Tuzni_patak
Elita
- Poruka
- 18.247
ovo je već druga tema, a to je potrebe i da li postoje kreativne, destruktivne, i samodestruktivne potrebe čoveka....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
....ma ti si trebao da se rodis kao kengur a ne kao ljudsko biceUnicus:sa moje tacke gledista.......Ljudi nisu zli.....zashto? Zato shto je sve relativno.Ono shto je za nekog zlo za drugog je dobro.Zlo se ne moze meriti tako da ovo pitanje bash i nije na mestu...

Andreavk:....ma ti si trebao da se rodis kao kengur a ne kao ljudsko bice![]()

...znas ono iz filmova "oprosti mi boze gresio sam, uradio sam to i to i to nije bilo ispravno"...(nisam sigurna da li je to obicaj kod pravoslavnih vernika ali sam sigurna da pomaze ljudima da manje grese). Jesi li se bar izvinjavao nekome zbog zla ili nepravde koju si mu naneo (ko priznaje pola mu se prasta)...ako nisi, ako i dalje mislis da je zlo relativno onda doprinosis da svi mi zivimo u svetu predatora, u kome je svako zlo dozvoljeno.Mrzi me da citam sve (naravno) pa ako je ovo neko pomenuo jbg.arttim:Sta je to sto ih cini da budu zli? Koje je objasnjenje za to??? Sta ih tera na zlo....?
...ali senka nisu samo propusti, nekad su to i impulsivne i nehoticne radnje. Covek nekad i pre nego razmisli izlane stetnu primedbu i suoci se sa rezultatima koje nije zeleo...npr. covek dok je sam oseca se relativno dobro ali ako drugi cine mracne, primitivne stvari pocinje se bojati da ce ga ako im se ne pridruzi smatrati budalom i popusta porivima koji uopste nisu njegovi. Covek se najcesce u odnosima sa ljudima istog pola "spotice" o senku i svoju i tih ljudi. Kod osoba suprotnog pola ta senka se bolje vidi ali nas obicno manje razdrazuje i lakse je prastamo. Da li ce senka postati nas prijatelj ili neprijatelj zavisi najvise od nas samih. Ona je kao i svi mi - nekad je popustljiva, nekad nam se suprostavlja, nekad nam pruza ljubav... prema potrebi....postaje nam neprijatelj samo ako je zanemarena ili neshvacena. Cesto se senka ispoljava u snovima - tada ona postaje unutrasnji sudija koji zbunjuje coveka. Ljudi se nekad osecaju prisiljeni da izive losiju stranu svoje prirode a bolju da potisnu - tada se senka obicno u snovima javlja kao neki pozitivan lik. Ali ako covek na javi izivljava pozitivne emocije i osecaje senka se u snu moze pokazati kao hladna i negativna. Razum ne moze uvek nadvladati senku jer je sastavljena od mocnih poriva koje je tesko kontrolisati, ali to ne znaci da covek te porive treba "junacki" potiskivati da se senka ne bi okrenuli protiv njega samog...