- Poruka
- 33.046
Znači, Crnogorac, u Bostonu piše na srpskom forumu kako mi treba da živimo, koji ste vi meni careviCrna Gora vuče i juče i sutra i vazda![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači, Crnogorac, u Bostonu piše na srpskom forumu kako mi treba da živimo, koji ste vi meni careviCrna Gora vuče i juče i sutra i vazda![]()
Ma neeee, živim u Srbiji,u US povremeno odem , a poreklom sam iz Crne gore , jel vidiš sad kako je lepo kad zabluda nestane....odmah postanes pametnija....Znači, Crnogorac, u Bostonu piše na srpskom forumu kako mi treba da živimo, koji ste vi meni carevi![]()
Ne nasjedaj Lagerta.Znači, Crnogorac, u Bostonu piše na srpskom forumu kako mi treba da živimo, koji ste vi meni carevi![]()
Primijetio sam kroz forume i komentare da su Srbi koji žive izvan Srbije, pogotovo oni iz Republike Srpske ili tzv. Krajine, često puno radikalniji, nacionalističkiji, i pravoslavniji od samih Srba koji žive u Srbiji.
Kod njih je sve epsko, zavjereničko, dramatično, svaki pokušaj kritike države ili društva se doživljava kao izdaja, a svaki kontakt s Hrvatima kao podmukli napad. Dok s druge strane, Srbi u Srbiji, barem oni koje sam upoznao, znaju bit itekako autoironični, pragmatični, i svjesni da nije sve crno-bijelo.
Zanima me je li to stvar traume, nostalgije, izgubljenog doma pa sad postoji potreba da se "identitet" pojača do maksimuma? Ili je možda lakše držati se mitova kad si daleko od svakodnevice i problema Srbije?
Nisam jedini koji je ovo primijetio, kažu mi čak i neki vaši ljudi iz Beograda da im je ponekad neugodno koliko se oštro i radikalno ponašaju oni koji ne žive tamo.
Zanimljivo i da većina tih živi na Zapadu kojeg svakodnevno pljuje i posjeduje putovnice država koje smatraju za smrtne neprijatelje.
Vidite li i vi tu razliku? Ako da, zašto mislite da je tako?
Naravno, nemaju vremana u Njujorku da se ljudi glupiraju na tupave balkanske plemenske podele.Eto pre neki dan u Astoria,NY ,sretnem neke Crnogorce, sede u bašti lokala ko Sopranosi neki....pridjem pitam kako ide itd...i lik kaze
" Crnogorci,Hrvati,Srbi.... Svi smo ovde isti,nema podela..... Ex Yugići nemaju vremena za etničke podele barem u NY...
sve ostalo su kompleksi i traume,individualne ili familijarne ( svesne,nesvesne) .... Što je legitimno lečiti svakako ,vidimo ovde na forumu ,idealnom mestu za lecenje kompleksa iz daleka....
Ja ovde vidim vecu prisutnost Hrvata,narocito onih koji podrzavaju ustasluk,pa nisi otvorio temu da se tome iscudjavas.U pravu si, ja osobno nemam ništa protiv Hercegovaca ali primjerice čim čujem taj naglasak, iz nekog razloga mi tlak skoči na 150.
Vjerojatno je više vezano uz to što moja država godišnje šalje milijune eura u tamo neku drugu državu radi održavanja kakti neke prisutnosti u toj državi.. na stranu to što ih je većina zadrta, ali činjenica je da ti zadrti barem nemaju toliku prisutnost niti na hrvatskim forumima, niti u javnom repertoaru, dok je kod vas ipak to malo drugačije.
Тако је ти се већа србенда и од отварача теме.Rusija nam je "pomogla" tako što je Sanstefanskim mirom podržala maksimalne bugarske pretenzije, dodeljujući Bugarskoj, između ostalog, naše srbijanske gradove Niš, Leskovac, Vranje, Pirot i Prokuplje. Sreća pa su zapadne sile na Berlinskom kongresu stale na našu stranu na čemu ćemo mi Srbijanci to jest PRAVI Srbi da im budemo večno zahvalni!
Koja bre zabluda?? Aj meni glupoj da neko objasniMa neeee, živim u Srbiji,u US povremeno odem , a poreklom sam iz Crne gore , jel vidiš sad kako je lepo kad zabluda nestane....odmah postanes pametnija....
Kakva C.Gora, USA?!!!Ja ovde vidim vecu prisutnost Hrvata,narocito onih koji podrzavaju ustasluk,pa nisi otvorio temu da se tome iscudjavas.
Inace,znamo da ti je cilj da zavadjas Srbe i vrsis podjele medju njima kroz toboznje iscudjavanje i "brigu".
Ali dzaba,isti su ti Srbi,samo su okolnosti drugacije.Da su Srbi iz Srbije ratovali sa vama cetiri godine,vidio bi da nema razlike.
Procitaj ovo kad te odbanuju.![]()
Vidim da su neki ipak odbanani, neće biti dosadno.Eto, sve su -U-staše pobanane i s kim će te se sada ovih nekoliko dana svađati?
Još se vikend bliži, pa neki tu će puknuti od muke.
![]()
Pošteniji su ujaci od aftošovena.Vidim da su neki ipak odbanani, neće biti dosadno.
![]()
Jesam li ja autošoven kada kažem da su mene vaspitali da cenim ljude a ne pripadnosti? Neću da ponavljam odakle sam.Pošteniji su ujaci od aftošovena.
![]()
Da mislim tako bez sumnje bih ti pomenuo. Kao što sam pisao još pre pola godine gde se slažemo a gde se ne slažemo. Nije se ništa menjalo preko noći.Jesam li ja autošoven kada kažem da su mene vaspitali da cenim ljude a ne pripadnosti? Neću da ponavljam odakle sam.
Pa i ja sam autošoven, jedino što ja ne volim nikoga.Pošteniji su ujaci od aftošovena.
![]()
Onda smo u istoj stranci.Pa i ja sam autošoven, jedino što ja ne volim nikoga.
![]()
Šta ćemo mi koji imamo dvojni identitet, da l je autošoven u meni pošteniji od ustaše ili obratnoPošteniji su ujaci od aftošovena.
![]()
Dragi, taman sam pomislio na tebe.Šta ćemo mi koji imamo dvojni identitet, da l je autošoven od mene pošteniji od ustaše ili obratno
Ništa, ti plaćaš prvu turu.Šta ćemo mi koji imamo dvojni identitet, da l je autošoven od mene pošteniji od ustaše ili obratno
Eto si me prizvao kao pokojnog tetka preko tableDragi, taman sam pomislio na tebe.
Može i drugu, prvu kao autošoven drugu kao ujakNišta, ti plaćaš prvu turu.![]()
A pa nije to ok. Onda ja plaćam pošto ne volim nikog.Može i drugu, prvu kao autošoven drugu kao ujak
Ja dolazim samo ako ću mukte piti i jesti.A pa nije to ok. Onda ja plaćam pošto ne volim nikog.Jugi neka slika, mi ćemo da crtamo.
AKo sam ja poreklom iz Crne gore, ne mora nužno da znači da sam ja došao do Srbije pre mojih predaka ,jel tako ? Došao sam kasnijeKoja bre zabluda?? Aj meni glupoj da neko objasnioreklom Crnogorac, došao do Srbije prebegao za USA sad se šeta tamo-vamo i meni priča kakav je moj život ovde, poreklom Srpkinja, živim samo usred Srbije, decu tu rodila, odrastaju ovde, ne idem tamo-vamo, ima li nekome još logike u tvom postu, i svim postovima gde pljuješ i komentarišeš život Srba u Srbiji?