Ko jos cu za cetnika bez masne brade :lol:
Koga sminkati I brijati crni Simo :mrgreen:
Nije 1943 aliiii :think: 👇
lepota :per:
1751186642810.png

Unbenautfdnnt.PNG

Што се тиче злочина у селу Вранић знам да постоје два документа, један недићевски:

Други је радограм Александра Михајловића, послат врховној команди:

Годинама касније су објављени мемоари потпоручника Милисава Марковића, који се налазио у близини Вранића те ноћи 20/21. децембра 1943.
О догађајима у Вранићи он пише:

Што се тиче броја жртава комунисти час наводе 69, час 72. (како су дошли до те цифре). Чини ми се да је један комунистички извор био да је једно дете настрадало од залуталог метка. Има пример када се једна девојка удала у суседно село да су је ставили на списак жртава у Вранићу, а такође су додавали ако је неко погинуо или се одселио.
Нико од четника није рекао да ово није злочин, у питању је била освета за заклане четнике, али то је очигледан ратни злочин јер не смеш да убијаш цивила, притом и кажњен злочин.
i feel sick no GIF by EnBW

Ово на Равној Гори ми највише личи на скрнављење српских униформи, историје...

Кад се задужи униформа у регуларној војсци, војник је спреман живот положити за отаџбину.
Када војник који је задужио униформу и погине у њој се сахрањује, уз војне почасти.
Када се раздужи униформа, нема права више да се носи.

На Равној Гори је тешко брукање и скрнављање српских униформа.
Колико је само војника, официра... оставило живота у тој униформи, и уместо да се према тој униформи односимо достојанствено односимо се некако са не поштовањем.
Неко је у тој униформи крварио, пуштао сузе, знојио се и дође неки дрипац и обуче ту униформу.
Не знам да ли могу да назовем то неким маскенбалом.
Туга и жалост како се скрнави и брука српска историја и униформе.

На Равној Гору мени се чини да углавном доминирају пијанице и некакви "Булајићеви" четници, некаква комунистичка пропаганда.

Не осуђујем, али са људима мора радити, озбиљно образовање и едукација.

За Равну Гору је довољна шајкача, евентуално са кокардом и да будеш пристојно одевен.

На Равну Гору се не иде да лумпујеш и правиш најгоре биртије - већ да одаш почасти Генералу Дражи Михаиловићу и целој тој војсци.

На Равну Гору се не носи ама никакво оружје.

На Равну Гору не долазиш ама у никаквим било каквим униформама - униформу носе они који су задужили од регуларне војске. Тиме што неко облачи вероватно копију било какве униформе тако је скрнавиш и не поштујеш с обзиром на понашањем.
Ово би требало бити кажњиво.

Ово на Равној Гори је обичан сеоски вашар или некакав сабор.

На Равну Гору се иде из части и достојанства.
Да одаш почаст војсци и Ђенералу Дражи.
Да чујеш нешто ново и паметно.
Да запалиш свећу и положиш венац.
Да сиђеш са Равне Горе напојен моралом, чистом водом и ваздухом, да научиш нешто ново и будеш надахнут српском историјом.

Мел Гибсон на Видовдан у Светогорској пустињи, на Каруљи, у пећинској келији оца Нифонта, скривеној у неприступачним, стрмим литицама изнад мора.
FB_IMG_1751198296142.jpg

Обрати пажњу ко је на зиду.

Мел Гибсон на Видовдан у Светогорској пустињи, на Каруљи, у пећинској келији оца Нифонта, скривеној у неприступачним, стрмим литицама изнад мора.
Pogledajte prilog 1749264
Обрати пажњу ко је на зиду.
Strašno, monasi kače slike vojnika po zidovima sa kontraverznom prošlošću. Sve što ima veze sa ratom ne treba imati veze sa manastirima, pogotovu ne na Hilandaru.

Strašno, monasi kače slike vojnika po zidovima sa kontraverznom prošlošću. Sve što ima veze sa ratom ne treba imati veze sa manastirima, pogotovu ne na Hilandaru.
Све је то сув сарадник окупатора, све то треба на Голи оток зар не......
Нема код Драже ништа контраверзно, контраверзна је идеологија која га доводи у питање, а која је хвала Богу иза нас, било не поновило се.

Све је то сув сарадник окупатора, све то треба на Голи оток зар не......
Нема код Драже ништа контраверзно, контраверзна је идеологија која га доводи у питање, а која је хвала Богу иза нас, било не поновило се.
Za bamderaše nije ništa kontraverzno u vezi Draže, za druge jeste.

Шта је бљак, не волиш попит и појест?

Знао сам да је и Мел Гибсон четник. И он воли попит и појест. Једино мије чудно да се није уредно избријао ко прави Југосовенски ћетник!
Ne volim da jedem ovo sa slike, hvala lepo i prijatno :D

Шта је бљак, не волиш попит и појест?

Знао сам да је и Мел Гибсон четник. И он воли попит и појест. Једино мије чудно да се није уредно избријао ко прави Југосовенски ћетник!
Значи ко воли да поједе и попије је четник, можда у Булајићевим филмовима.

А за браду још ниси схватио...

Back