Naime, svi godinama slusamo kako se sa evropskom unijom pregovara, kako teku pregovori i slicno ali zapravo u realnosti to nisu nikakvi pregovori. Naime, pregovarati znaci kad sednu dve strane i kad se nadje zajednicko resenje takvo da su prihvaceni kompromisi sa obe strane. Znaci i jedna i druga strana nije ostvarila pocetnu poziciju i teznje nego su prihvatile ustupke. E sad gledamo u srpskom slucaju nisu u pitanju nikakvi pregovori sa EU vec je to cist ultimatum sa strane EU jer ona daje naloge i zadatke koje srbija mora da ispuni bez ikakvih odstupanja. Znaci ja bih zamolio da se bar u srpskom politickom govoru vise ne koristi rec "pregovori" vec ono sto uprovo i jeste rec "naredbe" sto bi bilo eufeministicki u odnosu na najadekvatniju rec "ultimatumi".
Ako neko kaze da nisam u pravu neka mi navede onda samo jednu jedinu stvar koju je evropska unija prihvatila sa nase strane a da prethodno ona tu stvar nije htela i imala u planu. A ako ne postoji takva stvar onda molio bih eurofanatike da budu bar jednom ok i da prihvate istinu i da u svom politickom recniku vise ne koriste "pregovori" vec rec "zadaci ili naredbe".
Ako neko kaze da nisam u pravu neka mi navede onda samo jednu jedinu stvar koju je evropska unija prihvatila sa nase strane a da prethodno ona tu stvar nije htela i imala u planu. A ako ne postoji takva stvar onda molio bih eurofanatike da budu bar jednom ok i da prihvate istinu i da u svom politickom recniku vise ne koriste "pregovori" vec rec "zadaci ili naredbe".