Zašto za vreme Tita nije bilo huligana?

Šta god svi mi mislili o Titu, o tom državi, ona je bila mnogo ozbiljnija od svih koji su iz nje nastale. I opasnija i organizovanija. Za s.ranja se tada išlo u zatvor. Za ono za šta se danas kaže "Kako se snašao" u Titovo vreme se ležalo na robiji 10 godina. Ne daj Bože da te brka sa drvenim pendrekom popreko pogleda.
KJ je bila još ozbiljnija.
Kraljevi žandari kad uđu u selo svi beže sa ulice u dvorišta.
Da ih brka ne upita zašto nisu na poslu i njivi, bašti

Obrazloži pitanje... ili je odgovor :
Samo mu to zameram.
kad pogledmo natrag mozemo zamerati i robovlasnistvo u antici, mozemo zamerati i goli otok, mozemo zamerati i gladijatorske igre, mozemo zamerati i nedostatk socijalne i zdravstvene sigurnosti gradjana u europi u srednjem veku i zamarati masovna zrtvovanja ljudi u predkolumbijskoj americi...
jel znas da sud u ninbergu nije proganjao one koji su hapsili i deportovali jevreje?

ozbiljno?
a podizanje revolucije u uslovima okupacije?

zamisli na primer kao da je DOS slao naoružane borce da pucaju u leđa vojnicima VJ tokom bombardovanja 1999.

a stotine hiljada ubijenih političkih protivnika bez suda i još toliko "u ime naroda".

a otimanje imovine

a raseljavanje

Goli otok je da prostiš bio baš dobra karma kumunjarama koje nije stigao da likvidira pre i tokom rata.
Komšo, da budem iskren, mi smo bili sirotinja (moji), a moj deda je bio Nazaren, pa od Tita nije hteo ništa da dobije.
Znam da si protiv Tita, ali ako ga uporediš sa ostalima?
Ja mislim da su ljudi kvarljiva roba i da im je jedan mandat dovoljan.

Na ekonomiju i poljoprivredu mislim, i na to da nam je svake godine bivalo sve bolje.
Ne verujem ni Dedijeru, ni Ćoroviću. Naši profesori istorije u školi su mi drugačije pričali. Ne znamo mi ni sad pravu istinu o tome. Sudimo po ono malo u šta verujemo i što se lično uverimo.
Neću sa tobom da raspravljam na forumu (u ime dobrosusedskih odnosa).
U kafani može,.. ili na salašu ;)

Хрвати обале авион, па преживи само Весна Вуловић. Поставе хрвати бомбу на железничкој станици у Беогаду, погине 11 људи, па држава то заташка.
Обе Гугославије су их толерисале а они нису хтели ни у једну. Логика?

Хрвати обале авион, па преживи само Весна Вуловић. Поставе хрвати бомбу на железничкој станици у Беогаду, погине 11 људи, па држава то заташка.
I šta si ti zaključio na osnovu iznetog ?
Ja sam zaključio da oni neće sa nama zajedno ( ne svi, nego ti koji su to radili, organizovali ili platili)

Back