Zasto su ljudi zli?

Ako je Bog bolestan onda i drzanje toga jeste :)

Bog je zabranio uzimanje krvi a ne JS :mrgreen:

Vasa zelja i glad za krvlju me podseca na sledeci stih iz Otkrivenja :

4 I treći anđeo izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i posta krv.
2 Moj. 7:17

5 I čuh anđela vodenoga gdje govori: pravedan si Gospode, koji jesi, i koji bješe, i svet, što si ovo sudio;
1 Moj. 18:25, Psal. 97:2, Plač 1:18, Otkr. 1:4, Otkr. 1:8, Otkr. 4:8, Otkr. 15:3

6 Jer proliše krv svetijeh i proroka, i krv si im dao da piju, jer su zaslužili.
Isa. 49:26, Mat. 23:34

7 I čuh drugoga iz oltara gdje govori: da, Gospode Bože svedržitelju, istiniti su i pravi sudovi tvoji.
Otkr. 13:10, Otkr. 14:10

:kafa:

U kom tačno stihu u Bibliji Bog zabranjuje transfuziju krvi zbog spašavanja života?

Niama JS i prestani da lazes vise i siris lazi :manikir:

Sve to u Bibliji pise koju vasi Svstenici ne zele da priznaju, nego vade iz nje sta im odgovara a ostalo kriju od ljude i vernike svoje :manikir:

Zalite se njima sto vas nisu naucili svemu :mrgreen:

Jesi, jesi. Možda nisi primio njihovo tzv. "krštenje", ali si pod uticajem njihove ideologije i tzv. prevoda Biblije.

Poslednja izmena od moderatora:
Jesi, jesi. Možda nisi primio njihovo tzv. "krštenje", ali si pod uticajem njihove ideologije i tzv. prevoda Biblije.

MA nemoj uffff ti znas sta ja citam sedis tu pored mene svaki dan i m ? :mrgreen:

eeee koje ludilo u tebi c..c..c :rotf:

Moja Biblija je ista kao sve na svetu

Stari zavet - Djura Danicic

Novi Zavet - Vuk Karadzic

Jel to kriva Biblija m ? :ceka:

Poslednja izmena od moderatora:
Ti pogresno razumes Bozju rec...
Kao kada Bog kaze ne ubij.... ne kaze u kojim slucajevima...
ne ubij uvek vazi....

takodje u Bibliji pise da se cuvamo krvi, tj "uzdrzavamo od krvi"......

a ti ako to ne razumes sta znaci, tvoj problem....

Kako to da samo ti razumes boziju rec,leba ti?
To uzdrzavajmo se od krvi,moze se protumaciti bar na 5 nacina!Ali u tvojoj besplatnoj brosuri pise jedno od tih pet,i nema da fali,ti si razumela!

Da li bi ti pustio svoje rođeno dete da umre, ako bi mu ili joj život zavisio od transfuzije krvi? Da ili ne?

Jehovini Svedoci slušaju Božje zapovesti i zato ne zloupotrebljavaju krv! Visoko vrednujemo život i kada je to potrebno, tražimo i zahtevamo najefikasniju medicinsku pomoć i negu. Transfuzija krvi je odavno prevaziđena praksa i nikada život nije zavisio od transfuzije krvi. Život je zavisio od volumena tečnosti u čovečijem organizmu, što znači da je prilikom gubitka veće količine krvi potrebno, što je moguće pre nadoknaditi izgubljenu tečnost da ne bi došlo do srčanog udara. To ne znači da se izgubljena krv mora nadoknaditi drugom krvlju. Izgubljena krv se može nadoknaditi alternativnim rastvorima od kojih su poznatiji Ringerov rastvor, Dekstranov rastvor i mnogi drugi. Eritropoetin- http://bs.wikipedia.org/wiki/Eritropoetin se koristi za stimulisanje proizvodnje crvenih krvnih zrnaca tako da se za sve ostalo sam organizam pobrine!
Transfuzija krvi je veoma, veoma rizična pogotovo u današnje vreme. Ogroman broj ljudi u svetu odlučno odbija transfuziju krvi i zahteva beskrvni tretman iako nisu Jehovini svedoci!

Nikome nikada nije zavisio život od transfuzije krvi! Još jedna od mnogih iluzija koje je proizveo čovek.

Jehovini Svedoci slušaju Božje zapovesti i zato ne zloupotrebljavaju krv! Visoko vrednujemo život i kada je to potrebno, tražimo i zahtevamo najefikasniju medicinsku pomoć i negu. Transfuzija krvi je odavno prevaziđena praksa i nikada život nije zavisio od transfuzije krvi. Život je zavisio od volumena tečnosti u čovečijem organizmu, što znači da je prilikom gubitka veće količine krvi potrebno, što je moguće pre nadoknaditi izgubljenu tečnost da ne bi došlo do srčanog udara. To ne znači da se izgubljena krv mora nadoknaditi drugom krvlju. Izgubljena krv se može nadoknaditi alternativnim rastvorima od kojih su poznatiji Ringerov rastvor, Dekstranov rastvor i mnogi drugi. Eritropoetin- http://bs.wikipedia.org/wiki/Eritropoetin se koristi za stimulisanje proizvodnje crvenih krvnih zrnaca tako da se za sve ostalo sam organizam pobrine!
Transfuzija krvi je veoma, veoma rizična pogotovo u današnje vreme. Ogroman broj ljudi u svetu odlučno odbija transfuziju krvi i zahteva beskrvni tretman iako nisu Jehovini svedoci!

Nikome nikada nije zavisio život od transfuzije krvi! Još jedna od mnogih iluzija koje je proizveo čovek.

Znaci,ovi iz transfuzije krvi su zesce budale,kada skladiste krv od dobrovoljnih davaoca!?
Ups,oni nisu citali besplatnu brosuru JS.
a wikipedija je bas tacan izvor informacija.

Znaci,ovi iz transfuzije krvi su zesce budale,kada skladiste krv od dobrovoljnih davaoca!?

A jel ovo JS brosura ili je iz Biblije m ? :ceka:

3. Mojsijeva 17

10 A ko bi god od doma Izrailjeva ili između stranaca koji se bave među njima jeo kakve god krvi, okrenuću lice svoje na suprot onomu čovjeku koji bude jeo krvi, i istrijebiću ga iz naroda njegova.
1 Moj. 9:4, 3 Moj. 26:17, 1 Sam. 14:33, 2 Sam. 23:17, Jer. 44:11, Jezek. 15:7, Amos 9:4

11 Jer je duša tijelu u krvi; a ja sam vam je odredio za oltar da se čiste duše vaše; jer je krv što dušu očišća.
Mar. 14:24, Rim. 5:9, Efes. 1:7, Kol. 1:14, Jevr. 9:22

12 Zato rekoh sinovima Izrailjevim: niko između vas da ne jede krvi; ni došljak koji se bavi među vama da ne jede krvi.

13 I ko bi god između sinova Izrailjevih ili između došljaka koji se bave kod njih ulovio zvjerku ili pticu, koja se jede, neka iscijedi krv iz nje, i zaspe je zemljom.
5 Moj. 12:16, 5 Moj. 15:23, 1 Sam. 14:32, Jezek. 24:7

14 Jer je duša svakoga tijela krv njegova, to mu je duša. Zato rekoh sinovima Izrailjevim: krvi nijednoga tijela ne jedite, jer je duša svakoga tijela krv njegova. Ko bi je god jeo, da se istrijebi.
1 Moj. 9:4

:manikir:

Poslednja izmena:

3. Mojsijeva 17

10 A ko bi god od doma Izrailjeva ili između stranaca koji se bave među njima jeo kakve god krvi, okrenuću lice svoje na suprot onomu čovjeku koji bude jeo krvi, i istrijebiću ga iz naroda njegova.
1 Moj. 9:4, 3 Moj. 26:17, 1 Sam. 14:33, 2 Sam. 23:17, Jer. 44:11, Jezek. 15:7, Amos 9:4

11 Jer je duša tijelu u krvi; a ja sam vam je odredio za oltar da se čiste duše vaše; jer je krv što dušu očišća.

12 Zato rekoh sinovima Izrailjevim: niko između vas da ne jede krvi; ni došljak koji se bavi među vama da ne jede krvi.

13 I ko bi god između sinova Izrailjevih ili između došljaka koji se bave kod njih ulovio zvjerku ili pticu, koja se jede, neka iscijedi krv iz nje, i zaspe je zemljom.

14 Jer je duša svakoga tijela krv njegova, to mu je duša. Zato rekoh sinovima Izrailjevim: krvi nijednoga tijela ne jedite, jer je duša svakoga tijela krv njegova. Ko bi je god jeo, da se istrijebi.

Kakve to veze ima sa lekarima iz transfuzije?

3. Mojsijeva 17

Hmm....a kad Isus kaže pijte vino jer to je moja krv....i to se nekako uklapa, jelde?

Ne bi bilo loše kada bi se informisala pre nego bilo šta kažeš! Nekada su lekari, hirurzi smatrali da nije potrebno prati ruke pre nego što se vrši operacija! Srećom, ima mnogo poniznijih lekara koji su prihvatili savet, isto tako i onih koji žele da uče, te smo izašli iz dugogodišnjeg mraka dogmi i stanja "ja sam bog i jedino ja znam" niko drugi ne zna i ne sme da zna!

Veoma je jednostavno: upišeš na google "transfuzija krvi" i dobićeš milion informacija-čitaj, razmišljaj, pitaj lekare da li bi oni sami prihvatili transfuziju pa donesi zaključak! Nadamo se, progledaćeš!

;)

3. Mojsijeva 17

Jesi li ti sposoban da shvatiš razliku između jedenja krvi i transfuzije krvi? Retoričko pitanje.

Back