Zašto se Srbi van Srbije ponašaju srpskije od Srba u Srbiji?

I ja sam to isto rekla, dok nisam došla ovde nisam ni znala za ove priče o ''srbijanstvu''. Ja mislila svi mi isti, nema veze gde živiš, kad ono, međutim
:mrgreen:
Иста прича и код мене, први пут чуо овдје на политици, на другим пдф-овима гдје сам претходно дангубио није тога било.😎

Znaš li da su Prijepolje, Nova Varoš i Priboj bili par meseci u NDH? Čak su postojale i domobranske stanice tamo.

Držali su prosvjede da hoće natrag na zimu 1941.:hahaha: Ali dan-danas nitko ne sanja Sandžak. Nitko ništa ne sanja, eventualno ovo malo što je ostalo od Herceg-Bosne, ali Ameri ne odustaju od BiH jer im je to jedina stvar koju su napravili dobro za muslimane bilo gdje na svijetu, pa State Department će radije da svi Srbi i Hrvati nestaju iz BiH nego da se nešto pametno napravi za sva tri naroda.

Držali su prosvjede da hoće natrag na zimu 1941.:hahaha: Ali dan-danas nitko ne sanja Sandžak. Nitko ništa ne sanja, eventualno ovo malo što je ostalo od Herceg-Bosne, ali Ameri ne odustaju od BiH jer im je to jedina stvar koju su napravili dobro za muslimane bilo gdje na svijetu, pa State Department će radije da svi Srbi i Hrvati nestaju iz BiH nego da se nešto pametno napravi za sva tri naroda.
I u ovome ima logike. Jedino mesto u Evropi gde muslimani imaju državu. Mada je pre rezervat jer ništa ne odlučuju, samo dobijaju naređenja.

Bez zahebancije, ustaše sa fesovima su u aprilu i maju zauzele ta tri sreza. Muslimani iz celog Sandzaka(i srpskog i crnogorskog dela) su pisali peticiju poglavniku da ih pripoji NDH. Nije odgovaralo Italiji pa se to nije ni desilo. Ima toga dosta na net-u. Sa drugim delom se slažem.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/promocija-knjige-ndh-u-srbiji

Као и инфракт,

Свака 10 баба тако говори од Динаре до Старе планине.

:fdlan:
Шта се хваташ за главу, видиш како су те старе бабе биле паметне и одржавале српски језик.
Него ниси се јавио да прокоментаришеш поруку у којој сам те таговао гдје један форумаш тобоже ваш земљак на теми о Ђуришићу, прича како су страшне злочине починили четници 44. по Србији?😎

Moraš priznati da ima prilično nebuloznih tvrdnji za koje Limunada reče da su samo ''za*ebavanje''. Teško da nam prija takvo ''za*ebavanje'' zato takva i reakcija. Ne znam zašto si se ti pronašao u tom postu, recimo.
Не разумијем на који пост мислиш, ако је у питању ово што сам цитирао, човјек често има овакве излете, гдје неселективно вријеђа и омаловажава, а добар дио вас му лупа подршку, добро дође да неко други каже, иначе се представља као Шумадинац, тако да кад се све сабере добија се занимљива слика. Да ли је то реална слика или неко покушава да је тако представи то је друго питање.

Стварно? То ми прво пало на ум а зналци кажу да се на тај начин може добити на лутрији.
Нисам мислио баш у правом смислу, више је то алузија на нешто изјављено на другој теми, али небитно за ову.

Bez zahebancije, ustaše sa fesovima su u aprilu i maju zauzele ta tri sreza. Muslimani iz celog Sandzaka(i srpskog i crnogorskog dela) su pisali peticiju poglavniku da ih pripoji NDH. Nije odgovaralo Italiji pa se to nije ni desilo. Ima toga dosta na net-u. Sa drugim delom se slažem.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/promocija-knjige-ndh-u-srbiji

Znam vjeruj ti za Sandžak i njihove želje. Nije da se Pavelić nije htio širiti. Ali sve šta Pavelić domislio često je završilo u masovnom grobištu.

Јавио ми се школски путем видеа синоћ, и он у Чикагу. Показује ми како то изгледа, ја сам био згрожен. Каже, до цркве помоћна зграда, ту има клопа и све остало, све на латиници готово.
Видим у позадини, клинке се напуцале ко да иду на сплав, и једино што је било ок, има наше коло и народна ношња. Прича ми да је причао са неким људима од 60-70 година који су течно говорили српски, све остало мало српски, мало енглески или готово ништа српски.
Најгори смо по питању очувања традиције и културе.
какон реко, срби су математички нерјешив проблем
одкад сам дошао никад ми то није одоговарало, усе насе и подасе
колко можеш посрати и појести и то је то

Шта се хваташ за главу, видиш како су те старе бабе биле паметне и одржавале српски језик.
Него ниси се јавио да прокоментаришеш поруку у којој сам те таговао гдје један форумаш тобоже ваш земљак на теми о Ђуришићу, прича како су страшне злочине починили четници 44. по Србији?😎
па ко је онда побијо цијелу србију, ћетници или партизани :eek:
пола трвди једно а пола друго, а неки тврде и једно и друго

Не разумијем на који пост мислиш, ако је у питању ово што сам цитирао, човјек често има овакве излете, гдје неселективно вријеђа и омаловажава, а добар дио вас му лупа подршку, добро дође да неко други каже, иначе се представља као Шумадинац, тако да кад се све сабере добија се занимљива слика. Да ли је то реална слика или неко покушава да је тако представи то је друго питање.

Prilično realna.
Čuo si za onu staru:
- sličan se sličnom raduje!

Koliko je to u realnom životu, na mrežama je još očiglednije.
Onaj što piše gluposti mi je uglavnom i jasan ali još jasniji su mi oni koji joj/mu daju podršku za to, tzv lajk.

Samo pomisliš da li bi sa takvom nekom osobom ikada bio u društvu, popio kafu i jasno da ne bi, a shodno tome se i ponašaš.
Vazduh, ne primećuješ, ne interesuje te, ende.

Sve ovo sam mogla da napišem u prvom licu ali očigledno je iovako.

Back