Zašto su Adam i Eva kažnjeni?

Ne možete ni jedan ni drugi pismom da dokazujete Pismo.
Ovo tumačenje iz Pisma je tačno, zato što tako piše u Pismu.

To je diskutabilno i u novozavetnoj nauci se ukazuje na razliku između Pavlovog učenja i onoga šta neki kažu (anonimni pisci Jevanđelja) da je Isus poučavao.
A to da je živeo kao da je verobvao da mu se jeste obratio nije dokaz da mu se jeste obratio.
Ne dokazujemo Pismo da li je ono tacno ili nije, predpostavka je da je tacno ono sto pise i onda dokazujemo, jer mozemo bez obzira o predpostavci o tacnosti Pisma jer cak i da Pismo nije tacno, koliko se secam logike iz pogresne primese moze da bude tacan zakljucak, da li je ono sto pise u Pismu tacno na osnovu argumenata koji su u Pismu, jer je pocetak zasnovan na onome sto pise u Pismu o Adamu i Evi iz koje onaj koji je zapoceo temu izvlaci odredjeni zakljucak koji sam ja osporio takodje na osnovu onoga sto pise u Pismu. Nema nekih velikih nejasnoca, ti pravis problem gde nema problema. :ne:

To je jedna tvrdnja za a.Pavla, ima drugih tvrdnji koje ukazuju da ne postoji razlika izmedju Pavla i Isusa, i Pavla i ostalih apostola.

Ziveo tako na osnovu javljanja i bio prihvacen od apostola i crkve kao istiniti hriscanin koji je imao pravu veru i istu veru kao ostali apostoli u Isusa.

Ne dokazujemo Pismo da li je ono tacno ili nije, predpostavka je da je tacno ono sto pise i onda dokazujemo, jer mozemo bez obzira o predpostavci o tacnosti Pisma jer cak i da Pismo nije tacno, koliko se secam logike iz pogresne primese moze da bude tacan zakljucak, da li je ono sto pise u Pismu tacno na osnovu argumenata koji su u Pismu,
OK, nego si ranije napisao "onda je argumentacija na osnovu premisa i suda koji postoje u Pismu", pa sam ti zato rekao da ne možeš Pismom da dokazuješ Pismo.
To je jedna tvrdnja za a.Pavla, ima drugih tvrdnji koje ukazuju da ne postoji razlika izmedju Pavla i Isusa, i Pavla i ostalih apostola.
Ima raznih tvrdnji, neke su podržane dokazima i analizom, a neke verskim potrebama. ;)
Ziveo tako na osnovu javljanja i bio prihvacen od apostola i crkve kao istiniti hriscanin koji je imao pravu veru i istu veru kao ostali apostoli u Isusa.
To za javljanje nije podržano dokazima. ;)

OK, nego si ranije napisao "onda je argumentacija na osnovu premisa i suda koji postoje u Pismu", pa sam ti zato rekao da ne možeš Pismom da dokazuješ Pismo.

Ima raznih tvrdnji, neke su podržane dokazima i analizom, a neke verskim potrebama. ;)

To za javljanje nije podržano dokazima. ;)
Verovatno sam mislio donosis sud na osnovu premisa, nisam mislio da dokazujem Pismo, u sustini to nije ni bila prica.

Ima raznih tvrdnji, ali zasto ne bi ni verske bile legitimne ako imaju svoje odgovarajuce dokaze, zasto ne bi vazila samo zato sto je verska, to je diskriminacija. :ljutko:

Ne govorimo o prirodnim dokazima, nego verskim i crkvenim i duhovnim i slicno kojima se meri necije hriscanstvo u crkvi, tu je Pavle bio prihvacen od apostola i cele tadasnje crkve.

Verovatno da čak nije ni bio farisej.
Što ne znači da nije iskreno verovao u vaskrslog Isusa.
ne sumnjam ja da je iskreno verovao...kao što je verovao i da će dobiti neraspadljivo telo i večni život svakog časa samo što nije......video da je Isus vaskrsao pa mislio to je prvenac vaskrsenja i sad će svi mrtvi da počnu da vaskrsavaju a on i drugi živi koji to zaslužuju će dobiti neraspadljivo telo...đavo ga je lagao samo tako a on je nehotice sabotirao Isusovu misiju i učenje napravivši od Isusovog učenja ovo što imamo danas....

Verovatno sam mislio donosis sud na osnovu premisa, nisam mislio da dokazujem Pismo, u sustini to nije ni bila prica.
OK, to smo rešili.
Ima raznih tvrdnji, ali zasto ne bi ni verske bile legitimne ako imaju svoje odgovarajuce dokaze, zasto ne bi vazila samo zato sto je verska, to je diskriminacija. :ljutko:
Ne odbacuje se apriori, samo zato što je verska.
Ne govorimo o prirodnim dokazima, nego verskim i crkvenim i duhovnim i slicno kojima se meri necije hriscanstvo u crkvi, tu je Pavle bio prihvacen od apostola i cele tadasnje crkve.
Nije ni od cele tadašnje crkve, barem ne u potpunosti...ponovo novozavetna nauka identifikuje i razlike u učenju i neslaganja između njega i učenika, naročito sa Jakovom. I u sekularnim i na teološkim fakultetima uče da se npr. poslanica Jakova delom bori protiv teoloških stavova Pavla.

Ne pratim vise ovu temu jer niko da mi odgovori odakle crnci kad su Adam i Eva bili belci [tako kazu]
Na sustinsko pitanje niko da odgovori :roll:
Nakon Potopa (od kojeg je ljude u mitovima starijim od biblijske verzije spasilo drugo božanstvo, hint,hint ;) ) kada su Noje i njegova tri sina, Sem, Ham i Jafet, zajedno sa svojim suprugama bili jedini preživeli ljudi (Postanje 9:18-19) svi narodi su navodno potekli od ovih troje sinova, pri čemu se svaka grupa kasnije razvila u različite rase kroz migracije i prilagođavanja različitim sredinama (verovatno magijom pošto evolucija ne postoji).
Dodaj tu malo i očitu nesposobnost antičkih ljudi da nauče strani jezik i žive zajedno i eto sad imamo crnce (ali si ti Rone ipak legenda za sve njih).
:)

OK, to smo rešili.

Ne odbacuje se apriori, samo zato što je verska.

Nije ni od cele tadašnje crkve, barem ne u potpunosti...ponovo novozavetna nauka identifikuje i razlike u učenju i neslaganja između njega i učenika, naročito sa Jakovom. I u sekularnim i na teološkim fakultetima uče da se npr. poslanica Jakova delom bori protiv teoloških stavova Pavla.
NIje od nekih kojima nije odgovaralo ono sto je a.Pavle pisao u svojim poslanicama, takvi vecina su uglavnom otisli ili bili odbaceni od Crkve, razne jeresi sekte i slicno.

Mislim, ono, siguran sam da ne postoji razlika izmedju Pavla i Jakova, ne bi Crkva prihvatila poslanice i Jakova i Pavla da nisu na istoj teoloskoj liniji.

Nakon Potopa (od kojeg je ljude u mitovima starijim od biblijske verzije spasilo drugo božanstvo, hint,hint ;) ) kada su Noje i njegova tri sina, Sem, Ham i Jafet, zajedno sa svojim suprugama bili jedini preživeli ljudi (Postanje 9:18-19) svi narodi su navodno potekli od ovih troje sinova, pri čemu se svaka grupa kasnije razvila u različite rase kroz migracije i prilagođavanja različitim sredinama (verovatno magijom pošto evolucija ne postoji).
Dodaj tu malo i očitu nesposobnost antičkih ljudi da nauče strani jezik i žive zajedno i eto sad imamo crnce (ali si ti Rone ipak legenda za sve njih).
:)
Zasto mora evolucija, moze samo recimo neka adaptacija, pa nije posto nesto drugo, isti su ljudi i beli i crni i zuti, razlika boja koze i mozda neke razlicite karakteristike, recimo crni ljudi vrlo atletski fizicki dominantni atletika basket ili vrlo zilavi za maraton i slicno.

Zasto mora evolucija, moze samo recimo neka adaptacija, pa nije posto nesto drugo, isti su ljudi i beli i crni i zuti, razlika boja koze i mozda neke razlicite karakteristike, recimo crni ljudi vrlo atletski fizicki dominantni atletika basket ili vrlo zilavi za maraton i slicno.
Sigurno si bio dobar iz biologije tako da verovatno znaš da evolucija uključuje dva međusobno povezana fenomena: adaptaciju i specijaciju. Prilagođavajući se, tokom vremena, vrste modifikuju svoje fenotipove na način koji im omogućava da uspeju u svom okruženju.Ako se nakupi dovoljno promena dešava se specijacija i tokom vremena, broj vrsta se umnožava; odnosno jedna vrsta može dati za dve ili više vrsta potomaka.

Poslednja izmena:
NIje od nekih kojima nije odgovaralo ono sto je a.Pavle pisao u svojim poslanicama, takvi vecina su uglavnom otisli ili bili odbaceni od Crkve, razne jeresi sekte i slicno.

Mislim, ono, siguran sam da ne postoji razlika izmedju Pavla i Jakova, ne bi Crkva prihvatila poslanice i Jakova i Pavla da nisu na istoj teoloskoj liniji.
Ponavljam ti, to nije nepoznanica Crkvi i recimo na PBF se uči da je postojao sukob između teoloških stavova kod Jakova i kod Pavla.
Na kraju nije bilo ni bitno jer je Pavlov stav izdominirao prostom činjenicom da nejevreja ima više nego Jevreja koji i nisu bili u velikom broju oduševljeni hrišćanskim dokazima.

Sigurno si bio dobar iz biologije tako da verovatno znaš da evolucija uključuje dva međusobno povezana fenomena: adaptaciju i specijaciju. Prilagođavajući se, tokom vremena, vrste modifikuju svoje fenotipove na način koji im omogućava da uspeju u svom okruženju.Ako se nakupi dovoljno promena dešava se specijacija i tokom vremena, broj vrsta se umnožava; odnosno jedna vrsta može dati za dve ili više vrsta potomaka.
Pa i nisam onako, vise mi isla fizika, mehanika, hemija, ali nesto malo sam upoznat sa evolucijom iako je ne prihvatam, ovo koliko razumem jeste akumulacija mutacija i vreme i nove vrste. Ja sam mislio samo na adaptaciju i promenu u ljudskoj rasi boja koze i neke druge karakteristike, bez akumulacije, ne znam i gde bi ta akumulacija otisla u koga ili sta ili koju neku novu vrstu bi se pretvorio covek, koji vec jeste na vrhu piramide sveta kao najjace zivo bice.

Pa i nisam onako, vise mi isla fizika, mehanika, hemija, ali nesto malo sam upoznat sa evolucijom iako je ne prihvatam, ovo koliko razumem jeste akumulacija mutacija i vreme i nove vrste. Ja sam mislio samo na adaptaciju i promenu u ljudskoj rasi boja koze i neke druge karakteristike, bez akumulacije, ne znam i gde bi ta akumulacija otisla u koga ili sta ili koju neku novu vrstu bi se pretvorio covek, koji vec jeste na vrhu piramide sveta kao najjace zivo bice.
Pa na kakvu adaptaciju ti misliš...ono ja pocrnim na moru, koža mi se trenutno adaptira na toliku količinu UV zraka?
AAAAA, zato su mi deca crnčići...znači nije lagala. :mrgreen:

Ponavljam ti, to nije nepoznanica Crkvi i recimo na PBF se uči da je postojao sukob između teoloških stavova kod Jakova i kod Pavla.
Na kraju nije bilo ni bitno jer je Pavlov stav izdominirao prostom činjenicom da nejevreja ima više nego Jevreja koji i nisu bili u velikom broju oduševljeni hrišćanskim dokazima.
Ah PBF pa tamo stvarno ima svasta nesto, jednostavno licno koliko sam cito nigde nisam nasao kod svetitelja da suprostavljaju Jakova i Pavla.

Jevreji su bili protiv Pavla, Jevreji koji su prisli u Crkvu, mislim da se to u apostolskoj Crkvi resilo na prvom Jerusalimskom saboru, posle apostola nisam 100% upoznat kako je to islo, koliko se secam bilo je spora oko nekih poslanica Pavla ali je kasnije to reseno i imamo sada ovako kako jeste.

Pa na kakvu adaptaciju ti misliš...ono ja pocrnim na moru, koža mi se trenutno adaptira na toliku količinu UV zraka?
AAAAA, zato su mi deca crnčići...znači nije lagala. :mrgreen:
Ne bas to, neka reakcija adaptacija na okolinu i prirodne uslove, pa kada se sve to nakupi dodje do promena.

Recimo sta mi pada napamet, pa u pocetku po evoluciji isto je bio samo jedan tip ljudi odredjene boje koze i kasnije je doslo do promena, samo sto bih se ja zadrzao na tim adaptivnim promenama, jer gde onda zavrsava ljudska rasa u koju bi rasu evoluirao covek ako je na vrhu piramide sveta kao najjace i najpametnije zivo bice.

Ah PBF pa tamo stvarno ima svasta nesto, jednostavno licno koliko sam cito nigde nisam nasao kod svetitelja da suprostavljaju Jakova i Pavla.
Možda bi ti značilo da dođeš u kontakt sa nekim od profesora koji se bave novozavetnom naukom, bilo da su sa teoloških ili sekularnih fakulteta?
Za učenje je to svakako bolja adresa nego forumi.

... jer gde onda zavrsava ljudska rasa u koju bi rasu evoluirao covek ako je na vrhu piramide sveta kao najjace i najpametnije zivo bice.

Verovatno ima na forumu tema o evoluciji da se ovde ne širi dalje tema, ali čovek kao neko na vrhu piramide verovatno ne oseća pritisak okruženja da evoluira, a i to je svakako spor proces.

Možda bi ti značilo da dođeš u kontakt sa nekim od profesora koji se bave novozavetnom naukom, bilo da su sa teoloških ili sekularnih fakulteta?
Za učenje je to svakako bolja adresa nego forumi.
Ok, ali znam upoznat sam malo sa tom kritickom istorijskom metodom proucavanja teologije, ali opet kazem nisam dosad pronaso kod svetitelja da pisu nesto o neslaganju Jakova i Pavla, pa i sama Crkva ne bi uvrstila zajedno Pavla i Jakova da ima nekih sustinskih neslaganja, to bi bio nonsens pricaju neke medjusobno suprotne stvari i to da Crkva jos i prihvati. Tesko. :ne:

Ljudi rade svašta i nalaze svakakve načine da racionalizuju stvari.
Na ovo zažmuri, ovo kaži nije bitno, ono reinterpretiraj i eto.
Pa stvarno je realno tako, koliko se secam bilo je u to vreme mnogo jevandjelja i poslanica pod imenima apostola i Crkva i svetitelji su prvo gledali da li se ti tekstovi teoloski i verski slazu sa ostalim priznatim jevandjeljima i poslanicama i tek onda su gledali da li je istinito autorstvo pod imenima apostola, Jevreji su bas strogo gledali i ispitivali koje tekstove ce ubaciti u SZ, tako slicno je radila i Crkva.

Back