buudala
Stara legenda
- Poruka
- 83.864
Hrvatsku treba ukinuti .
Teritorije podeliti sa Italijom i Mađarskom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svi oni van Srbije vole Srbiju više nego mi ovde vole u smislu srčaniji su, patriotskiji itd. Zato što je bile iz daleka. Ne vide tj ne mogu da osete stvarne probleme zivota direktno u Srb.Primijetio sam kroz forume i komentare da su Srbi koji žive izvan Srbije, pogotovo oni iz Republike Srpske ili tzv. Krajine, često puno radikalniji, nacionalističkiji, i pravoslavniji od samih Srba koji žive u Srbiji.
Kod njih je sve epsko, zavjereničko, dramatično, svaki pokušaj kritike države ili društva se doživljava kao izdaja, a svaki kontakt s Hrvatima kao podmukli napad. Dok s druge strane, Srbi u Srbiji, barem oni koje sam upoznao, znaju bit itekako autoironični, pragmatični, i svjesni da nije sve crno-bijelo.
Zanima me je li to stvar traume, nostalgije, izgubljenog doma pa sad postoji potreba da se "identitet" pojača do maksimuma? Ili je možda lakše držati se mitova kad si daleko od svakodnevice i problema Srbije?
Nisam jedini koji je ovo primijetio, kažu mi čak i neki vaši ljudi iz Beograda da im je ponekad neugodno koliko se oštro i radikalno ponašaju oni koji ne žive tamo.
Zanimljivo i da većina tih živi na Zapadu kojeg svakodnevno pljuje i posjeduje putovnice država koje smatraju za smrtne neprijatelje.
Vidite li i vi tu razliku? Ako da, zašto mislite da je tako?
Kod mene nema mnogo srbovanja.
Imamo KUD u kojem ima i par porodica iz Hrvatske, tako da su svi fini i niko nece nista raditi sto bi nekog provociralo na nacionalnoj osnovi.
Povremeno igramo fudbal, i tu nas ima bukvalno iz svih SFRJ republika, i tu tek nema Srbovanja. A kvalitetno se zaiebavamo svaki put na pivu posle fudbala.
Od skoro imamo i skolu srpskog jezika i fantasticnu uciteljicu, tako da ce nam deca koja su rodjena ovde, lepo nauciti srpski.
Zivis normalno, kulturno, dobar si komsija, posten covek i tako predstavljas svoju zemlju u najboljem svetlu.
Npr, pomognem starijoj komsinici da unese stvari iz kupovine do stana, ona sva zahvalna kaze kako sam fin, a ja kazem "tako smo vaspitani svi mi iz Srbije".
To je moje srbovanje![]()
Nemojte samo kao 90tih da pokusate...Hrvatsku treba ukinuti .
O čemu ti pričaš? Postoje čitava groblja izginulih nemačkih vojnika iz WWII i niko ih ne dira. Pa onda, jel neko uništava grobove ustaša u Bleiburgu? Prema tome, talibanija koju sprovodite ne postoji nigde uzdignuta na državni nivo.Ti bi podržavao i ostavljao nadgrobne spomenike s ustaškim obilježjima ili osobom iskelanoj u kamenu u ustaškoj odori?
Daj nemoj me zaje*avati.
Uostalom, da niste krenuli sa separatističkim radnjama, i da ste ostali svoj na svome bez da ste krenuli tjerati sve nesrbe, i da je doista Hrvatska krenula u ustaške pokolje, vrlo vjerojatno bi vas poginulo manje nego što je u tom ratu i to zahvaljući Zapadu koji ne bi dopustio da se napravi repriza '41.-'45.
Logika ne?
pohrvaceni Srbin ili Hrvat? moze na cakavskom ?Nemojte samo kao 90tih da pokusate...
Nema potrebe, samo vas više nećemo oslobađati kao do sad.Nemojte samo kao 90tih da pokusate...
Ko te je naljutio?pohrvaceni Srbin ili Hrvat? moze na cakavskom ?
Nece niko da gine za "nebeski narod"Nema potrebe, samo vas više nećemo oslobađati kao do sad.
Pustićemo Mađare i Italijane da vas razguze.
Znam da nema srbovanja kod tebe i tebi slicnih zato vam deca razgovaraju medjusobno iskljucivo na nemackom , a srpski znaju koliko ja znam i svahili
Natucaju.
To je tragedija vaseg odlaska u inostranstvo, prodali ste dupe za pare, i dozvolili ste da vam te drzave koje su vam dale te poslove i malo lagodniji zivot otmu tj ukradu decu i da ih vaspitaju po svojoj volji i meri.
pa nisu debilne, ti cakavca i kajkavcs ne razumes, jesu i Slovenci i Slovaci HrvatiKo te je naljutio?
Dokle cete izlaziti sa ovakvim debilnim idejama?
Kada cete se fokusirati na ekonomiju, vladavinu prava i sopstveni razvoj?
Cemu vecita patnja za velicinom? Slovenija je mnogo manja pa pojam za obe nabrojane drzave.
Samo se ti teši, LOL
Deca nam pričaju odličan srpski, i u kući i između sebe
A pričaju još i najmanje po 2 jezika perfektno.
Imaju zdravstvenu negu, daleko veću slobodu kretanja i naseljavanja, potencijal za studiranje....sva živa vrata otvorena
To lik, kojem je najveći životni domet da bude raščanska udbaška drukara, ne može da pojmi ni u najluđim snovima![]()
Aham.Nece niko da gine za "nebeski narod"
A vi kao drzite Madjare i Italijane na nekakvoj uzici pa cete ih pustati?
Od kada ste to toliko dobri sa ex nacistima?
Drugo zasto bi ex nacisti napadali ex naciste???
Samo se ti teši, LOL
Deca nam pričaju odličan srpski, i u kući i između sebe
A pričaju još i najmanje po 2 jezika perfektno.
Imaju zdravstvenu negu, daleko veću slobodu kretanja i naseljavanja, potencijal za studiranje....sva živa vrata otvorena
To lik, kojem je najveći životni domet da bude raščanska udbaška drukara, ne može da pojmi ni u najluđim snovima![]()
Sad se prešaltao na sporedni nalog
Ne ponašaju se "srpskije" već oni, usled svog mentaliteta koji je nama Srbijancima stran, bez ikakvog istorijskog utemeljenja glumataju veće Srbe od nas Srbijanaca koji smo – sami i bez ičije stvarne pomoći sa strane – u 19. veku stvorili svoju državu čija je suverenost priznata na Berlinskom kongresu od strane svetskih sila. Nema mnogo naroda koji su još u 19. veku stvorili svoju nacionalnu državu, a da su pre toga živeli u jednom od tadašnjih carstava. Od toga nema ništa "srpskije" niti može da bude i pre svega zbog tog i takvog vrhunskog nacionalnog postignuća, a i kasnijih naših pobeda za koje smo more krvi prolili, mi Srbijanci danas ne moramo da se kao Srbi dokazujemo na društvenim mrežama i po manifestacijama u režiji Dragoslava Bokana.Vidite li i vi tu razliku? Ako da, zašto mislite da je tako?
Ne smeju takvi da se puste, mora da im se pokaže gde im je mesto.Pusti ga. Lik je promasaj, nezavrsena skola, nema pozitivne misli, samo mrznja...
Otvorili smo se prema svetu.Aham.
Jedini razlog što Hrvatska postoji su Srbi koji su živeli tamo.
Sada tog razloga više nema.
Nema ni razloga zbog kog ne bismo pustili Mađare i Italijane da vrate svoje istorijske teritorije.
Vi ionako izumirete, a i ne zaslužujete tako pogani da postojite kao država
Aham.
Jedini razlog što Hrvatska postoji su Srbi koji su živeli tamo.
Sada tog razloga više nema.
Nema ni razloga zbog kog ne bismo pustili Mađare i Italijane da vrate svoje istorijske teritorije.
Vi ionako izumirete, a i ne zaslužujete tako pogani da postojite kao država
brate pricaju vam deca uzasno lose srpski
Bio sam jedne godine u hotelu gde su bili 90% srpski gasterbajteri u Nemackoj i bas sam pratio deca pricaju UVEK medju sobom na nemackom, mnoga i sa roditeljima .
To znaci da oni na nemackom razmisljaju, sve rade, da je srpski jezik za njih strani jezik. Ako ga i govore , govore ga tesko , sa mukom, sa opasnim akcentom.
Prakticno svaba vam je asimilovao decu posto svoje vise nema , nemice nece da radjaju od vase dece prave Nemce tj svabske janicare .
Што, опет ћете забити нож у леђа Србима?Nemojte samo kao 90tih da pokusate...
khm khm, providan si, 70% danasnjih Srbijanaca je iz Crne Gore i Hercegovine, tsko da pohrvaceni Srbin manje mitomanijeNe ponašaju se "srpskije" već oni bez ikakvog istorijskog utemeljenja glumataju veće Srbe od nas Srbijanaca koji smo – sami i bez ičije stvarne pomoći sa strane – u 19. veku stvorili svoju državu čija je suverenost priznata na Berlinskom kongresu od strane svetskih sila. Nema mnogo naroda koji su još u 19. veku stvorili svoju nacionalnu državu, a da su pre toga živeli u jednom od tadašnjih carstava. Od toga nema ništa "srpskije" niti može da bude i pre svega zbog tog i takvog vrhunskog nacionalnog postignuća, a i drugih pobeda za koje smo more krvi prolili, mi Srbijanci danas ne moramo da se kao Srbi dokazujemo na društvenim mrežama i po manifestacijama u režiji Dragoslava Bokana.
70%? Super, znači govorim u ime onih 30% koji nismo poreklom iz Crne Gore i Hercegovine.khm khm, providan si, 70% danasnjih Srbijanaca je iz Crne Gore i Hercegovine, tsko da pohrvaceni Srbin manje mitomanije