Зашто турску кафу зовете "домаћа"?

Зар је срамота што пијемо турску кафу, па смо јој дали овај новокомпоновани назив?

Правимо је по турском рецепту, дакле, турска је. Увек била.

Па, шта?
ja kad sam koleginici Turkinje (u Nemačkoj) objašnjavao, kako se u Srbiji pravi "turska kafa", ona mi je rekla da oni to zovu Mokka. 🤔

Зар је срамота што пијемо турску кафу, па смо јој дали овај новокомпоновани назив?

Па, шта?
Otkud sad turska, kad znamo da kafa u Turskoj ne uspeva ?

Bas sam sada procitala zeni tvoj upis o hrvatskoj sakalskoj neogenezi, odusevljena je
Ari, šteta što si lezba, bila bi odličan inkubator u svijetu kojim vladaju konzervativni, bijeli, heteroseksualni muškarci na položaju.
Tolerilalo bi ti se što bi god htjela, sve što bi se od tebe očekivalo je da neuvijeno iskažeš svoje mišljenje.

Па, шта?

Не правимо је по турском рецепту, Турци пију много блажу разређену кафу као чај.

Не знам где сам чуо, српски туриста наручио "турску кафу" у Турској, а конобар се наљути и каже му "иди у Србију па пиј турску кафу".

А зовемо је "турска" зато што су је Турци донели на Балкан и у Европу уопште.

Па, шта?
Turska kafa se naziva tako zbog načina pripreme
Inače je iz Brazila

Па, шта?

Очински вас молим Срби ...Немојте никада у Грчкој наручити Турску кафу ... Јер....

АВ

vucic_instagram_buducnost_srbije.png

Па, шта?
Pa vladali su nam 500 godina,odomaćili su se.

Back