Zasto su cetnici nosili duge brade?

Прилично сам сигуран да су пуштали браде четрдесет дана у знак жалости. То је православна традиција.

У ствари, многе герилске групе у историји су познате по својим длачицама на лицу, јер прави герилац који се бори у планинама/џунглама не би имао времена да се обрије. За разлику од југословенских партизана који су имали времена да шетају Загребом и купују бритве, гледају филмове итд. прави герилци попут грчке резистенције, четника, Вијетконга и кубанских револуционара били су заузети борбом.

најпознатији светски герилци су познати по својим брадама, али само у Титовој антиправославној СФР Југославији исмејано је и исмејано ношење браде. FUKC Тито.

GREEK RESISTANCE (ROYALIST)
Screenshot_20230303-122939_Chrome.jpg
greece-resistance-fighters-1.jpg

GREEK RESISTANCE (PARTISAN)
Screenshot_20230303-123057_Chrome.jpg

greek-resistance-9060734c-461c-4c02-818c-c736ca9eea7-resize-750.jpeg
Screenshot_20230303-123348_Chrome.jpg

GREEK RESITANCE (GREEK JEWS)
Screenshot_20230303-123441_Chrome.jpg
Screenshot_20230303-123458_Chrome.jpg
Screenshot_20230303-123535_Chrome.jpg

GREEK RESISTANCE (PRIEST AND PARTISAN)
Screenshot_20230303-123611_Chrome.jpg

У ствари, многе герилске групе у историји су познате по својим длачицама на лицу, јер прави герилац који се бори у планинама/џунглама не би имао времена да се обрије. За разлику од југословенских партизана који су имали времена да шетају Загребом и купују бритве, гледају филмове итд. прави герилци попут грчке резистенције, четника, Вијетконга и кубанских револуционара били су заузети борбом.

најпознатији светски герилци су познати по својим брадама, али само у Титовој антиправославној СФР Југославији исмејано је и исмејано ношење браде. FUKC Тито.

440px-Fidel_Castro_1950s.jpg
CheHigh.jpg
ho-chi-minh_sm-678x492.jpg

Za cim zae popovi i svestenici ?
I aj da neko zali pa da se ne veseli, da ne pusta muziku i sl, ali da se ne brije......
Ma najbolje i da se ne kupa zbog zalosti :lol:

То се зове 'пост', и била је главна компонента и западних и источних религија хиљадама година. Поента је да се натерате да патите дужи временски период да бисте истински ценили оно што имате. Због тога постимо од меса и других прехрамбених производа четрдесет дана пре одређених верских догађаја. Зато након смрти наше жене носе црно дуже време. А то је и разлог зашто су наши мушкарци пустили браду да расте.

Screenshot_20230303-224552_Chrome.jpg

Prilozi

• Screenshot_20230303-225044_Chrome.jpg
    Screenshot_20230303-225044_Chrome.jpg
    302,9 KB · Pregleda: 1
Poslednja izmena:
То се зове 'пост', и била је главна компонента и западних и источних религија хиљадама година. Поента је да се натерате да патите дужи временски период да бисте истински ценили оно што имате.
Znaci nije od boga i nije zapisano nigde u bibliji vec je to neko davno izmislio ?
Da patite.....pa jel to poenta ili da zivotarite ovaj zivot na najbolji moguci nacin ?

Znaci ne vodite se biblijom nego smisljate pravila kako Vam odgovara :D
Не постоји ништа у Тори што дефонише изглед свештеника било да ли је у питању брада , зулуфи или капице на глави већина тих обичаја потиче из талмуда и усвојено је тек у 17. веку код самих Јевреја.
Обзиром да су рабини у Израелу данас са брадом и да је прва апостолска црква била створена у Јеросалиму. Будући да пратећи Нови Завет "дела апостолска" прва циљна група Назаренске секте су били Јевреји у читавом Риму , Криту , Малој Азији и Италији безбожници су били у другом плану.
Апостоли су се сматеали Јеврејима а остали јеврејском сектом сасвим извесно да су изглед првих апостола као узор узели сви источно и оријентслно источно хришћани који по том сегменту се не разликују од јеврејских рабина.

Као што ти је форумаш рекао не пише о у Тори кад и где се врши велика и мала нужда као ни то да ли се перу руке пре јела и да ли се пере дубе подле срања или користи толет папир.

Сматеам да је јако непристојно спрдати са људима и црпети им енергију да нешто објашњавају да би се ти спрдао и убијао досаду.

Ово рачунај последњим питањем на које сам ти одговорио или да сам ти се обратио!
До виђења пријатно!

U zivotu nisam procito jednu stranu biblije. Neznam da citam. Prezauzet sam puno radno vreme rastujici ovu legendernu bradu da bi citao knjige.
Zasto je nosis ?

Ово рачунај последњим питањем на које сам ти одговорио или да сам ти се обратио!
До виђења пријатно!
Standardna osobina svih vernika koji se plase da iskristalisu isinu.
Dovidjence

Zasto je nosis ?

Standardna osobina svih vernika koji se plase da iskristalisu isinu.
Dovidjence

Не ради се о томе ко је верник ко не то ти је добро објашњено.
Ради се колико ко има времена у животу да троши на доконе њуде који нису ту да науче нешто него да се зајебавају и убију време!
Има и таквих пдф-ова и њих користим за то.

Коју истину просветли ме молим те пошто ништа конкретно ниси рекао већ шта пише и зашто не пипе и зашто неко пушта браду?

За та питања најпре имаш пдф религија.

Ja nosim bradu od 2002-ge godine,Povremeno je samo osisam,ali od te godine se nisam obrijao,a nisam cetnik.
Добро ти мислиш на уредбу браду и особу која има свој неки лични стил . Конкретно за тему ја мислим да је у питању комбинација стапања с локалним становништвом и услова за редовно одржавање личне хигијене. Отприлике тако нешто.

Кубански Барбудоси ( како им и име каже) су носили и браде и дугу косу и ако су наступали са комунистичких позиција.
То само даје основ да се запитамо зашто су титоисти били толико против браде и косе.титоистичка народна милиција је насилно шишала и секла браде када су постале део модног тренда у Хипи време.Мора да су у томе такође крије нека тајна, зар не? :per:

GREEK RESISTANCE (ROYALIST)
Pogledajte prilog 1304393Pogledajte prilog 1304395

GREEK RESISTANCE (PARTISAN)
Pogledajte prilog 1304394
Pogledajte prilog 1304396Pogledajte prilog 1304397

GREEK RESITANCE (GREEK JEWS)
Pogledajte prilog 1304398Pogledajte prilog 1304399Pogledajte prilog 1304400

GREEK RESISTANCE (PRIEST AND PARTISAN)
Pogledajte prilog 1304401
Сви били у љутој жалости? :eek:

Back