Zasto su ljudi zli?

Znam sta je sud... proveri ti...

Matematika svoje rezultate formuliše u logičke sudove (stavove) Pri izvođenju stavova moramo poći od početnih stavova. Ove stavove nazivamo aksiomi. Sudovi(iskazi) kojima se tačno i sažeto iskazuju rezultati proučavanja u jednoj matematičkoj nauci nazivaju se stavovi.

Operacije sa sudovima:

Negacija suda:
Negacija sadrži samo jedan iskaz, ispred kojega stoji znak negacije:' . Označavamo je sa 'P, Primjer:

S: Duži a i b su jednake
negacija ovog suda je 'S:
Duži a i b nisu jednake

Konjukcija sudova:
Konjukcija sudova sud koji dobijemo kada povežemo dva suda veznikom i (oznaka&).

Disjunkcija sudova:
Disjunkcija sudova sud koji dobijemo kada povežemo dva suda veznikom ili(v). Označava se sa P v Q.

Implikacija sudova:
Sud koji dobijemo kada dva suda spojimo znakom "→" (slijedi) naziva se implikacija. Označava se sa P → Q.

(duž a paralelna sa duži b) i (duž b paralelna sa duži c) "→"duž a paralelna sa duži c Ako u jednoj implikaciji zamjenimo mjesta predpostavke i zaključka,dobićemo novu implikaciju za koju kažemo da je konverzija (obrt) prve implikacije.

Ekvivalencija:
Ako su tačne implikacije P → Q i Q →P dobija mo novi sud P ≡ Q koji nazivamo ekvivalencija.

Koji ljubite Gospoda, mrzite na zlo. On čuva duše svetaca svojih; iz ruku bezbožničkih otima ih. (Psalmi 97:10)

Mrzite na zlo i ljubite dobro, i postavite na vratima sud, ne bi li se Gospod Bog nad vojskama smilovao na ostatak Josifov. (Amos 5:15)

Pogresno si shvatio....
Bog je izvor ISTINE univerzalne istine...
a sto se tice pojedinacnih zivota i njihovih okolnosti to je ono sto Boga zna...
sto drugi ne znaju i zato i ne mogu suditi...

Čitao sam nešto od Fukoa gde se on malo bavio povezanošću istine i subjekta, tu se postavlja par pitanja, šta je svrha spoznaje istine i da li je subjekat sposoban da spozna istinu. U svakom slučaju, ako je svrha dostizanje sreće subjekta, onda ispada da istina nije to što čoveku daje sreću ili subjekat nije sposoban da spozna istinu. Nebitno, pitanje je krajnje kompleksno, i ne sviđa mi se što banalizuješ jednu tešku dijalektiku. Ispada da je Biblija vodič do sreće. Netačno. Ako ti je um na pravom mestu, biće i postupci. Nije bitno šta radiš, već motiv iz kog radiš. Skroz je irelevantno to što si ti sposobna da pratiš pravila iz neke knjige, jer po ovom pitanju u temi čini se da znaš vrlo malo (kao i svi mi ovde) i konstantno spamuješ sopstvenu temu, umesto da bude neka normalna meditacija o dosta teškom pitanju, konstantne banalizacije ubijaju zdrav razum u pojam ovde.

Da je jedna knjiga dovoljna za svu mudrost ovog sveta, druge ne bi ni postojale.

Napisala sam misao nevezano za onaj post.. znaci ti sudis....

Da li ti znas sta je u pitanju idi pa sudi drugima... pusti mene na mojoj temi da pisem sta zelim:)

Opet pogrešno sudiš, jer nisam izneo iskaz, već pitanje, a pitanje ikako ne može biti isto što i sud, tj. iskaz, tj. stav.

Ti možeš izneti stav, tj. iskaz, tj. sud da se taj post ne odnosi na post iznad, ali to ne znači da taj sud je apriori istinit.
Inače, nako se Tvoj prethodni iskaz, tj. sud, tj. stav, ne odnosi na ono što mu prethodi, a meni logika govori da je bio podstaknut postom iznad, na čiji post se onda odnosi to što si napisala?

Opet pogrešno sudiš, jer nisam izneo iskaz, već pitanje, a pitanje ikako ne može biti isto što i sud, tj. iskaz, tj. stav.

Ti možeš izneti stav, tj. iskaz, tj. sud da se taj post ne odnosi na post iznad, ali to ne znači da taj sud je apriori istinit.
Inače, nako se Tvoj prethodni iskaz, tj. sud, tj. stav, ne odnosi na ono što mu prethodi, a meni logika govori da je bio podstaknut postom iznad, na čiji post se onda odnosi to što si napisala?
Jel umes ista da kazes bez sudjenja?

Čitao sam nešto od Fukoa gde se on malo bavio povezanošću istine i subjekta, tu se postavlja par pitanja, šta je svrha spoznaje istine i da li je subjekat sposoban da spozna istinu. U svakom slučaju, ako je svrha dostizanje sreće subjekta, onda ispada da istina nije to što čoveku daje sreću ili subjekat nije sposoban da spozna istinu. Nebitno, pitanje je krajnje kompleksno, i ne sviđa mi se što banalizuješ jednu tešku dijalektiku. Ispada da je Biblija vodič do sreće. Netačno. Ako ti je um na pravom mestu, biće i postupci. Nije bitno šta radiš, već motiv iz kog radiš. Skroz je irelevantno to što si ti sposobna da pratiš pravila iz neke knjige, jer po ovom pitanju u temi čini se da znaš vrlo malo (kao i svi mi ovde) i konstantno spamuješ sopstvenu temu, umesto da bude neka normalna meditacija o dosta teškom pitanju, konstantne banalizacije ubijaju zdrav razum u pojam ovde.

Da je jedna knjiga dovoljna za svu mudrost ovog sveta, druge ne bi ni postojale.
Ako Bog ne zna istinu bolje od coveka i sta je potrebno za srecu.... onda i nije Bog...
Bog je izvor ISTINE to je cinjenica...
A ljudi su daleko od Boga zato i ne znaju istinu i zato i nisu srecni....
A vi mi spamujete temu nonsensima...

Poslednja izmena:
tako je, zato nauci sta je sud i sta si se zakacio vise za tu rec...

Kako onda možeš reći da ovo nije sud?
Pogresno si shvatio....
a sto se tice pojedinacnih zivota i njihovih okolnosti to je ono sto Boga zna...
sto drugi ne znaju i zato i ne mogu suditi...

S1: Pogrešno si shvatio.
S2: Bog zna pojedinačne živote i njihove okolnosti.
S3. Drugi ne znaju pojedinačne živote i njihove okolnosti.

Pitam se, uzimajući u obzir gornja tri suda, na osnovu čega tvrdiš da je S1 istinit, kada sudovi S2 i S3 osporavaju S1, osim ako Ti si Bog?

Ako Bog ne zna istinu bolje od coveka i sta je potrebno za srecu.... onda i nije Bog...
Bog je izvor ISTINE to je cinjenica...
A ljudi su daleko od Boga zato i ne znaju istinu i zato i nisu srecni....
A vi mi spamujete temu nonsensima...

bog nije čovek, te atribut znati mu ne možeš pripisati, i ja bih voleo da ti to već jednom shvatiš.
Drugo, ja sam ti rekao da ne možeš tako odsečno pričati o tim stvarima jer nemaš nijedan pravi dokaz, već je sve na nivou spekulacije.
tako da ti spamuješ svoju temu nonsensima...

Isaija 1

4 Teško narodu grešnom, narodu prijestupima natovarenom, rodu zločinačkom, sinovima pokvarenim!
Ostavili su Jehovu, prezreli su Sveca Izraelova, leđa su mu okrenuli.
5 Gdje da vas još udarim, kad gomilate buntovničke prijestupe svoje? Cijela je glava bolesna, cijelo je srce iznemoglo.

Molitve mnoge izgovarate, ali ja ne slušam — ruke su vaše pune krvi.
16 Operite se, očistite se, uklonite mi s očiju zloću djela svojih, prestanite zlo činiti!
17 Učite se dobro činiti, tražite pravdu, ukoravajte tlačitelja, pravdu dajte djetetu bez oca, branite pravo udovice!”

Poslednja izmena:
Isaija 2

. 8 Zemlja im je puna bogova bezvrijednih. Djelu ruku čovjekovih oni se klanjaju, onome što su prsti čovjekovi načinili.

9 Ponizuje se čovjek zemaljski, ponižava se čovjek. Ne možeš im to oprostiti.
10 U stijenu se uvuci i u zemlju se sakrij zbog straha od Jehove i od veličanstvene uzvišenosti njegove!

11 Ponizit će se ohole oči čovjeka zemaljskog, ponižena će biti ponositost ljudska. Samo će se Jehova uzvisiti u taj dan.

12 Jer to je dan Jehove nad vojskama.

Dolazi na sve koji sebe uzvisuju i na sve ponosne, na sve koji su visoko i sve koji su nisko,

13 na sve ponosne i visoke cedre libanonske i na sva golema stabla bašanska, 14 na sve gore visoke i na sve bregove uzdignute,

15 na sve kule visoke i na sve zidove utvrđene,
16 na sve brodove taršiške i na sve lađe skupocjene.
17 Ponižena će biti oholost čovjeka zemaljskog, ponizit će se ponositost ljudska. Samo će se Jehova uzvisiti u taj dan.
18 Bezvrijednih bogova sasvim će nestati.

Biblija je poglesna i lazna knjiga koja propoveda zlog boga a samim tim i laznog boga.

Kako kaze ovaploceni Bog- Pitagora u Zlatnim Stihovima (koju su istinita Bozija rec)

54. Znaces da ljudi na sebe donose zlo svojim izborom
55. Kako su nesrecni. Ne vide da je dobro blizu njih
56. Malo ih zna da se izbavi od svoje nesrece
57. Takva je sudbina koja vezuje coveka i njegova cula
58. Kao valjak se valjaju napred nazad, pod raznim nesrecama
59. Jer unutrasnji nemir ih juri, baca ih gore dole, a oni to ne vide
60. Umesto sto ga raspiruju, treba da se predaju Bogu i da ga izbegnu

Back