крсташ
Poznat
- Poruka
- 9.830
Све ми је јасно.21 godisnji nepismeni Rom,sa vozacka dozvola od 1 avgusta i auto koje kosta 50 hiljada evro.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Све ми је јасно.21 godisnji nepismeni Rom,sa vozacka dozvola od 1 avgusta i auto koje kosta 50 hiljada evro.
Милан Стојадиновић је тек почео, а ипак оставио велики траг. Рат је све то вратио на почетак. Немачка уништаштавања су била систематска. Приликом повлачења, имали су посебан раоник на локомотивама који је секао прагове на шинама.
Тадашња Југославија је имала и огромну унутрашњу опструкцију Словеније и посебно Хрватске која је све успоравала.
Ако је краљ Александар направио почетну грешку, неупоредиво већа грешка је била што није спровео, како му је предлагано, такозвану "ампутацију" где би Србија остала у својим природним или етничким границама, а Словенци и Хрвати били препуштени сами себи. Њега је та грешка, да буде Александар од Југославије, коштала живота, а и Србију у сваком непоправљивом смислу.
Али, беше му.
Је%еш ту СФРЈ, ако су Хрватска, а посебно Словенија прешишали тај најбољи животни стандард из 60их и 70их.
Чак и Србија, оваква какаве јесте је гледајући БДП, боља од тадашње СФРЈ.
Кажу свако је могао да оде да летује ? О чему бре булазните ? Прво сељаци никада нису ишли на море, морало је да се ради, а било их је и блам. Свако је могао да буде парадајз туриста са дна каце, да се кува у некој фићи 15-20 сати како би дошао до јадранске обале и да једе паштету на плажи. Еј замисли достигнуће живота, да путујеш аутомобилом без климе (бусом без климе) до јадранске обале цео дан?
А данас ... ја и до Беча путујем авионом, мрзи ме да идем на летовање, опет авионом, чекам зиму да идем на летовање, можда Тајланд, Дубаји, Хургада и то ми је досадно, све сам видео.
И замисли, радничка сам класа као и сви.
To су комунистичке будалаштине и твоја носталгија за младошћу.Evo npr ja sam isao tim ficom nekoliko puta na more.
Znalo je da bude toplo ali ne pakleno kao danas, a posle je moj cale uglavnom putovao nocu. Otrpilike nekih 9 sati od NS do mora preko Bosne.
Na moru, tada nasem moru bilo nam je super. Ko ne bi voleo svoje more kad je ono jos i najbolje na svetu.
Ja mogu da potvrdim da je jedno vreme bio dobar kvalitet vode jadranskom mora u priobalju...gorko ii slano ali lekovito...Pa dobro kralj Aleksandar nije uspeo da stvori tu veliku Srbiju, ali to ne znaci da mi danas ne mozemo da ispravimo tu gresku.
Evo npr ja sam isao tim ficom nekoliko puta na more.
Znalo je da bude toplo ali ne pakleno kao danas, a posle je moj cale uglavnom putovao nocu. Otrpilike nekih 9 sati od NS do mora preko Bosne.
Na moru, tada nasem moru bilo nam je super. Ko ne bi voleo svoje more kad je ono jos i najbolje na svetu.
Ne, komunikacija mu je strogo kontrolisana ali cinjenice sa kojim baratasu izvedene iz mase searcha sto dovodi do toga da je istina ono sto je vecina na netu...AI ne radi na misljenjima mase jer bi onda izgubio smisao i svadjao bi se kao i sa covekom
To су комунистичке будалаштине и твоја носталгија за младошћу.
Ja mogu da potvrdim da je jedno vreme bio dobar kvalitet vode jadranskom mora u priobalju...gorko ii slano ali lekovito...
To je bilo dok je bila SFRJ i dok su letovanja bila odmaralista, uglavnom omladinska i pionirska, ali iskreno ta lefovitost je upravo i za taj uzrast, znaci to je tuk na luk, a ne sad nam mala deca debili , neurozne spodobe, spodobe su duhovno , spodobe su fizicki , a mentalno to je najzalije...ovo fizicki , daj mu mesec dana na moru , i mozda ce da se opravi ,duhovno daj mu 2 godine neku dobru biblioteku sa stripovima i knjigama i drustvom i mozda ce da se oporavi , ali ovo psihicki , oporavi se, nije da ostane lud i neurotican do krajnjih granica, ali sudeci po mojoj ulici ,zaebano je, jer iako sam zadivljen mogucnoscu regeneracije, ona nije potpuna, tj 5,6 dece je oznaceno kao komplikovani , jer ne mogu da se igraju igara sa drugima, na kraju insistiraju da mora da pobede, nesto totalno nebulozno kad gledas posle roditelje kako to resavaju , nebulozno za mene znajuci kako smo se mi igrali dvorista za 8 pa 12 zgrada...Neprocenjivo , a neshvatljivo kad vidis danasnju decu...
Danas letovanja su kao za decu , ali ja nemam bas neko misljenje da je za decu....cak i kad je high class hotel, gde ima animatora i to preko 30 40 , opet nije za decu..
Dve stvari mi padaju na pamet, obe su besplatne bile, Meljine, i Vrsar...to vam je 3500 i 4000 dece u jednom odmaralistu , ili Ohrid pionirsko odmaraliste, e to nije zaebancija, to je posebno odmaraliste, i nije besplatno , nego je solidno skupo , a posebno je po tome sto je kao da je vojno a nema veze sa vojskom...
Disciplina je na visokom nivou a sve kao zabava...ali ocenjuje se urednost sobe, svaki dan, namesteni kreveti sama deca namestaju , uredjen program, sati kad je dozvoljena plaza, kad je dozvoljen sport, kad je dozvoljen slobodan termin, kad je uvece muzika, 4 doktora su uvek prisutna u odmaralistu ,ali to je dovoljno ...
Stroga disciplina bez lokalnih vodica za svaku grupu , jer tu dodju grupe iz Nisa, Skoplja, Vojvodine, Bosne, sve razliciti gradovi , i obicno je kod drugih letovalista, 2 ili 3 vodica su glavni za svaki grad...ali ovde ne...Skoro kao da je kasarna...Mozda je zato bilo trazeno odmaraliste, nije toliko ludo zabavno kao Meljine, ili kao Vrsar ili kao top hit Kupari , ali Kupari su za mama tata i deca lux varijanta....
I nije najbolja voda..
Tako da bilo je mesta gde je Jadransko bilo stvarno dobro i lekovito...gde je bilo raj za drustvenu decu i gde je bilo raj zabave za tatinu i maminu decu..
Meni najjeftinija fora je bila Grcka i voz do Soluna ili Platamona...Navikao sam na te fore,popnes se uvece na voz i ujutro su na moru , popnes se uvece na voz i ujutro si u Srbiji...
Jos Banke u Solunu hoce da na pasos daju novac iz banke pa sam kao maloletnik mogao da podizem pare, da ne nosim sve sa sobom...
Ja ne znam koliko je to legalno , bar za deviznu knjizicu , ali nije bilo problema...
Ти и даље живиш у тој комуњарској пећини. Какав бре мерцедес ? Шта ће ти то ? Јеси чуо некад да људи путују авионом ?Pa nisam ja kriv sto mi je detinjstvo bilo u socijalizmu?
Naravno da bih bio srecniji da smo isli na more mercedesom nego ficom, ali bolje nije moglo. A bilo ih je koji ni na more nisu isli.
ti si verovatno ona podvrsta Srboida kojima je sve kriva SFRJ i Broz.Ти и даље живиш у тој комуњарској пећини. Какав бре мерцедес ? Шта ће ти то ? Јеси чуо некад да људи путују авионом ?
Ne , ali je bilo podobno....jeftin prevoz,jeftina hrana,dobri ljudi...Pa nisam ja kriv sto mi je detinjstvo bilo u socijalizmu?
Naravno da bih bio srecniji da smo isli na more mercedesom nego ficom, ali bolje nije moglo. A bilo ih je koji ni na more nisu isli.
Wow. Sad treba jos da verujemo da nam je bilo bolje da smo isli na pravoslavno grcko more nego na nase rodjeno samo zato sto je bilo vecinski Hrvatsko?
O jeeeeeebeeeemti
Ne , ali je bilo podobno....jeftin prevoz,jeftina hrana,dobri ljudi...
Ти и даље живиш у тој комуњарској пећини. Какав бре мерцедес ? Шта ће ти то ? Јеси чуо некад да људи путују авионом ?
Broz je arhineprijatelj Srbima prema nacionalkriminalcima i revizionistima koji hoće da operu istoriju četničkog pokreta.
тито је био хрват, као и Павелић, и међу њима нема много разлике. Углед су му дали бивши Срби, који су му градили каријеру. Поредити броза и Павлића са било чим на свету је неумесно. Могу да се пореде само међусобно. СФРЈ је туђа држава. Наша српска није била, Баш каои немачка. И Немачка је уређенија од Србије.
Kako kolegama @Meliot i @Bojan_BRT objasniti ovo?Броз је био српски архинепријатељ уз саслужење српских комуниста,
Titova vlast “nije” pravila dilove sa kriminalcima? A ko su bili recimo ovi ljudi?Titova vlast nije pravila dilove sa navijačkim grupama.
Što se tiče tzv “Jugoslavije” i kralja Aleksandra, evo i o njima:Тема је мала за овако комплексна питања.
Регент Александар је лично вукао топове до њиховог принудног уништења током Албанске голготе (прадедина прича), а Броз је био у непријатељским редовима.
Није само Александар крив, цела тадашња Србија је била хипнотисана, показало се дистопијом Југославије, доказ је Нишка декларација. Тада је Парламент, у ратним условима, беспрекорно и демократски функционисао.
Грешка је огромна и непоправљива, али "пут у пакао је поплочан добрим намерама".
Броз је намерно затирао све српско, понављам, уз саслужење српских комуниста чији потомци и сада владају.
Komična argumentacija jednog deklarisanog titoiste i ljubitelja Marksovih ludih teorija poznatih kao “komunizam”:Kao prvo mnogi Srbi iz AU su prisilno mobilisani u vojsku tako da Brozove učešće i tom ratu može da se posmatranu u tom kontekstu, a kao drugo Jugoslavija nije izgovor zašto je zemlja bila nerazvijena gde svaki drugi stanovnik Srbije iz granica 1878. nije znao da čita i piše po popisu 1931. godine. Za područja kao što su KiM, Raška i BiH situacija je još alarmantnija.
Možda bi da dokazuješ i da Brozov režim “nije” angažovao Ljubu Zemunca i njegovu mafiju?Управо су објавио слику из 1989 ... па знаш ли да је тада и режим и СФРЈ већ били мртви.
I bio je Tito.Kako kolegama @Meliot i @Bojan_BRT objasniti ovo?
Pogledajte prilog 1770971
Pogledajte prilog 1770970
Броз је био српски архинепријатељ уз саслужење српских комуниста, али држава јесте функционисала. Не пишем сада о ратним и непосредно после ратним злочинима где је систематски уништена српска елита. Ми сада на власти имамо посткомунистичку "елиту". И власт и опозицију. "Сви су из једног шињела испали".
Da te samo podsetim na Titino “bratstvo i jedinstvo”.Ove što rehabilituju kojekakve ljotiće, nediće, mihajlović, djujiće i sl. kakve pa oni imaju veze sa tzv komunizmom lepote vam kad su na vlast i zajahali slaveći neko vojvodstvo, kokarde i slične koreografije?
Kada ćete se odmoriti od pikušaja ove podmetačine?
Izvini, ovo nisu nikakva net podmetanja nego izvod iz jedne hrvatske istorije koji konstatuje istorijske činjenice o tome ko je, zbog čega, i kako određivao avnojevske granice, i naslovna strana Starčevićevog bolesno srbomrzačkog pamfleta iz 1876. koji dokazuje da je sve ono što si pomenula bilo samo reakcija na dugo planiranu agresiju druge strane.Jao drugar nemoj meni s tim molim te, uopšte nisam raspoložena da se preganjam glupostima.
Niti ja imam koristi od toga.
Ono što znam, znam i bez googlanja i to iz izvora koji znaju šta pričaju, net podmetanja me ne dotiču.