Zašto starije muškarce privlače mlade devojke? Tri razloga ..

Jedna moja školska se tokom faksa počela zabavljati sa likom koji je bio možda čak i stariji od njenog oca. Taj je bio neki diplomata i svetski putnik, obrazovan, markantan, i stvarno je imao milion priča, bilo je zanimljivo slušati ga, a likom me podsećao malo na Ernesta Hemingveja sa sedom bradom i prosedom kosom. Što je najčudnije, ona je isto bila super riba, i svi smo mu malo zavideli. Na kraju se udala za njega i rodila mu dete.

Ovo pominjem kao kontraprimer temi, zašto se nekim mladim ženama dopadaju stariji muškarci (a da nije medo koji joj kupuje džipove i vodi je na Ibicu)

Pogledajte prilog 1375289
Хахаха... Ово ме је потсетило на моју другарицу која ми је давно, нисам имала ни 25, рекла како мене види са старијим типом, на некој тераси уз море, он пише а ја љуљам бебу :) И мени слика Хемингвеја бљесну:lol: А свидела ми се њена визија, није да није:)

У вези теме... Када причам са другарима и познаницима који су ту око педесете 15-20 година млађе жене их привлече због свежине, добију и они инекцију младости, постану полетни, опет све могу, ништа им није тешко, а и могућност детета, новог живота подмлађује дух, враћа жељу за борбом.
И да се не лажемо, ма колико волела свој род и била солидарна, ми имамо краћи рок трајања. Јбг, тако нам се заломило.
А и та комбинација је природнија јер ми брже сазревамо.

verovatno mislis na moju zadnju recenicu. Da zena ima potrebu za potomstvom posle 50-te bog bi je opremio da moze da ima decu u starije godine. Kod muskarca je drugacije, a zasto, ne pitaj me. Nemam pojma zasto muskarac moze i sa 80 da bude otac a zena tesko i sa 50.
Ali tu ima jedna prednost. Priroda je zeni podarila i visestruko jaci materinski instikt nego kod muskarca ocinski instikt, verovatno zato sto je zeni vremenski fertilitet ogranicen pa se taj svoj dar prirode mora iskoristiti do odredjenog doba. Muskarcu se po tom pitanju "ne zuri" jer teoretski, za njega nokad nije kasno da bude otac...........naravno ako zanemarimo sociolosku cinjenicu da starac od 7 banki nije optimalan za da bude otac malom detetu.
Cela ova zavrzlama mi sugerise da je negde priroda zakazala. Ima dosta nelogicnosti na polju reproduktivne sposobnosti zene i muskarca.

Tri su faktora koji utiču na to zašto muškarac ostavlja sve zbog mlađe žene:
1. Fiziološki - Ovo je kada muškarca privlači mlado telo i on podsvesno misli da, pošto je mlada devojka sa njim, to znači da je on i dalje "momak".
2. Psihološki - Čovek naivno veruje da će uspeti da prilagodi mladu devojku sebi i ukalupi je u svoje želje.
3. Društvena - „Kako je lepo što mlade žene i dalje obraća pažnju na mene! Da, svi muškarci će biti samo ljubomorni na mene, jer saznaju da imam aferu sa ženom 20 (30) godina mlađom od mene! Da, moj (društveni) status će višestruko porasti, jer oni to ne mogu priuštiti u mojim godinama ”- tako razmišlja čovek koji započne aferu sa strane

older-men-dating-younger-women.jpg
Ako mene ne privlace mladje devojke, znaci li to da ja nisam star, vec naprotiv 😉

Sad znam da će ovo što pišem većina smatrati za skandalozno, ali to se rešava tako što se organizuje grupni sex, može biti i maženje šta god, piće zajedničko.. Dakle, problemi u braku te vrste (koliko razmem mlado telo, u pitanju je sexualna želja) nastaju kada ljudi insistiraju na monogamiji u braku.

Pa ipak većina muškaraca ne odlazi iz braka tako što se razvede, već tako što nađe ljubavnicu a da žena ne zna. Većina. E sad zašto da žena ne zna? Pa jer ona to ne želi. Da želi, onda bi imali razgovore o tome, ona bi rekla ti mi nađi nekog mlađeg, i ti neku mlađu za sex, a osim sexa žive normalno zajedno i nema problema. Ne znam zašto se sex stavlja na sve ili ništa. Ali dobro, ovaj moj predlog više odgovara nekim slobodnijim društvima, mada i kod nas ima zrelih ljudi koji su otvoreni za tako nešto, jer njihov odnos i ljubav se ne zasnivaju na monogamiji već na dubokoj vezi i iskrenosti.

Ali glavno pitanje je zašto bi napuštao ženu i svoju porodicu, decu, zbog sexa? To je potpuno glupo. pre će biti da su tu druge stvari u pitanju, duboko neslaganje. Da je samo sex, oni nađu ljubavnice. Posebno što ne žele da žive bez dece, a deca se mahom poveravaju majkama na starateljstvo.

Sad znam da će ovo što pišem većina smatrati za skandalozno, ali to se rešava tako što se organizuje grupni sex, može biti i maženje šta god, piće zajedničko.. Dakle, problemi u braku te vrste (koliko razmem mlado telo, u pitanju je sexualna želja) nastaju kada ljudi insistiraju na monogamiji u braku.

Pa ipak većina muškaraca ne odlazi iz braka tako što se razvede, već tako što nađe ljubavnicu a da žena ne zna. Većina. E sad zašto da žena ne zna? Pa jer ona to ne želi. Da želi, onda bi imali razgovore o tome, ona bi rekla ti mi nađi nekog mlađeg, i ti neku mlađu za sex, a osim sexa žive normalno zajedno i nema problema. Ne znam zašto se sex stavlja na sve ili ništa. Ali dobro, ovaj moj predlog više odgovara nekim slobodnijim društvima, mada i kod nas ima zrelih ljudi koji su otvoreni za tako nešto, jer njihov odnos i ljubav se ne zasnivaju na monogamiji već na dubokoj vezi i iskrenosti.

Ali glavno pitanje je zašto bi napuštao ženu i svoju porodicu, decu, zbog sexa? To je potpuno glupo. pre će biti da su tu druge stvari u pitanju, duboko neslaganje. Da je samo sex, oni nađu ljubavnice. Posebno što ne žele da žive bez dece, a deca se mahom poveravaju majkama na starateljstvo.
Колико би мушкараца у браку прихватило да њихове супруге имају (млађе) љубавнике?

Колико би мушкараца у браку прихватило да њихове супруге имају (млађе) љубавнике?
Isto koliko bi i žene to prihvatile. Žene uglavnom ne žele da čuju za to, a vrv ni muškarci.
A opet, ima primera ljudi čija ljubav je veća od tog sexa.. ko da je sex toliko bitan da bude važniji od ljubavi i zajedničkog života koji grade godinama, da ne kažem decenijama.

Kada su ljudi sveže zaljubljeni onda im je to strano, ali ako su dugo u braku, ja recimo znam parove koji po 10 godina nemaju sex, a ima i onih po par godina. I onda se plaše da će im muž biti sa nekom, a same ne žele da budu sa njim. To je poseban vid ucene, rekla bih. Zašto da mu ne kaže slušaj nađi nekoga, ali da niko ne zna, ne moram ni ja da znam i gotovo. Muškarac koji ceni svoju ženu će tako i uraditi, da nju ne ugrozi ni na jedan način. Ako je njoj bitno da niko ne zna, niko neće znati.

To i jeste poenta, koliko je bračna ljubav jaka i zašto je može poremetiti neka mlađa koja ne zvoca, ne gunđa, nije komplikovana i optimistična je.
A zašto bi žena to radila? Zašto gunđa? To je jako ružno. Evo jedan od razloga što sam htela razvod je što je moj bivši gunđao. Ako išta mrzim to mrzim. Zašto je komplikovana? Zrele žene bi trebalo da su manje komplikovane. ZAšto nije optimistična? Nešto tu ne valja.
A još jedno pitanje mi je palo na pamet: da li bi ta mlađa, vesela, ostala vesela da je zauzeta brigom o deci, ishrani, poslu, mužu i svemu ostalom ?
Pa ako je samo do te poletnosti, naravno da ne. Ali to zavisi od karaktera osobe a ne njenih godina. Ja sam bila manje optimistična sa 20 nego sad.

Mladje zene su cesce

Zgodnije

Manje opterecujuce, dakle vise fun
Nisu dzangrizave, preozbiljne, stava: videla i prosla sve, nista me ne iznenadjuje, zeljne avanture.

Dobro, ok, ima i mladjih koje su takvog stava, end dec just sad...
Moj utisak je upravo obrnut, starije žene odlično znaju šta hoće, nema mnogo proseravanja.

A zašto bi žena to radila? Zašto gunđa? To je jako ružno. Evo jedan od razloga što sam htela razvod je što je moj bivši gunđao. Ako išta mrzim to mrzim. Zašto je komplikovana? Zrele žene bi trebalo da su manje komplikovane. ZAšto nije optimistična? Nešto tu ne valja.

Pa ako je samo do te poletnosti, naravno da ne. Ali to zavisi od karaktera osobe a ne njenih godina. Ja sam bila manje optimistična sa 20 nego sad.
Navela sam neke razloge koje sam pročitala iz postova ovde, mrzelo me da ih citiram :mrgreen:

Navela sam neke razloge koje sam pročitala iz postova ovde, mrzelo me da ih citiram :mrgreen:
U pitanju je samo prethodno iskustvo. Znači neko imao ženu od 40 i ona je stalno zvocala, i onda upoznao neku od 20 i ona se samo smeje itd.. To je stereotip neki, ali potpuno neki meinstrim iz domaćih serija

Tačno je da ljudi žele odmor, da ne misle, ali ja sam prva ta i to razumem. Dakle, ne želim da me neko oterećuje sobom i svojim problemima. Ni u braku ni u vezi ni u kombinaciji. To ne znači da nećemo pričati o problemima i rešavati ih. Ali, ljudi misle da zato što su u vezi sa nekim taj neko im može biti kanta za izbacivanje nezadovoljstva, nesreće, životnih problema itd.. To je proizvod jedne mentalne nehigijene.

Kada su ljudi sveže zaljubljeni onda im je to strano, ali ako su dugo u braku, ja recimo znam parove koji po 10 godina nemaju sex, a ima i onih po par godina. I onda se plaše da će im muž biti sa nekom, a same ne žele da budu sa njim. To je poseban vid ucene, rekla bih. Zašto da mu ne kaže slušaj nađi nekoga, ali da niko ne zna, ne moram ni ja da znam i gotovo. Muškarac koji ceni svoju ženu će tako i uraditi, da nju ne ugrozi ni na jedan način. Ako je njoj bitno da niko ne zna, niko neće znati.
Онда се поставља питање какав је то брак у коме парови годинама немају секс или чак 10 година? Шта се дешава с потребама, с нагоном? А да не говоримо о интимном односу између двоје људи, који не подразумева само секс...

Онда се поставља питање какав је то брак у коме парови годинама немају секс или чак 10 година? Шта се дешава с потребама, с нагоном? А да не говоримо о интимном односу између двоје људи, који не подразумева само секс...
pa kako kakav je, inače dobar.
Brak je socijalna institucija pre svega.
Taj par koji znam, imaju jedno dete, putuju često, imaju novca, kupili su skoro veći stan, renovirali ga, itd.. Izlaze u pozorišta, na koncerte i ostalo. Znam u poverenju mi reče da dugio nemaju sex, ali inače sve funkcionišu i podržavaju se.

Back