Troubleshooter
Veoma poznat
- Poruka
- 13.915
Још ако немаш предње зубе, врх врхова.Turska se peče, ostale se kuvaju.
Slatka se pije kroz kocku šećeru koju držiš između prednjih zuba.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Још ако немаш предње зубе, врх врхова.Turska se peče, ostale se kuvaju.
Slatka se pije kroz kocku šećeru koju držiš između prednjih zuba.
Oni preferiraju filter kafu.Dobro ajd, ova velika žlica iz videa ipak nije toliko velika kao zapadnjačke.
Onda grickaš sa onima koje imaš.Још ако немаш предње зубе, врх врхова.![]()
Hleb se kuva?Onda grickaš sa onima koje imaš.
Da, u Bosni se kafa peče, a hleb se kuva. I tu nema diskusije.![]()
Tako se kaže, zbog kvasca (germe) koja treba da "prokuva" pre mešanja sa brašnom.Hleb se kuva?
Imas li recept za takav hleb, zanimljivo.
zato sto se kafa svuda u svetu kuva u dzezvu lol tako se pravi u domacinstvu pa je zato domaca.Зар је срамота што пијемо турску кафу, па смо јој дали овај новокомпоновани назив?
Правимо је по турском рецепту, дакле, турска је. Увек била.
Па, шта?
Ne fali, evo upravo je izasla..Šokovi od jutros na Kulinarstvu.
Fali još tema
Kafa (foto/ video) šok i neverica kako je ljudi piju tako proizvoljno.
zato sto se kafa svuda u svetu kuva u dzezvu lol tako se pravi u domacinstvu pa je zato domaca.
kakve gluposti se sve pitaju
Ne fali, evo upravo je izasla..![]()
Imas sarmu i sarmicu i sarmetinu i zelje i kupus i posnu i mrsnu i sarmu sa dlakom od domacice i sarmu ukusnu i bezukusnu i od juce i prekjuce i zagorelu i vaku i naku.Сарма је од памтивека називана сарма.
А кафа турска је од памтивека називана турска, па је последњих година добила новокомпоновани назив "домаћа".
Сарма нема овај префикс турска, а кафа је одувек имала тај префикс. Створен у народу, а не наметнут из идеолошких, културних или некултурних разлога.
Још, у поплави нових врста кафа, сасвим је логично да се ова по називу издвоји.
Немаш поплаву сарми, па да мораш ону једну да издвајаш од осталих. Има сарма и има сармице одвиновлис. И то је то, одувек.
А кафе...безброј их има данас, па некако мораш ону једну да издвојиш од осталих.
A, pa i to je veliki rad.За мене лењивца, као трајно решење се показао домаћи кафомат! Кило одличне кафе у зрну ме кошта тачно две хиљаде динара и траје!
Моје је само да мењам воду, испразним сандуче са талогом, испразним посудицу испод где се скупља вода и онда притискам дугмиће.
Могу да направим и три кратка еспреса у једно. Гости су ми веома задовољни, пошто ја ретко пијем кафу, али кажу да је јака и укусна, а и мени се веома свиђа оно што сам пробао.
A, pa i to je veliki rad.
Najbolje resenje je kad kuvas tursku kafu i sipas je u solju u kojoj je vec talog od prethodne kafe.Pod uslovom, naravno, da je cesto pijes.
Na stranu sto sad u ovim danima skupoce moze da se ustedi!
Е сад ме уби ко зеца! А мислио сам да сам најлењи.A, pa i to je veliki rad.
Najbolje resenje je kad kuvas tursku kafu i sipas je u solju u kojoj je vec talog od prethodne kafe.Pod uslovom, naravno, da je cesto pijes.
Na stranu sto sad u ovim danima skupoce moze da se ustedi!
kafa ti je generalno jeftina ali je akciza skupaКад дођу блокадери, појефтиниће кафа, па ћемо на миру моћи да уживамо у истој.
To je zato sto oni piju krv i onda ih hvata gorusica ako piju posle kafuJa je i dalje zovem turska, navikao sam tako, iako kupujem sortu iz Libana, a kuvam na neki svoj nacin koji prilicno odstupa od onoga kako se inace kuva.
A poslednjih 10-tak godina sam upoznao gomilu Turaka, i apsolutno nijedan od njih ne pije tursku kafu. Ovi stariji piju samo čaj, a ovi mladji isto čaj i eventualno ponekad u gradu piju espresso.
Bas mi te zao.Kafa je losa za organizam, nema apsolutno nikakav benefit.
Neurostimulans koji zapravo uznemirava organizam.
Isto kao i alkohol, nema apsolutno nikakve koristi za ljude.
ja pijem i jedno i drugo
Подели са нама свој метод прављења кафе.Ja je i dalje zovem turska, navikao sam tako, iako kupujem sortu iz Libana, a kuvam na neki svoj nacin koji prilicno odstupa od onoga kako se inace kuva.
Sto posle kmecis kad te naranim ?Bas mi te zao.
Tako je, Turci piju caj, kao sto smo mi navikli na kafu .. i onda im prilepiti “turska kafa” .. smesno.Ja je i dalje zovem turska, navikao sam tako, iako kupujem sortu iz Libana, a kuvam na neki svoj nacin koji prilicno odstupa od onoga kako se inace kuva.
A poslednjih 10-tak godina sam upoznao gomilu Turaka, i apsolutno nijedan od njih ne pije tursku kafu. Ovi stariji piju samo čaj, a ovi mladji isto čaj i eventualno ponekad u gradu piju espresso.
Iza svakog mog posta stoji tvoj. Ko za kim trci?Sto posle kmecis kad te naranim ?
A trcis za mnom kao kerce![]()
Moratju da te bachim u tamnicu ignora jer me zamaras bez potrebe svojim blebetanjem.Iza svakog mog posta stoji tvoj. Ko za kim trci?