Ја сам свестан твоје подлости. Ово што радиш је класична усташка политичка мантра коју упражњавате од настанка покрета,
Разговарати о властитој прошлости? Крени ти синко од своје куће, Срба у Републици Српској има мање од податих карата за два Томпсонова концерта и веровао ти мени лили не основни узрок томе је усташка делатност.
Тргу у Книну нису име дали црнокошуљаши и идиотски примери, већ званична хрватска управа.
Сем ако и њих подразумеваш под такве.
Zanimljivo je kako ti svaku poruku koja ne pristaje u tvoju crno-bijelu sliku odmah nazivaš ustaškom mantrom. Ne znam jesi li svjestan, ali upravo takav refleksni pristup, sve što ne odgovara narativu odmah je izdajničko, podlo i ustaško, savršeno ilustrira ono o čemu sam ti govorio.
S tom logikom možeš svaku kritiku zatrpati etiketom i tako si nikad ne postaviti pitanje, a možda nešto i u nama nije bilo u redu?
Da, Knin ima trg nazvan po Starčeviću. I? Ima i Beograd ulice po četnicima, pa ni to ne znači da svi Srbi obožavaju Nedića ili Ljotića. Državne gluposti ne opravdavaju kolektivnu histeriju.
A što se tiče tvoje tvrdnje o ustaškoj djelatnosti kao jedinom uzroku za sve srpske gubitke, to je upravo ta priča o kojoj sam govorio.. mit koji briše kompleksnost rata i povijesti, svodi sve na jednu rečenicu, i s njom se živi kao s mantrom.
Nikad ni trunke samokritike, nikad pitanje je li možda bilo loših poteza i s naše strane, nego samo mantra ustaše, ustaše, ustaše, od 1941. do danas.
I gle ironije, pričaš mi o podlosti dok istovremeno koristiš sudbine mrtvih i raseljenih ljudi kao retoričko oružje za svakog tko se usudi reći da ni vaša strana nije bez grijeha.
Znaš kako to vani izgleda? Kao da neki ljudi nikad nisu prestali voditi rat, samo su zamijenili pušku tastaturom i mitraljeski rafal sad puca po svakom tko se usudi sumnjati u Svetu Istinu.
Tko zna, možda je problem upravo u tome što se kod nekih više ne zna gdje završava povijest a gdje počinje opsesija.