Zasto Srbi muslimanke veroispovesti (ponekad i cvece Hrvatske) beze od istine !

A da pričamo malo o koktelu u srpskim venama?

Nisu ni Srbi pali s neba kao pravoslavci. I mi smo bili pagani, pa smo promenili veru sa kojom se više ne identifikujemo.

Reci mi, po čemu se to razlikuje od onoga što muslimani sada žele da postignu?

mi se ne odricemo svojih paganskih korena i ne stidimo se,a oni ne mogu da smisle srbe i izmiljaju raznorazne nacije samo da ne bi bili srbi

Ono što mene zanima je što tebi (ili bilo kome) smeta to što oni za koje te živo zabole žele da se zovu kako oni hoće?
To mi je baš onako zanimljiv fenomen za posmatranje.

Izmedju ostalog i zato sto se vec vekovima ubijamo medju sobom.zato sto i danas zivimo u istoj drzavi(i u Srbiji i u BiH) i zato sto smo osudjeni jedni na druge,a najvise zato sto cemo zajedno uticati i u buducnosti na desavanja u Srbiji i BiH pa i malo sire u okruzenju!Ovde trenutno vlada varljivo i nestabilno primirje i niko sa sigurnoscu ne moze da kaze dokle ce ono da traje,a mi cemo se verovatno opet naci na razlicitim stranama pa ako nista drugo,onda bi smo mogli da imamo bar malo respekta jedni prema drugima!

Ademe, mozes li ti meni objasniti ZASTO se pre ovog zadnjeg rata NIJEDAN Musliman nije izrazavao kao - Bosnjak???

Ja sam dugo ziveo u Bosni i NIKADA nisam cuo za rec Bosnjak.

Isto tako, ne vidim zasto je lose reci: "Ja sam Srbin, Hrvat ili Turcin islamske veroispovesti!"

Tu ima vise logike nego reci da su nekakvi Bosnjaci, izumrli narod za koji niko u svetu nikad nije ni cuo...

mozda se nisu zvali bosnjak, vec nekako "drugacije", ali sebe nisu sigurno zvali srbi. i zbog nekih nedoumica oko imena, recimo bosanac, sto je bilo kao odrediste za osobu iz bosne, onda su se nazvali bosnjaci. ne vidim u cemu je problem.
isti slucaj sa nama, meni odgovara da se za nas kaze "kosovari", znaci sa kosova, a u daljem razgovoru koga interesuje, on ce saznati da li sam ja turcin, albanac, srbin, rom, goranac...

mozda se nisu zvali bosnjak, vec nekako "drugacije", ali sebe nisu sigurno zvali srbi. i zbog nekih nedoumica oko imena, recimo bosanac, sto je bilo kao odrediste za osobu iz bosne, onda su se nazvali bosnjaci. ne vidim u cemu je problem.
isti slucaj sa nama, meni odgovara da se za nas kaze "kosovari", znaci sa kosova, a u daljem razgovoru koga interesuje, on ce saznati da li sam ja turcin, albanac, srbin, rom, goranac...

A zasto ja ni posle ovoliko tvojih procitanih postova i tekstova u blogu ne mogu da verujem ili tacnije poverujem da si Albanac uopste a posebno ne Albanac sa Kosova?
Inace nisam neki neverni Toma ali u ovom slucaju :think:
:p

Prva laž.

my.php

https://img241.imageshack.us/my.php?image=faksimilbehmenradnaknji.jpg

Poslednja izmena:

Nema nikakvih problema osim sto nacionalnost Bosnjak ne postoji a Bosanac to ti je isto kao sto si vec napisao gore za Kosovar!

Srpsko nipodastavanje okolnih nacija i religija je upravo Srbe dovelo na niske grane. Sta koga briga u 21. vijeku kako se ko zeli izjasnjavati? :roll: O tome samo Srbi lupaju glavu, bolesno.

Nego, mene interesuje nesto drugo. Odakle otvaracu teme ideja da su svi (ili 99%) muslimani na "ovim prostorima" porijeklom Srbi?

Napisao sam...vecina muslimana,,, a ne svi!

Nema nikakvih problema osim sto nacionalnost Bosnjak ne postoji a Bosanac to ti je isto kao sto si vec napisao gore za Kosovar!

slazem se. ali sto se reci kosovar tice, u duzem razgovoru ti ces me upitati sta sam ja, znaci malo odredjenije, i ja cu reci albanac. a sta treba da kaze taj tzv.bosnjak iz bosne u tom slucaju, ali ne zeli reci ni da je srbin, ni hrvat, ni albanac, ni turcin, ni... znaci po meni, "izmislili" su novu rec kojim preciziraju svoju pripadnost. i sto se mene tice, sasvim je OK. da se na taj nacin razlikuju od drugih naroda koji zive na ovim prostorima

A zasto ja ni posle ovoliko tvojih procitanih postova i tekstova u blogu ne mogu da verujem ili tacnije poverujem da si Albanac uopste a posebno ne Albanac sa Kosova?
Inace nisam neki neverni Toma ali u ovom slucaju :think:
:p

puno njih nije verovalo, uobicajene i "normalne" predrasude o ljudima iz ovih krajeva kod , mahom patrijotskog dela forumasa. inace se cesto na forumu govorilo o mitrovici, i mislim da se da videti na osnovu mojih postova da sam iz mitrovice.

slazem se. ali sto se reci kosovar tice, u duzem razgovoru ti ces me upitati sta sam ja, znaci malo odredjenije, i ja cu reci albanac. a sta treba da kaze taj tzv.bosnjak iz bosne u tom slucaju, ali ne zeli reci ni da je srbin, ni hrvat, ni albanac, ni turcin, ni... znaci po meni, "izmislili" su novu rec kojim preciziraju svoju pripadnost. i sto se mene tice, sasvim je OK. da se na taj nacin razlikuju od drugih naroda koji zive na ovim prostorima

cuj...rec...izmislili su novu naciju!

Bosna-Bosanac...znaci naziv i ime su vec postojali!

Bosna-Bosanac...znaci naziv i ime su vec postojali!

ali sta si ti mislio o nekome kada je rekao da je bosanac?? i ako si ga pitao detaljnije o nacionalnosti, sta je on rekao??
ps. kod nas ima dosta bosnjaka, sta treba on reci ako ga ja pitam sta je?? bosanac???ne bih rekao. srbin?? ne ide. hrvat?? bez veze. da li sada razumes zasto je "izmisljena" rec bosnjak i zasto je upotreba tog termina za taj narod sasvim u redu

ali sta si ti mislio o nekome kada je rekao da je bosanac?? i ako si ga pitao detaljnije o nacionalnosti, sta je on rekao??
ps. kod nas ima dosta bosnjaka, sta treba on reci ako ga ja pitam sta je?? bosanac???ne bih rekao. srbin?? ne ide. hrvat?? bez veze. da li sada razumes zasto je "izmisljena" rec bosnjak i zasto je upotreba tog termina za taj narod sasvim u redu

Ne moras da mi verujes ali nikada nikoga nisam pitao prvi za nacionalnost!

A sta treba da kaze neko iz Raske,ako ga neko pita za nacionalnost...sta je musliman koji zivi u bilo kom delu Srbije,eto ne mora da bude Raska,moze i Banat,Sumadija...nema veze!

Ne moras da mi verujes ali nikada nikoga nisam pitao prvi za nacionalnost!

A sta treba da kaze neko iz Raske,ako ga neko pita za nacionalnost...sta je musliman koji zivi u bilo kom delu Srbije,eto ne mora da bude Raska,moze i Banat,Sumadija...nema veze!

pa to je to sto ti pokusavam reci, reci ce da je bosnjak, znaci time odredjuje pripadnost naroda a ne obavezno drzave. da se razumemo, moze biti musliman, i reci da je goranac, moze cak reci i da je rom, kod nas su mahom romi muslimani, dok su u BG pravoslavci... ako se ne varam sto se njih tice.

Back