Zasto studentska, a ne opoziciona lista?

Svi smo gledali, slušali, čitali u krajnjem ispovesti prevarenih koji su izneli na svojim ledjima 9-ti mart i onog nesrećnog Draškovića i gde su isti završili dok je on ličnim pajtosima delio kvadrate po Beogradu , ambasadirska mesta i radna mesta nekompetentnima.

Samo jedan od primera da ne počnemo o komplet DOS-u.

Da li nam treba reprizina repriza?

Da li nešto dobijamo ako će zasesti druga Brnaba umesto ove Brnabe, a u vlas ista?

Na građane uopšte mislim?

Naravno da ne i ne zato što smo mi ćoravi i glupi pa ne vidimo šta se dešava u državi i sistemu već zato što mi ne pada na pamet da još jednom na svojim leđima iznesem samo nekog sa drugačijom frizurom, a istim stremljenjima i namerama.

I to je danas rasprostranjeno mišljenje mase gradjana koji prepoznaju matricu dešavanja koja smo već prošli, prolazili.

Ja da ginem za neku Daru, Maru i Čedera?

'oću kako da ne, evo sve trčim.

Pa možete tako do kraja života srrati i pozivati se da više dupetom nećete da mrdnete. Postali ste babe i dele jer loše iskustvo - zamisli!

Isto mogu i ja to sada da pitam, general posle bitke.

Tada je želja prevladala razum, jednostavno sam želela da je to- to.

I nema potrebe ismevati te reakcije ljudi, gomile ljudi svih generacija i obrazovanja.

Ukoliko ste pratili medije sve ijedna osoba je pustila suzu u sporadičnim intervjuima prolaznika.

To ipak nešto govori.

Ukoliko ti je namera da me proglasiš glupom zbog toga, izvoli, naivna jesam bila, to priznajem.

Kad su osobe pri intervjuima pustale te suze? Posle pada nadstresnice ili na blokade ulica/fakulteta? Pisemo o blokadama i psoledicama istih a ne o nadstresnici i zalosti zbog nje.

Ne postoji ime Dinko među muslimanima na području nekadašnje Jugoslavije..To ime postoji u Hrvata i u Bugara U muslimana postoji samo takav nadimak od imena Sabahudin.Sabahudin je složenica dve reči arapskog jezika- sabah sa značenjem zora,rano jutro pa i jutro i din (دين) znači vera, zakon ili način života.
Lica koja nose to ime najčešće dobju nadimak Dinko od reči din jer je ime Sabahudin zbog svoje dužine i s obzirom da je reč o složenici teško izgovarati.Drugi,mnogo ređi nadimak za ime Sabahudin glasi Saša.Na primer Sabahudin Saša Kurt.
Kad je reč o gospodinu Gruhonjiću,on je imao razloge da veruje da će mu u Srbiji ime Sabahudin predstavljati smetnju pa i neku vrstu opasnosti i zato je i zvanično promenio svoje ime u nadimak Dinko,pretpostavljam a možda i nije.Možda mu i dalje u ličnoj piše Sabahudin.
Да ли познајеш Динка Грухоњића?

ChatGPT said:​

Знам нешто о Динку Грухоњићу — ево шта сам успео да сазнам:

Кратко ко је он​

Шта се догађа​

• Студенти су покренули протесте и блокаде Филозофског факултета у Новом Саду, тражећи смену њега због тих изјава. Dnevnik+2ЈМУ Радио-телевизија Војводине+2
  • Ректор Универзитета у Новом Саду осудио је говор мржње који се приписује Грухоњићу. srna.rs
  • Такође, поводом једне трибине у Дубровнику, Грухоњић је упоредио своје име са именом Динка Шакића, што је додатно изазвало бурне реакције. sputnikportal.rs+2Српска напредна странка+2

Ако хоћеш, могу да ти дам све стране аргументе — и оне који га бране и оне који га критикују — тако да добијеш потпунију слику. Желиш то?

You said:​

Како је њему право име?

Пуно име Динка Грухоњића је Динко Грухоњић — то му је званично име и под тим именом наступа у академској и јавној сфери.

Не постоје званични подаци у јавности који указују да му је то псеудоним или да користи друго име. Уколико постоји нека тврдња да му то није право име, она би морала бити поткрепљена веродостојним изворима, а такви тренутно нису јавности познати.

Ако имаш конкретнији контекст у вези с тим питањем — могу додатно да проверим.

Неки кажу да му је име Сабахудин.

Не, нема поузданих доказа да је "Сабахудин" његово право име. Напротив, доступни извори кажу да је „Сабахудин“ надимак или измишљено име које су му приписивали неки медији или коментатори, често с намером да га етички или национално „дефинишу“ (нпр. у контексту напада или увреда). bezbedninovinari.rs+3Euronews.rs+3Dnevni list Danas+3

Ево шта се зна:

• Информер и неки други таблоиди су га називали „Dinko Sabahudin Gruhonjić“. Dnevni list Danas+3Kompas+3pressmediabih.com+3
  • Динко Грухоњић је јавно рекао да му је „име Sabahudin“ „измислио“ неки круг људи, с намером да га „етнички denuncирају“. Euronews.rs+2Magločistač+2
  • Тужио је таблоиде који су ту одредбу користили, и у једном судском поступку је установљено да му то није право име — захтијевао је извод из матичне књиге рођених као доказ. Dnevni list Danas

Ако хоћеш, могу да покушам да нађем званичне документа чији је садржај потврђен — као што су матични извештаји или академски профили — да се сасвим увериш у право име?

Pa možete tako do kraja života srrati i pozivati se da više dupetom nećete da mrdnete. Postali ste babe i dele jer loše iskustvo - zamisli!

Rečnik ti odražava tvoju nekulturu i ne pristaje baš nekom ko se ovde predstavlja za profesorku, a ako zaista to jesi, eto još jednog razloga da se svi još uvek naivni zapitaju da li podmetati svoja leđa za nekog takvog ko bi sutra zaseo u fotelju i izboriti mu status i lovu koja joj i jeste samo cilj :D

Sačuvaj Bože i sakloni, samo nasravi tako, niko drugi ne treba da te ukopava, vas, sami to perfektno radite :)

Kad su osobe pri intervjuima pustale te suze? Posle pada nadstresnice ili na blokade ulica/fakulteta? Pisemo o blokadama i psoledicama istih a ne o nadstresnici i zalosti zbog nje.

Šok posle pada nadstrešnice se produžio, nastavio kroz sve sledeće događaje.

Dok nismo počeli da otvaramo oči do konačnog progledavanja.

Uostalom, samo čitaj ove "jurišnike" blokadere, kako se sami predstavljaju i sve je jasno o čemu i kakvima se radi.

G2rH9P1WwAAq6Mg

Да ли познајеш Динка Грухоњића?

Знам нешто о Динку Грухоњићу — ево шта сам успео да сазнам:

Кратко ко је он​

Шта се догађа​

• Студенти су покренули протесте и блокаде Филозофског факултета у Новом Саду, тражећи смену њега због тих изјава. Dnevnik+2ЈМУ Радио-телевизија Војводине+2
  • Ректор Универзитета у Новом Саду осудио је говор мржње који се приписује Грухоњићу. srna.rs
  • Такође, поводом једне трибине у Дубровнику, Грухоњић је упоредио своје име са именом Динка Шакића, што је додатно изазвало бурне реакције. sputnikportal.rs+2Српска напредна странка+2

Ако хоћеш, могу да ти дам све стране аргументе — и оне који га бране и оне који га критикују — тако да добијеш потпунију слику. Желиш то?

Како је њему право име?

Пуно име Динка Грухоњића је Динко Грухоњић — то му је званично име и под тим именом наступа у академској и јавној сфери.

Не постоје званични подаци у јавности који указују да му је то псеудоним или да користи друго име. Уколико постоји нека тврдња да му то није право име, она би морала бити поткрепљена веродостојним изворима, а такви тренутно нису јавности познати.

Ако имаш конкретнији контекст у вези с тим питањем — могу додатно да проверим.

Неки кажу да му је име Сабахудин.

Не, нема поузданих доказа да је "Сабахудин" његово право име. Напротив, доступни извори кажу да је „Сабахудин“ надимак или измишљено име које су му приписивали неки медији или коментатори, често с намером да га етички или национално „дефинишу“ (нпр. у контексту напада или увреда). bezbedninovinari.rs+3Euronews.rs+3Dnevni list Danas+3

Ево шта се зна:

• Информер и неки други таблоиди су га називали „Dinko Sabahudin Gruhonjić“. Dnevni list Danas+3Kompas+3pressmediabih.com+3
  • Динко Грухоњић је јавно рекао да му је „име Sabahudin“ „измислио“ неки круг људи, с намером да га „етнички denuncирају“. Euronews.rs+2Magločistač+2
  • Тужио је таблоиде који су ту одредбу користили, и у једном судском поступку је установљено да му то није право име — захтијевао је извод из матичне књиге рођених као доказ. Dnevni list Danas

Ако хоћеш, могу да покушам да нађем званичне документа чији је садржај потврђен — као што су матични извештаји или академски профили — да се сасвим увериш у право име?
Nije nemoguće da mu je Dinko ime koje je dobio u vreme kad se ime dobija ali je daleko veća verovatnoća da mu je 1992 godine kad se našao u Srbijiu, neko stariji sugerisao da se prijavi vlastima pod imenom Dinko a ne pod imenom Sabahudin.
Eto na primer,ti nisi nacioanlista,svi su ti narodi isti i svi su ti ljudi isti ali ako ti se neko predstavi kao Sabahudin imao bi neku blagu početnu rezervisanost.
Ja sam isto tako promenio ime ali sa drugih razloga. Zvao sam sam Vukosav :)

Rečnik ti odražava tvoju nekulturu i ne pristaje baš nekom ko se ovde predstavlja za profesorku, a ako zaista to jesi, eto još jednog razloga da se svi još uvek naivni zapitaju da li podmetati svoja leđa za nekog takvog ko bi sutra zaseo u fotelju i izboriti mu status i lovu koja joj i jeste samo cilj :D

Sačuvaj Bože i sakloni, samo nasravi tako, niko drugi ne treba da te ukopava, vas, sami to perfektno radite :)
Na forumu sam samo ja, pseudonim Paula

Mogu da pišem šta mislim. Ovde nisam ništa drugo do svoja osoba 🙃😇

Gledam kako kukate kroz temu i jasno mi je gde smo se zaglavili

Te vaše vajne sumnje u sve i svašta i neću ja više, gledaću samo svoje dupe.

Zato se ovo sa studentima i desilo jer su sveži i nisu imali mentalitet baba i deda smorenih životom

Samo da im se ne useremo u budućnost.

Šta se desilo "to sa studentima"?

Gube podršku ili šta si već mislila time?

Kako kad se po tvome radi samo o babama i dedama koji hoće da im se , citiram te "useru" u život? :D

Zar su oni ili konkretnije ja jer je meni upućen taj komentar, toliko moćni da predstavljaju opasnost za toliku tvoju snagu, moć i uticaj?

Neću da te svrstavam u studente jer deca koju ja znam , studenti, su neuporediva sa tobom i tebi sličnima, vaspitana, obrazovana i znaju kako do cilja bez da omalovaže bilo koga na tom putu za razliku od tebe i elokventna, da, ti to nisi.

Ta deca su pametna i ona se otklanjaju, nisu u tih 100 koje navodiš u prethodnim komentarima.

Ja kao jedinka sam nebitna ali kao broj sam bitna ma u kojoj koloni da se nađem, a o tome ne razmišljate.

I još nešto, ja sam ovde na Krsti počela da otvaram oči, istina je :D

Godinama nisam ovde ni privirila upravo zbog takvih i te vaše klike, šta će mi to u životu , slučajnost me vratila, istraživala nešto i googl doveo pa kad sam već tu.

I onda je krenulo da se odmotava, pa x, pa fejs dok ne progledah.

Ni sprdanje nemoćnih I starijih vam ne ide na ruku, ni ovo šatro ismevanje nekoga što aler prenese, očigledna nameštaljka al to i nije bitno koliko reakcije drugih na to.
Tu se gube ljudi, podrška pa i ovima za čiji račun radite kako god ih krstili.

Pa najviše su se pokačili oko načina borbe... bilo je onih koji su hteli da fakulteti ne rade još par godina i da niko ne polaže, ništa. To je nerealno i esktremno, što većina nije podržala. tu su se iscimali i sa nastavnicima i međusobno. To im stvarno nije bilo potrebno. Ne možeš ništa dobro doneti ako sprećavaš ljude da normalno žive, nikad pobeduju nije odnelo ništa kontra života, ljudi žele da rade, žive, polažu i idu negde u inostranstvo na master itd.. Nadam se da to nije baš previše unelo poblema.
Donelo je probleme ogromnom broju studenata koje je ekstremna manjina ukočila za godinu života. Moram napomenuti nezakonito. I ovo: to kočenje, sad vidim, nema nikakve veze sa proklamovanim zahtevima oko nadstrešnice. To je bio samo izgovor na kojibsu naivni naseli i tako pokazali kolikobsu ustvari nezreli i deca. Nadam se da će neko pokrenuti ozbiljnu istragu oko toga. Posledice su gotovo jednako strašne kao pad nadstrešnice. I sve zarad dolaska na vlasti. Sve ovo me još više udaljava od glasačkog mesta.

.
У овим условима је немогуће саставити "студентску листу". То је сорошевска превара коју треба под хитно напустити.

Једноставно, време за расписивање избора је истекло и остају основни захтеви.

Покажите папире, па да разговарамо.

Не само за железничку станицу у Новом Саду већ и за фантомску манифестацију Експо, национални стадион итд.

Студенти треба да преузму функцију скупштине која иначе не постоји, осим на платном списку.

Да буду представници овог унезвереног народа који се вода и залуђује поодавно и свакодневно.

Покажите рачуне и плаћања и све ће, се разјаснити.

.

Poslednja izmena:

Znao sam...

Sannndrina, oduvijek si mi se dopadala.
Znao sam da u najskrivenijem kutku tvog srca čuči SNS-ovka, koja samo čeka da iskoči.

🥰 :heart2::heart2::heart2:🥰🐈

Svi smo gledali, slušali, čitali u krajnjem ispovesti prevarenih koji su izneli na svojim ledjima 9-ti mart i onog nesrećnog Draškovića i gde su isti završili dok je on ličnim pajtosima delio kvadrate po Beogradu , ambasadirska mesta i radna mesta nekompetentnima.

Samo jedan od primera da ne počnemo o komplet DOS-u.

Da li nam treba reprizina repriza?

Da li nešto dobijamo ako će zasesti druga Brnaba umesto ove Brnabe, a u vlas ista?

Na građane uopšte mislim?

Naravno da ne i ne zato što smo mi ćoravi i glupi pa ne vidimo šta se dešava u državi i sistemu već zato što mi ne pada na pamet da još jednom na svojim leđima iznesem samo nekog sa drugačijom frizurom, a istim stremljenjima i namerama.

I to je danas rasprostranjeno mišljenje mase gradjana koji prepoznaju matricu dešavanja koja smo već prošli, prolazili.

Ja da ginem za neku Daru, Maru i Čedera?

'oću kako da ne, evo sve trčim.
Već sam maločas napisao da me sve ovo sve više udaljava od glasačkog mesta svestan da takav stav izaziva više besa od biti na vlasti. Valjda s nima znaju šta će jwr su ih već krtili sa ćaci, a mi jednostavno smetamo. Ćaci kao imaju jedan stav, a mi milion valjda.

Na forumu sam samo ja, pseudonim Paula

Mogu da pišem šta mislim. Ovde nisam ništa drugo do svoja osoba 🙃😇

Gledam kako kukate kroz temu i jasno mi je gde smo se zaglavili

Na ovakvim temama, ovom tematikom nisi samo Paula već predstavljaš jedinku koja je obelodanila svoju profesiju i sve što napišeš se posle toga gleda kao mišljenje profesorke koja zastupa "studente blokadere, plenumaše ", ili kako već.
Gleda se i rečnik, veruj mi.

I ne čitamo ovo samo mi, učesnici već mnogo više posetioca koji nisu registrovani.

Ja da se zalažem za ideju, borbu, stranku, bila bih daleko pažljivija upravo da ne blamiram tu svoju borbu i ljude koje zastupam
Ali to sam samo ja.

Donelo je probleme ogromnom broju studenata koje je ekstremna manjina ukočila za godinu života. Moram napomenuti nezakonito. I ovo: to kočenje, sad vidim, nema nikakve veze sa proklamovanim zahtevima oko nadstrešnice. To je bio samo izgovor na kojibsu naivni naseli i tako pokazali kolikobsu ustvari nezreli i deca. Nadam se da će neko pokrenuti ozbiljnu istragu oko toga. Posledice su gotovo jednako strašne kao pad nadstrešnice. I sve zarad dolaska na vlasti. Sve ovo me još više udaljava od glasačkog mesta.
Ajmo malo logike : da li je moguće, da ''ekstremna manjina'' za sobom povuče stotine hiljada ljudi? Izjednačavaš gubitke života sa blokadama fakulteta ? Na mnogo šta sam ovde navikla, ali na ovoliko odsustvo ljuduskosti kod sns pristalica se nikada neću navići :(

Ajmo malo logike : da li je moguće, da ''ekstremna manjina'' za sobom povuče stotine hiljada ljudi? Izjednačavaš gubitke života sa blokadama fakulteta ? Na mnogo šta sam ovde navikla, ali na ovoliko odsustvo ljuduskosti kod sns pristalica se nikada neću navići :(
Sto hiljada ljudi je opet ekstremna manjina. Pola miliona je velika manjina. Kad smo već kod neljudskosti: nije li neljudski da neki nezakonit plenum, sa neznatnim brojem okupira fakultet, proglasi se za vladara na istom, od njega napravi svinjac, onemoguću ogromnom broju dece sa životnim planom da svoje planove ostvari, radi, planira porodicu;nije li neljudski da isti ti plenumi blokiraju milione ljudi koji idu da rade za porodicu, žure umorni kući držeći ih u kolonama pod stresom. Zašto? Sad imate rezultat jer vam se na pozive odaziva minoran broj ljudi. Sami sebi odgovorite zašto. I ne prišivaj mi stranačku pripadnost jer nemaš podatke o tome, a samim tim lažeš.

U Srbiji jeste potrebna promena, promena ljudi koji obavljaju najznacajnije funkcije u toj drzavi, promena partije koja daje funkcionere za republicku vlast, za opstinsku vlast, direktore javnih preduzeca, direktore pozorista, vrtica (sta bi tek jedna forumasica dala za to) , fudbalskog saveza... jednostavno, Vucic nije Angela Merkel, dosadila je i ona svojim sugradjanima i partijskim kolegama a imala je poprilicno bolje rezultate nego Vucic u Srbiji. Meni je neverovatno da on ne uvidja da ne moze vecno vladati i da je daleko bolje bilo da se recimo 2020-te povukao i prepustio da njegovi partijski "drugovi" popiju na izborima jer realno bez njega to je skup zbrda zdola skupljenih levaka. Verovatno bi posle 4 godine dosao kao spasilac posrnule ekonomije i drzave iz covida. No, njegova ambicija je neutaziva, njegova glad za vlascu ogromna a zelja da bude pametan, upucen i i omiljen je tek frapantna.

Nije na stranu sto je taj narod jos od 1990-te svedok besomucnoj kradji, korupciji, partokratiji i nepotizmu... prvo sto ti padne na pamet kaad ti nesto treba od drzave je da li znas nekoga u toj ustanovi i ko moze da ti bude veza da obavis maltene beznacajnu stvar.

Ima tu i pomaka na bolje, neki ljudi shvataju svoj posao ozbiljno i odgovorno ga rade, nevezano za polozaj. Nama koji dolazimo tu povremeno te nismo svakodnevno tu je taj pomak na bolje vidljiv, pocevsi od granicnog policajca, sluzbenika u opstini ili MUP-u, apotekara, konobara ili prodavca u Tehnomaniji. No, Srbija je mogla da bude u mnogo boljem stanju da nije bilo tolike netolerancije ka drugima i da ste se svi zajedno odlucili da idete u EU a ne da budete u nekom limbu, ni tamo ni ovamo, te na taj nacin dozivljavate ovakve stvari kao sto je pad te nadstresnice i pogibije ljudi, ulicna tuca i hvatanje za guse. EU bi upristojila politicare i suzbila korupciju bar na prihvatljiv nivo.

Već sam maločas napisao da me sve ovo sve više udaljava od glasačkog mesta svestan da takav stav izaziva više besa od biti na vlasti. Valjda s nima znaju šta će jwr su ih već krtili sa ćaci, a mi jednostavno smetamo. Ćaci kao imaju jedan stav, a mi milion valjda.

Upravo to, besa, ljutnju, neverovanje, sve negativne emocije.
Bloknula sam bila fejs i posle toga odjednom počeli da iskaču reelsi gde su mi komentari uvek interesantniji, ja sam ustvari čitač komentara ispod vesti u medijima, sama vest mi je dosadna i kad sam videla tu masu nepismenih, vulgarnih, prostih, tu agresiju koju pokazuju samo verbalno, počela sam da se pitam gde ja ovo upadoh, ko su ti ljudi, za koga i zašta oni skaču i napadaju svakog ko se usudi da napiše nešto što im se ne uklapa u tu im naraciju.

O etiketiranju je tek besmisleno komentarisati.

Back