Zašto se vređaju nezaposleni ljudi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bezimeni1

Domaćin
Poruka
3.930
Није лепо вређати никога. Вређање се санкционише. Зашто се толерише вређање незапослених како су "нерадници", "ленчуге", "паразити", "јазавичари", то су речи других? Зашто се то не кажњава ако у кривичном закону већ постоји казна за увреде? Зашто форуми, фејсбук и остале друштвене мреже то толеришу? Ако не треба вређати онда треба бити доследан.

Ја вређам само Ћацад. Нисам приметио да се вређају незапослени. Можда неко, некада, негде на некој друштвеној мрежи напише нешто. Јбг...то су друштвене мреже. Хејтери стално некога вређају. Пре бих рекао да се по друштвеним мрежама вређају успешнији људи. У смислу, они мање успешни желе да умање успех успешног, па га вређају...нпр. питају "ко је овај", иако је познат у целој земљи или на други начин умањују нечији успех.

Ne treba vređati nikog osim blokadera, jer oni se sami hvale time da neće ni da uče, ni da rade, i plus blokiraju saobraćaj. Dno života.

Naravno tu spadaju i prosvetni "radnici" ako su blokaderski nastrojeni, jer taj navodni prosvetni rad je po mnogo čemu i gori od nerada.

Постајете ми забавни.

Кад сам прочитао твој коментар, наглас сам се насмејао. :cepanje:

Постајете ми забавни.

Кад сам прочитао твој коментар, наглас сам се насмејао. :cepanje:

Al uz minimalnu intervenciju, isti komentar je sasvim na mestu. :ceka:

Ne treba vređati nikog osim sendvičara, jer oni se sami hvale time da neće ni da uče, ni da rade, i plus blokiraju saobraćaj. Dno života.

Naravno tu spadaju i prosvetni "radnici" ako su sendvičarski nastrojeni, jer taj navodni prosvetni rad je po mnogo čemu i gori od nerada.

Sve zavisi od slucaja do slucaja.

Ako neko kuka kako je nezaposlen, a pri tome odbija sve zive poslove, nijedan posao ne moze da zadrzi duze od par meseci, nece da se iscima da nauci novi zanat, i ocigledno je da je problem u njoj/njemu, i onda neko na tu kuknjavu kaze "ma ti si lencuga koja nece da radi", to nije vredjanje vec iznosenje cinjenicnog stanja.

Ne treba vređati nikog osim blokadera, jer oni se sami hvale time da neće ni da uče, ni da rade, i plus blokiraju saobraćaj. Dno života.

Naravno tu spadaju i prosvetni "radnici" ako su blokaderski nastrojeni, jer taj navodni prosvetni rad je po mnogo čemu i gori od nerada.

Смањи мало доживљај и конзумацију одређених програма.

Ljudi koji rade su ljubomorni, zato.
zaposliš se i otvoriš bolovanje posle potpisivanja ugovora na odredjeno, taman mesec dana - nek pizdi privatnik, nek skače, nek čupa kosu, nek šeta noću po sobi u krug, nek ti puva u slušalicu namerno se javi da mu trošiš bateriju a telefon stavi na mute.

A onda kad legne plata u svojstvu zaposlenog a umanjena prema zakonu o radu zbog bolovanja odeš do Gazde i pre nego što išta kaže odmah mu zapušiš usta sa "goru firmu nisam video u životu, ovo da mi neko prič'o ne bih mu verovao, ovo ako izdrži do kraja godine a već je prošao oktoMbar, kud dodjoh ovde?, grom te spalio ako lažem"
A onda izadješ i vratiš se da ga pitaš dal zna gde je najbliži bankomat da podigneš platu i da će ga prijaviš kad proveriš da te nešto nije zakinuo i da će da proveriš doprinose u Nemanjinoj.

Srbija rulezzz!!!
:srecan:

p.s. plakali privatnici da te grbače na bolovanju samo mesec dana, jbg izglasano u skupštini Srbije jer su i ovi na vlasti i ovi iz opozicije u RL-u neke drkave gazde sa sumnjivim lokalima i objektima - tu im je politika ista, mamicu im prevarantsku...

Poslednja izmena:
Svako može da radi nešto i zaradjuje ali na žalost a pogotovo u Srbiji je ta mogućnost jako onemogućena i ustvari problem je broj jedan zašto nam je ovako kako nam je.

Sad bi neko rekao pa ima posla koliko hoćeš idi i radi ne budi lenj i baba.

Važi ali neko nije imao mogućnosti da ide na fakultet i dobije priliku da posle radi u profesiji za koju je učio pa i bez fakulteta.Neko jednostavno nije dovoljno fizički jak i ima zdravstvene smetnje da se bavi nekim fizičkim pslovima a mogućnosti za lakše fizičke poslove se be pružaju.

Neko neće da radi po kladionicama za neke lokalne mafijaše, nema dovoljno jaku kičmu da vuče noću dzakove u pekari ili teret u fabrikama,da radi na gradjevini ako ima strah od visine, da radi na kasi ako je spor sa brojevima, da radi u nekim fabrikama gde mu neke hemikalije i isparenja stvaraju zdravstvene probleme ili ima alergiju.

Mogućnosti i samo mogućnosti treba da se obezbede za ljude što više i to je odlika jedne prave države, zemlje i razvijenog svesnog društva koje radi za zajednicu a ne za jednu grupu ljudi i svoj lični interes.

Ne možes da pružis niskim ljudima jedini izbor da beru jabuke koje su visoko za njih da ne može da dohvate i pritom oduzmeš mogućnost da se penju na drvo ili uzmu merdevine ili visoke ljude da udju i ciste cevke gde jedino mogu niži i manji ljudi...

Postoje milion primera a lako je reći idi radi nešto i ima posla ko hoće da radi, to može samo da kaže onaj koji nije svestan problema i odsečen od realnosti i empatije.

Jeste ljudi rade i to zašta nisu stvoreni i muče se ali to ne može biti za duge staze i godinama jer to nije dostojan život normalnog čoveka i ne gine mu neko ozbiljno oboljenje posle kog može samo da čeka da umre.

Nikakve mogućnosti se be pružaju ljudima ovde osim da si lome kičmu i budu maltretirani i psihicki i fizicki a ako neće da prihvate ono sto im se nudi i daj šta daš onda su oni neradnici, a da rade i slome se zdrvstveni i budu posle invalidi i u još goroj situciji onda su prihvatljivi kao i dobiju jedva bravo...

Sad bi neko rekao pa ima posla koliko hoćeš idi i radi ne budi lenj i baba.
lokalna pekara, do nje prodavnica,do nje kladionica, do nje zdrava hrana a u svakom izlogu pise : trazi se radnik/radnica.

ni u jednom lokalu plata nije ispod 75 000

ajde, u pekari kada je spic se ubijaju od posle, a ovo ostalo, trt-mrt po ceo dan

ali nasim nobelovcima je to malo

lokalna pekara, do nje prodavnica,do nje kladionica, do nje zdrava hrana a u svakom izlogu pise : trazi se radnik/radnica.

ni u jednom lokalu plata nije ispod 75 000

ajde, u pekari kada je spic se ubijaju od posle, a ovo ostalo, trt-mrt po ceo dan

ali nasim nobelovcima je to malo

Ok očigledno nisi shvatio poentu mog komentara već si izvuko iz konteksta nešto da bi odgovorio onako kako ti želis i kako je društvenim masama podobno...

Nikakve mogućnosti se be pružaju ljudima ovde osim da si lome kičmu i budu maltretirani i psihicki i fizicki a ako neće da prihvate ono sto im se nudi i daj šta daš onda su oni neradnici, a da rade i slome se zdrvstveni i budu posle invalidi i 3

Pa nije bas tako. Evo, molerski posao ne zahteva neki veliki fizicki napor, a ja sam, za stan u Srbiji, sad rezervisao molera za mart iduce godine.

Taj zanat se lako uci a posla ima koliko hoces, sam si svoj gazda, ne lomis kicmu....

Za keramicara i vodoinstalatera da ne pomnjem - renoviranje kupatila mora da se planira i majstor rezervise po godinu dana unapred. Kao da pravim nuklearnu elektranu 😂

Nije bas tako crno.

Slazem se sa tobom u jednom: Srbija jeste jako losa za osobe koje su delimicni invalidi, i time spreceni da obavljaju mnoge poslove, ali za zdrave ljude zaista ima posla u raznim zanatima, koliko hoces.

Samo da dodam da srbija nije samo Beograd i okolina, pola nemaju pojma koliko strasno malo mogućnosti ima južnije i kako su se manji gradovi skoro pretvorili u sela...

Da ne spominjem sa neki zavrse na psihijatriju kad dobiju otkaz zbog pokušaja samoubistva kad posle ne mogu da nadju posao, neki i izvrse samoubistvo a nekima su roditelji zbog otkaza i slicno vozili u bilnicu zbog stresa sto im je sin dobio otkaz, a za razvode da ne pominjem...

Napune autobse za nepomenika i ide i onaj koji redovno priča protiv u ćacilen jer mora zbog posla...

Za mene je neradnik samo onaj koji od 50 mogucnosti od kojih mu se bar 10 uklapaju koliko toliko uz njegovu prirodu i slicno ne pristane da radi ništa i uzme i drogira se, pijanči i gleda da nešto smuti i ukradne...

Poslednja izmena:
Pa nije bas tako. Evo, molerski posao ne zahteva neki veliki fizicki napor, a ja sam, za stan u Srbiji, sad rezervisao molera za mart iduce godine.

Taj zanat se lako uci a posla ima koliko hoces, sam si svoj gazda, ne lomis kicmu....

Za keramicara i vodoinstalatera da ne pomnjem - renoviranje kupatila mora da se planira i majstor rezervise po godinu dana unapred. Kao da pravim nuklearnu elektranu 😂

Nije bas tako crno.

Slazem se sa tobom u jednom: Srbija jeste jako losa za osobe koje su delimicni invalidi, i time spreceni da obavljaju mnoge poslove, ali za zdrave ljude zaista ima posla u raznim zanatima, koliko hoces.
Molerski posao ne zahteva veliki fizički napor:zcepanje: a za keramičara i vodoinstalatera moraš biti majstor.
Pravi majstor. Na žalost, kod nas završiš kurs ili sebi nešto radiš pa umisliš da si majstor.

Molerski posao ne zahteva veliki fizički napor:zcepanje: a za keramičara i vodoinstalatera moraš biti majstor.
Pravi majstor. Na žalost, kod nas završiš kurs ili sebi nešto radiš pa umisliš da si majstor.

Kakav ti je tezak napor za molera, molim te?
Ne dizes nista teze od kantice od 5 kila boje, i to da je uneses u kuću.
Radis unutra (ne mrznes se), malo se sagnes, malo ispravis, pa istegnes da dohvatis vise delove...super za ledja.

Sto se tice keramike, klecis, savijas se, mnogo duze si u losijem polozaju nego kod molerisanja.

A zanat ucis tako sto ides sa majstorima. Trebaju im šegrti/pomoćnici, toliko imaju posla da ne znaju gde udaraju glavom.
Tako se najbolje uči.

I ne pričam na pamet, znam neke vrlo sveže slučajeve iz familije.

Kakav ti je tezak napor za molera, molim te?
Ne dizes nista teze od kantice od 5 kila boje, i to da je uneses u kuću.
Radis unutra (ne mrznes se), malo se sagnes, malo ispravis, pa istegnes da dohvatis vise delove...super za ledja.

Sto se tice keramike, klecis, savijas se, mnogo duze si u losijem polozaju nego kod molerisanja.

A zanat ucis tako sto ides sa majstorima. Trebaju im šegrti/pomoćnici, toliko imaju posla da ne znaju gde udaraju glavom.
Tako se najbolje uči.

I ne pričam na pamet, znam neke vrlo sveže slučajeve iz familije.
Ja onako, amaterski.
Prvo ide priprema. Samo novi stanovi su da se samo okreče.
Znači struži, gletuj i slična sranja.
I plafon kad se kreči to je sačuvaj bože.
Ok, sebi možeš tri zamaha pa se odmori ali ako se baviš profesionalno onda to zahteva fizički napor.
I unutra možeš da se smrzneš, prokuvaš, da te spiči promaja.
Ne, ne mislim da je krečenje lak posao.
A učenje zanata ide godinama, na žalost mnogi nemaju strpljenja.

Ja onako, amaterski.
Prvo ide priprema. Samo novi stanovi su da se samo okreče.
Znači struži, gletuj i slična sranja.
I plafon kad se kreči to je sačuvaj bože.
Ok, sebi možeš tri zamaha pa se odmori ali ako se baviš profesionalno onda to zahteva fizički napor.
I unutra možeš da se smrzneš, prokuvaš, da te spiči promaja.
Ne, ne mislim da je krečenje lak posao.
A učenje zanata ide godinama, na žalost mnogi nemaju strpljenja.

Nije nista lak posao, nije ni mojoj zeni lako da operise i po 10 sati ponekad, dodje kuci i padne u nesvest. Pa je probude posle 5-6 sati jer sleteo autobus i moraju da vade iz kičme ili lobanje parčiće stakla i metala.

Kada kazem "moelrisanje nije fizicki tezak posao", mislim na to da nije u rangu jako teskih fizickih poslova na gradjevini, i da moze vecina zdravih ljudi da ga radi bez problema.

Saglasan da se zanati uce godinama, ali tako je u svakom zanatu. Ali u vecini slucajeva vec posle par meseci moze da krene da kaplje kinta.

Rodjak je krenuo u keramicare pre 3-4 meseca, ide sa neka dva majstora, pomaze i uci. Poceo i da zaradjuje pomalo. Naravno, daleko je od toga da bude samostalan majstor, ali jednog dana ce biti, kladim se da ce dogodine u ovo doba da se osamostali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back