Zasto srpski nacionalisti ne vole Tita?

Problem sa tim istorijskim ličnostima je taj što većina ljudi ne ume da ih posmatra u istorijskom kontekstu, dakle u slici društva kakvo je bilo baš u onom trenutku kad su oni postojali i delovali, već vazda čini tu grešku da ih posmatra u slici onog (modernog) svetonazora koji oni imaju u trenutku kada ga komentarišu.

A društvo je podložno nužnim promenama, jedan fenomen uzrokuje drugi, stvari danas nisu iste kao što su bile pre 50, 500 ili 2000 godina.

Nešto što je u datom trenutku bilo ekstremno pozitivna i progresivna ideja može za samo nekoliko decenija postati sušta suprotnost ili iznedriti sasvim neočekivane negativne efekte.
Samo se postavlja pitanje kako se rešiti balasta nasleđa primene tih "ekstremno pozitivnih i progresivnih ideja" :hahaha:

Samo se postavlja pitanje kako se rešiti balasta nasleđa primene tih "ekstremno pozitivnih i progresivnih ideja" :hahaha:
hall of fame game missed the point GIF

Da li se nekad čuo za pojam tranzicija u kontekstu političkih dešavanja u istočnom delu evropskog kontineta od 1990 ?
Jesi :). E pa vidiš taj pojam označava uklanjanje nasleđa implementacije ekstremno pozitivnih i naprednih ideja kakve su ideje i Josipa Broza.
Ne znam kad sam rekao da su njegove ideje "ekstremno pozitivne i napredne", ali pretpostavljam da je tebi lakše da se raspravljaš sam sa sobom kad imputiraš meni tu izjavu.

Ja mogu samo da uzmem kokice i da gledam kako ti pobijaš ono što ja nisam rekao.

Vrlo jasno sam rekao da se stvari moraju posmatrati u istorijskom kontekstu ako hoćemo objektivno da ih analiziramo i razumemo.

Ne znam kad sam rekao da su njegove ideje "ekstremno pozitivne i napredne", ali pretpostavljam da je tebi lakše da se raspravljaš sam sa sobom kad imputiraš meni tu izjavu.

Ja mogu samo da uzmem kokice i da gledam kako ti pobijaš ono što ja nisam rekao.

Vrlo jasno sam rekao da se stvari moraju posmatrati u istorijskom kontekstu ako hoćemo objektivno da ih analiziramo i razumemo.
Kad se uzme u obzir tema ove teme poruka
  • nesumnjivo se odnosi na politički angažman Josipa Broza i komunističke ideje.

Treba razmisliti o tome koliko se treba dičiti djedovima po svetu i koliko je njihova istina stvarna.
Većina četnika je prešla u partizane po nalogu vlade iz londona, nisu samo oni koji su se plašili naroda.
Da ih nije slučajno engleska ostavila kod blajburga? Pa nije slučajno. Zajedno sa ustašama su bežali od rodjaka ubijenih Srba,
a englezi ne mogu sve kvislinge da narane po svetu.

. . . . , a, i posle Tita, . . . kita.!? :think:

Pogledajte prilog 1783626
Radikali, žutokljuni neoradikali, hardcore četnici, crvena banda (ex komunisti - ratni profiteri)... su valjda najbrojni i najglasniji u takvom zapjenjenom poslovanju, pored također prisutnih Albanaca & ostalih autohtonih ex YU nacija, žestokih potomaka kvislinga, "koje žive svuda gdje ima Srba..." ZZaboraviti na trenutak "naručene" i "namještene" popise $tanovništva, odlive mozgova, $uperdeal $eobe, etnička čišćenja...∆™
pgmkad1017.png

Zaista treba razmisliti zašto se plaćaju istoričari iz fondova američke CIAe i zašto se čiste dokumentacije u arhivama i to sve od 1970. pa do danas...Vidljivo se sakate arhive, a onda se neko seti i ode u nemačke i engleske arhive i nadje dokumentaciju koja slučajno fali u srpskim arhivama.
Da nisu slučajno komunisti iz amerike prodali kosovo i metohiju, pošto je to uradilo komunističko rukovodstvo koje je naprasno postalo demokratsko i liberalno, al 20 godina kasnije...baš nekako u vreme kada se organizuju šiptarsko četnički napadi na Srbiju, pre početka ratova u Jugoslaviji. Da nisu komunisti odneli budžet u ameriku i lobirali da se Srbiji uvedu sankcije ? jes, al za malo...ne sećam se da su ameri baš blagonakloni prema komunistima.
Ovi sadašnji četnici malo lupaju, prvo šešelj, pa onda i vučić.

Tito i danasnje srpske patriote dele najbitnije drustvene vrednosti:

-Privatni kapital je sustinsko zlo sveta.
-Drzava treba da ima vlasnistvo nad EPS-om!
-Ne rasprodajte drzavnu imovinu!
-Zapad hoce da nas kolonizuje!
-Sluzba treba da kontrolise drustvo, oni koji se pobune protiv Sluzbe su izdajnici.
-Minimalac treba da se povecava!
-Strasno je sto su Dinkic i Djelic likvidirali raspale srpske banke!
-Pljackaska privatizacija!
-Dinar je precenjen, stampaj bre ti to!
-Subvencionisanje izvoznih gubitasa je kljucna stvar za razvoj ekonomije.
-Zastiti domacu proizvodnju carinama!

Bukvalno svaka od ovih stavki je bitnija od svakog razloga koga ste naveli da ga mrzite.

Naravno, izmedju ostalog i jer koristite pomahnitale razloge, gde neko nesto radi apstraknim pojmovima kao sto su nacije, i to ne dozivljavate kao metafore, sto je JEDINI nacin na koji se moze govoriti o apstraktnim pojmovima u tom kontekstu.

-Sluzba treba da kontrolise drustvo, oni koji se pobune protiv Sluzbe su izdajnici.

Bukvalno svaka od ovih stavki je bitnija od svakog razloga koga ste naveli da ga mrzite.

Naravno, izmedju ostalog i jer koristite pomahnitale razloge, gde neko nesto radi apstraknim pojmovima kao sto su nacije, i to ne dozivljavate kao metafore, sto je JEDINI nacin na koji se moze govoriti o apstraktnim pojmovima u tom kontekstu.
Nigde komunizam nije rušen ni takozvani kapitalizam reuspostavljen sa krilaticama tipa dajmo tajkunima sve što traže ili pustimo strance da rade u našoj zemlji šta hoće.
U Poljskoj su od uspostavljanja komunizma periodično izbijale neke uslovno rečeno bune ali nikad sa takvim idejama.Čak ni oni koji su predvodili nemire 1980 i koji su doveli do pada komunizma u Poljskoj nisu nastupali sa takvih pozicija.

- Otvorio granicu sa Albanijom i naselio KiM šiptarima
- 1945 zabranio proteranim srbima crnogorcima povratak na svoja imanja
mnogi i danas imaju tapije

Pravio šiptarima kuće
Kad se sa Kosova silazi u Metohiju
sa prevoja Dulje se vidi 20-tak trospratnih kuća koje im je Ćopo napravio

Inaće, austrougarski kaplar. ućestvoovao u zauzimjsanju Beograda
PS:
To je ono što znamo
Ako je bio stvarno ?

Možda arhive nekad otvore

Pravio šiptarima kuće

PS:
To je ono što znamo
Ako je bio stvarno ?

Bio je Hrvat i poliički velikohrvat.Uspešno je Srbima prodavao priču o večnoj Jugoslaviji.večnom bratstvu i jedinstvu zbratimljenih naroda i narodnosti ... Nije mu bilo teško jer se ni jedna ideologija među Srbima nije bila zapatila pa ni pravoslavlje.

Nigde komunizam nije rušen ni takozvani kapitalizam reuspostavljen sa krilaticama tipa dajmo tajkunima sve što traže ili pustimo strance da rade u našoj zemlji šta hoće.
U Poljskoj su od uspostavljanja komunizma periodično izbijale neke uslovno rečeno bune ali nikad sa takvim idejama.Čak ni oni koji su predvodili nemire 1980 i koji su doveli do pada komunizma u Poljskoj nisu nastupali sa takvih pozicija.
Ko nece Miskovica i Berezovskog u post-komunistickom raspadu od drustva, drustvom ce mu vladati Radoicici, Velje Nevolje i Luke Bojovici.

Bio je Hrvat i poliički velikohrvat.Uspešno je Srbima prodavao priču o večnoj Jugoslaviji.večnom bratstvu i jedinstvu zbratimljenih naroda i narodnosti ... Nije mu bilo teško jer se ni jedna ideologija među Srbima nije bila zapatila pa ni pravoslavlje.
Hahaha pa on je prodao hercegovinu srijem i bosnu pa to poklonia srbima crnogorcima i muslimanima

Pravio šiptarima kuće

PS:
To je ono što znamo
Ako je bio stvarno ?

Naselia je srbe u vojvodinu na imanja madara i svaba. Ne mozes i ovce i novce. Ili etnicki ili povijesni faktor

Национализам нема ту развијено образовање о економији. Простије, то су сељаци који не разумеју економију и гледају "наше и туђе".
Не схватају да су им боље стране банке ако дају боље кредите од домаћих. Мада и ту има доста ствари као на пример када су акредитиви повучени током кризе 2008.год па је Србија скроз остала без пара. Оно не разумем се у економију много, али сам слушао нека предавања.

Национализам нема ту развијено образовање о економији. Простије, то су сељаци који не разумеју економију и гледају "наше и туђе".
Не схватају да су им боље стране банке ако дају боље кредите од домаћих. Мада и ту има доста ствари као на пример када су акредитиви повучени током кризе 2008.год па је Србија скроз остала без пара. Оно не разумем се у економију много, али сам слушао нека предавања.
U SFRJ
4% kamata bila na štednju u bankama.
5% kamata na kredit.

Na godišnjem nivou.

Back