Zašto Tadić hoće Čanka,a neće Čedu?

Šutanovac je gnjida kakvu srpska vojska ne pamti. Ima veze sa vojskom koliko i sa pingvinima na Antarktiku.
Čoveku je jedini zadatak da drži vojsku "na lancu" i u što jadnijem stanju. Tu spada i vođenje antisrpske kadrovske politike u vojnom vrhu, što je započeo njegov predsednik dok je bio na toj poziciji.

A, sad na temu.
Nemojte da bulaznite kako se LDP loše poneo na izborima. Čeda se tako postavio da ne da otvorenu podršku Tadiću, ali je posredno dao signal svojim glasačima da glasaju za istog. Naravno ne za Tadića, nego protiv Nikolića. Ne mislite valjda da su svi oni glasovi od simpatizera DS-a?

Tadić se boji Čede, i to je pravi razlog što neće sa njim u koaliciju. U kom smislu boji?
Ne treba zaboraviti da je Čeda formirao stranku iz DS-a. Ideološki su identični, s tim da je čeda spreman da nastupa radikalnije, bez mnogo pardona prema drugima i bez mnogo lelemudanja. Kod njega je: "S neba, pa u rebra".
E sad, ako bi se oni našli u istoj koaliciji, da ne kažem u istom čanku:mrgreen:, bili bi prinuđeni da sarađuju. Moglo bi se desiti da jednog dana dođe do raspada koalicije, velikog razmimoilaženja oko neke stvari, i da u tom sukobu veliki deo članstva i simpatizera DS-a pređe na stranu LDP-a. Čak, u ekstremnoj, ali ne i nemogućoj varijanti, da se LDP vrati u DS ali sa Čedom na Čelu DS-a. Setite se kako je prošao Mićunović kad mu je Đinđić preoteo stranku.

Napomena: Ovaj post je analitički, nemo' da se neko igra glavom, pa da mi imputira simpatije prema Čedi i LDP-u!

Nemojte da bulaznite kako se LDP loše poneo na izborima. Čeda se tako postavio da ne da otvorenu podršku Tadiću, ali je posredno dao signal svojim glasačima da glasaju za istog. Naravno ne za Tadića, nego protiv Nikolića. Ne mislite valjda da su svi oni glasovi od simpatizera DS-a?

Ne znam kakvu je to poruku poslao biračima. Otkuda ti znaš ili bilo ko drugi za koga je glasao? Mogao je samo da izađe. Uostalom, na šta to liči da ti govoriš jedno, a daješ signale, a hoćeš da budeš neki faktor u odlučivanju? Ozbiljan, odgovoran političar mora da bude jasan. Ne sme da ostavlja prostora nekakvim tumačenjima glasača. Drugo, kada imaš ovakav izbor ne smeš sebi nikako dati pravo da budeš nejasan. I treće, nisu glasači ovce, barem ne svi i ne oni koji su za LDP, pa da gledaju slepo šta Čeda radi. Simpatizeri LDP-a su sigurno glasali za Tadića, pošto im je on bliži, a ne zato što je Čeda izašao na izbore. Nisu njeovi glasači ovce, ali on mora, ako hoće ozbiljno da ga shvate, da bude odovoran, ozbiljan. A to je samo onaj koji ima stav. Ono iz drugog kruga je, meni, pokazalo da on nema dobar stva, već da misli lokalno i radi lokalno.

Javna je tajna da su glasaci LDP-a podrzali Tadica, pa i ja sam, moja porodica , prijatelji. Sigurna sam i da je Ceda glasao za njega. Ne mogu da shvatim tu Tadicevu iracionalnu mrznju prema najsrodnijoj stranci. Podilazi Kostunici, tom sitnom prevarantu koji brise patos njime, ucenjuje ga, a pri tom nema vecu podrsku od Cede. I G17, i SPO, i LSV su se pokazali 100 puta nekorektniji, a o Kostunici i Velji i da ne govorim, ali on nalazi za shodno samo Cedu da pljuje i proziva. Na moj glas vise ne moze da racuna, cak ni u drugom krugu. Sve mi vise lici na Kostunicu, nema nimalo hrabrosti, odlucnosti. Nije on Djindjicevog kalibra, a nema ni harizmu.

Javna je tajna da su glasaci LDP-a podrzali Tadica, pa i ja sam, moja porodica , prijatelji. Sigurna sam i da je Ceda glasao za njega. Ne mogu da shvatim tu Tadicevu iracionalnu mrznju prema najsrodnijoj stranci. Podilazi Kostunici, tom sitnom prevarantu koji brise patos njime, ucenjuje ga, a pri tom nema vecu podrsku od Cede. I G17, i SPO, i LSV su se pokazali 100 puta nekorektniji, a o Kostunici i Velji i da ne govorim, ali on nalazi za shodno samo Cedu da pljuje i proziva. Na moj glas vise ne moze da racuna, cak ni u drugom krugu. Sve mi vise lici na Kostunicu, nema nimalo hrabrosti, odlucnosti. Nije on Djindjicevog kalibra, a nema ni harizmu.

that's the point...:lol:

Volim to predviđanje i pozivanje na sigurna sam da je. Da li si bila uz njega kada je glasao? I ja želim da verujem da jeste, pošto mi je to logično, ali želim da budem sigurna. Nisam nužno za Tadića, ali kao građanin Srbije zahtevam odgovorne državnike. Nema mesta rečenicama tipa mislim da je, sigurna sam da je. Mora da se zna šta ko radi. Mora da se kaže.

Volim to predviđanje i pozivanje na sigurna sam da je. Da li si bila uz njega kada je glasao? I ja želim da verujem da jeste, pošto mi je to logično, ali želim da budem sigurna. Nisam nužno za Tadića, ali kao građanin Srbije zahtevam odgovorne državnike. Nema mesta rečenicama tipa mislim da je, sigurna sam da je. Mora da se zna šta ko radi. Mora da se kaže.
Stigosmo do srzi.
Nedostaje nam alat . Ili orudje, kako ko voli.:cool:

Tadic ce na kraju proci kao Kostunica. Srozace se. Na predsednickim izborima digla se kuka i motika, dostigao je svoj maximum. Sad pokusava da preotme neodlucne DSS-ovce, a ne shvata da ce oni pre glasati za SRS. Cede se boji jer ga on poseca na Djindjica po hrabrosti i odlucnosti. Ceda je mozda jos relativno mlad, ali ima potencijala. Za koju godinu ce ih sve pocistiti.

Ne znam kakvu je to poruku poslao biračima. Otkuda ti znaš ili bilo ko drugi za koga je glasao? Mogao je samo da izađe. Uostalom, na šta to liči da ti govoriš jedno, a daješ signale, a hoćeš da budeš neki faktor u odlučivanju? Ozbiljan, odgovoran političar mora da bude jasan. Ne sme da ostavlja prostora nekakvim tumačenjima glasača. Drugo, kada imaš ovakav izbor ne smeš sebi nikako dati pravo da budeš nejasan. I treće, nisu glasači ovce, barem ne svi i ne oni koji su za LDP, pa da gledaju slepo šta Čeda radi. Simpatizeri LDP-a su sigurno glasali za Tadića, pošto im je on bliži, a ne zato što je Čeda izašao na izbore. Nisu njeovi glasači ovce, ali on mora, ako hoće ozbiljno da ga shvate, da bude odovoran, ozbiljan. A to je samo onaj koji ima stav. Ono iz drugog kruga je, meni, pokazalo da on nema dobar stva, već da misli lokalno i radi lokalno.

Pa baš to je rekao pred drugi krug: "Nisu glasači LDP-a ovce. Oni imaju svest da sami odaberu za koga će glasati." Pazi, stavljam akcenat na "za koga". Nije rekao "da li".
Time im je stavio do znanja da treba da glasaju, a niko ne može da kaže, ni u ludilu, da su glasali za Nikolića.

a canak sluchajno bash sad organizuje blokadu autoputa povodom "nepravedne koncesije" i josh javno optuzhuje koshtunicu da destabilishe srbiju i izaziva rat na kosovu... :lol:

bash fino shto je cela banda na jednom mestu i u isto sedlu... demagogija ce im doci glave kao i debilu shutanovcu koji okrece glavu od onoga sto se desava na kosovu i pravi se francuska sobarica....
Да, гледам га синоћ на тв-у ''Ја сам цео дан забринут због збивања на КиМ-у'':lol::lol:
Оно, баш је забринут, у својој фотељи у Бг-у.
Замисли, такву изјаву да министар одбране.:D
...мислим да полако, али сигурно добија титулу горег од најгорих.:mrgreen:

Да, гледам га синоћ на тв-у ''Ја сам цео дан забринут због збивања на КиМ-у'':lol::lol:
Оно, баш је забринут, у својој фотељи у Бг-у.
Замисли, такву изјаву да министар одбране.:D
...мислим да полако, али сигурно добија титулу горег од најгорих.:mrgreen:

I ja sam zabrinut zbog "potpale" na Kosovu od strane Samardzica...isti scenario kao sa bombardovanjem RTS-a...Samardzic bio obaveshten ( za divno chudo )...a cuti...kao i Vuchic i kompanija shto su znali za RTS, a Musavi doshao da izvuche samo njegovu kevu 30 min pre bombi...a oni shto su poginuli...hebiga...kolateralna...

Čeda nije podržao Tadića, zato što nije smeo - njegovim naredbodavcima je bilo u intersu da pobedi Nikolić. Tadić je čak izjavio da zna da Čeda nije glasao za njega. Ono Čedino "jutarnje" glasanje je verovatno izvelo nešto više SRS glasača na biračka mesta, nego što je uticalo na LDP-ove glasače.

Ako vam nije jasno, šta da radim.

Ne, ne mislim na "zapad", već na jednu konkretnu državu i na njene konkretne geostrateške interese na Balkanu. A baš sam se uzbudila zato što misliš da glasam za radikale :D

CICI, a ko je unajmio USA marketingshku agenciju za predsednichke izbore???
kRadikali, zar ne...i to placaju nekog iz Diavolo State...kakvo licemerje..a onda izlaze pred narod i zovu na krvoprolice , na rat sa istim tim from USA...o chemu ti...keve ti...

Pa baš to je rekao pred drugi krug: "Nisu glasači LDP-a ovce. Oni imaju svest da sami odaberu za koga će glasati." Pazi, stavljam akcenat na "za koga". Nije rekao "da li".
Time im je stavio do znanja da treba da glasaju, a niko ne može da kaže, ni u ludilu, da su glasali za Nikolića.

Njegovo izlaženje nije važno u tm smilu. Kako ne shvatate? On mora da se opredeli, a ne da daje signale.
A o poređenju Đinđića i Čede ne bih. Ako ništa drugo, rano je.

CICI, a ko je unajmio USA marketingshku agenciju za predsednichke izbore???
kRadikali, zar ne...i to placaju nekog iz Diavolo State...kakvo licemerje..a onda izlaze pred narod i zovu na krvoprolice , na rat sa istim tim from USA...o chemu ti...keve ti...

Naravno da nije slučajno. Samo složite kockice. I da, moj glas sigurno nije otišao na tu stranu.

Samo pažljivo saslušajte šta je Tadić rekao, o LDP-ovim glasačima i Čedi, posle izbora.

Njegovo izlaženje nije važno u tm smilu. Kako ne shvatate? On mora da se opredeli, a ne da daje signale.
A o poređenju Đinđića i Čede ne bih. Ako ništa drugo, rano je.

Zašto mora? Zašto bi on veličao nekoga, zbog koga je izašao iz matične stranke, pride još i nesposobnog beskičmenjaka.
Mrzim Čedine stavove, ali mu priznajem nepatvorenost.

Back