Zasto Srbi jos uvek slave Gavrila PRINCIPA?

Nema pozadine, grupa ozbiljnih gradjana nasla u torbi neke bombe i pištolje.

Odlučili spontano ubiti Franju Ferdinanda kad je već navratio u goste.

tvoj problem je da ces radije izigravati majmuna nego jednostavno proznati da nisi u pravu,ali to je vec tvoj problem ,a ja nemam nameru da od tebe izvlacim priznanje kada svesno izbegavas odgovor.Glumi majmuna,meni ni iz dzepa ni u dzep

tvoj problem je da ces radije izigravati majmuna nego jednostavno proznati da nisi u pravu,ali to je vec tvoj problem ,a ja nemam nameru da od tebe izvlacim priznanje kada svesno izbegavas odgovor.Glumi majmuna,meni ni iz dzepa ni u dzep

Ti si stvarno podkapacitiran...Dobio si sve odgovore ali ti je procesor skromnih mogućnosti.

U Kraljevini Srbiji su oficiri mijenjali dinastije, suverene i imali tajno-javne organizacije iz kojeg imena Ujedinjenje ili smrt sve se vidi.

Netko se grdno preračunao sta ce biti nakon atentata u Sarajevu.

Siroti gimnazijalci su odigrali svoju povijesnu rolu, nekada ih niste slavili sada ih slavite..

Kraj price..

- - - - - - - - - -

Ма терористи :hahaha:

Sta dete zna sta je bomba i pistolj, to se kupi na svako vasaru u Srbiji tog doba..

Прочитао јеси, али схватио ниси.

Гаврило принцип је пуцао у Ф.Ф.-а и убио Аустро Угарску монархију.

Република Аустрија стипендира његовог рођеног брата Николу.

Република Аустрија се тим гестом захваљује Гаврилу.

Схваташ ли сад?

Сложићемо се да сам ти поставио ферман, дефтер и неколико књига турских историчара у којима се цитирају релевантни документи, али је све то

обрисао неко од модератора. Зашто је то учинио не знам. Оно што је важно, а што ни ти ни тај модератор не знате, јесте чињеница да нам је

турски државни архив дао (у дигиталном запису, оригинали су код њих) око 25.000 докумената из 15., 16., 17. и 18. века који између осталог садрже

и катастарске пописе.Изненадићеш се колико има докумената српских муслимана писаних на ћирилици. Из свега тога се лепо види ваш прелаз од Срба православаца

у Србе муслимане.То је оно што је знао и рецимо Мехмед Меша Селимовић па је изричито тражио да се он има сматрати писцем српске књижевности.

То су поред многих муслимана знали такође и Мустафа Голубовић и Мухамед Мехмедбашић. Њих двојица су се 1913. г. договорили да убију Поћорека.

На жалост нису успели у том свом плану па се Мехмедбашић придружује Принципу и осталима у атентату на Ф.Ф.-а.

Мехмедбашић се прикључио српској војсци након атентата.

Мустафа Голубовић се борио у Првом балканском рату као четник под командом Војислава Танкосића. Због испољене храбрости Мустафа је одликован орденом Обилића.

Pazi, ti, zaista, nisi normalan ako misliš da smo Srbi jer smo pisali ćirilicom. Dalje od te nebuloze u tvom postu nisam ni čitao, ali ako imaš šta smisleno da napišeš, samo naprijed.

Kamo srece da su je srusili odma 1919-1920.

Izbjegli bi sve ovo srnje koje nam se desilo u zadnji sto godina i imali jedno 6-7 miliona Srba vise.
Ova koleginica Sofija sem gluposti ovde izgleda ništa drugo ne zna ni da piše¿¡
Interesantno za nekog ko je toliko obrazovan, a ujedno i teško zalađen [emoji849]
Ne možeš da veruješ- da i posle sto godina da bi ovde neki levati pravili iste greške¿¡
I posle kaže- kriv im ovaj, kriv im onaj¿¡

Sta dete zna sta je bomba i pistolj, to se kupi na svako vasaru u Srbiji tog doba..

Jel ti stvarno ovo mislis ili se zaiebavas? Sumnjam da se to kupovalo po vasarima u Srbiji u ono doba. Pogotovo vojno oruzje, zandari i vlasti su bili poprilicno osjetljivi na to.

Ova koleginica Sofija sem gluposti ovde izgleda ništa drugo ne zna ni da piše¿¡
Interesantno za nekog ko je toliko obrazovan, a ujedno i teško zalađen [emoji849]
Ne možeš da veruješ- da i posle sto godina da bi ovde neki levati pravili iste greške¿¡
I posle kaže- kriv im ovaj, kriv im onaj¿¡

Da.

Kriviti 18-godisnje djete za Prvi svjetski rat je malo reci maloumno. Kao sto je maloumno misliti da je drzava sa 500-godisnjom drzavnom tradicijom zasnivala svoje odluke na potezima 18-godisnjaka.

Da li se zna ko je stajao iza atentata? Zvanicna srbijanska vlast sigurno nije. Cak mislim da nije ni Crna ruka, mada su vjerovatno POJEDINCI iz Crne ruke blagonaklono gledali na to.

Da li je ideja potekla od Gavrila i djecurlije, ili cak iz same Austro-Ugarske (posto sam Ferdinand nije nikako bio omiljen lik u AU i mnogi su rado docekali njegov kraj)? Ili mozda cak Rusija? Mogla je biti i bilo koja druga sila u Evropi jednako lako.

Kriviti 18-godisnje djete za Prvi svjetski rat je malo reci maloumno. Kao sto je maloumno misliti da je drzava sa 500-godisnjom drzavnom tradicijom zasnivala svoje odluke na potezima 18-godisnjaka.

Da li se zna ko je stajao iza atentata? Zvanicna srbijanska vlast sigurno nije. Cak mislim da nije ni Crna ruka, mada su vjerovatno POJEDINCI iz Crne ruke blagonaklono gledali na to.

Da li je ideja potekla od Gavrila i djecurlije, ili cak iz same Austro-Ugarske (posto sam Ferdinand nije nikako bio omiljen lik u AU i mnogi su rado docekali njegov kraj)? Ili mozda cak Rusija? Mogla je biti i bilo koja druga sila u Evropi jednako lako.

ne bih se iznenadio da je Nemacka imala prste u tome,niko nije zeleo rat kao carska Nemacka.Morali su se iskobeljati iz situacije da im je na zapadu jaka kolonijalna Francuska a na istoku Rusija koja u to vreme snazno razvija industriju.Preventivan rat protiv Rusije kao zastitnice pravoslavlja dok ne postane snazna industrijska zemlja

Оу јеа.

Опет стране силе подмијећу јадним Србјима.

:hahaha: Nije stvar u tome, Srbi su prije 100 godina bili daleko ozbiljnije drustvo nego danas. Gavrilo i bosanska djecurlija sa 18 godina su bili ozbiljniji ljudi nego vi sfrjotovska omladina koji ste zaprdili 50,60 godina u guzzicu.

- - - - - - - - - -

ne bih se iznenadio da je Nemacka imala prste u tome,niko nije zeleo rat kao carska Nemacka.Morali su se iskobeljati iz situacije da im je na zapadu jaka kolonijalna Francuska a na istoku Rusija koja u to vreme snazno razvija industriju.Preventivan rat protiv Rusije kao zastitnice pravoslavlja dok ne postane snazna industrijska zemlja

Ma mogla je biti i Rusija, sukob izmedju AU i Rusije je u stvarnosti sukob koji se odigrao izmedju AU i Srbije. Rusija ima svoje interese na Balkanu itekako, a to je sve odma u dvoristu AU.
Stvarnost je da niko ziv nije bio svcjestan u sta ce taj rat ispasti.

AU je isla na lokalni rat samo izmedju AU i Srbije, Rusija je racunala na rat izmedju Srbije i Rusije i AU, dje bi se Rusija lako obracunala sa AU. Niko nije bas racunao na Njemce.
Njemci su imali svoje racune, Francuzi i Englezi svoje.

U samoj AU bili je razni struja, jedna koja je trljala ruke za rat sa Srbijom i da AU zaokruzi svoju interesnu sveru na Balkanu. Drugi su htjeli da se rijese Ferdinanda itd.

Mnoge novine po Evropi u ono vrijeme su pisale o tome koliko malo je ubistvo Ferdinanda potreslo visoke krugove u Vijeni i Pesti.

Ma ti i takvi ste pobjednici. :hahaha:

Sa 18 godina, kao neko ko je bio van sfrjota i kao neko kome su roditelji jedno vrijeme zivili i radili u normalnom svijetu, shvatao sam da ste vi sfrjotovska omladina obicni degenerici.
Obicno najgluplji i najdrcniji su se smatrali za "najumnije" i "najbolje". Totalna negativa. Slusam rok i pank a ne znam ni rijeci inglisa nit znam sta slusam. :lol:

Ma ti i takvi ste pobjednici. :hahaha:

Sa 18 godina, kao neko ko je bio van sfrjota i kao neko kome su roditelji jedno vrijeme zivili i radili u normalnom svijetu, shvatao sam da ste vi sfrjotovska omladina obicni degenerici.
Obicno najgluplji i najdrcniji su se smatrali za "najumnije" i "najbolje". Totalna negativa. Slusam rok i pank a ne znam ni rijeci inglisa nit znam sta slusam. :lol:

Да, мени испричај те приче :D

Није ни чудо што су сви ратови изгубљени.

Срби ово непријатељским цивилима у рату никад нису радили

592625_prvi-svetski-rat-srbi-zlocini_ls.jpg

то је слика и прилика културне аустроугарске, то је слика и прилика хрватске враг дивизије у којој је служио и јосип броз хрват

Hrvati su otpad ljudske vrste.

Ujedinjenje ili smrt je organizacija koja je imala za cilj:

1. Razvoj poljoprivrede u Kraljevini Srbiji
2. Ugodno druženje kroz Lovačko društvo aktivnih oficira
3. Otvaranja biblioteka u manjim sredinama
4. Stipendiranje siromašne djece

ujedinjenje ili smrt.JPG

Back