Zasto su Jevreji bogati?

Eh nemoj sad da menjas temu.ja sam ti dokazao da za shahiste lupetas gluposti.Nobelovce sam ja pre tebe pomenuo jos juce,i napomenuo sam da ih Jevreji imaju dosta. Sto se tice nobelovaca za knjizevnost,ja sam svakoga procitao bar jednu knjigu. Nisam Bob Dilana jer on je muzicar a i on je Jevrej.
Nobelovaca za knjizevnost ima preko 100.Nisam brojao, znam da najvise Francuska ima nobelovaca iz knjizevnostia,li i medju tim francuskim nobelovcima ima jevreja koji se vode pod drzavom Francuskom. Na primer filozof Anri Bergson je bio francuski Jevrej,a dobio je Nobela za knjizevnost. Andre Zid, francuski nobelovac za knjizevnost,a po prezimenu se vidi da je jevrejskog porekla. zapravo jevrejskih nobelovaca ima vise nego sto se cini.
sta si mi ti dokazao?Rekao sam da su najbroniji u nauci i najpoznatiji sahisti,Kasparov ima jevrejsko poreklo, Botvinik i Fisher najveci genije ikada,malo li je za jednu tako izuzetno malu populaciju ?
Oprosti ja tek sada vidoh koliko si ti poremecen i da prema tebi ne treba biti grub
Kada su nacisti usli u Bec,valjda tamo oko 1940, u tom gradu su zatekli Sigmunda Frojda i barona Rotsilda, dva znamenita Jevreja. Rotsilda su pustili. Zasto ga nisu ubili ili stavili u logor kao druge Jevreje? Nisu hteli jer takvi kao Rotsild su finansirali Hitlera i doveli ga na vlast. Hitler je ubijao samo obicne Jevreje.Nije slucajno Hitler najvise ubijao i mrzeo Ruse, Srbe i Jevreje.To zato sto su ta tri naroda revolucionarna, pobunjenicka. Pa je Hitler i doveden da takve iskoreni jer takvi su i napravili revoluciju 1917. Pretila je opasnost da se revolucija prelije u zapadnu Evropu. Frojd nije bio bogat i mocan ali je trebao Zapadu da sa svojim materijalizmom truje mase,kao sto danas truju ga gej pokretima, feminizmom i rijalitijima. I eto pored pobijenih miliona Jevreja ,mi vidimo da i danas oni imaju ogromnu moc i novac.To jasno dokazuje da je Hitler od Londona dobio nalog da likvidira samo obicne Jevreje koji mogu dizati revolucije.Nezaboravimo da su Jevreji bili Makrs i Trocki, delom mozda i Lenjin.
Na stranu to sto ne znas kada se desio Anschluss Österreichs i kada su Nacisti "usli" u Bec,par godina tamo vamo nije bitnoNa stranu to lupetanje sa Frojdom i Rotsildom,ali da napises da je Hitler mrzeo Srbe je na nivou jednog Deretica.Vise su komunisti i ustase pobile Srbe nago Nemci.Hitler da je "mrzeo" Srbe nas bi danas bili samo za pelcer

Samo dvojicu ?Pajseru,Jevreji cine promil u populaciji na planeti Zemlji,promil,ali zato imaju vise od 10% nobelovaca.Nasao sam samo 10% od 100%.Znanje kroz obrazovanje je osnova svakog uspeha.Samo cetvoronogi mogu da se hvataju za "bogatsvo"
Znas i sam kako se dodeljuje nobelova nagrada, sto se obrazovanja tice ono je uslovljeno materijalnim stanjem, u danasnje vreme je nemoguce objaviti vise od nekoliko pravih doktorskih disertacija godisnje u celom svetu i to iz primenjivih nauka medicina, psihologija fizika, matematika. Nisu oni superiorni zbog neke narocite inteligencije vec zbog drugih karakteristika koje im ne idu u prilog. Iz njihovog nacionalnog korpusa jedino mozemo izdvojiti Isaka Njutna koji je doprineo necemu revolucionarnom u nauci cak je i Anstajn upitan, sto se ostalih "naucnika" jevrejske nacionalnosti tice u danasnje vreme ih imas koliko hoces, normalno ne mislim bukvalno.

Evo ja cu navesti jednu manu mnogih Jevreja, koja je slicna srpskim manama. Jevrejski nobelovac za knjizevnost Sol Belou,u jednoj knjizi pominje jednu mladu devojku Jevrejku koja je bila u nemackom logoru,prezivela i posle 1945 dosla u Njujork.U tom gradu ona upoznaje nemackog vojnika/cuvara u logoru gde je ona bila,i ona se udaje za njega,udaje se za svog mucitelja. Belou se tu ruga nedoslednosti svog naroda,kako brzo zaboravlja zlo nad njim,sto je vrlo slicno i kod Srba.Ja sam licno znam Jevrejku koja je nekada bila u ljubavnoj vezi sa Nemcom.Ona je iz Srbije, jos je ziva.Nisam shovinista ali da sam ja jevrejskog porekla,i to jos zena, nikada ne bih bio u braku ili ljubavnoj vezi sa nemackim gradjaninom.Posebno ne posle 1945. Tako da danas mnogi Jevreji ce Nemce da postuju samo iz interesa, lako zaborave sta su im Nemci nekada radili,bas kao sto i Srbi,opni niskog morala zaborave sta su nama Nemci radili ali i Hrvati.

Nije to mana, to je seks.

Pred kojih 10-15 sjećam se situacije u SAD kad je neki Nijemac bio otišao u SAD na postdiplomski (ekonomija ili sl.). Spanđao se u New Yorku s nekom amer. Židovkom. Bilo je OK, no ona je gnjavila da nabavi SS uniformu i da ju zlostavlja prije ševe. Njemu je bilo svejedno, no nije baš bio oduševljen- prave su SS uniforme skupe.

No, ona je sve platila, pa su se tako štancali neko vrijeme, no njemu je dojadilo iz dva razloga: htjela je da ju sve više mlati, davi i sl; a njemu je to postalo i smiješno i dosadno, jednostavno prevelik gubitak vremena na opsesivnu ševu. I on se htio s njom razići na miru, no ona se bila napopastila, nešto ga ganjala preko sudova- no američko se sudstvo ipak pokazalo razumnim, i naredilo joj da ga pusti na miru, pa možda i plati odštetu. Lik se vratio u Njemačku.

Ne sjećam je li ga njegova ljuba slijedila, sve s SSovskim kožnjacima i ikonografijom...:kafa:

Znas i sam kako se dodeljuje nobelova nagrada, sto se obrazovanja tice ono je uslovljeno materijalnim stanjem, u danasnje vreme je nemoguce objaviti vise od nekoliko pravih doktorskih disertacija godisnje u celom svetu i to iz primenjivih nauka medicina, psihologija fizika, matematika. Nisu oni superiorni zbog neke narocite inteligencije vec zbog drugih karakteristika koje im ne idu u prilog. Iz njihovog nacionalnog korpusa jedino mozemo izdvojiti Isaka Njutna koji je doprineo necemu revolucionarnom u nauci cak je i Anstajn upitan, sto se ostalih "naucnika" jevrejske nacionalnosti tice u danasnje vreme ih imas koliko hoces, normalno ne mislim bukvalno.

Newton je bio Englez, a ne Ješa. Snobovski je htio da je podrijetlom Škot, radi plemstva, no nije uspio dokazati. Čisti Englez.

ja i ne kazem da su superironi niti ih smtram superironim.Smatram da su u svojim zatvorenim zajednicama uspeli da podignu ukupan prosek na jedan visok nivo , da taj nivo odrzavaju i da je to prosto uocljivo.Svaki prigovor njima je zavist i nemoc onih koji se bavi "jevrejima"

sta si mi ti dokazao?Rekao sam da su najbroniji u nauci i najpoznatiji sahisti,Kasparov ima jevrejsko poreklo, Botvinik i Fisher najveci genije ikada,malo li je za jednu tako izuzetno malu populaciju ?
Oprosti ja tek sada vidoh koliko si ti poremecen i da prema tebi ne treba biti grub

Na stranu to sto ne znas kada se desio Anschluss Österreichs i kada su Nacisti "usli" u Bec,par godina tamo vamo nije bitnoNa stranu to lupetanje sa Frojdom i Rotsildom,ali da napises da je Hitler mrzeo Srbe je na nivou jednog Deretica.Vise su komunisti i ustase pobile Srbe nago Nemci.Hitler da je "mrzeo" Srbe nas bi danas bili samo za pelcer
Ne razumes zivot a ni istoriju.Ustase ne bi ubile nijednog Srbina da Nemacka nije pomogla osnivanje NDH. Moras znati uzrok i posledicu. Ti ne znas istoriju.I dalje kenjas da su Jevreji najbolji shahisti i ako sam ti napisao mnogo vise ruskih shahista.
Hitler je svoju mrznju na Srbe pokazao na mnogo nacina. Nabrojacu ti samo par. Kada je u aprilu pukla vojska nase kraljevine, 1941. Nemci zarobljene nase oficire tj srppske su vodili u logore u Nemacku a Italijani su nase oficire vodili u Italiju. Zarobljene oficire koji su hrvatskog i slovenackog porekla,njih su pustali na slobodu. Jel to mali dokaz mrznje Hitlera na Srbe? Takodje, 1941 kad su Nemci usli u sarajevo, odmah su uzeli tablu tamo sa mesta gde je ubijen Ferdinand 1914 i tu tablu odneli Hitleru.Ima i slika kako Hitler drzi tu tablu sa imenom Gavrila Principa.Takodje, samo pogledaj kolika je bila NDH, cak do Brankovog mosta na Savi u Beogradu. ustase su drzale cak i logor Staro sajmiste. A kolika je bila Srbija pod Hitlerom? Bila je beogradski pasaluk i to opet porobljena dok je Hrvatima dao nezavisnu veliku NDH. Ali ti si kreten. Gde se streljalo 100 za jednog Nemca? Samo su Srbi tako streljani,pa su u Kragujevcu streljali i djake. Znas kako su Nemci postupali prema Francuzima i Englezima? Kao prema gospodi.

ja i ne kazem da su superironi niti ih smtram superironim.Smatram da su u svojim zatvorenim zajednicama uspeli da podignu ukupan prosek na jedan visok nivo , da taj nivo odrzavaju i da je to prosto uocljivo.Svaki prigovor njima je zavist i nemoc onih koji se bavi "jevrejima"
Niko normalan ne zeli biti pripadnik nekog geta, problematican je nacin na koji dolaze do svog uspeha i na koji ga odrzavaju, pisao sam o tome na ovoj temi da se ne ponavljam.

Koliko sam upoznat bio je Jevrejin katolicke veroispovesti i dobio je titulu ser.

Sve krivo. Newton je intenzivno mrzio katolike i smatrao ih za proklete pogane; politički je- neuspjelo- nastupio kao "antikatolički kandidat" za parlament.
Iako je bio formalno anglikanac, Newton je bio zapravo Arijanac, sljedbenik herezijarha Arija koji je mislio da je Krist nešto posebno, iznad čovjeka, no da nije Bog- tj. Trojstvo nema smisla.

Inače je Newton bio opsjednut biblijskom kronologijom, apokalipsom i sličnim tričarijama kojima je posvetio oko 2/3 svoje radne energije.

Dobio je plemstvo, no to je bilo njemu dano, dok je on htio da dokaže da je hereditarni plemić, pa je tražio genealogiju u nekim Newtonima iz Škotske, no to nitko od škotskih Newtona nije priznao.

Sve krivo. Newton je intenzivno mrzio katolike i smatrao ih za proklete pogane; politički je- neuspjelo- nastupio kao "antikatolički kandidat" za parlament.
Iako je bio formalno anglikanac, Newton je bio zapravo Arijanac, sljedbenik herezijarha Arija koji je mislio da je Krist nešto posebno, iznad čovjeka, no da nije Bog- tj. Trojstvo nema smisla.

Inače je Newton bio opsjednut biblijskom kronologijom, apokalipsom i sličnim tričarijama kojima je posvetio oko 2/3 svoje radne energije.

Dobio je plemstvo, no to je bilo njemu dano, dok je on htio da dokaže da je hereditarni plemić, pa je tražio genealogiju u nekim Newtonima iz Škotske, no to nitko od škotskih Newtona nije priznao.
Posedujem suprotne podatke, preciznije odredene, iz kog izvora poticu?

Ne razumes zivot a ni istoriju.Ustase ne bi ubile nijednog Srbina da Nemacka nije pomogla osnivanje NDH. Moras znati uzrok i posledicu. Ti ne znas istoriju.I dalje kenjas da su Jevreji najbolji shahisti i ako sam ti napisao mnogo vise ruskih shahista.
Hitler je svoju mrznju na Srbe pokazao na mnogo nacina. Nabrojacu ti samo par. Kada je u aprilu pukla vojska nase kraljevine, 1941. Nemci zarobljene nase oficire tj srppske su vodili u logore u Nemacku a Italijani su nase oficire vodili u Italiju. Zarobljene oficire koji su hrvatskog i slovenackog porekla,njih su pustali na slobodu. Jel to mali dokaz mrznje Hitlera na Srbe? Takodje, 1941 kad su Nemci usli u sarajevo, odmah su uzeli tablu tamo sa mesta gde je ubijen Ferdinand 1914 i tu tablu odneli Hitleru.Ima i slika kako Hitler drzi tu tablu sa imenom Gavrila Principa.Takodje, samo pogledaj kolika je bila NDH, cak do Brankovog mosta na Savi u Beogradu. ustase su drzale cak i logor Staro sajmiste. A kolika je bila Srbija pod Hitlerom? Bila je beogradski pasaluk i to opet porobljena dok je Hrvatima dao nezavisnu veliku NDH. Ali ti si kreten. Gde se streljalo 100 za jednog Nemca? Samo su Srbi tako streljani,pa su u Kragujevcu streljali i djake. Znas kako su Nemci postupali prema Francuzima i Englezima? Kao prema gospodi.
ovde sam prestao da citam,predosetio sam da je nastavak neko tesko njesra

Када су му Нојбахер и екипа једном приликом напоменули да Хрвати на дивљачки начин убијају Србе, Хитлер је цинички одговорио ,,Пустите Хрвате да се мало иживе".

Па ти сад види да ли то што пишеш има смисла. Иначе, геноцид над Србима у НДХ је вршен под Хитлеровим покровитељством, НДХ је створена вољом Хитлера и његових савезника, дакле НДХ и злочини у њој су саставни део нацистичког холокауста.

Тако да стварно пишеш безвезе и ти, Хитлер је мржњу према Србима, исказану у усташтву, подржавао, помагао и, на крају, омогућио јер је он формирао НДХ.

ovde sam prestao da citam,predosetio sam da je nastavak neko tesko njesra
Па није ,,њесра", човек је у праву. Геноцида над Србима не би било да Хитлер није прегазио Југославију, распарчао је и на њеним рушевинама саградио НДХ и усташама дао власт да раде шта хоће. Хитлер је одговоран за Јасеновац исто као и Павелић.

Тако да, свакако ти овде ниси у праву и уопште ја и не разумем која је твоја поента са тим писањем овде.

naprotiv,njima je cesto otimana imovina ,od Engleske i Spanije do nacisticke Nemacke,njihovo bogatstvo lezi u obrazovanju.Obrzaovanje je kljuc "kako doci do cilja".Bogati su i Rusi,milijarderi,ali su pajseri.Bogatsvo Romanovih je bilo neprocenjive vrednosti, ali su Rusi sto bi rekla dzegi bili i ostali bulja.Postoji jedna jevrejska izreka koja savrseno pogadja sustinu ,a glasi "Zelim ti da budes bogat i nepoznat".
No, da se vratimo obrazovanju kao kljucu uspeha.Najveci broj nobelovaca ima jevrejsko poreklo,najveci broj sahovskih velemajstora ima jevrejsko poreklo.Materijalno bogatsvo je uvek moguce izgubiti,siledzije dodju i otmu,ali znanje kroz obrazovanje je moc.Primer radi,Izrael je do nastanka jevrejske drzave bio pustinja,danas se tamo bave poljoprviredom i stocarstvom,dok smo mi nasu vojvodjansku crnicu unistili.Znanje je preduslov da bi se bogatio u materijalnom smislu
Ја не бих рекао образовани, већ интелигентни. Један су од свакако најинтелигентнијих народа на свету.

Али, имају и мана. Насупрот увреженом мишљењу ограничених антисемитских мозгова, како Јевреји имају ,,племенски менталитет" и како, попут робова, сви делују заједно у истом правцу- то заправо није тачно. Јевреји су веома подељени по разним питањима. По питању Израела, људи нису свесни колико је Јевреја, и то утицајкних, радило на све могуће начине против Израела.
Рецимо, америчка демократска администрација, која је имала доста Јевреја у својим редовима, присилила је Израел на понижавајући потез да Газу преда Хамасу и осталим терористима, одакле они сад мало по мало гађају Израел. Јевреји из Израела више мрзе те Јевреје из америчке администрације него било кога.

Дакле, подељени су итекако по разним фракцијама и опцијама. Ту су слични нама, као и по великим страдањима што нам је исто заједничко.

Када су му Нојбахер и екипа једном приликом напоменули да Хрвати на дивљачки начин убијају Србе, Хитлер је цинички одговорио ,,Пустите Хрвате да се мало иживе".

Па ти сад види да ли то што пишеш има смисла. Иначе, геноцид над Србима у НДХ је вршен под Хитлеровим покровитељством, НДХ је створена вољом Хитлера и његових савезника, дакле НДХ и злочини у њој су саставни део нацистичког холокауста.

Тако да стварно пишеш безвезе и ти, Хитлер је мржњу према Србима, исказану у усташтву, подржавао, помагао и, на крају, омогућио јер је он формирао НДХ.
ma Boga ti,sada su Nemci krivi zato sto su Hrvati bili divljaci ? Razmisli da li ima smisla to sto pises.Inace, da je Hilter mrzeo Srbe, ne bi bilo stotinu za jednoga ubijenog Nemca u Srbiji ,nego bi nas pomeo kao Jevreje i Ruse.Inace,da je Hitler mrzeo Srbe, od preko 100 000 srpskih zarobljenika deportovanih u Nemacku,kraj rata ne bi docekalo vise od 20%.Naime, toliko je sovjetskih ratnih zarobljenika docekalo 1945.i oslobodjenje. Kako to objasnjavas ?
Ovako si tupio i o Staljinu,tako da ne zelim da gubim vreme na tvoje fantazije

Poslednja izmena:
Па није ,,њесра", човек је у праву. Геноцида над Србима не би било да Хитлер није прегазио Југославију, распарчао је и на њеним рушевинама саградио НДХ и усташама дао власт да раде шта хоће. Хитлер је одговоран за Јасеновац исто као и Павелић.

Тако да, свакако ти овде ниси у праву и уопште ја и не разумем која је твоја поента са тим писањем овде.
opet kenj kenj.Genocida nad Srbima ne bi bilo da Englezi nisu organizovali martovski puc.Genocida ne bi bilo da Kralj Aleksandar nije pravio kraljevinu SHS.Musolini je upravo i dosao na vlast zahvaljujuci tome sto su saveznici izradili Italijane jer su im obecali Dalmaciju za ulazak u 1.Sv.rat.Ne bi Musolini dosao na vlast ,ne bi bilo Hitlera,..To tvoje SBBKB je kako mali Perica tumaci geopolitiku
Kako Dule & ekipica dozivljava istorijske cinjenice.Za progon Srba na Kosovu u19. veku krivi su Turci,nisu krivi Siptari.Da Osmanlije u 15. veku nisu okupirale Srbiju i dopustile Siptarima ubistva i progon Srba posle Austrijsko- turskog rata ,Siptari ne bi etnicki proterali Srbe sa KiM.
Kao sto su Nemci dopustili izivljavanje Hrvatima,isto tako su Turci dopustili izivljavanje Siptarima nad Srbima na KiM nastankom prizrenske lige.Ti si dulence apsolutno upravu kada tako postavis cinjenice,steta pa nisam pametan kao ti da Imam tako siroke vidike

Poslednja izmena:
Ја не бих рекао образовани, већ интелигентни. Један су од свакако најинтелигентнијих народа на свету.
Dulence tebi jos niko nije objasnio da je inteligencija rastegljiv pojam,da se IQ testovi razlicito citaju nakon "vezbanja".Imas dva blizanca u uzrastu od tri godine,jednog daj visoko obrazovanim roditeljima na odgoj koji ce mu posvetiti puno rada,drugog daj prosecnoj sljakerskoj porodici koja nece puno ulagati u razvoj deteta.Neka u uzrastu od 15 godina rade identicne IQ testove ,da vidim kakva je to inteligencija bez obrazovanja i Rada samo na osnovu "genetike"
Kako bi to rekao Herr Zika "Dule drkas pojmove"

ma Boga ti,sada su Nemci krivi zato sto su Hrvati bili divljaci ? Razmisli da li ima smisla to sto pises.
Могу да буду Хрвати дивљаци колико хоће, али без НДХ то дивљаштво никад не би могли систематски да испоље, прецизније никад не би могли да направе геноцид. НДХ им је то омогућила, а НДХ је створио Хитлер. Дакле, Хитлер је био омогућио Хрватима да почине геноцид над Србима. Ако ти на основу тога не видиш да је и Хитлер одговоран за усташки геноцид над Србима, онда морам ти рећи да или си поприлично неспособан да повежеш логичне ствари или си неонациста Србин (а и таквих погубљених ликова има) који би да по сваку цену одбрани Хићу и Немце од одговорности за геноцид над српским народом.
И кад причаш о дивљаштву- па зар Немци баш у том рату нису испољили невиђено дивљашство? Зар холокауст тј. убијање 6 милиона Јевреја није првокласно дивљаштво и варварство? Зар окупација туђих територија и логори смрти (где је био огроман број Словена, Руса, Чеха, Пољака, итд.) није невиђрбо дивљаштво? Узми књигу Вилијема Ширера ,,Успон и пад Трећег Рајха" и окрени поглавље о холокаусту, па ћеш тамо да читаш о логорима смрти, о изгладњивању људи и тако даље. Па реци, јел то дивљаштво или није?

Дакле, и Немци и Хрвати су у том рату били невиђени дивљаци. У чему је разлика међу њима? Што су Хрвати убијали маљем, а Немци у гасној комори? Па разлика је само у методу, али у суштини дивљашства нема никаквце разлике.
Inace, da je Hilter mrzeo Srbe, ne bi bilo stotinu za jednoga ubijenog Nemca u Srbiji ,nego bi nas pomeo kao Jevreje i Ruse.Inace,da je Hitler mrzeo Srbe, od preko 100 000 srpskih zarobljenika deportovanih u Nemacku,kraj rata ne bi docekalo vise od 20%,naime toliko je sovjetskih ratnih zarobljenika docekalo 1945. Kako to objasnjavas ?
Ма Хитлер је ,,волео" Србе, дивио се Србима, ценио Србе и жалио што су Срби били против њега, јер би са њима покорио свет. Само, ето, ипак је Хрватима дао државу и омогућио им да кољу Србе без икакве милости, и никад није размишљао да их заустави, никада Србима ништа није хтео да понуди, чак је и Нојбахерове све идеје одбацио, итд. Али, ето, ,фини Немци су се ,,згражавали" над усташким злочинима и било им је мука од Хрвата. Али, опет их нису спречили да дивљају над Србима, напротив.

И ти после знаш некоме да причаш да ,,фантазира" а гле какве ти небулозе пишеш овде. Само што не запеваш да нас је Хитлер много волео и ценио, али ето, стицајем околности, Хрватима дао све, а Србима ништа.
Ovako si tupio i o Staljinu,tako da ne zelim da gubim vreme na tvoje fantazije
Кад неко нема аргументе, он унапред смишља разлоге да побегне од дискусије (тако сад ти дрндаш о Стаљину), јер зна да његов саговорник има архументе.

Могу да буду Хрвати дивљаци колико хоће, али без НДХ то дивљаштво никад не би могли систематски да испоље, прецизније никад не би могли да направе геноцид. НДХ им је то омогућила, а НДХ је створио Хитлер. Дакле, Хитлер је био омогућио Хрватима да почине геноцид над Србима. Ако ти на основу тога не видиш да је и Хитлер одговоран за усташки геноцид над Србима, онда морам ти рећи да или си поприлично неспособан да повежеш логичне ствари или си неонациста Србин (а и таквих погубљених ликова има) који би да по сваку цену одбрани Хићу и Немце од одговорности за геноцид над српским народом.
И кад причаш о дивљаштву- па зар Немци баш у том рату нису испољили невиђено дивљашство? Зар холокауст тј. убијање 6 милиона Јевреја није првокласно дивљаштво и варварство? Зар окупација туђих територија и логори смрти (где је био огроман број Словена, Руса, Чеха, Пољака, итд.) није невиђрбо дивљаштво? Узми књигу Вилијема Ширера ,,Успон и пад Трећег Рајха" и окрени поглавље о холокаусту, па ћеш тамо да читаш о логорима смрти, о изгладњивању људи и тако даље. Па реци, јел то дивљаштво или није?

Дакле, и Немци и Хрвати су у том рату били невиђени дивљаци. У чему је разлика међу њима? Што су Хрвати убијали маљем, а Немци у гасној комори? Па разлика је само у методу, али у суштини дивљашства нема никаквце разлике.

Ма Хитлер је ,,волео" Србе, дивио се Србима, ценио Србе и жалио што су Срби били против њега, јер би са њима покорио свет. Само, ето, ипак је Хрватима дао државу и омогућио им да кољу Србе без икакве милости, и никад није размишљао да их заустави, никада Србима ништа није хтео да понуди, чак је и Нојбахерове све идеје одбацио, итд. Али, ето, ,фини Немци су се ,,згражавали" над усташким злочинима и било им је мука од Хрвата. Али, опет их нису спречили да дивљају над Србима, напротив.

И ти после знаш некоме да причаш да ,,фантазира" а гле какве ти небулозе пишеш овде. Само што не запеваш да нас је Хитлер много волео и ценио, али ето, стицајем околности, Хрватима дао све, а Србима ништа.

Кад неко нема аргументе, он унапред смишља разлоге да побегне од дискусије (тако сад ти дрндаш о Стаљину), јер зна да његов саговорник има архументе.
ma znam,ti i tvoji argumenti.Da mi je tvoja pamet na dve nedelje pa da se kao covek odmorim.Ae sada ,smaraj nekog drugog "argumetima"

Genocida nad Srbima ne bi bilo da Englezi nisu organizovali martovski puc.Genocida ne bi bilo da Kralj Aleksandar nije pravio kraljevinu SHS.
Ма да, Енглези су кривци, краљ Александар је крив, масони су криви, рептили су криви- сви су криви само Хитлер није крив. Ето, то је та твоја, морам рећи, идиотска логика.

По теби је за геноцид више крив краљ Александар који ипак није могао да предвиди да ће Хрвати направити Јасеновац од Хитлера који је јасно знао да ће Хрвати то направити (јер је био у вези са њима, они су наиме били савезници), и не само да је знао него је то све омогућио и подржао? И теби, Хитлер није крив за то, него је крив краљ Александар?
Не само да је идиотска до бола, него је та твоја ,,логика" дубоко вређање сопственог народа. И величање злотвора који је дошао да твој народ убија.
Kako Dule & ekipica dozivljava istorijske cinjenice.Za progon Srba na Kosovu u19. veku krivi su Turci,nisu krivi Siptari.Da Osmanlije u 15. veku nisu okupirale Srbiju i dopustile Siptarima ubistva i progon Srba posle Austrijsko- turskog rata ,Siptari ne bi etnicki proterali Srbe sa KiM.
Извини, а кад сам ја рекао да Хрвати нису криви за геноцид у НДХ? Ајде, имаш прилику да положиш тест сопствене честитости- покажи тај цитат где ја кажем да Хрвати нису криви за геноцид. Уколико то не покажеш, поред тога што си незналица по питању историје и историјских чињеница, морао би да признаш и да си тешка лажовчина. Наравно, под условом да имаш образа и срама.

Елем- ево како ја тумачим историју- за шиптарске злочине одговорни су наравно Шиптари али и Османлије, јер су Шиптари били турски башибозлук. Једно без другог не иде.
За усташки геноцид одговорни су наравно Хрвати усташе и Хитлер тј. нацистичка Немачка, јер је она директно омогућила усташама да убијају Србе, формиравши им НДХ и рекавши им ,,кољите". Дакле јасна ствар.

А ево како ти тумачиш историјсдке чињенице- за усташки геноцид је крив краљ Александар који је погинуо неклико година пре тог геноцида (и то баш од усташке руке), а не Хитле који је Хрватима омогућио да убијају Србе.

Сам процени која је ту логика идитска. Па уствари, твоја је, нема ту шта да се процењује, сваком разумном је то очигледно.
Kao sto su Nemci dopustili izivljavanje Hrvatima,isto tako su Turci dopustili izivljavanje Siptarima nad Srbima na KiM nastankom prizrenske lige.Ti si dulence apsolutno upravu kada tako postavis cinjenice,steta pa nisam pametan kao ti da Imam tako siroke vidike
Одговорни су Турци и Шиптари, одговорни су Неци и Хрвати. Јер, у злочин се рачунају иу инспиратори, налогодавци, итд.

Ако је нека страна сила омогућила неком народу да врши дивљачке злочине над неким другим народфом, наравно да је и та велика сила одговорна за те злочине. Не постоји ниједан разуман аргумент по коме би ти нацисте и Хитлер аболирао и амнестирао за геноцид у НДХ, који је саствни део холокауста и сами Јевреји га тако и гледају.

Не знам шта ти није јасно у свему томе?

Back