Zaśto se u Srbiji ne slavi Mardi Gras a upražnjava se Crni Petak i Valentajn Dej?

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
82.820
Što neki vole od Zapada da uzmu samo šta njima odgovara to nije zdravo. Gej Parada i Crni Petak su uzeli jer se tu trpa u dupe ali za Mardi Gras "nisu čuli" i "ko to još slavi?"
Ja sam juče bio šokiran da privatne Njemačke firme puštaju radnike po nedelju dana da se spreme za karneval Debeli Utorak i još im daju punu platu.
Ja ne znam odakle Njemački privatnik nadje 3.000 evra za svakog radnika a ne radi a kod nas za 300 evra moraš se oteliš za slobodan dan.

url

NOTMC_47550_23e70d9e-dcbf-4b35-b1af-769951817f1c.jpg

Zašto Srbi ne idu u korak sa Evropom i za karneval a ovamo trube mesec dana unapred za gej paradu?
Da se ljudi opuste druže ili po seljački da se vrne do sela da se uznu neke stvari zbog sebe, beš karneval.

Seljačka je ovo država koja je lako prihvatila gej paradu
A bili smo isto pod Rimljanima tako da nemoj da mi se pravite neprosvećeno zatucani...

To ti lobiras da se kod nas uvede nedelje slobodnog seksa, posto ti je Mardi gra upravo to.....sloboda da se poebe koga god vidis na ulici i sto je bilo bilo je....
Pa za omladinu ti je svaki docek reprezentativaca, svaki malo veci slobodan ulaz koncert upravo to...
A za matore....ne znam.....tu zene kvare posao , posto bi one vernost a da se ebu , a to nije moguce na takvim festivalima nego po potaji , chat pa ima izlazak uvece a drugi je posle odradi , pokupivsi je u busu ili ga cimne , sta radis evo smaram se oces da dodjes, dok decku posalje poruku , ej spava mi se, odoh da legnem...ne laze cura, lezi stvarno...

Što neki vole od Zapada da uzmu samo šta njima odgovara to nije zdravo. Gej Parada i Crni Petak su uzeli jer se tu trpa u dupe ali za Mardi Gras "nisu čuli" i "ko to još slavi?"
Ja sam juče bio šokiran da privatne Njemačke firme puštaju radnike po nedelju dana da se spreme za karneval Debeli Utorak i još im daju punu platu.
Ja ne znam odakle Njemački privatnik nadje 3.000 evra za svakog radnika a ne radi a kod nas za 300 evra moraš se oteliš za slobodan dan.

url

NOTMC_47550_23e70d9e-dcbf-4b35-b1af-769951817f1c.jpg

Zašto Srbi ne idu u korak sa Evropom i za karneval a ovamo trube mesec dana unapred za gej paradu?
Da se ljudi opuste druže ili po seljački da se vrne do sela da se uznu neke stvari zbog sebe, beš karneval.

Seljačka je ovo država koja je lako prihvatila gej paradu
A bili smo isto pod Rimljanima tako da nemoj da mi se pravite neprosvećeno zatucani...

ma dan mladosti je bio zakon...............celu godinu se uvezbavaju sletovi, kite gradovi, nosi stafeta po celu jugoslaviju.....................i sto bismo mi uvozili nekakav "mardi gras" i druge paganske obicaje...................?

To ti lobiras da se kod nas uvede nedelje slobodnog seksa, posto ti je Mardi gra upravo to.....sloboda da se poebe koga god vidis na ulici i sto je bilo bilo je....
Pa za omladinu ti je svaki docek reprezentativaca, svaki malo veci slobodan ulaz koncert upravo to...
A za matore....ne znam.....tu zene kvare posao , posto bi one vernost a da se ebu , a to nije moguce na takvim festivalima nego po potaji , chat pa ima izlazak uvece a drugi je posle odradi , pokupivsi je u busu ili ga cimne , sta radis evo smaram se oces da dodjes, dok decku posalje poruku , ej spava mi se, odoh da legnem...ne laze cura, lezi stvarno...
a jel loše da se Srbi malo poebu sa svojim suprugama koje i ne vide inače od premora?

Našao sam i jedan oglas za posao gde srBski gazda preti već u istom a za 30.000 platu...

Inače je ovo praznik "slavljenje dolaska proleća", proleće znači početak novog života, dakle šta je problem ako se malo tucne rodjena žena ili nevenčana riba kao zajedno smo a još " ništa"?

Pa pocinjes da koristis logiku , a to ne ide u Srbiji..
Koristi se ili terazije nasilja i moci ili tehnika muljanja zelja.(licemerje i hipokrizija)....jedno od ta dva..

Ti si vise na nivou Halloween partija, a to je opet zapad, ali za decu.....izrezi tikvu ili bundevu , obuci se i stavi masku i kazi zeni , dolazi nam komsija onaj lepi da uzme malo lizalica od tebe....

ma dan mladosti je bio zakon...............celu godinu se uvezbavaju sletovi, kite gradovi, nosi stafeta po celu jugoslaviju.....................i sto bismo mi uvozili nekakav "mardi gras" i druge paganske obicaje...................?

Ne uvozimo mi ništa - pre Amera smo bili pod Turcima a pre Turaka pod Rimljanima a ovo je rimski običaj.
Mojne me ubedjuješ da se neki onda nisu pravili veći Rimljani od Rimlhana?
Sećaš se da su se poBosni i Turčili "da sačuvaju imanje" koje danas praunuci prodali za gajbu u Beograd.

Zašto smo uveli Gej Paradu?
To nije paganski nego poganski običaj?

Pa pocinjes da koristis logiku , a to ne ide u Srbiji..
Koristi se ili terazije nasilja i moci ili tehnika muljanja zelja.(licemerje i hipokrizija)....jedno od ta dva..

Ti si vise na nivou Halloween partija, a to je opet zapad, ali za decu.....izrezi tikvu ili bundevu , obuci se i stavi masku i kazi zeni , dolazi nam komsija onaj lepi da uzme malo lizalica od tebe....
a nita normalno?
Bože... Odakle će Švaba da izmisli 2.000-3.000 evra za nedelju dana nerada plus i gazda slavi paganski običaj usred Njemačke?
(Bosancu lukavo uzmu karnevalske dane pa trk sa kešom u gaće nazad)

pa i mi smo nekada imali taj mardi gras..........u omladinskim radnim akcijama.............MESEC DANA SLOBODNOG SEKSA SA OMLADINKAMA NA IZGRADNJI AUTOPUTA BRATSTVO I JEDINSTVO.

gej parada, valentajn dej, crnji petak to je ok?

A "7 dana slobodno i plaćeno" nevidjena šteta za srBskog privatnika koji mesečno bude dobar 1.000 evra čisto posle svih obrta?
Ja licno retko kad iznosim misljenje u Srbiji , u smislu dve stvari, licnih afiniteta i sta bi bilo bolje...
I ovo sto iznosim a to je sta je uzasno stetno zna da preraste u previse misljenja....

Deca se igraju dooma, pucacina, i to krvavih, a ne da se skrivaju pa im nebitno ko je nemac a ko partizan....(igrao se ja u selu tih nemaca i partizana i nikad niko nije poveo pitanje ko je nemac ko je partizan, totalno nam nebitno bilo, nego tim 1 i tim 2.....)....
A nije losa igra donekle, ako se napravi decija friendly okolina....
Npr baciti sve metalne kante kao saksije za cvece, da nema eksera ili metala po zemlji, nego po kutijama, da je svako dvoriste i njive oko uredjeno u smislu nema niceg tipa flasha stakla i slicnog...i onda pustis decu od 5 godina do 18 da se igraju koliko zele i jos razviju motoriku donekle....plus razviju neke korisne stvari u vezi istrazivanja i samopouzdanja...
A danas bi ljudi bili prilicno protiv takve igre....zato sto je mnogo lopova, a deca se zavlace svuda, u bacvare, podrume, ostave, susionice, bukvalno tamo gde je roba u vrednosti nekoliko hiljada evra, ali decu to ne interesuje.....njih interesuje sirina bureta i prostor gde ce da se sakriju, a mora da bude ucvrsceno kako treba...

pa i mi smo nekada imali taj mardi gras..........u omladinskim radnim akcijama.............MESEC DANA SLOBODNOG SEKSA SA OMLADINKAMA NA IZGRADNJI AUTOPUTA BRATSTVO I JEDINSTVO.
Pa eto , ja to ne vidim kao nesto nakaradno u odnosu na ovo sto se inace nudi kao hej fes in super cool...
Rade ili ne rade, bilo je i letovalista bez radne akcije...pa se upoznaju , zabavljaju , pa i bocnu....

pa zato je onaj migrant tamo.................
Moras na obuku, nije ti ono migrant...
Inace nemacka ima mnogo crnaca....ko bi rekao , ali ima....
Mnogo vise nego Srbija....Ali mnogo manje nego Francuska...A nesto mislim da i Holandija ima puno crnaca...
Tako da ovaj je cistokrvni nemac tamnog tena, nije ti ovaj migrant....

Inace je ocigledno pogodan za keks varijante,
al TITO spojio lepo i korisno...............
Eh meni pricas....
Pa za razliku od ostalih ja u potezima Tita vidim izuzetno pametne stvari, cesto neprijatne, npr posle rata veliki pritisak da spreci crnu berzu narocito u vojvodini , gde su seljaci imali hranu pa ovo ono po srpski to bi bilo skuplje brasno nego za vreme okupacije i Nemaca...
Ili da spreci vracanje na stari sistem izivljavanja i malverzacija....posto to nije islo sa socijalizmom , a to bi svi u samom startu..

A nivo svesti ljudi u celoj SFRJ posle rata je ocigledno okrenut nasilju , cak i kad je saljenje u pitanju.

Ali sta ces, kad narod misli da razume i zna a ne zna nista , zna samo da kaze daj daj daj daj mi jos jos jos...

Е натера ме да прочитам мало о томе.
Шта ће ми Дебели Петак, папин празник? Почели су Французи а примили се још неки. У Америци то има само у Њу Орлеансу, бившј Француској колонији, и то мање више као туристичка атракција. Задњи дан пред пролећни пост. Јака ствар. Иначе, као и скоро сви остали велики хришћански празници попут Божића и Ускрса, и овај је намонтиран да преклопи стари пагански празник кад је народ научио да слави.
Него, што французи немају пливање за крст часни у сред зиме?

Е натера ме да прочитам мало о томе.
Шта ће ми Дебели Петак, папин празник? Почели су Французи а примили се још неки. У Америци то има само у Њу Орлеансу, бившј Француској колонији, и то мање више као туристичка атракција. Задњи дан пред пролећни пост. Јака ствар. Иначе, као и скоро сви остали велики хришћански празници попут Божића и Ускрса, и овај је намонтиран да преклопи стари пагански празник кад је народ научио да слави.
Него, што французи немају пливање за крст часни у сред зиме?
A śte će ti Crni Petak crni ti sa platom od 300-350€?
I tu se setila seoska buranija da kroz navodne popuste narihta cenu malo iznad normale?
Gej Parada neradan dan za GSP

A śte će ti Crni Petak crni ti sa platom od 300-350€?
I tu se setila seoska buranija da kroz navodne popuste narihta cenu malo iznad normale?
Gej Parada neradan dan za GSP
Cekaj bre, ima vise gej parada, prosle godine bile dve, pretprosle bile dve ili tri....
Nisi u toku , to mora redovno da se dzara....

Prvi maj imamo pa se razbi ovih godina...
29 nam seljacine ukinuse, a taj bi preziveo i srbe .....
A da me ubijes ne znam sve ove praznike, drzavnosti, primirja nezavisnosti, nove vojske Srbije i slicne praznike koji me obicno shebu posto banke obavezno ne rade par dana pre tog praznika....i naravno sam praznik...

E to za 1. Maj...
Seljaci sa leptir mašnama istrče iz Beograda u zavičaj a radnicima propišu da se radi uobičajeno.

Back