Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 42.736
Kao belce jel ?Bog je napravio njih dvoje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao belce jel ?Bog je napravio njih dvoje
jesu li oni znali dali je umiranje dobro ili zlo?
jesu li znali dali je slusati boga dobro ili ne
dali je neposlusnost dobro ili zlo
dali je hodanje go naokolo dobro ili zlo...
njima nije bilo dato da znaju sta je dobro i lose (ili zlo) a kamoli da ga razlikuju
mi koji to znamo lako nam je da sad o tome raspravljamo, ali oni su bili liseni tog poznavanja
meni najblizi primer ja da uzmes daltonistu koji ne razlikuje crvenu od zelene i kaznis ga ako pogresi u prepoznavanu tih boja
tek kad su pojeli plod njima su se otvorile oci, sve dotle su bili slepi za pojam dobrog i pojam nedobrog
To je onako tesko pitanje i nije bas jednostavan odgovor, ti verovatno mislis da su Adam i Eva bili slicni nama i da su imali zivot slican ovom nasem zivotu, ali nije bilo tako na pocetku nego su oni imali besmrtan zivot u Raju tj. nije bilo smrti i truleznosti i propadanja u Raju i oni su imali takodje visi stepen duhovnog zivota od nas, psiholoski receno imali su kao veci stepen svesti i inteligencije od nas, i zato su mogli da imaju vise i vece razumevanje shvatanje svesnost o Bogu i zapovestima od nas ljudi kakvi smo danas, i mogli su da predpostave kreiraju u sebi sta je dobro ili zlo, to je ukratko.bili su duhovni daltonisti
samim postankom bilo im je uskracena osobina da znaju sta je dobro a sta zlo
ti kazes nisu smeli...
smeti ili ne smeti mi mozemo razlikovati da ono sto ne smes je lose ono sto smes je dobro, ali kad ne shvatas i razlikujes dobro od zla onda i smeti i ne smeti gubi smisao
umrecete... jel umiranje lose ili dobro?
kako ce znati kad ne poznaju ni sta je dobro ni sta je zlo ili lose
), kada su prekrsili zapovest i videli sta je dobro ili zlo, onda je Bog ponudio Adamu i Evi da se pokaju za greh prestupanja zapovesti i da se sve vrati na pocetnu situaciju pre krsenja zapovesti, i oni iako su sada i prakticno znali sta je dobro ili zlo, opet se nisu pokajali iako su jasno videli sta je dobro ili zlo, nisu izabrali dobro nego opet zlo. 
To je onako tesko pitanje i nije bas jednostavan odgovor, ti verovatno mislis da su Adam i Eva bili slicni nama i da su imali zivot slican ovom nasem zivotu, ali nije bilo tako na pocetku nego su oni imali besmrtan zivot u Raju tj. nije bilo smrti i truleznosti i propadanja u Raju i oni su imali takodje visi stepen duhovnog zivota od nas, psiholoski receno imali su kao veci stepen svesti i inteligencije od nas, i zato su mogli da imaju vise i vece razumevanje shvatanje svesnost o Bogu i zapovestima od nas ljudi kakvi smo danas, i mogli su da predpostave kreiraju u sebi sta je dobro ili zlo, to je ukratko.
Drugo, jednostavnije objasnjenje za tebe (eventualno ako oces da upises bogosloviju), kada su prekrsili zapovest i videli sta je dobro ili zlo, onda je Bog ponudio Adamu i Evi da se pokaju za greh prestupanja zapovesti i da se sve vrati na pocetnu situaciju pre krsenja zapovesti, i oni iako su sada i prakticno znali sta je dobro ili zlo, opet se nisu pokajali iako su jasno videli sta je dobro ili zlo, nisu izabrali dobro nego opet zlo.
Opet zasto je to tako ispalo i zasto se nisu pokajali, nemoj da pitas, i to je onako komplikovano, jedino ako budes ono bogoslovija.![]()
Ajd da te pitam nesto posto pretendujes da znas te bogoslovske stvari oko knijge Postanja u kojoj je opisano stvaranje i zivot prvih ljudi u Raju.ne mozes imati mudrost ako ne poznajes dobro i zlo i ako ih ne razlikujes
Adam i eva su ziveli besciljni zivot u raju. Nit su gradili kucu niti pravili obucu ili odecu niti obradjivali zemlju nit se zamarali matematikom, istorijom, hemijom, psihologijom... Oni su samo spavali i jeli i da nije bilo te zmije, dan danas bi po ceo dan jeli, spavali i setali goli
nikad nigde nije bog trazio njihovo pokajanje, bogu nije toliko smetalo krsenje njegove zapovedi koliko da su sad ljudi shvatili da postoji dobro i zlo i sto su umeli da ga razlikuju
da si potpuno pogresno razumeo opis zivota prvih ljudi u Raju, kako si doso do toga jel si procito kako se to tumaci od strane crkve i svetitelja koji su eksperti u toj oblasti egzegeze Postanja, ili si to procito na nekom ateistickom sajtu ?Stavis nasred sobe ogoljene zice pod naponom. Ne pipajte te zice, ako ih pipnete umrecete.Zasto ih je Bog kaznio? citaj u Bibliji
Bog im je jasno rekao da ne uzimaju plod sa tog jednog drveta
i da ce umreti ako ga uzmu.
Oni su prekrsili Bozji Zakon i umrli
Sami snose posledice svoje neposlusnosti
Sto covek poseje to ce poznjeti
to je Zakon uzroka i posledice
nije nikakva kazna
I Danas kada gresis protiv Boga imas posledice toga
jeste bolesno da tako uporedjujesStavis nasred sobe ogoljene zice pod naponom. Ne pipajte te zice, ako ih pipnete umrecete.
Deca pipnu, umru. Pa ****** sami su krivi sto su bili radoznali (jer ih je tvorac tako napravio).
Bolesno, bas bolesno.
Ja sam kriv. Gole zice pod naponom ne smeju da budu na dohvat ruku deci.
A odrasle ljude bi sigurno pustila da dodirnu žice.jeste bolesno da tako uporedjujes
Prvi Ljudi nisu bili deca da ne mogu razumeti jednu jednostavnu zapovest

prvo, zašto uopšte tumačiti bibliju, a zatim koje tumačenje je najbolje, jer bibliju su istumačili i jehovini svedoci i protestanti i baptisti i katolici i pravoslavci i adventisti i metodisti....Ajd da te pitam nesto posto pretendujes da znas te bogoslovske stvari oko knijge Postanja u kojoj je opisano stvaranje i zivot prvih ljudi u Raju.
Pitanje za tebe, recimo ja ne znam kosmologiju i ocu da komentarisem neke stvari i osnovne postavke kosmologije, i onda naravno da cu prvo nesto da procitam o kosmologoji iz naucnih izvora i onda cu tek da komentarisem, ali cak ni to mi nece garantovati da to sto sam procito, sam dobro i shvatio, nego cu jos i da pitam nekoga ko se razume u te stvari kosmologije da mi malo objasni.
Pitanje za tebe, posto vidimda si potpuno pogresno razumeo opis zivota prvih ljudi u Raju, kako si doso do toga jel si procito kako se to tumaci od strane crkve i svetitelja koji su eksperti u toj oblasti egzegeze Postanja, ili si to procito na nekom ateistickom sajtu ?
Ajd prvo to odgovori jer si skroz 100% promasio kontekst price oko zivota prvih ljudi.
svakom svojeprvo, zašto uopšte tumačiti bibliju, a zatim koje tumačenje je najbolje, jer bibliju su istumačili i jehovini svedoci i protestanti i baptisti i katolici i pravoslavci i adventisti i metodisti....
koje tumačenje je najpravilnije?
Zato to i jeste priča, definitivno nije realnost. Ali se tu povlači pitanje slobodne volje. On njima jeste dao slobodnu volju da odluče šta će činiti, ali zašto je to drvo uopšte stavio nadohvat ruke? Da ih kuša? Ko još to radi? Ni čovek ne bi to detetu svom učinio, a Bog hoće svojoj kreaciji.Stavis nasred sobe ogoljene zice pod naponom. Ne pipajte te zice, ako ih pipnete umrecete.
Deca pipnu, umru. Pa ****** sami su krivi sto su bili radoznali (jer ih je tvorac tako napravio).
Bolesno, bas bolesno.
Ja sam kriv. Gole zice pod naponom ne smeju da budu na dohvat ruku deci.
znaš o čemu se ovde radiA odrasle ljude bi sigurno pustila da dodirnu žice.
Zivi i zdravi a kaznioznaš o čemu se ovde radi
adam i eva su po potrebi kao deca ili kao odrasli, zavisi od toka diskusije.
zamisli da je istina
bog kažnjava i njih i svo njihovo potomstvo samo zato što nisu poslušali i onda je bog ljubavi morao da reaguje "a pa to ne može tako, nećemo tako da se igramo".
šta svašta sad bi nas bilo pet šest triliona i svi bi srećno živeliZivi i zdravi a kaznio
Svasta
pa bice nas toliko za hiljadu godina.šta svašta sad bi nas bilo pet šest triliona i svi bi srećno živeli![]()
i šta će biti još baba vangapa bice nas toliko za hiljadu godina.
i ta zelja bice ispunjena.
Pa tumacenje zato da bi videli pravi kontekst stihova ili price koju zelimo da razumemo.prvo, zašto uopšte tumačiti bibliju, a zatim koje tumačenje je najbolje, jer bibliju su istumačili i jehovini svedoci i protestanti i baptisti i katolici i pravoslavci i adventisti i metodisti....
koje tumačenje je najpravilnije?
Kako su oni mogli razumeti šta znači umretiJesu razlikovali su stvoreni su s asavescu razumom i komunicirali su sa Bogom
Zasto ih je Bog kaznio? citaj u Bibliji
Bog im je jasno rekao da ne uzimaju plod sa tog jednog drveta
i da ce umreti ako ga uzmu.
Oni su prekrsili Bozji Zakon i umrli
Sami snose posledice svoje neposlusnosti
Sto covek poseje to ce poznjeti
to je Zakon uzroka i posledice
nije nikakva kazna
I Danas kada gresis protiv Boga imas posledice toga

razumomKako su oni mogli razumeti šta znači umreti![]()
Kakav razumrazumom
Hajde, molim te, napiši taj logički niz koji dokazuje Argumentum ad antiquitatem.I sad koje je tumacenje pravilno, pa logicno je da je ono od onih ljudi u crkvi koji su ziveli od pocetka osnivanja crkve pa preko njihovih naslednika i sve do danas.
Po bibliju su znali.Kakav razumoni nisu znali ništa a ne šta je život,smrt.....
Ima premisa..... Sazidacu svoju Crkvu i vrata paklena je nece nadvladati.....to je iz Svetog Pisma sto dalje implicira da od samog pocetka crkva Hristova mora da postoji.....i onda dalje stoji takodje u Pismu da ce Hrist poslati svoje apostole da nastave i propovedaju Njegovu misiju medju ljudima sto predpostavlja da su apostoli ti pravi tumaci i da su osnovali pravu crkvu jer je takodje jedna od premisa za osnivanje Crkve u Pismu ovo ..... A ja tebi kazem ti si (apostol) Petar i na tom kamenu (Petrovog ispovedanja) sagradicu crkvu Svoju.. i onda dalje ide predpostavka da postoje naslednici i ucenici tih apostola koji su dalje sirili apostolsko ucenje i predanje i tumacenje......i zakljucak kada uzmemo sve te predpostavke onda je prava crkva i pravo tumacenje samo tamo gde postoji apostolsko pravo nasledjivanje u pravoj crkvi.....Hajde, molim te, napiši taj logički niz koji dokazuje Argumentum ad antiquitatem.
Premise i zaključak.
Ne mora.Ima premisa..... Sazidacu svoju Crkvu i vrata paklena je nece nadvladati.....to je iz Svetog Pisma sto dalje implicira da od samog pocetka crkva Hristova mora da postoji.....
Ne predpostavlja. Naročito ne za Postanje.i onda dalje stoji takodje u Pismu da ce Hrist poslati svoje apostole da nastave i propovedaju Njegovu misiju medju ljudima sto predpostavlja da su apostoli ti pravi tumaci
Postoje, ali nisu garant da su širili ono što su apostoli rekli.predpostavka da postoje naslednici i ucenici tih apostola koji su dalje sirili apostolsko ucenje i predanje i tumacenje......
Kojim jezikom su razgovarali?Po bibliju su znali.
Cim se vodio razgovor u raju o tim temama.