Zašto su ljudi sposobni da počine gnusna dela?

nisu normalni..Mene nikada zivotinja nije ujela..ni zalajala za mnom.Stoje ispred..mrdaju repicem kad im se nesto da od hrane.Osjeti se ljubav.
Životinje porede po mentalnom sklopu sa decom od toliko i toliko godina, različito je od vrste do vrste.
Osećaju dobre ljude.
Naravno da se nećemo isto ponašati sa mačkom, psom i npr. krokodilom kog realno možemo samo u ZOO vrtu da nađemo.
Niko me ne naganja, čak mi je izričito zabranjeno da krokodila mazim, hranim i nalazim mu se na putu... ili tigar, lav, medved, vuk-niko od mene ne očekuje da se nalazim njima na putu i mislim da će prema meni budu kao psi i mačke, ali sa druge strane medalje je i to da su psi, mačke i ostali uz veliki trud ljudi pripitomljavali dugo, i bez prisustva čoveka oni ne bi bili tu-na ulicama, u domovima.

Dakle... samo malo osećaja odgovornosti u svakom je dovoljno da ih ne mrcvarimo i ne maltretiramo danas kad smo svi nešto: ''Šta ako progutam dlaku, šta ako se razbolim jer sam pomazila psa?!'' , dovoljno je da ih ne konstatujemo ako ih ne ''mirišemo''.

Životinje porede po mentalnom sklopu sa decom od toliko i toliko godina, različito je od vrste do vrste.
Osećaju dobre ljude.
Naravno da se nećemo isto ponašati sa mačkom, psom i npr. krokodilom kog realno možemo samo u ZOO vrtu da nađemo.
Niko me ne naganja, čak mi je izričito zabranjeno da krokodila mazim, hranim i nalazim mu se na putu... ili tigar, lav, medved, vuk-niko od mene ne očekuje da se nalazim njima na putu i mislim da će prema meni budu kao psi i mačke, ali sa druge strane medalje je i to da su psi, mačke i ostali uz veliki trud ljudi pripitomljavali dugo, i bez prisustva čoveka oni ne bi bili tu-na ulicama, u domovima.

Dakle... samo malo osećaja odgovornosti u svakom je dovoljno da ih ne mrcvarimo i ne maltretiramo danas kad smo svi nešto: ''Šta ako progutam dlaku, šta ako se razbolim jer sam pomazila psa?!'' , dovoljno je da ih ne konstatujemo ako ih ne ''mirišemo''.
i ja se bojim dlake..perem ruke odmah.

Osećaju dobre ljude.

ma normalno..nenasilno ponasanje.Neznam kako ove ljude sto se izivljavaju pseto ne iskida zubima.

i ja se bojim dlake..perem ruke odmah.
Sa mačkama sam spavala od druge godine svog života.
Imala sam mačku koja mi je imitirala šubaru kao prvu koje se sećam i evo me-nijednu dlaku nisam progutala i živa sam.

ma normalno..nenasilno ponasanje.Neznam kako ove ljude sto se izivljavaju pseto ne iskida zubima.
Nažalost, psi koji napadaju ljude uglavnom imaju jedan isti uzročnik za to-čoveka.

U životu me pas nije napao iako sam šašava i prilazim im na ulici bez trunke straha. Kad mi neko kaže da ga je pas pojurio ili čak ujeo... pa, moram priznati da ga preispitujem, ili je ipak tužna stvar da je pas naučen od strane nekog ljudskog gmaza da napada ljude.

Imala sam mačku koja mi je imitirala šubaru kao prvu koje se sećam i evo me-nijednu dlaku nisam progutala i živa sam.

Nažalost, psi koji napadaju ljude uglavnom imaju jedan isti uzročnik za to-čoveka.

U životu me pas nije napao iako sam šašava i prilazim im na ulici bez trunke straha. Kad mi neko kaže da ga je pas pojurio ili čak ujeo... pa, moram priznati da ga preispitujem, ili je ipak tužna stvar da je pas naučen od strane nekog ljudskog gmaza da napada ljude.
osjete ko ima strah od njih..ja tako mislim.

nez..cula sam za par njih kojima su morali sav stomak razrezat zbog dlake.

Koliko ja shvatam mi svi imamo da tako kažem 'životinju' u sebi jer ljudi realno i jesu na neki način hiper inteligentne životinje, i dosta toga primitivnog je i dalje u nama. Neki ljudi, zovemo ih psihopate, 1. nemaju kočnice (nemaju empatiju i ne mogu osetiti bol druge osobe), 2. nemaju stubove (Ne identitikuju se sa moralnim pravilima, religijom ili spiritualnošću), i jednostavnno iz njih ispliva ono najgore što svi imamo u sebi ali kočimo iz raznih razloga, bilo da ti razlozi potiču od razuma, straha ili morala. S druge strane, postoje ljudi kojima je mozak toliko poremećen, jednostavno razdešen, da uživaju u sexualnom maltretiranju ili slično, to je već stvar nezamislive bolesti.
Ali, moram da napomenem da mi volimo da verujemo da te ubistvo ili silovanje čini psihopatom. To nije uvek slučaj, barem koliko sam ja skapirao kroz proučavanje serijskih ubica i sličnih. Neke ubice su to činile iz nekih strasti, povređenosti, besa, nasuprot hladnokrvnim ubicama kojima je manje više samo dosadno u životu.

Back