Zašto volite životinje?

za shto npr pas ne zna da sakrije swoja osecanja, i wolece was uwek.. on ne moze da bira, wi mozete, zato sam ja izabrala swoju Belu i wolim je i kad me ne slusha i kad me slusha.. ja sam njoj swe, a i ona meni.. nikada me nie razocharala...:D

Zato što znaju da se smeju...Pogledajte moju malu Šikanu..:zcepanje:

2qatxlt.jpg

Zato sto svako zivo bice koje ima dobru i plemenitu dusu treba voleti. A zivotinje su uglavnom takve - dobre i plemenite, za razliku od coveka koji cesto ume da bude pohlepan i pakostan. I zato sto saosecam sa zivotinjama koje covek napusti, zlostavlja i odbaci, jer je u stvari covek najgora i najopasnija zivotinja, a titulu humani zasluzuju samo pojedinci koji shvataju da svako zivo bice ima pravo da bude voljeno i da ukoliko mogu pomognu da svaka zivuljka ima svoje mesto na ovom svetu, jer koliko mi imamo prava da koracamo ovom zemljom, toliko imaju i one.

Зато што су то дивна створења која могу донети много радости и зато што нас оне никада не изневере као људи. И зато што нема зверства које човек није надмашио.

Znam samo da ih volim, a zasto??? I ja se ponekad pitam odakle mi tolika privrzenost njima. Od kad znam za sebe ja se vucem sa nekim mackama po kraju, skupljam ih, hranim, cuvam... Ne secam se kad je i zasto to pocelo... U mojoj porodici niko se tako nije ponasao nikada. To je interesantno pitanje... Bilo bi dobro da nam neki strucnjak odgovori na ovo pitanje. Zasto neka deca vole zivotinje, druga ih se plase, treca ih maltretiraju? Kada pocinje da se razvija odredjeni odnos prema zivotinjama i usled cega?

Sebično je voleti životinje samo zato što nam one za to pokazuju zahvalnost (više od ljudi). I glupo je govoriti o tome da li volim životinje i da li volim ljude. Kao što ima ljudi koje volim tako ima i životinja koje volim. Ja ih posmatram kao pojedince a ne kao grupu, pa mi je bezveze to "volim životinje" ili "volim pse", "volim mačke", "volim konje" itd. Tako da kao ima dosta životinja sa kojima sam se družila i mnoge od njih volim. Eto! :)

Back