Zašto ste se udale

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Covece...citam i bas razmisljam i onima koji ce jednom stati na ludi kamen... Manje-vise, dosta vas se razvelo...o ljubavi i sl. stvarima pisete u perfektu...Tesko je odrzati u zivotu i cvecku ako joj se ne omoguce uslovi za opstanak :think:
Sa jedne strane zene mi deluju totalno razocarane kad dodje do toga i kad se oblaci spuste, a pokloni sa svadbe otvore, sa druge muskarci uplaseni k'o pilici da se preuzme nesto konkretno u smislu da se ozene...i dolazim do totalne konfuzije i kontuzije...da li se uopste udavati/zeniti...? jedni ulaze zadovoljno i samovoljno u sve to, drugi " pod prisilom" ili " spletom okolnosti..." :dash:...na kraju se sve svede na isto... i sta...? :whistling:
Nije mi jasno...:rumenko:

A joooj, nemam pojma...jednostavno mi se cini da sam dospela u onu fazu kada je zena dovoljno zrela i spremna da podnese sve nedace i radosti koje brak pruza, kad joj treba stabilan muskarac koji ce biti oslonac i drug u zivotu, kad je bioloski sat jednostavno nemoguce ignorisati (u smislu zelje za materinstvom)...i tek na kraju, ali ne manje bitno, kada oseca ljubav, ali onu istinsku, zrelu...

Covece...citam i bas razmisljam i onima koji ce jednom stati na ludi kamen... Manje-vise, dosta vas se razvelo...o ljubavi i sl. stvarima pisete u perfektu...Tesko je odrzati u zivotu i cvecku ako joj se ne omoguce uslovi za opstanak :think:
Sa jedne strane zene mi deluju totalno razocarane kad dodje do toga i kad se oblaci spuste, a pokloni sa svadbe otvore, sa druge muskarci uplaseni k'o pilici da se preuzme nesto konkretno u smislu da se ozene...i dolazim do totalne konfuzije i kontuzije...da li se uopste udavati/zeniti...? jedni ulaze zadovoljno i samovoljno u sve to, drugi " pod prisilom" ili " spletom okolnosti..." :dash:...na kraju se sve svede na isto... i sta...? :whistling:

to ti je forumaski uzorak :mrgreen: u rl je potpuno drugacije :lol:

za cvecku zvanu brak trebaju dvoje da je neguju...na isti nacin....to je sustina....a jasno ce ti biti.....nista sa nicim veze nema, tako je to.....i nikad ne znas iza kojeg coska te ceka sreca i u kom je obliku...ma vredi rizikovati, ma kako se zavrsilo.....:aha:

Poslednja izmena:
Jeste sve to tako...ali, ipak imam utisak da su se stvari maaalkice poremetile...za sve se trazi neko opravdanje, neko vreme, neka ljubav...mislim da ljudi vise po nekom refleksu ili " situacijama " ulaze u ovo...nazalost, cujem sve vise takvih prica... samo me kopka iskrenost i nuznost svega toga...i to je ono sto je najtuznije...mozda ja gledam crno na to ...?..ali, ja sam rizicna...;)...

Jeste sve to tako...ali, ipak imam utisak da su se stvari maaalkice poremetile...za sve se trazi neko opravdanje, neko vreme, neka ljubav...mislim da ljudi vise po nekom refleksu ili " situacijama " ulaze u ovo...nazalost, cujem sve vise takvih prica... samo me kopka iskrenost i nuznost svega toga...i to je ono sto je najtuznije...mozda ja gledam crno na to ...?..ali, ja sam rizicna...;)...

:) ja bih opet iskljucivo zbog ljubavi usla u celu pricu...velike ljubavi....ma koliko znam da je prolazna, ma koliko znam da se ljudi menjaju, da nema garancije....jedino bi me ljubav motivisala za takav korak....naravno, sad sam starija i sad bi ta ljubav imala cvrsce temelje.....e sad pricam hipoteze ali lepo zvuci, ako nista drugo.....:mrgreen:

Ne znam zasto sam se udala...Voleli smo se..A moglo je i bez toga..Sada se po ko zna koji put kajem jer sam u proceduri vracanja svog prezimena tj.vracam njegovo a ostavljam samo svoje...Ogroman maltret..
Bilo nam je lepo zajedno valjda,sada vise ni ne mogu da vratim to vreme ni u mislima,zeleli smo dete,zivot pod istim krovom nam je bio kao logican nastavak te kratke ali ozbiljne veze....
Ja kao vecita protivnica braka sam tada prvi put osetila da bih za njega mogla da se udam..I eto..

:) ja bih opet iskljucivo zbog ljubavi usla u celu pricu...velike ljubavi....ma koliko znam da je prolazna, ma koliko znam da se ljudi menjaju, da nema garancije....jedino bi me ljubav motivisala za takav korak....naravno, sad sam starija i sad bi ta ljubav imala cvrsce temelje.....e sad pricam hipoteze ali lepo zvuci, ako nista drugo.....:mrgreen:

Ovde sve pocinje ... "kao logican nastavak jedne velike obecavajuce, savrsene ispunjavajuce ljubavi", a onda ?! Uh, nimalo laka tema, zaista. Svaka vam cast na iskrenosti, divim vam se.

Cekaj, kako to mislis RIZICNA ?! :dontunderstand:

Back