Ala, bala, ala, bala...
Zašto nisam bistar? Zato što neću da prihvatim priču po kome je neko ko je u XII, XIII ili pak XIV veku, ko nije znao za svetlosnu godinu, uklesao na kulu kako je svet star 6800 i nešto godina, pošto je "sada star 7523 godine". Aha ha ha ha ha ha ha. Koja sprdnja. Da je taj dunđer što je klesao po kulama znao šta je svetlosna godina ne bi pisao gluposti po kulama, a glupani iz XXI veka ne bi verovali natpisu iz srednjeg veka. Je6o te život, da te ne je6o, sramota me u tvoje ime.
- - - - - - - - - -
To što ti ne razumeš šta je svetlosna godina, i veruješ sektama, tvoj je problem, i to veliki problem. Jehovini svedoci i adventisti koji su propovedali neke svoje stvari rekli su mi da je bog postavio Zemlju i Sunce tako da ako se Zemlja približi Suncu samo za 1 mm sve bi na Zemlji izgorelo, a ako se udalji samo za 1 mm sve bi se zaledilo. Ja sam im odgovorio da nije tačno, te da se kosmičke razdaljine ne mere u milimetrima. Zemlja je 22. juna daleko od Sunca oko 153 miliona kilometara, a 22 decembra oko 147 miliona kilometara. Dakle približava se i udaljava oko šest miliona kilometara za pola godine. Dalje, tvrdili su da je ceo svet i svemir star između šest i sedam hiljada godina, i Zemlja naravno, koja je po njima najstarija tačka u svemiru. Ja sam ih pitao da li su čuli za svetlosnu godinu i priču da je neka zvezda daleko od nas nekoliko miliona svetlosnih godina. Rekli su da jesu. Aha ha ha ha ha ha ha. Ako je svemir star između šest i sedam hiljada godina - onda dve najudaljenije tačke u svemiru ne smeju biti dalje jedna od druge od sedam hiljada svetlosnih godina. Hvala na pažnji. No comment.