Zasto su Jevreji bogati?

Evo ja cu navesti jednu manu mnogih Jevreja, koja je slicna srpskim manama. Jevrejski nobelovac za knjizevnost Sol Belou,u jednoj knjizi pominje jednu mladu devojku Jevrejku koja je bila u nemackom logoru,prezivela i posle 1945 dosla u Njujork.U tom gradu ona upoznaje nemackog vojnika/cuvara u logoru gde je ona bila,i ona se udaje za njega,udaje se za svog mucitelja. Belou se tu ruga nedoslednosti svog naroda,kako brzo zaboravlja zlo nad njim,sto je vrlo slicno i kod Srba.Ja sam licno znam Jevrejku koja je nekada bila u ljubavnoj vezi sa Nemcom.Ona je iz Srbije, jos je ziva.Nisam shovinista ali da sam ja jevrejskog porekla,i to jos zena, nikada ne bih bio u braku ili ljubavnoj vezi sa nemackim gradjaninom.Posebno ne posle 1945. Tako da danas mnogi Jevreji ce Nemce da postuju samo iz interesa, lako zaborave sta su im Nemci nekada radili,bas kao sto i Srbi,opni niskog morala zaborave sta su nama Nemci radili ali i Hrvati.

Ajde, rodjak Frojda? E pa sad znas kad si me ganuo time,zaboli me ona stvar. Ja ti mogu nabrojati koliko hoces primera americkih i zapadnih saveznika koji su kurtoni, veca beda od nas. Da je to tako lako biti bogat,pa sve drzave sveta bi postale prozapadne i tako izasle iz bede. Sve zemlje gde Amerika ima vojne baze su americki saveznici, takvih zemalja ima preko 100,a pa ti vidi od njih koje su bogate,koliko ih ima.U stvari bogato je samo njih 10% a ostale su veca ciganija od nas.
Pa mi nismo toliko siromasni jer smo vecim delom istorije bili saveznici Amerike, Imamo onaj period od 30 tak godina kada su vladali Milosevic i Seselj i ostalo je sve bilo ok sa Amerikom. Cak je i Josip Broz okrenuo ledja Staljinu i saradjivao sa Amerikom, Otud nismo bas sirotinja kao Severna Koreja,Uganda ,Kuba. Vidis sada ovaj period pod Vucicem ,dozvolili su nam da se malo podignemo imamo taj rast od 4 %. Vidi ko ne saradjuje sa njima ,nema nista u stvari popije sankcije poput Irana sada, Koja to zemlja koja ima americke baze je teska sirotinja ISLAND mozda?

Evo ja cu navesti jednu manu mnogih Jevreja, koja je slicna srpskim manama. Jevrejski nobelovac za knjizevnost Sol Belou,u jednoj knjizi pominje jednu mladu devojku Jevrejku koja je bila u nemackom logoru,prezivela i posle 1945 dosla u Njujork.U tom gradu ona upoznaje nemackog vojnika/cuvara u logoru gde je ona bila,i ona se udaje za njega,udaje se za svog mucitelja. Belou se tu ruga nedoslednosti svog naroda,kako brzo zaboravlja zlo nad njim,sto je vrlo slicno i kod Srba.Ja sam licno znam Jevrejku koja je nekada bila u ljubavnoj vezi sa Nemcom.Ona je iz Srbije, jos je ziva.Nisam shovinista ali da sam ja jevrejskog porekla,i to jos zena, nikada ne bih bio u braku ili ljubavnoj vezi sa nemackim gradjaninom.Posebno ne posle 1945. Tako da danas mnogi Jevreji ce Nemce da postuju samo iz interesa, lako zaborave sta su im Nemci nekada radili,bas kao sto i Srbi,opni niskog morala zaborave sta su nama Nemci radili ali i Hrvati.
Ako zanemarimo interese, mesoviti brakovi su normalna pojava ne vidim razlog zasto ne bi bilo izmedu Jevreja i Nemaca. Opisani slucaj, pa on je samo pisac.

Pa mi nismo toliko siromasni jer smo vecim delom istorije bili saveznici Amerike, Imamo onaj period od 30 tak godina kada su vladali Milosevic i Seselj i ostalo je sve bilo ok sa Amerikom. Cak je i Josip Broz okrenuo ledja Staljinu i saradjivao sa Amerikom, Otud nismo bas sirotinja kao Severna Koreja,Uganda ,Kuba. Vidis sada ovaj period pod Vucicem ,dozvolili su nam da se malo podignemo imamo taj rast od 4 %. Vidi ko ne saradjuje sa njima ,nema nista u stvari popije sankcije poput Irana sada, Koja to zemlja koja ima americke baze je teska sirotinja ISLAND mozda?
Ovako ponasanje Amerike u Evropi bi bilo nezamislivo pre pada berlinskog zida. Ravnoteza ce se sigurno uspostaviti u kom vremenskom periodu niko nije siguran, posle ce najverovatnije vaziti druga pravila.

Uganda je americki saveznik, mozes proveriti.Pa imas primer pred nosom,to je Kosovo.Jel tebi Kosovo bogata zemlja?
Tito je bio vise ruski covek nego zapadni. Skolovan je politicki u Rusiji i Rusi su mu pomogli da dodje na vlast. Tito je bio u sukobu sa Staljinom a ne sa Rusijom.Tito nije zbog toga postao saveznik Zapada,nikada nije ni bio.Zato ne laprdaj, Amerika je drzava od juce,njih su od raspada 1861 spasli niko do Rusija,u gradjanskom ratu.Ti o tome nemas pojma,tamo akda je bio rat sever-jug, Rusija je pomagala Linklona tj Sever,tj onu pobednicku stranu. Rasiste tj Jug su pomagale zapadne sile. Rusija je poslala svoje brodove sa pomoci u najvece americke luke,od Njujorka i Bostona,preko Vasingtona do Los Andjelesa i San Franciska. Tada je Rusija stavila na oba okeana svoje ratne brodove,da ne daju da se u rat umesa Britanija i Francuska.To su za tebe spanska sela.A evo ti spisak samo nekih bednih zemalja koje su americki saveznici:

Uganda
Dzibuti
Etiopija
Tanzanija
Cad
Gabon
Ekvatorijalna Gvineja
Niger
Obala slonovace
Liberija
Sijera leone
Mali
Senegal
Mauritanija
Maroko
Alzir
Tunis
Paragvaj
Salvador
Honduras
Sri lanka
Jemen
Jordan,
Uzbekistan
Tadzikistan
Avganistan
Irak
Gruzija
Makedonija
Bugarska
Rumunija
Kosovo
Peru
Pakistan
Haiti
Kolumbija

Ako treba ima jos.Eto te navedene su sve jake ekonomske sile, jake najmanje ko Svajcarska,haha :zcepanje:

Pa vidis Koen jasno kaze da nam je Zapad neprijatelj. Te tvoje bajke o vecnim interesima svih drzava,posebno velikih sila,pa to su price za malu decu.Pazi kad ja nisam znao da Amerika ili Izrael gledaju svoj interes, da mi ti to nisi rekao ne bih nikada znao.Jedino sto ti volis i razumes kod Koena je to da nije Srbin,a sve ostalo ti sa njim ne delis. Amerika i Zapad svuda imaju interes ali Srbi i Srbija nemaju interesa sa njima.Poredis babe i zabe, Tito je bio potpuno u pravu gradeci odnos prema Arapima i prema Jevrejima.On kao komunista svakako da je bilo logicno da podrzi Palestinu. Izrael onda i danas nije nikako cvecka,nije bas bez razloga sto ih mrze muslimani.Ti si naravno diletant za politiku jer muslimane Bosnjake mesas sa muslimanima sveta jer su Srbi bili u ratu sa nasim muslimanima.To ne smeta da Srbija bude dobra sa muslimanima sveta. Harold Pinter jevrejski nobelobac za knjizevnost, bio je jedan od retkih jevreja koji je priznao da je Izrael pocinio genocid nad Palestincima.Ako mi kao Srbi trazimo priznanje da je NDH nad Srbima pocinila genocid,onda ne mozemo ni okrenuti glavu od onoga sta radi Izrael sa Palestincima.Ja priznajem holokaust nad Jevrejima ali ne zaboravljam ni ovo sto Izael radi u Palestini.No ti vrsis projekciju,onako po Frojdu,pa svoj amaterizam pripisujes meni. Kada te neko bombarduje kao nas 1999,kada nam uzmu 15% drzave tj Kosovo,pa kako Ameriku,EU i Nato nego da nazovemo neprijateljem.Ti ih ne bi tako zvao vec bi rekao da oni gledaju svoj interes.
Ti hvaleci Koena hoces sebe uzdici, hoces sebe sa njim porediti a to je zaista jadno, ti si prema njemu intelektualni kepec.
Poceo si da smaras, idi natezi se sa nekim drugim i cekaj novi samar jer takav pristup politici moze da urodi samo tim plodom.
:bye:

Vidi ne bih se ja smejao za Kosovo. Ako zele da im naprave drzavu, napravice im i privredu. Lako moze da se desi da nas presisaju za deset godina ako budu slusali Ameriku i ako Amerika ulozi novac. Seti se primera razorene Nemacke i Marsalovog plana. Naravno Siptare zeza los mentalite i kriminal ali ako ovi rese da ih podignu ,,,Moguce je da pokazu koliko je dobro biti americki saveznik. Za pocetak su rekli ovom Kutiju da ukine takse er im treba otvoreno trziste a i onaj Haradinaj je glupav i neobrazovan ,Taci tek malo pametniji .Ovaj Kurti se cini da ima mozga.

Vidi ne bih se ja smejao za Kosovo. Ako zele da im naprave drzavu, napravice im i privredu. Lako moze da se desi da nas presisaju za deset godina ako budu slusali Ameriku i ako Amerika ulozi novac. Seti se primera razorene Nemacke i Marsalovog plana. Naravno Siptare zeza los mentalite i kriminal ali ako ovi rese da ih podignu ,,,Moguce je da pokazu koliko je dobro biti americki saveznik. Za pocetak su rekli ovom Kutiju da ukine takse er im treba otvoreno trziste a i onaj Haradinaj je glupav i neobrazovan ,Taci tek malo pametniji .Ovaj Kurti se cini da ima mozga.
Iz koje si ti bajke izasao? Ameri na Kosovo nisu dosli da pomognu Siptarima vec da ostvare svoj interes tj da kontrolisu tokove droge i da budu brana prodoru Rusije na Balkan. fucka se njima za Siptare,pa Amerika takvih saveznika ima po svetu na kilo.Kosovu jos nisu ukinute vize a ko zna i kada ce jer strucnjaci kazu ako im ukinu vize za EU,da ce na Kosovu ostati svega oko 400 hiljada stanovnika.Pa ni sada Kosovo nema vise od milion stanovnika,to se vidi koliko ih izadje na izbore.

Nemacka bi se uzdigla i bez Marsalovog plana, on je uspostavljen da bi se ona kontrolisala, pomocu njega jos uvek vrse okupaciju ne samo Nemacke vec cele Evrope. Poredenje sa siptarima je besmisleno mozda im oni ovakvi odgovaraju, mora neko da radi i njihov posao.

Aaaaaaajjjjjjmmmmmoooooo Europo, probudi se bijela raso!!!

Uvijek kontra grbavih nosina!!!

Rat!!!

Evil_cat.jpg

Cvarke na cijoj si strani?
Mislim izmedju sunitske muslimanije i jevrejluka?
Tesko mi je odluciti od koga mi se kosa vise dize na glavi.
Iranski Sijiti mi se cine OK za s njima sjesti za stol i porazgovarati, napominjem da bi se samo razgovaralo, ne nuzno u kolo hvatalo.
Europa pripada bijelim, generalno krscanskim narodima.
Tu ne iskljucujem probjelacke, proeuropske ateiste, agnostike, itd.

Ukratko, zelim da Europa na svom tlu vodi onakvu politiku kakvu Zidovi vode u svojoj drzavi.

Ne mogu bas da citam sve sto ste napisali, ali cu vam reci da je negde cini mi se krajem srednjeg veka pa sledecih par vekova crkva na zapadu zabranila ljudima da se bave zelenasenjem i slicnim stvarima... Smatrali su to necasnim... U to vreme drustva su imajuci potrebu za time nasla nacin... To su mogli da rade samo ljudi druge vere, dakle, jevreji su se prihvatili tog posla... Tu krece njihovo bogacenje...
naprotiv,njima je cesto otimana imovina ,od Engleske i Spanije do nacisticke Nemacke,njihovo bogatstvo lezi u obrazovanju.Obrzaovanje je kljuc "kako doci do cilja".Bogati su i Rusi,milijarderi,ali su pajseri.Bogatsvo Romanovih je bilo neprocenjive vrednosti, ali su Rusi sto bi rekla dzegi bili i ostali bulja.Postoji jedna jevrejska izreka koja savrseno pogadja sustinu ,a glasi "Zelim ti da budes bogat i nepoznat".
No, da se vratimo obrazovanju kao kljucu uspeha.Najveci broj nobelovaca ima jevrejsko poreklo,najveci broj sahovskih velemajstora ima jevrejsko poreklo.Materijalno bogatsvo je uvek moguce izgubiti,siledzije dodju i otmu,ali znanje kroz obrazovanje je moc.Primer radi,Izrael je do nastanka jevrejske drzave bio pustinja,danas se tamo bave poljoprviredom i stocarstvom,dok smo mi nasu vojvodjansku crnicu unistili.Znanje je preduslov da bi se bogatio u materijalnom smislu

Mislim izmedju sunitske muslimanije i jevrejluka?
Tesko mi je odluciti od koga mi se kosa vise dize na glavi.
Iranski Sijiti mi se cine OK za s njima sjesti za stol i porazgovarati, napominjem da bi se samo razgovaralo, ne nuzno u kolo hvatalo.
Europa pripada bijelim, generalno krscanskim narodima.
Tu ne iskljucujem probjelacke, proeuropske ateiste, agnostike, itd.

Ukratko, zelim da Europa na svom tlu vodi onakvu politiku kakvu Zidovi vode u svojoj drzavi.
Dedukcijom dolazimo do zakljucka da Evropa treba da ostane bela i hriscanska. Politika u Evropi prema Zidovima je bila ispravna posto i oni vode takvu u Izraelu.
Znao sam da si nas.

naprotiv,njima je cesto otimana imovina ,od Engleske i Spanije do nacisticke Nemacke,njihovo bogatstvo lezi u obrazovanju.Obrzaovanje je kljuc "kako doci do cilja".Bogati su i Rusi,milijarderi,ali su pajseri.Bogatsvo Romanovih je bilo neprocenjive vrednosti, ali su Rusi sto bi rekla dzegi bili i ostali bulja.Postoji jedna jevrejska izreka koja savrseno pogadja sustinu ,a glasi "Zelim ti da budes bogat i nepoznat".
No, da se vratimo obrazovanju kao kljucu uspeha.Najveci broj nobelovaca ima jevrejsko poreklo,najveci broj sahovskih velemajstora ima jevrejsko poreklo.Materijalno bogatsvo je uvek moguce izgubiti,siledzije dodju i otmu,ali znanje kroz obrazovanje je moc.Primer radi,Izrael je do nastanka jevrejske drzave bio pustinja,danas se tamo bave poljoprviredom i stocarstvom,dok smo mi nasu vojvodjansku crnicu unistili.Znanje je preduslov da bi se bogatio u materijalnom smislu
Bravo :ok: ... a od pametnijih i uspesnijih treba uciti.

Slazem se za obrazovanje. Malo bih skrenuo na to da nisu svi bas bogati. Moj kum je bio ozenjen sa ruskom Jevrejkom. Upoznao sam joj oca ,pravi Jesha crn sa karakteristicnim nosem a i ona nije imala manjak sto se nosa tice i svega ostalog. Medutim klasicna prica ruskinja ,katastrofa od morala. Nabacivala mi se a kumovi smo. Volim kuma i dan danas dobar covek na zalost i druga mu je zena bila Ruskina i taj brak mu je propao iako je ova druga bila bolja sa moralom. Na kraju je zavrsila u Izraelu udala se za Jeshu i izrodila mu decu. Jednom prilikom je dosla u Srbiju na jednu svadbu i videla kuma .ponudila mu je novac da ne prica da su bili u braku. Sta sam hteo da kazem.sistem i prilika stvaraju bogatase. Nema bogatasa u Srbiji van politike kao i u Rusiji.

Dedukcijom dolazimo do zakljucka da Evropa treba da ostane bela i hriscanska. Politika u Evropi prema Zidovima je bila ispravna posto i oni vode takvu u Izraelu.
Znao sam da si nas.
To da treba ostati bijela se podrazumjeva, ne mora nuzno biti krscanska, ali u nedostatku boljega, krscanstvo je sasvim OK.
Jedino sto u cijeloj prici imamo bitan problem, a to je da nazalost moramo krenuti od sebe.
Nisu Zidovi takvi zbog toga sto im se tako po defaultu moze, vec zbog toga sto je danasnja bijela rasa takva kakva je, glupava i nikakva, normalno da su nam ovi zajahali grbacu, pa moze im se.
Moramo poceti od sebe, reformirati sebe, nakon toga ce nam konacno i svanuti, govna su pokipila u toj mjeri da danas ne samo Zidovi da nas jasu, vec i divljaci iz Africkog roga.
Zamisli na sta je Europa spala, da je jasu nekakvi africki muh-dik lapani.

1BLF5t8FCosQSLiscWZtS3di6xkmJPwxxLyZ7stWvDI.jpg

Najzalosnije u cijeloj prici je mozda i cinjenica, da je realnost cak tamnija od garonja s gornje slike, tj. mozda smo vec mrtvi.
Ovo bi bilo pravo sranje:

1514597154612.jpg

Moze biti da smo dozrijeli, u tom slucaju se ne moze nista.

Чивути су богати зато што је то последица њиховог менталитета...... веома су прорачунати, стално нешто калкулишу и велике су циције (овде у Београду Чивуте које знам увек седе по ресторанима а никада се не хватају за џеп да нешто плате) - једноставно такви су.........

Slazem se za obrazovanje. Malo bih skrenuo na to da nisu svi bas bogati. Moj kum je bio ozenjen sa ruskom Jevrejkom. Upoznao sam joj oca ,pravi Jesha crn sa karakteristicnim nosem a i ona nije imala manjak sto se nosa tice i svega ostalog. Medutim klasicna prica ruskinja ,katastrofa od morala. Nabacivala mi se a kumovi smo. Volim kuma i dan danas dobar covek na zalost i druga mu je zena bila Ruskina i taj brak mu je propao iako je ova druga bila bolja sa moralom. Na kraju je zavrsila u Izraelu udala se za Jeshu i izrodila mu decu. Jednom prilikom je dosla u Srbiju na jednu svadbu i videla kuma .ponudila mu je novac da ne prica da su bili u braku. Sta sam hteo da kazem.sistem i prilika stvaraju bogatase. Nema bogatasa u Srbiji van politike kao i u Rusiji.
Kakav si ti bolesnik. Znaci ta Jevrejka iz Rusije je nemoralna samo zato sto je iz Rusije a ne zato sto je Jevrejka. Kakvih sve debila danas ima na internetu i ovom forumu.

Mi Srbimo smo majstora da "proniknemo" u tajnu uspeha drugih i najdemo za njih opravdanje,dok za soptveni neuspeh imamo najmanje desetak izgovora

U politici postoje samo interesi, ali Srbi i dalje pricaju o prijateljstvu.
Cak i na licnom nivou prijateljstva je sve manje a interesa sve vise.
Uspesna politika trazi da od suparnika napravi saveznika, a ne obratno kao sto su Srbi radili pod Beogradskom jugopolitikom, i prosli kako su prosli 90ih do danas.
Evo vidimo i na ovoj temi, ovi sto laju na Jevreje su isto pobornici titoizma i titoslavije.

Чивути су богати зато што је то последица њиховог менталитета...... веома су прорачунати, стално нешто калкулишу и велике су циције (овде у Београду Чивуте које знам увек седе по ресторанима а никада се не хватају за џеп да нешто плате) - једноставно такви су.........
razmisljanje prosecnog Srbina
hqdefault.jpg

Koji shahista je Jevrej osim Fisera? Ako mislis na Kasparova on nije cisti Jevrej,mozda nije ni pola.Koliko znam najvise je prvaka u shahu iz Rusije.

Kakav si ti bolesnik. Znaci ta Jevrejka iz Rusije je nemoralna samo zato sto je iz Rusije a ne zato sto je Jevrejka. Kakvih sve debila danas ima na internetu i ovom forumu.
Pogresno si razumeo,znaci nema veze etnicka pripadnost sa tim sto se neko tuca za boks Malboroa vec uticaj sredine. Steta sto nisi bio nikada u Moskvi 80 tih i 90tih kada su Ruskinje upadale u sobe u hotelima .Nema veze koje su nacije ,vecina je tamo bila takva.

Pogresno si razumeo,znaci nema veze etnicka pripadnost sa tim sto se neko tuca za boks Malboroa vec uticaj sredine. Steta sto nisi bio nikada u Moskvi 80 tih i 90tih kada su Ruskinje upadale u sobe u hotelima .Nema veze koje su nacije ,vecina je tamo bila takva.
Znam to,ali ti si napisao da je ona nemoralna kao Ruskinja a ne kao Jevrejka. Da je bila dobra zena, ti bi napisao da je dobra jer je Jevrejka.Nije se svaka zena u SSSR prodavala za tako nesto.U ostalom koja razlika ako se zena prodaje za kutiju cigara ili za novi Ferari. Zar se Nemice nisu prodavale americkim vojnicima za jedne tada moderne carape.

Back