Kakvu kafu pijete ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam tj. jesam, znam da se samo oduvek zove turska kafa. Kad provri voda, stave se secer po zelji i kafa, pa to opet provri malo.

I znam da se danas u turskoj ne pije ta kafa, vec caj i da je odlican.
I onda se prevrne i ubode želja? al zamalo.... turska kafa se kuva zasebno svaka, sipa se u fildžane, a pije satima umakanjem kocke šećera. Turska kafa nikad nije bila za raju, domaća je baš za raju, pošto "elita" smišlja svoj "rad" uz moderne kratke kafe i viski, pa onda dremka od 2 sata, pa ponovo....opasno je što treba da se živi zdravim životom, gde je osnova izbegavati previše razmišljanja.

ostavili su jogurt, koji je u celom svetu vise kiselo mleko samo kod nas je tecan. (koliko sam samo izmisljotina isprobao ne bih li dosao do naseg jogurta - cak sam hteo da prosvercujem jedan samo da zapatim. Jedino mesto za koje ja znam da takoreci moze da se kupi nesto nalik na nas tecni jogurt je Kanada (ali ne zato sto ima tog naseg po srpskim radnjama - nema) nego ima da se kupi nesto sto se zove 'Yogurt - balkan style' koji je i dalje vise kao kiselo mleko, ali moze da se napravi da bude tecan - i onda je 98% kao nas. Skoro pa da je tu negde.

A inace probao sam i turski yourt, isto tecan, gotovo kao da je nas, ali mi je bio sladak. Ruku na srce bio je osvezavajuci.
Tačno. Naš jogurt je klasa za sebe. Nema mu zamene.

ostavili su jogurt, koji je u celom svetu vise kiselo mleko samo kod nas je tecan. (koliko sam samo izmisljotina isprobao ne bih li dosao do naseg jogurta - cak sam hteo da prosvercujem jedan samo da zapatim. Jedino mesto za koje ja znam da takoreci moze da se kupi nesto nalik na nas tecni jogurt je Kanada (ali ne zato sto ima tog naseg po srpskim radnjama - nema) nego ima da se kupi nesto sto se zove 'Yogurt - balkan style' koji je i dalje vise kao kiselo mleko, ali moze da se napravi da bude tecan - i onda je 98% kao nas. Skoro pa da je tu negde.

A inace probao sam i turski yourt, isto tecan, gotovo kao da je nas, ali mi je bio sladak. Ruku na srce bio je osvezavajuci.

Probaj ovaj, odličan…

IMG_2284.jpeg

Isto i to barem sa 1/3 mlekom. U kafićima latte ili kapućino, produženi espreso sa mlekom.
Tursku ono...samo kad procenim da ću nekoga baš uvrediti ako odbijem. Dakle isključivo iz diolomatskih razloga :D
Isto Cronat gold sa mlekom kući a u kafiću produženi espreso sa mlekom
A tursku ne pijem i bez problema odbijem. Ako će se neko vređati zbog kafe, nek se vređa :D

Back