Zasto Srbi muslimanke veroispovesti (ponekad i cvece Hrvatske) beze od istine !

Ja se uopšte ne stidim svog porekla (Bošnjačkog). Mislim, bila je jedna tema o genetskom sastavu od BiH i od Srbije i može se primetiti jedna razlika. Tako da ta nacija ''Bosnjaci'' uopšte nije izmišljena i zaista postoji.

Srbija, jedna zemlja koju kao Bošnjak poštujem, a da volim Srbiju?
Ne. :neutral:

Heheheh,a kako to bre da su samo muslimani ti Bosnjaci, a? I to za divno chudo isti oni koji su se otkachili od svojih korena kojima su pripadali, pa zbog toga izmisljaju neke nove instant nacije:hahaha: Zesci komplexi...No nije ni bitno, dodushe i ja bih hteo da se uradi neka genetska analiza, da vidimo mi koliko ima Srba od svih muslimana koji zive u Sandzaku. Ti mozes da sebe da nazivash i eskim mene shto se tiche, samo nemoj nekakva naucna objasnjenja da mi dajesh povodom termina "Bosnjak". Stvarno je smeshno;)

Za ovo da smo po automatizmu samo pravoslavce smatrali Srbima se slazem i to je nasha greshka,ali za ovo proganjanje i ubijanje muslimana NE! Ti kao da ne znash shta su Turci ovde radili 500 godina Srbima i na kakve odvratne nachine su ih muchili. Mislim ono nabijanje na kolac i ostali fazoni:roll:
Prvo nije tačno da su večina muslimana porjeklom Srbi.
Muslimani su proganjani od početlka slabljenja osmanskog carastva do 1995 godine je tačno, da je to tako dovoljno je preočitati Dedijera i klanje muslimana od streane četnika u Šahovićima CG, pokolji u Foći 1941 do 1945. te posljednji rat i pokolji u preko 30 opština BiH.
Odgovoriti na pitanje zašto je danas, a bila je tema i na Krstarici, 3.000 muslimana navodno u Istambulu, zar mislite da su se dobrovoljno odrekli svoje imovine i tek tako preselili u Istambul, neko ih je protjerao ili su sami sebe protjerali.
Vaša greška je, a možda će neko ponova da me nazove Turčinom, što za mene predstavvlja uvredu isto kao kad bi me neko nazvao Srbinom. Poštujem i nije sramota biti ni Srbin ni Turčin ni Bošnjak sramota je nanijeti nekome zlo a to ako ćemo biti objektivni neki Srbi su veoma ćesto to radili a zločina je bilo i od strane Bošnjaka i Turaka prema Srbima.
Večina Bošnjaka muslimana ima mišljenje da su u 2, svetskom ratu pobjedili četnici da bi muslimani ili Muslimani nestali a dobar dio Srba i danas veliča četništvo, to nemože obezbjediti svijetlu budučnost ni vama a ni ostalim koji žive na ovim prostorima..

Muslimani su proganjani od početlka slabljenja osmanskog carastva do 1995 godine je tačno, da je to tako dovoljno je preočitati Dedijera i klanje muslimana od streane četnika u Šahovićima CG, pokolji u Foći 1941 do 1945. te posljednji rat i pokolji u preko 30 opština BiH.
Odgovoriti na pitanje zašto je danas, a bila je tema i na Krstarici, 3.000 muslimana navodno u Istambulu, zar mislite da su se dobrovoljno odrekli svoje imovine i tek tako preselili u Istambul, neko ih je protjerao ili su sami sebe protjerali.
Vaša greška je, a možda će neko ponova da me nazove Turčinom, što za mene predstavvlja uvredu isto kao kad bi me neko nazvao Srbinom. Poštujem i nije sramota biti ni Srbin ni Turčin ni Bošnjak sramota je nanijeti nekome zlo a to ako ćemo biti objektivni neki Srbi su veoma ćesto to radili a zločina je bilo i od strane Bošnjaka i Turaka prema Srbima.
Večina Bošnjaka muslimana ima mišljenje da su u 2, svetskom ratu pobjedili četnici da bi muslimani ili Muslimani nestali a dobar dio Srba i danas veliča četništvo, to nemože obezbjediti svijetlu budučnost ni vama a ni ostalim koji žive na ovim prostorima..

na cijoj ste strani bili u wwII

Poštujem i nije sramota biti ni Srbin ni Turčin ni Bošnjak sramota je nanijeti nekome zlo a to ako ćemo biti objektivni neki Srbi su veoma ćesto to radili a zločina je bilo i od strane Bošnjaka i Turaka prema Srbima.
Cuj, zlocina. Stotine godina ubijanja, danka u krvi, kulucenja... A mi vas dozivljavamo kao recidiv Osmanske imperije, koja nam je zajedno sa vama nanela mnogo zla. Dobro ste vi i prosli kako ste mogli. Je l' znas zasto Bugari nemaju svoje Muslimane? Pobili ih ili proterali u Tursku.

Cuj, zlocina. Stotine godina ubijanja, danka u krvi, kulucenja... A mi vas dozivljavamo kao recidiv Osmanske imperije, koja nam je zajedno sa vama nanela mnogo zla. Dobro ste vi i prosli kako ste mogli. Je l' znas zasto Bugari nemaju svoje Muslimane? Pobili ih ili proterali u Tursku.
Danas u Beogradi sem barjakli đamije nema muslimanskih bogomolja a prema nekim informacijama bilo ih je 27, muslimana danas nema ni 50 %, aprirodni priraštaj kod njih je bio značajan. Nekažem da i Turci nisu rušili pravoslavne bogomolje, možeš misliti što bi bilo da su oni tako masovno radili sa vašim bogomoljama kao Sebi sa muslimanskim.
Dovoljno je reći da je u zaostalom feudalnom društvu kakvo je bilo osmansko carstvo obnovljena Pečka patrijaršija, kaži mi koliko je obnovljenih muslimanskih bogomolja od odlaska Turaka do danas u Srbiji, mislim da nije niti jedna i koliko bi vas bilo danas da su sa vama postupali 500 godina kao Srbi četničke orjentacije u Bosni 41-45 i 92-95.

Danas u Beogradi sem barjakli đamije nema muslimanskih bogomolja a prema nekim informacijama bilo ih je 27, muslimana danas nema ni 50 %, aprirodni priraštaj kod njih je bio značajan. Nekažem da i Turci nisu rušili pravoslavne bogomolje, možeš misliti što bi bilo da su oni tako masovno radili sa vašim bogomoljama kao Sebi sa muslimanskim.
Dovoljno je reći da je u zaostalom feudalnom društvu kakvo je bilo osmansko carstvo obnovljena Pečka patrijaršija, kaži mi koliko je obnovljenih muslimanskih bogomolja od odlaska Turaka do danas u Srbiji, mislim da nije niti jedna i koliko bi vas bilo danas da su sa vama postupali 500 godina kao Srbi četničke orjentacije u Bosni 41-45 i 92-95.

у босни је било и муслимана међу четницима:per:

Radili su oni mnogo gore stvari ovde od rusenja bogomolja. Ne moras ici dalje od perioda posle propasti Prvog srpskog ustanka. Te dzamije u Beogradu i ostatku Srbije su srusene zbog itekako zasluzene mrznje prema Turcima i svemu sto je imalo veze sa njima.

A Pecku patrijarsiju je obnavljalo srpsko svestenstvo i narod, Imperija je tu pomogla k'o u onom vicu o Staljinu, nije nista uradila, a mogla je sve da ih pobije. A i to samo zbog Sokolovica.

A sta je tacno...sta je vecina muslimana svojim poreklom,po tebi? I kad god krenes sa nabrajanjem zlocina prema muslimanima od strane Srba budi fer pa nemoj da napises onako jadno "a zlocina je bilo i od strane Bosnjaka i Turaka prema Srbima",pa ti zlocini su uzrok svih kasnijih zlocina medju nama,nisu pravoslavni Srbi u vreme Turaka zamerali vama toliko sto ste silom poturceni(manji deo milom),vec to sto ste kao janicari prevazisli i same Turke u cinjenju zlocina prema svojoj braci...to je istina prijatelju,to je uzrok...sva nasa medjusobna ubijanja posle toga bila su samo posledica poturcivanja Srba i turskog danka u krvi!!!

Ja nikada nijednog muslimana sa ovih prostora nisam nazvao Turcinom pa necu ni tebe,ali necu ni Bosnjakom,muslimanom iz Bosne ili Srbije,Hrvatske,Crne Gore,Makedonije to hocu i nadam se da tu nema niceg uvredljivog za tebe i ostale muslimane na ovim prostorima!

:eek: Kako to uspevas da iz retrospektive zivota beogradskih Muslimana u 19. veku dodjes do konstatacije o danasnjem procentu Muslimana u Beogradu (kojih je 22 hiljade sluzbeno (1.4 % ukupne populacije) i jos koja hiljada nesluzbeno)?

Inace bilo je dosta islamskih bogomolja po Beogradu,neki podaci govore da ih je bilo i preko 50 (ali bogomolja,a ne samo dzamija,jer sam nasao neke podatke da su Turci gradili na svakih dvestotinak metara male objekte za klanjanje Alahu koji su sluzili samo za to,sad koliko je to tacno).

Poslednja izmena:

Ako mislis na Turke,varas se da u Bugarskoj nema Turaka i Muslimana. Turaka je nekih 8 % ukupne populacije,tj oko 700 hiljada.

A koliko je bilo u Budimu ? Koliko u Temisvaru , Koliko u Sofiji , koliko u Solunu ? A koliko sad tamo ikma . Cimni mi se da je Budimpesta imala procentualno najvise dzamija u celoj Evropskoj Turskoj . Pa ... gde su sad .?

Da i ovo je dobro pitanje. Citao sam recimo da je Osijek pre 1699. godine kada je vracen Habzburgovcima bio jedan sasvim drugi Osijek,potpuno orijentalan,i da su tek Austrijanci nakon 1700. godine gradili secesijske objekte,crkve... Naravno,prethodno su srusili sve sto je iole podsecalo na Turke.

fotografijarudolfabrune.jpg

fotografijarudolfabrunei.jpg

A jel znas ko je obnavljao srpske crkve i manastire,.............?
neko poput Mehmet Pase Sokolovica...............
hoces nam objasniti ko je on ,il ces se samo inatiti?

Ne kazem da su svi muslimani poreklom Srbi,ali sam siguran 100% da dobar deo jeste. Barem onih koji su sada na srpskoj teritoriji. Kao prvo ti "Bosnjaci" o kojima ti prichas se NIGDE ne pominju u ww2. Znam da su cetnici radili zlocine u ww2,ali isto tako znam i da ste vi bili na strani NACISTA prijatelju. Chudno da si to zaboravio da pomenes. Niko vas nije terao da budete "hrvatsko cvijece" i da koljete Srbe,a radili ste to. Rekao sam vec. Ti slobodno mozesh da budesh i Eskim. Ovo je 21-i vek i nemam nameru da ikome spochitavam kako ce se izjasnjavati. Moje LICNO misljenje je da su ti Bosnjaci apsolutno izmisljena nacija i iza toga stojim. Ne znam da li bi muslimani nestali da su cetnici pobedili s obzirom da je muslimana bilo i u cetnicima verovao ili ne,ali sam zato siguran da bi Srbi nestali da su ustashe pobedile,a i vi zajedno sa njima kao njihovo "cvijece".

Ne kazem da su svi muslimani poreklom Srbi,ali sam siguran 100% da dobar deo jeste. Barem onih koji su sada na srpskoj teritoriji. Kao prvo ti "Bosnjaci" o kojima ti prichas se NIGDE ne pominju u ww2. Znam da su cetnici radili zlocine u ww2,ali isto tako znam i da ste vi bili na strani NACISTA prijatelju. Chudno da si to zaboravio da pomenes. Niko vas nije terao da budete "hrvatsko cvijece" i da koljete Srbe,a radili ste to. Rekao sam vec. Ti slobodno mozesh da budesh i Eskim. Ovo je 21-i vek i nemam nameru da ikome spochitavam kako ce se izjasnjavati. Moje LICNO misljenje je da su ti Bosnjaci apsolutno izmisljena nacija i iza toga stojim. Ne znam da li bi muslimani nestali da su cetnici pobedili s obzirom da je muslimana bilo i u cetnicima verovao ili ne,ali sam zato siguran da bi Srbi nestali da su ustashe pobedile,a i vi zajedno sa njima kao njihovo "cvijece".

E Dule mislim da grijesis ... Meni su se dede borile u WW2 i na strani Partizana kao i vecina muslimana u Sandzaku,eto u Prijepolju glavna ulica nosi ime Sandzackih brigada ...

Klali Srbe u WW2...Prvi put cujem,makar sto se tice Sandzaka...Dok je vas cenjeni "djeneral " Draza Mihajlovic nalagao nekom Djurisicu etnicko ciscenje Sandzaka i sad mi ispadosmo fasisti :roll:

E Dule mislim da grijesis ... Meni su se dede borile u WW2 i na strani Partizana kao i vecina muslimana u Sandzaku,eto u Prijepolju glavna ulica nosi ime Sandzackih brigada ...

Klali Srbe u WW2...Prvi put cujem,makar sto se tice Sandzaka...Dok je vas cenjeni "djeneral " Draza Mihajlovic nalagao nekom Djurisicu etnicko ciscenje Sandzaka i sad mi ispadosmo fasisti :roll:

To da je nekome naredio tako neshto prvi put chujem. Moguce je da je u Sandzaku bilo drugachije s obzirom da nisu bili pod okupacijom ustasha i proglaseni "cvijecem",ali tamoodakle su oni poput kolege kojeg sam citirao je bila sasvim druga pricha. S obzirom da i ti sebe smatrash istim eto narodom kao i ovi Bosnjaci iz Bosne onda bi mogao i da znash shta su Srbima radili zajedno sa ustashama.A i cinjenica je prijatelju da je muslimana bilo i u cetnicima. Ne znam u kolikom broju,ali to je 100% tacno.

To da je nekome naredio tako neshto prvi put chujem. Moguce je da je u Sandzaku bilo drugachije s obzirom da nisu bili pod okupacijom ustasha i proglaseni "cvijecem",ali tamoodakle su oni poput kolege kojeg sam citirao je bila sasvim druga pricha. S obzirom da i ti sebe smatrash istim eto narodom kao i ovi Bosnjaci iz Bosne onda bi mogao i da znash shta su Srbima radili zajedno sa ustashama.A i cinjenica je prijatelju da je muslimana bilo i u cetnicima. Ne znam u kolikom broju,ali to je 100% tacno.

Mrzi me sad da trazim ima negde skenirano na netu taj dokument u kom D.M nalaze P DJ. ciscenje svih nesrpskih elemanata u Sandzaku ...

Mrzi me sad da trazim ima negde skenirano na netu taj dokument u kom D.M nalaze P DJ. ciscenje svih nesrpskih elemanata u Sandzaku ...

U svakom slucaju Srbi nisu nacisti i genocidan narod ma shta tvoji Bosnjaci mislili o njemu. Mislim da trenutno imamo precha posla. Moja strategija integracije muslimana iz Srbije u drushtvo je veoma dobra i sasvim suprotna od bilo kakvog "ciscenja";). Recimo ja sam za to da svako ubedjivanje o tome ko ste vi i shta ste prestane. Jednostavno kad kazes ja sam Bosnjak,ja cu ti reci ok nema frke, blago tebi. Elem, mislim da sada ovo treba ignorisati i skoncentrisati se na povecanje standarda u Srbiji i Sandzaku. Pa kad onda jednoga dana budete poceli malo da izlazite iz tog sandzackog geoa, zaposljavali se recimo u Kg-u, Bg-u, Nishu ili bilo gde josh, kada budete tamo imali dobre plate, sjajno zdravstveno osiguranje itd, e onda cete biti ponosni i na Srbiju pa ce mozda vasa deca ili unuci koji budu integrisani u srpsko drushtvo i odrasli sa svojim srpskim vrsnjacima reci jednog dana mi smo Srbi muslimanske veroispovesti:ok: A dotle, vazno je sachuvati medjusobno postovanje:)

U svakom slucaju Srbi nisu nacisti i genocidan narod ma shta tvoji Bosnjaci mislili o njemu. Mislim da trenutno imamo precha posla. Moja strategija integracije muslimana iz Srbije u drushtvo je veoma dobra i sasvim suprotna od bilo kakvog "ciscenja";). Recimo ja sam za to da svako ubedjivanje o tome ko ste vi i shta ste prestane. Jednostavno kad kazes ja sam Bosnjak,ja cu ti reci ok nema frke, blago tebi. Elem, mislim da sada ovo treba ignorisati i skoncentrisati se na povecanje standarda u Srbiji i Sandzaku. Pa kad onda jednoga dana budete poceli malo da izlazite iz tog sandzackog geoa, zaposljavali se recimo u Kg-u, Bg-u, Nishu ili bilo gde josh, kada budete tamo imali dobre plate, sjajno zdravstveno osiguranje itd, e onda cete biti ponosni i na Srbiju pa ce mozda vasa deca ili unuci koji budu integrisani u srpsko drushtvo i odrasli sa svojim srpskim vrsnjacima reci jednog dana mi smo Srbi muslimanske veroispovesti:ok: A dotle, vazno je sachuvati medjusobno postovanje:)

Nazalost mislim da smo jako daleko od svega sto si napisao ...Nikada nisam izjavio da su svi Srbi genocidan narod...Pogresno si razumeo...Ali svakako da velicanje Mladica i D.Mihajlovica tome nece doprinijeti ...To i ja govorim,kada se jednog dana bude podigao standard prestace i ove gluposti kojima se sad bavimo ...

Nego me zanima jedna stvar,da li je po vama moguce biti lojalan Srbiji i u isto vrijeme voljeti Bosnu ?
Eto ja na primer sam lojalan gradanin republike Srbije,tu sam rodjen,odrastao,skolovao se,placam redovno porez i sve (osim pretplate za RTS :mrgreen: ) a jako volim Bosnu i idem u Sarajevo veoma cesto ??

Back