Zasto Srbi jos uvek slave Gavrila PRINCIPA?

Мени је довољно да погледам двије ствари:ко је постављач теме и шта пише "Носфи" како му тепају неки.
Постављач је комуниста дезертер србомрзитељ.
А овај други пише глупости, и то још паушално.
Довољно да не оставим коментар на тему него на њих.
О филозофирању других нећу...

Gavrilo_Princip_outside_court.jpg

Inace kad se postavlja slika stavi se original a ne ona kad je ulubljen od batina u austriskom zatvoru .

Pa sad stavimo to ovako ako bi neko recimo u Pristini upucao Tacija dal bi taj bio terorista ili borac za slobodu i da li je on odgovoran oko naprimer zbog tog akta hipoteticki zaratimo mi i siptari a zbog nas Ameri i Rusi .Pravno gledano to je bila teritorija Ugarske .Sto znaci da je atakovao na legalnu vlast .Mogli bi da ga definisemo kao teroristu opet Bosna je aneksirana bespravno van volje njenih gradjana sto znaci da opet i nije .Kako god da ga karakterisemo nista dobro nije doneo njegov akt .Na stranu to sto je samo ubistvo lose .I to sto je ubio jedinog coveka koji je bio spreman na reforme i davanje vecih prava slovenima u carevini sto bi se reklo ubio je pogresnu osobu i morali smo nespremni da udjemo u rat ,a sa nama nespremna i rusija nespremna , mnogo vise zrtava nego sto bi bilo da se rat desio kasnije a desio bi se jel u tome se svu slazu da je njima samo trebao razlog napali bi nas pre ili kasnije zbog neceg drugog.

принцип је терориста
Не.
Терориста напада потпуно невине особе, које ни на који начин не учествују у изазивању одмазде, обичан свет.
Принцип је атентатор, који је напао политички врх државе коју сматра окупатором његове земље, и ма колико се упињали да замутите ту ситуацију- не можете у томе успети.
Неко из модерације флагрантно нарушава правила, и дозвољава да се овде толерише недозвољена формулација у наслову, из непознатих ми разлога; иако сам неколико пута постављао питање о чему се ради- игноришу.
То баца сасвим довољно светла на мотиве и циљеве овог форума, и никако му не служи на част.
Жалосно је што толико људи уопште не разуме разлику између атентатора и теротисте.

Не.
Терориста напада потпуно невине особе, које ни на који начин не учествују у изазивању одмазде, обичан свет.
Принцип је атентатор, који је напао политички врх државе коју сматра окупатором његове земље, и ма колико се упињали да замутите ту ситуацију- не можете у томе успети.
Неко из модерације флагрантно нарушава правила, и дозвољава да се овде толерише недозвољена формулација у наслову, из непознатих ми разлога; иако сам неколико пута постављао питање о чему се ради- игноришу.
То баца сасвим довољно светла на мотиве и циљеве овог форума, и никако му не служи на част.
Жалосно је што толико људи уопште не разуме разлику између атентатора и теротисте.

Moderacija treba da tolerise samo ono sto ti mislis da je istina.

Ako ne moderira tako - ne valja! :lol:

Atentator sasvim lako moze da bude i terorista.

Не.

Која је то његова земља била ? Босна ?

Кога је то болео рац, што је Босна окупирана ?!?!?

Атентатор - терориста због којег је Србија изгинула.

Па исти ти босанци су ратовали на страни АУ против Србије !

Кога је то болео рац, што је Босна окупирана ?!?!?

Атентатор - терориста због којег је Србија изгинула.

Па исти ти босанци су ратовали на страни АУ против Србије !
mozda bosance ?

Није била ни аустријска, ни мађарска земља.
Суштина је у томе да је у "Младој Босни" било и муслимана, и Хрвата, и сви су они били против КундК, коју су сматрали окупатором.
Нема ту никаквих терминолошких нејасноћа.
И самим тим- наслов теме је крајње злонамеран, опасна и дрска провокација, која се толерише.
Зашто- то је већ сасвим друго питање.

Pa sad stavimo to ovako ako bi neko recimo u Pristini upucao Tacija dal bi taj bio terorista ili borac za slobodu i da li je on odgovoran oko naprimer zbog tog akta hipoteticki zaratimo mi i siptari a zbog nas Ameri i Rusi .Pravno gledano to je bila teritorija Ugarske .Sto znaci da je atakovao na legalnu vlast .Mogli bi da ga definisemo kao teroristu opet Bosna je aneksirana bespravno van volje njenih gradjana sto znaci da opet i nije .Kako god da ga karakterisemo nista dobro nije doneo njegov akt .Na stranu to sto je samo ubistvo lose .I to sto je ubio jedinog coveka koji je bio spreman na reforme i davanje vecih prava slovenima u carevini sto bi se reklo ubio je pogresnu osobu i morali smo nespremni da udjemo u rat ,a sa nama nespremna i rusija nespremna , mnogo vise zrtava nego sto bi bilo da se rat desio kasnije a desio bi se jel u tome se svu slazu da je njima samo trebao razlog napali bi nas pre ili kasnije zbog neceg drugog.

Какве Угарске??????? Правно гледано, над Србима је учињено насиље тад и Аустрија је отела земљу. Нити је Принцип ишао у Аустрију да га убије, него га је укокао у сред свог града.

- - - - - - - - - -

Ne, ne kazu.

Nikada nisam cuo....

kako to, kolonija vise nema...

To mora da kazu neke verske grupice fanatika?

Како то мислиш, колонија више нема????? Па шта је Цуринам, кеве ти. Но добтро, ви кроатокомуњаре, немате појма где вам је глава.

Back