Zasto su cetnici nosili duge brade?

Ova izreka je postojala i pre komunizma.Za nju mi je rekoa jedan solunac.
Могуће, али су је комунисти ставили у ј контекст о коме се говори на овој теми.
А да ли знаш песму у којој су стихови :" Косица ми пала на рамена , татина ми ратна успомена " ?Чињеница је да су се титоисти односили према бради и дугој коси са патолошком мржњом. Чак су и према Фиделу и Кубаским револуционарима имали резерве и отпор без обзира на идеолоши предзнак.

Могуће, али су је комунисти ставили у ј контекст о коме се говори на овој теми.
А да ли знаш песму у којој су стихови :" Косица ми пала на рамена , татина ми ратна успомена " ?Чињеница је да су се титоисти односили према бради и дугој коси са патолошком мржњом. Чак су и према Фиделу и Кубаским револуционарима имали резерве и отпор без обзира на идеолоши предзнак.
Pa jesu, dileje.Cak su i brkovi morali biti odredjene duzine.Moje gledanje na dugu kosu,brkove i bradu je sasvim drugacije.Iako sam narodnjak po dusi,ali onih starih pesama,voleo sam da gledam rokere sa dugom kosom,a i sa brkovim i bradom.Obozavam i dobru Rock muziku.

Pa jesu, dileje.Cak su i brkovi morali biti odredjene duzine.Moje gledanje na dugu kosu,brkove i bradu je sasvim drugacije.Iako sam narodnjak po dusi,ali onih starih pesama,voleo sam da gledam rokere sa dugom kosom,a i sa brkovim i bradom.Obozavam i dobru Rock muziku.
То јесте стара песма .Ја сам је први пут чуо кад ју је певао дечко из сечња у Врању у пешадијског касарни док су нас шишали и запрашивали да обучемо иноформе 1974.године

Pojedini četnički komandatni jesu nosili brade. Komunistička propaganda ih je orukazivala kao primitivce i koljače koji nose bradu da bi izgledali što krvoločnije. Činjenica jeste da su pojedini četnici bili zlikovci, primitivci i koljači, samo što ni komunisti nisu bili puno bolji.

Back