ЗАШТО ЗАБОРАВЉАМО НАШЕ ЖРТВЕ

ДА ЛИ ТРЕБА ДАТИ ИМЕ УЛИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИХ ЖРТАВА

• да

• не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Poraženi smo jer je Milošević 1999 potpisao kapitulaciju i povukao svu vojsku i policiju sa kosova ostavljajuci Srbe na milost i nemilost. To je poslednji pir tog krvnika koji se igrao sa sudbinama ljudi otkad je dosao na vlast. Zahvaljujuci njemu nam se ovo sve danas desava. Ne zaboravite kapitulaciju nikada!
To je najveci poraz koji moze nekoj zemlji i narodu da se desi!

ne jevropa misli da je tadic potpisao kapitulaciju 1999 :hahaha::hahaha::hahaha: ne moz ti nju da zeznes ona ne zivi u nasoj dimenziji.

Поштовани да ли је неко одгледо први део филма оца Јована Ћулибрка ?
У њему се на најлепши могући начин дај епример овога чему смо ми данас присуствовали
да сами своји жртава се стидимо због чега ми трба да се нервирамо зато што ће неког Храват потрести филм о ономе шта су радиле Усташе у другом светском рату?
Ја не разумем више зашто се у Србији људи боје да кажу да су Срби?

Pa zato sto smo trenutno na porazenoj strani. I onda kad si porazen moras da se stidis dok te svet ne prihvati. isto ti je tako bilo i sa Nemackom.

Jedini narod koji ima aboliciju za svaki zlocin su Jevreji. :) Oni mogu da rokaju i da se ponose time, a da u isto vreme UN donese rezoluciju kojom se zatvorski kaznjava svaki antisemitizam.

Ali mi nismo Jevreji.

Mi smo porazeni i tek kad postanemo clan EU i NATO moci cemo da laprdamo o tome koliko hocemo. Dotle nije umesno.
Уопште ниси у праву (Осим за ово о Јеврејима). Нема (на тај начин) везе наша трагична прича из деведесетих, с усташким геноцидом над Србима из периода Павелићеве НДХ. Сем тога, и поређење с Немачком је врло непримерено (постоје само неки поједини елементи сличности, али у другом смислу од оног на који ти пуцаш. А, стварно, и то питање победника и пораженог је прилично дискутабилно

Поштовани да ли је неко одгледо први део филма оца Јована Ћулибрка ?
У њему се на најлепши могући начин дај епример овога чему смо ми данас присуствовали
да сами своји жртава се стидимо због чега ми трба да се нервирамо зато што ће неког Храват потрести филм о ономе шта су радиле Усташе у другом светском рату?
Ја не разумем више зашто се у Србији људи боје да кажу да су Срби?

nismo odgledali film,
pa ne znam da li da uopšte komentarišem predlog za ime ulice
ja sam za to da izbegnemo termin "žrtva", psihološki to ne bi bilo zdravo, naprosto
bolje da bude Jasenovačka ulica ili Ulica Jasenovačkih heroja :!:

Уопште ниси у праву (Осим за ово о Јеврејима). Нема (на тај начин) везе наша трагична прича из деведесетих, с усташким геноцидом над Србима из периода Павелићеве НДХ. Сем тога, и поређење с Немачком је врло непримерено (постоје само неки поједини елементи сличности, али у другом смислу од оног на који ти пуцаш. А, стварно, и то питање победника и пораженог је прилично дискутабилно

Госпођице Капларе да ли Вас потреса скидање теме Бог и Хрвати.да ли треба да се стидимо што су нам клали претке?
И молим Вас погледајте филомве имте линкове на почетку теме,интересовало би ме Ваше мишљење о њима.
хвала

pa evo recimo, DrOiD
ja Milunku sasvim solidno razumem.
a Tebe teško.
ne znam koji je razlog, iskreno ...

А зар не би било боље "Улица жртава НДХ", пошто није само Јасеновац место српског страдања, има тамо таквих места, на жалост, мноштво.

Госпођице Капларе мислим да је већ шанса да се улица назове
"Заслужних грађана НДХ"

Госпођице Капларе да ли Вас потреса скидање теме Бог и Хрвати.
Потреса мене много штошта.
да ли треба да се стидимо што су нам клали претке?
Ти то најозбиљније питаш? :think:
И молим Вас погледајте филомве имте линкове на почетку теме интересовало би ме Ваше мишљење о њима.
Ех... кад би ти само знао да сам ја одрасла уз приче о усташким клањима Срба, и колико сам књига о томе прочитала, филмова погледала, много, много пре него што су неки уопште и схватили да су Срби, а камоли да су Срби били жртве страшних геноцида и страдања (није онај ендехазијски једини, то се, ваљда, зна? :think:)
Штља ту има да се мисли? Геноцидна политика према Србима је, пре свега, идеја РКЦ (старија од усташа, Павелића и НДХ). Ту су, наравно, и екстремни делови хрватског националног корпуса, који идеју спроводе у дело, као и неки други елементи који подстичу геноцид и шовинизам према Србима.

Ne zaboravljamo,ali iz nekog nepotrebnog obzira prema kome, nije mi jasno, ne spominjemo ih.I zato nam se ponovo desavaju.Trebali bi se ugledati na Jevreje koji su svaku svoju zrtvu holokausta imenom i prezimenom zabiljezili.Da se ne zaboravi.Mi idemo dalje, bez svijesti o strasnom zlocinu koji opet mogu nasi potomci dozivjeti.Valjda smo ipak pravi hriscani pa oprastamo.

Back