se totalno odao alkoholu. Trajalo je to tako godinama (10-12), ja kada odem da ga posetim vidim u kuci ostecene stvari i namestaj, udubljen bojler u kupatilu, regale bez stakla i vrata...Par puta sam mu sreo zenu plavog oka iza suncanih naocala, a ko zna koliko puta to nisam vidio ni znao..
Odlazila je par puta, pa se vracala, nije imala uslova da sa detetom izdrzi u premalenoj roditeljskoj kuci a i tamo je izgleda bilo pritiska i torture..
Prosle godine u martu ga je prvi put prijavila policiji, i iako ne cjenim nedemokratske metode, dva drota su dosla i ubili boga u njemu u njegovom vlastitom stanu, priveli ga posle toga napisali da se opirao i napao policiju..uz pretnju novcane kazne i progona( a nije pri parama) pristao je na program odvikavanja od alkohola, morao je njima nositi potvrdu o prisustvu. I uspeo je, tesko ali je uspeo, juce sam ga sreo u lokalu kod kuma- od tog marta nije okusio alkohol, ispocetka su nervozu lecile sake tableta a sada je i to prevazisao.
Mozda je ovo redak slucaj i malo vezan sa temom, mozda bi isto bilo da ga je prijavila i pre 10 godina, nemam pojma. Uglavnom, zene previse cute, da li zbog blama od okoline ili korumpiranog i nedelotvornog sistema i mislim da bi svest o prijavljivanju nasilnika trebalo programski stvarati i podizati jos od osnovne skole, a za to postoje i metode i predmeti.

Ne ćute samo žene previše,nego i muškarci.Očevi,braća,komšije,prijatelji....Kome da kažu,onima koji sve to vide a ipak ćute? Sramota celog društva,ne samo žena.

Jbte, sa kim se ti to druzis?:sad2:

To sto nije pusio i pio nema veze sa njegovim ljudskim kvalitetima.

Gvno se prepoznaje i u 16-oj godini. Ja sam znao ko su gvna u mojoj srednjoj skoli, i bili su gvna jos dok su bili deca.
to je tacno, malo kad posmatras decu tacno vidis ko ce biti los covek i picqetina a ko ne. tad je mozda i najlakse da provalis sto bi ti reko ko je gov.no jer tad najmanje znaju da se sakriju :mrgreen:

Bate, lik do rata nije ni pusio ni pio, u ratu ga zarobili i tukli..i tako krene pa eskalira.

Po toj logici,nakon toliko godina fizičkog (a verovatno i seksualnog) zlostavljanja ona je mogla potpuno opravdano da se propije i tuče to dete što ima.Jer da nije njega,ona bi mogla da počne život ispočetka...Znači,za sve joj je krivo dete.Ono je spona između nje i nasilnika.

Morbidan primer,ali koja je razlika?

Po toj logici,nakon toliko godina fizičkog (a verovatno i seksualnog) zlostavljanja ona je mogla potpuno opravdano da se propije i tuče to dete što ima.Jer da nije njega,ona bi mogla da počne život ispočetka...Znači,za sve joj je krivo dete.Ono je spona između nje i nasilnika.

Morbidan primer,ali koja je razlika?

Rekoh da nije bio agresivan, nije se potukao nikada a zajedno smo isli u osnovnu skolu i mislim da je rat bio okidach koji ga je rastavio, dok ga je alkohol dokrajcio.

Rekoh da nije bio agresivan, nije se potukao nikada a zajedno smo isli u osnovnu skolu i mislim da je rat bio okidach koji ga je rastavio, dok ga je alkohol dokrajcio.

Razumem šta si hteo da kažeš,ali ne reaguju svi ljudi tako.Neko će postati depresivan,neko će potpuno izgubiti volju za životom,neko će se mučiti u sebi ali neće kinjiti one koje voli...Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje.Lečiti svoje traume tako da ih izazivaš drugima..i to svom rođenom detetu...

Čak i pijanac bude nekada trezan.Valjda vidi ulubljen bojler,slomljeno staklo,polomljen nameštaj,modru ženu,preplašeno dete.Skupi snagu da se suoči sa problemom i traži pomoć.Ne želi da bude zver.On to nikada nije uradio.Do promene je došlo tek kada su ga pretukli i fizički naterali.Znači,kada je njega zabolelo.Tuga...i još postaviti temu zašto žene ćute.Zato što se uvek traži krivica u njima,makar za ćutanje,ili se očekuje razumevanje od njih za nerazumljivo i neshvatljivo.

Svest društva treba menjati,svih članova društva!

Back