Zasto srpski antikomunisti ne podrzavaju borbu ukrajinskog naroda protiv KGB diktature?

Kako nisu?
Ti ne primecujes koliko Srbi uzivaju u svim kapitalistickim produktima, slobodnoj trgovini, cinjenici da danas imaju 100 puta vise firmi nego u doba SFRJ, i da mogu da daju otkaze gazdama kada im se cefne?
То није тачно. Срби кукају за социјализмом. Капиталисти све опљачкаше и продадоше.

Тек сад мало, под Господином Вучићем, доживљавамо Опоравак, али треба још.

Tema nije o tebi i Drugu Savi, vi ne krijete svoje leve ideje, nego o ovim drugim srpskim patriotama.
Није да они нд крију, него не схватају да је то исто социјализам, само србскији односно рускији.
У питању је несхватање, а не намерно скривање...

Sabornost partizana i četnika išćerala Njemce 1941. :deda2:
Да. Кад су били јединствени, очистили Србију од Немаца за час.

Да су остали јединствени, сломили би Гитлера у потпуности на Балкану.

Али јбг, неслога наша највећа србска бољка.

Autorska tema.

Dakle, svi znamo da u Srbiji ima puno 'antikomunista', makar u narativima, i na recima.

Sa druge strane, vidimo da isti ne podrzavaju ne samo borbu ukrajinskog naroda protiv KGB diktature, nego i samog ruskog naroda, koji je i sam pocetkom 90-ih rekao da vise ne zeli KGB diktaturu.

Sta mislite, da li su to lazni antikomunisti?

Zbog cega oni podrzavaju diktaturu KGB/FSB-a?
Nešto si ti pobrkao.....;)

To je borba ruskog naroda (iz Rusiji i iz NovoRusije) protivU diktature NeoBanderaša - potpomognute od CIA I Mi5 i njihovih robova.

Ово је јако:

20240608_220153.jpg

:D

Sa druge strane, vidimo da isti ne podrzavaju ne samo borbu ukrajinskog naroda protiv KGB diktature, nego i samog ruskog naroda, koji je i sam pocetkom 90-ih rekao da vise ne zeli KGB diktaturu.
И тако су САД склопиле заверу са украјинским десницом да збаце Јануковича и дошло је до насилног свргавања власти треће недеље фебруара 2014. године.

Тада је почео овај рат. Овај рат није почео 2022. године, почео је 2014. Тада је дошло до избијања рата, то је био насилни преврат којим је збачен са власти украјински председник који је желео неутралност, а насилно је свргнут. Људи из његовог обезбеђења су му рекли да ће бити убијен. И тако је одлетео у Харков, и затим је одлетео даље у Русију. Тог дана су САД одмах, у наносекунди, признале нову владу. То је државни удар. Овако ЦИА спроводи операције промене режима. Дакле, тада је овај рат почео. Путиново разумевање ситуације, потпуно исправно у том тренутку, било је: Не дозвољавам НАТО-у да узме моју поморску флоту и моју поморску базу на Криму. Да ли се шалите? Руска поморска база у Црном мору, која је била предмет Кримског рата, а на свој начин је и предмет овог рата, у Севастопољу постоји од 1783. И сада Путин каже:О, НАТО ће ушетати. Не долази у обзир! И тако су организовали тај референдум (на Криму 2014. — прим. прев.). То је руска област и ту постоји огромна подршка: Остаћемо уз Русију! Хвала вам. Не желимо да имамо ништа са новом владом насталом после државног удара. Побуна избија у источним провинцијама, које су етничке руске области, у Донбасу, у Луганску и Доњецку, и избија много насиља.

Дакле, рат почиње 2014. године. Стога, рећи да је нешто „ничим изазвано“ 2022. је мало бизарно за свакога ко заиста чита нормалне новине, за почетак.
OPSIRNIJE OVDE:
Шокантан интервју Џефри Сакса: Открио запањујуће чињенице о рату у Украјини, САД
KGB? CIJA SNAJKA!
Одбацујемо сваку врсту договора. Одбацујемо да се нећемо померати ниједан педаљ ка Истоку. Одбацујемо споразум о анти-балистичким ракетама. У међувремену водимо велики број наменских ратова под руководством НАТО-а. Нисам ни поменуо Сирију и покушај ЦИА да збаци Асада, у Либији и тако даље. И тако ми одбацимо споразуме из Минска. Ангела Меркел је заправо објаснила у прилично шокантном и искреном интервјуу који је дала прошле године, одговарајући на питање зашто Немачка није помогла да се спроведу споразуми из Минска. Немачка и Француска су биле гаранти споразума из Минска у оквиру нечега што се зове Нормандијски формат. Она је рекла: Па, ми смо само намеравали да обезбедимо мало времена Украјинцима да изграде своју снагу.

Другим речима, они су били гаранти нечега на лажан начин. А САД су у потпуности лагале у вези са тим. Познајем више украјинске званичнике који су били у и око владе и који су ми рекли: Џеф, ми то ионако нећемо да спроводимо. То је била оружана претња. Не морамо се сложити са тим. У сваком случају сва та дипломатија је одбачена. Рат се наставио. САД су упумпавале оружје, градиле војну снагу, градиле су оно што је требало да буде највећа армија Европе, заправо огромна армија. Русија је све то посматрала: Шта то радите? Не поштујете Минске споразуме. Ви градите ову огромну украјинску војску.

Такер Карлсон: Плаћену од стране НАТО-а

Autorska tema.

Dakle, svi znamo da u Srbiji ima puno 'antikomunista', makar u narativima, i na recima.

Jok no cu navijati za hitlerovog potrcka Banderu, za onog matorog Waffen SS krvnika sto ga Zelenko grli u kanadskom parlamentu, za Desni Sektor, Azov, Kraken i ostale ukrajinske neonaciste i jos pride za CIA i Ameriku koji ih podrzavaju. Pre bih sebi odtesterisao nogu.

radi se o diktatu i vojnom udaru cie, ti samo zamenjujes teze, poturas kao ptica kukavica svoja jaja

Једна од најшокантнијих ствари за некога ко је живео у Вашингтону попут мене, јесте ако питате било кога од сенатора, као што сам ја то учинио, који су гласали да се овај рат настави са доларима наших пореских обвезника: Колико ваших вољених Украјинаца је убијено? Немају појма и не интересује их да тај податак сазнају.

Џефри Сакс: И уопште их није брига, чак понекад и кажу да их није брига. Мит Ромни је, знате, рекао: То је најбоља погодба, нема губитка живота Американаца. Дик Блументал је рекао исто то: У суштини, ово је одлична погодба, нема губитка живота Американаца.

Такер Карлсон: Али зар то није зло? Мислим, у неком тренутку, то је свакако лицемерно. Кажу нам: Ми то радимо за Украјину, за наше пријатеље у Украјини, стегоноше демократије. Али истовремено, зар немате обавезу да бринете о људима које убијате?

jesu

и гледао како Камала Харис говори Зеленском пред камерама: Желимо да уђете у НАТО. Када су сви, па и ја, водитељ ток-шоуа, знали да је то црвена линија за Путина. Дакле, једини закључак до којег сам могао да дођем је да они желе да он пређе ту линију и уђе у Украјину. Они желе рат. Шта Ви мислите о томе?

Џефри Сакс: Такере, само да кажем, овог тренутка сваки високи званичник у САД или генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг говоре: Украјина ће ући у НАТО. И једну ствар треба да схвате сви који слушају — Украјина се никада неће придружити НАТО-у а да то не доведе до нуклеарног рата, јер Русија то никада неће дозволити. Тачка.

Rusija će pobijediti – Putin

Jok no cu navijati za hitlerovog potrcka Banderu, za onog matorog Waffen SS krvnika sto ga Zelenko grli u kanadskom parlamentu, za Desni Sektor, Azov, Kraken i ostale ukrajinske neonaciste i jos pride za CIA i Ameriku koji ih podrzavaju. Pre bih sebi odtesterisao nogu.
Moderna Ukrajina slavi kolaboracioniste nacističke Njemačke – uključujući 14. Waffen-Grenadier SS diviziju ‘Galizien’ – kao nacionalne heroje.

Biden se ispričao Zelenskom

jesi li ti u nacistickoj stranci, jel ti neko bio ss-ovac, jeli ti hitler i majn kampf omiljena knjiga?

radi se o diktatu i vojnom udaru cie, ti samo zamenjujes teze, poturas kao ptica kukavica svoja jaja

Једна од најшокантнијих ствари за некога ко је живео у Вашингтону попут мене, јесте ако питате било кога од сенатора, као што сам ја то учинио, који су гласали да се овај рат настави са доларима наших пореских обвезника: Колико ваших вољених Украјинаца је убијено? Немају појма и не интересује их да тај податак сазнају.

Џефри Сакс: И уопште их није брига, чак понекад и кажу да их није брига. Мит Ромни је, знате, рекао: То је најбоља погодба, нема губитка живота Американаца. Дик Блументал је рекао исто то: У суштини, ово је одлична погодба, нема губитка живота Американаца.

Такер Карлсон: Али зар то није зло? Мислим, у неком тренутку, то је свакако лицемерно. Кажу нам: Ми то радимо за Украјину, за наше пријатеље у Украјини, стегоноше демократије. Али истовремено, зар немате обавезу да бринете о људима које убијате?
Taker Karlson je postao teska budaletina.

Taker Karlson je postao teska budaletina.
ovde samo ti glumis budaletinu,. a on nije cak ni tema, vec intervjuise druge, u nasem slucaju dzefri saksa, na cije tvrdnje to trebas da odgovoris, ali ti samo lupetas gluposti
Vas Pu.tler bastini sve moguce nacisticke, fasisticke i komunisticke ideje koje je moguce izvuci iz takvih ideologija.
moja je cija, vojni udar, svrgavanje legalnog predsedinka i izazivanje nuklearnog rata sa rusijom, a ti si hilterovac, zagovaras ss divizije ukropistana, pesadinac te je procitao nacisto
38imak je hitlerjugend, sara kukaste krstove po zgradama, dok ga ne uvate i prevaspitaju,a ovde glumi budalu

Poslednja izmena:
ovde samo ti glumis budaletinu,. a on nije cak ni tema, vec intervjuise druge, u nasem slucaju defri saksa, na cije tvrdnje to trebas da odgovoris, ali ti samo lupetas gluposti

moja je cija vojni udar svrgavanje legalnog predsedinka i izazivanje nuklearnog rata sa rusijom, a ti si hilterovac, zagovaras ss divizije ukropistana
Ti prvi pominjes intervjue Takera Karlsona, ne ja.

Ma kakvog legalnog predsednika, obicna FSB podguzna poslusna muva.

Te folirantske fore zadrzite u nekim besmislenim raspravama, to stvarno ne prolazi kod mene.

Kojim je to mogucim spinom, FSB diktaturu i FSB diktatora proglasiti zrtvom, a one koje se bore protiv diktature tih FSB banditima nacistima, to je zaista legendarno.

Inace, sve te grupe po Ukrajini je i stvorila KGB diktatura.

To sto su im se otele kontroli govori jos jednom u prilog koliko su glupi i nesposobni.

Украјина је чисто комунистичка творевина. Тако да постављач теме својом логиком нека изведе закључке.
Ovo je onda još zanimljivije. :mrgreen:

05. 11. 2022.19:27 >> 19:26

U Ukrajinskom gradu Melitopolju vraćena Lenjinova statua​

Lokalne vlasti u Ukrajini koje je postavila Rusija, saopštile su danas da su Melitopolju na jugoistoku zemlje ponovo postavile statuu vođe Oktobarske revolucije Vladimira Iljiča Uljanova Lenjina, skinutu tokom revolucije u Ukrajini 2014. godine.

Статуа Лењина : илустрација
Statua Lenjina : ilustracija (foto: Guliver)

Lider regionalnih vlasti Zaporožja, kojeg je postavila Moskva, Vladimir Rogov prenio je na društvenim mrežama nekoliko fotografija statue Lenjina u Melitopolju. Taj grad su ruske snage zauzele na početku invazije na Ukrajinu pokrenute krajem februara.

"Posle sedam godina, statua Lenjina vraća se na svoje mjesto u Melitopolju", napisao je Rogov.

Ukrajina je srušila mnoge statue Lenjina u jeku revolucije 2014. godine, koja je dovela do smjene proruskih vlasti u toj zemlji.

Ruske vlasti su u nekoliko navrata osudile pokušaj Ukrajine da se distancira od sovjetske prošlosti i ruskog uticaja.

Back