Zašto se Srbi van Srbije ponašaju srpskije od Srba u Srbiji?

po alekseju sam muslimanka, po tebi bugarka....:rotf: a vidim ni oko (i)jekavstine ne mozete da se dogovorite.
:zcepanje:

znas sta je razlika izmedju tebe i mene. sta god da mi kazes i kako god da me nazoves, ja svoje poreklo znam, jer sam iz cistog dela...a ti tu izbosne ko zna s kim si i kako mesan. zato je tebi toliko bitno da budes veliki srbin. ja znam da jesam, ti si taj ko nije siguran. :D
Pojma nemas!U Bosni se tek itekako znalo ko je odakle i kog porijekla.
Nije uopste bilo velikih mijesanja.
Cak su se tacno znale i gradske cetvrti u kojim dominiraju jedni ili drugi.O selima da ne pricamo.
Izuzetak su bili veci gradovi.
Tako da ne zivis u zabludi,u Bosni se oduvijek tacno znalo ko je ko...cak i za vrijeme Tite.
U doba kad sam ja isla u osnovnu i srednju skolu...samo jedan ucenik od nas trideset i nesto je bio iz mjesovitog braka.
Na nivou cijele skole je takodje bio mali procenat takve djece.
Tako da ne mislis da to sto si ti iz Srbije i u cistoj nacionalnnoj sredini da nesto posebno znaci po pitanju znanja o porijeklu.
Bratstvo i jedinstvo je bilo samo na papiru...a sustinski i tada,kao i sada je svako isao uglavnom svom jatu.

po alekseju sam muslimanka, po tebi bugarka....:rotf: a vidim ni oko (i)jekavstine ne mozete da se dogovorite.
:zcepanje:

znas sta je razlika izmedju tebe i mene. sta god da mi kazes i kako god da me nazoves, ja svoje poreklo znam, jer sam iz cistog dela...a ti tu izbosne ko zna s kim si i kako mesan. zato je tebi toliko bitno da budes veliki srbin. ja znam da jesam, ti si taj ko nije siguran. :D
Mi smo Srbi. Vi Srbijanci cete biti srbizirani. Svaki otpor je uzaludan!

ali, kao sto rekoh, ako ikada bude referendum....glasacu NE, zbog vas takvih kakvi ste ovde na 4umu, jer ovde pokazujete pravo lice, kakvi god bili u rl.
Glupost!
Ovaj forum uopste ne pokazuje pravo lice.
Ovde sve vrvi od podmetanja,laznih predstavljanja,provokacija sa ciljem razbijanja srpskog korpusa
I i ti na to nasjedas sa ovom retorikom.
Posle ce ti biti djavo kriv kad Srba nestane.
Nece biti nikakvih...kamoli ovakvih ili onakvih.

@limunada @Enigma @Koslav75 evo mene, nepoštene ''nesrpkinje' a posle ćete da pitate ko srbuje više a neki ćemo da se pitamo dokle će omalovažavanje Srba iz Srbije...
Dotični koga ciriraš je kod mene odavno na ignor liste. Radi se kockastom trolu/provokatoru koji djeli i zavađa Srbe na regionalnoj bazi. Isto slučaj kao i ovaj vehabija @zbiljaš iz tzv. Sandžaka koji glumi Srbijanaca. Zbiljaš je klon od banovanog provokatoru sa nikom komšija koji je imao čuvenu sliku Edvarda Munka na avataru.

Pojma nemas!U Bosni se tek itekako znalo ko je odakle i kog porijekla.
Nije uopste bilo velikih mijesanja.
Cak su se tacno znale i gradske cetvrti u kojim dominiraju jedni ili drugi.O selima da ne pricamo.
Izuzetak su bili veci gradovi.
Tako da ne zivis u zabludi,u Bosni se oduvijek tacno znalo ko je ko...cak i za vrijeme Tite.
U doba kad sam ja isla u osnovnu i srednju skolu...samo jedan ucenik od nas trideset i nesto je bio iz mjesovitog braka.
Na nivou cijele skole je takodje bio mali procenat takve djece.
Tako da ne mislis da to sto si ti iz Srbije i u cistoj nacionalnnoj sredini da nesto posebno znaci po pitanju znanja o porijeklu.
Bratstvo i jedinstvo je bilo samo na papiru...a sustinski i tada,kao i sada je svako isao uglavnom svom jatu.
Ne zna ona da uBosni kako ona kaze ni krava se nije vodila pod bika kod Stjepe ili Mujage, a kamoli sta drugo. Totalno neobavjestena je.

U Bosni ima najviše izvorne srpske genetike.
1754777733188.png

Ne bih rekla sudeći po ovoj slici. Prikaz mape sa izvornim Srbima. Stara Hercegovina i Crna Gora takođe spadaju ovde ali nisu jedino i isključivo.

Pogledajte prilog 1767929
Ne bih rekla sudeći po ovoj slici. Prikaz mape sa izvornim Srbima. Stara Hercegovina i Crna Gora takođe spadaju ovde ali nisu jedino i isključivo.
Najjača haplogroupa u Srbiji je I2a. Iste ima najviše u BiH, pogotovo u Hercegovini. Znači da su Hercegovci genetički najčistiji Srbi, bez obzira kako se krste.

Pogledajte prilog 1767929
Nađi ranu (prednemanjićku) Srbiju, npr. iz 9-10. vijeka. Uglavnom se prostire na teritoriji današnje BiH, a od današnje Srbije je imala samo zapadni i jugozapadni dio. Kosovo, Beograd, Šumadija, istok, jugoistok i Vojvodina nisu bili u sastavu rane/prednemanjićke Srbije. Istorija Srba ne počinje sa Stefanon Nemanjom.

Jesam li ja nekoga ''ladno za*ebavala* ovde? Jesam li nekoga ponizila od vas nečim? Navedi ako jesam, ali nemoj navoditi moje odgovore na direktna vređanja jer na to nikome ne ćutim.
Jesi...ali me mrzi da te citiram,bilo bi previse.
Konstantno dijelis Srbe na ove i one,bolje i gore,podmeces da te neko napada i vrijedja,a nije tako.Govoris kako se omalovazavaju Srbi iz Srbije,a ja to nigdje ne vidjeh osim kao odgovor na provokaciju bas takvih kao ti.
Kad te neko demantuje,opet isto nastavljas.
Evo npr.ja,posto me tagujes stalno,nikad nisam nikog iz Srbije ni omalovazavala,ni vrijedjala,ali ne dozvoljavam ni vrijedjanje nas iz RS,a ti moju odbranu nas shvatas kao uvredu nekog u Srbiji.
Jednom rijecju,neozbiljna si.za razgovor sto se mene tice.

Nađi ranu (prednemanjićku) Srbiju, npr. iz 9-10. vijeka. Uglavnom se prostire na teritoriji današnje BiH, a od današnje Srbije je imala samo zapadni i jugozapadni dio. Kosovo, Beograd, Šumadija, istok, jugoistok i Vojvodina nisu bili u sastavu rane/prednemanjićke Srbije. Istorija Srba ne počinje sa Stefanon Nemanjom.
1754778497212.png

Glupost!
Ovaj forum uopste ne pokazuje pravo lice.
Ovde sve vrvi od podmetanja,laznih predstavljanja,provokacija sa ciljem razbijanja srpskog korpusa
I i ti na to nasjedas sa ovom retorikom.
Posle ce ti biti djavo kriv kad Srba nestane.
Nece biti nikakvih...kamoli ovakvih ili onakvih.
Вараш се, она је само још једна у низу учесника у тој игранци.
Има то својих позитивних страна, како ти једном рече, није здраво овде много боравити.

Jesi...ali me mrzi da te citiram,bilo bi previse.
Konstantno dijelis Srbe na ove i one,bolje i gore,podmeces da te neko napada i vrijedja,a nije tako.Govoris kako se omalovazavaju Srbi iz Srbije,a ja to nigdje ne vidjeh osim kao odgovor na provokaciju bas takvih kao ti.
Kad te neko demantuje,opet isto nastavljas.
Evo npr.ja,posto me tagujes stalno,nikad nisam nikog iz Srbije ni omalovazavala,ni vrijedjala,ali ne dozvoljavam ni vrijedjanje nas iz RS,a ti moju odbranu nas shvatas kao uvredu nekog u Srbiji.
Jednom rijecju,neozbiljna si.za razgovor sto se mene tice.
Uvek mi je bilo zanimljivo čitnje ponekih previše subjektivnih, koji svoje psotove smatraju nepogrešivim i sasvim ispravnim bez obzira što sadrže teške uvrede. Ili takvi misle da su te uvrede sasvim u redu? Ne bih baš rekla, ali ne želim više sa tobom toliko ostrašćenom da se raspravljam...

U Bosni ima najviše izvorne srpske genetike.

Što je to srpska genetika? Ili bilo čija genetika. U Bosni ima svakakve genetike jer se naseljavalo koga se stiglo kako su Turci došli. Većina Bošnjaka, paradoksalno nema veze s Bosnom, jer su potomci poturčenih Mađara, Srba, Hrvata i svega što je bježalo pred zapadnom sabaljom nakon prinza Eugena (Savojskog, ne SS divizije). Pravoslavno/srpsko i katoličko/hrvatsko stanovništvo je mišung svake naslage koja postoji od Rimljana. S time da Hrvati imaju ekstra sloj Nijemaca, Čeha, Slovaka, Poljaka, Slovenaca, svega onoga gradskoga sloja što je Austrija naselila od 1878. kao otac od Ivica Osima koji je bio tvrd Hrvat, iako je bio poluslovenac, polunijemac. Sin je bio tvrd Jugoslaven. Bosna se miješala sto na sat.

Вараш се, она је само још једна у низу учесника у тој игранци.
Има то својих позитивних страна, како ти једном рече, није здраво овде много боравити.
Neki već bolesni i došli, ako ćemo tako da komuniciramo.

Back